1071
Videókártya probléma
  • laller0077
    sziasztok
    van egy VIA/S3G UniChrome PRO igp-s integrált videókarim ami alapból 64mb.
    az lenne a kérdésem h fel lehet azt huzni nagyobbra valahogyan???
  • Zsolt1964
    Nézd meg hány fokos a kari
  • Stefibaba
    Próbálkoztam, de valszeg az lesz a baja, hogy poros, mer régebben csinált iet majd hétvégén szétkapom bátyámmal
  • Zsolt1964
    valószinű a vga a hunyó, driverfrissitéssel próbálkoztál?
  • Stefibaba
    HI!
    Egy régebbi típusú ATi Radeon X800Xt-s vidikarim van, és egyre csakrabban csinálja, hogy kockás lesz csíkokban, és egy játék se indul el mer elszáll a gép. Valaki tud segíteni hogy mit tegyek hogy megjavuljon? :(
  • Matyesz56
    Megoldodott a probléma. Ujratelepítettem megint a drivert frissebre. A játék volt hibás mert havertól kértem kölcsön, ami neki megy, és az már megy rendesen.
  • Zsolt1964
    Próbáld meg egy régebbi verziót az AE3 nem épp a legfrisebb játék, vedd le az előzőt, cleanerrel takaritsd ki a registrit, a Net keret 2vagy 3.0 legyen fenn és utána tedd a drivert fel!
  • Matyesz56
    Na frissítettem

Most meg ezt írja ki:(:

A(z) Catalyst Control Centre: Host application hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségért elnézését kérjük.

Ez miért van?
  • Zsolt1964
    Driver melyik verzió?? próbáld megfrissiteni az AMD-ATI honlapjáról!!
  • Matyesz56
    Sziasztok!

Feltelepítettem az Age of Empires 3-at. Elindítom bejön a menü és kifagy.
    Mintha ujraindulna de nem, a monitor olyan állapotba kerül mintha kilenne kapcsolva a gép.

Légyszíves segítsetek, mitől lehet ez? Nem lehet videókártya probléma?

Videókártyám: Ati Radeon HD 2600 Pro

Köszönöm
  • Czombi
    Garanciába vittem vissza egy másikat, és ráfizettem.
    De kb 20e Ft
  • davidka003
    Az az 1 GB memória lóf*sz.
    Csinálj egy winreinstallt és rakd föld a legújabb drivert.
    Mennyiért vetted a kártyát?
  • Czombi
    Sziasztok!

A segítségeteket kérném! Vásároltam egy Gainward Bliss 8600GT 512MB DDR3-as videókártyát. Gyári driver föl, játék föl és szaggat. Ajánlották hogy ne gyári drivert tegyek fel: (169.21) ugyanaz. Az Everest nem talált semmi eltérőt, a hőmérsékletek is megfelelőek.
    Pl: COD4 640*480 60Hz (min grafika) Szaggatás.
    Testdrive Ulimitd szintén zenész.
    A Crysis-t meg sem mertem próálni.

A konfigom:

ASUS P5ND2 alaplap
    Intel Pentium D 925 Dualcore 3.0 Ghz proci
    1Gb DDR2 667MHz Samsung mem

Remélem tudtok segíteni, vagy legalább támpontot adni, hol kutassak.

Előre is köszönöm!
  • mademan
    Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni hogy erre a kártyára katt!
    Lehet e rakni valahogy valamilyen hűtő ventillátort hogy ne legyen játék közben 70 fokos a kari?
    Köszike
  • zsoltikakaka
    Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem! Nemrég kb.2 hónapja vettem a Sapphire Radeon HD2600XT 256Mb-osat az AGP-s Konfigomba! Az a baj vele hogy játék közben néha kékhalálozik és nemtom mért van ! ati3duag.dll evvel van baja!
    A konfigom
    Abit NF7s V2.0
    AMD ATHLON XP 2000+
    512mb Infineon+512mb Samsung ram!
    Maxtor 40GB vinyó

Ha valakinek Volt ugyanilyen baja, és megtalálta a megoldást nagyon megköszönném. Előre is köszönöm a válaszokat, további szép napot!
  • ramolito
    apropo ami a graflefagyásokat illeti elmondom én mivel probálkoznék: kezdetnek egy friss vinreinstall full formátozott HDD-re semmilyen drivert nem tennék fol hanem imaget csinálnék eloszor belole ahogy instalátam utánna a grafkari gyárto oldalárol huznák drivereket és végigprobálnám oket de mindig a frissen imagelt géppel és ha végleg nem segít a softweres cserélgetés akkor johet a hardweres baszakodás szedd szétt a gépet teljesen és rakd ossze ujra netán ha van csere kártyád tedd bele azt nézd meg a csatlakozokat a táp csatlakozoját probálkozz kulon táppal elindítani a grafkártyát ha vaalmi nagy teljesítményurol van szo és kulon táprol a gép tobbi részét netán csak pusztán a gépház nélkul rakd ossze figyeld meg nem e melegszik vayg netán a táp nem e szarozik egyenlore ennyi jutott eszembe de sok sikert mindenkinek a szereléshez
  • ramolito
    Nos ha leírod nekunk a laptop pontos adatait(milyen márka netán tipusszám) például ha MSI akkor VR600 vagy PR200 meg ilyesmi szoval írd le a tipust és utánnanézhetek visztára van e support vagy netán kereshetek valami drivereket de ha lehet PM ben is írd meg nekem mert nem mindig jovok ide:)
  • Solten
    Hi! Everest/GPU-Z. Nézd meg pontosan milyen videkártyád van. És tedd fel hozzá a vista-s drivert...
  • totl
    szevasztok!! AZ lenne a problémám h xp-m volt és vistát raktam fel aztán olyan mintha nem lenne vidkártyám.pedig van de sehol nem mutatja és 1024X768nál nem enged nagyobb felbontást pedig előtte 1 el nagyobb volt sajnos a laptophoz mikor vettem anno 1 éve driver cdket nem kaptam és sajna azt sem tudom h pontosan milyen vidkari van a gépen vmi geforce azt tudom . nem enged filmeket nézni meg semmi olyat amihez vidkari kéne.. ha tudnátok vmi megoldást írjatok pls kösz kösz kösz
  • tmisi
    Előtte egy friss driver nem ártana, de valószínűbb, hogy melegszik a kártya. Az innonak köztudottan nem igen jó a hűtése (finoman fogalmazva), szvsz érdemes lenne jobb hűtésre cserélni vagy a ház szellőzésén javítani.
    Tanácsolom hogy nézd meg a hőfokot pl. Everestben!
    Ha nem javul a helyzet, vidd vissza a boltba, és ha csere lesz, próbálj kérni másik márkából, ha lehet (pl. Galaxy).
  • netcool
    Sziasztok!
    Valami szakértőhöz lenne egy kérdésem!
    Van egy inno3d 7600GST-m és a képén színes csíkok jelennek meg.
    Ez mit től van? Ha fizikai a hiba akkor azt hogyan lehet javítani vagy lehet-e egyáltalán? HELP ME!!!!!!!!
  • leonforce
    udv mindenkinek
    tudna vki segiteni!
    ATI(X1550) kartyam van es nem tudom megnyitni a kontrolpanelt..ezt irja ki=CLI(comand line interface) application has an encountered problem...need to close...
    egyszeruen nem tudom allitani a megjelenitot..
    probaltam ujrarakni a drivert,toroltem kivettem visszaraktam a kartyat,minden...
    meg uj ATI(sapphire X1950pro)is beraktam es feltelepitettem a softvare-t...
    ugyanazt irja ki...problemaja van a prancsvonal interfacenak...
    please help!!!
    ha van vkinek vmi otlete,megkoszonnem..!!!
  • ioinme
    Néhány hibaüzenetet megfigyeltem az Everest nevű progiban, amik ismétlődnek mióta megkaptam a "javított" gépet és beletettem a karit. Nekem teljesen kínai, hátha valaki ebből kitud szűrni valamit. Peridokiusan ismétlődnek a hibák egymás alattvannaka hibanaplóban.

1. Hiba: A(z) Microsoft.VC80.MFCLOC függő összeállítás nem található, az utolsó hiba: A hivatkozott összeállítás nincsen telepítve az Ön számítógépén.

2. Hiba: Resolve Partial Assembly - sikertelen a következőn: Microsoft.VC80.MFCLOC.
    Referencia-hibaüzenet: A hivatkozott összeállítás nincsen telepítve az Ön számítógépén.

3. Hiba: Generate Activation Context - sikertelen a következőn: C:\WINDOWS\WinSxS\x86_Microsoft.VC80.MFC_1fc8b3b9a1e18e3b_8.0.50727.163_x-ww_39049d00\MFC80U.DLL.
    Referencia-hibaüzenet: A művelet sikeresen befejeződött.

4. Hiba: A(z) Microsoft.VC80.MFCLOC függő összeállítás nem található, az utolsó hiba: A hivatkozott összeállítás nincsen telepítve az Ön számítógépén.

5. Hiba: Resolve Partial Assembly - sikertelen a következőn: Microsoft.VC80.MFCLOC.
    Referencia-hibaüzenet: A hivatkozott összeállítás nincsen telepítve az Ön számítógépén.

6. Hiba: Generate Activation Context - sikertelen a következőn: C:\WINDOWS\WinSxS\x86_Microsoft.VC80.MFC_1fc8b3b9a1e18e3b_8.0.50727.163_x-ww_39049d00\MFC80U.DLL.
    Referencia-hibaüzenet: A művelet sikeresen befejeződött.

Azt mondták páran, hogy ebből nézve szoftveresen indul ujra, e nem értek hozzá.
  • ioinme
    Köszi az ötleteket, megpróbálom a driver takaritástés ujratételt még ma a variációk közül. A bois elállítás is lehetséges, nem értek hozzá de egy részen láttam opciót ahol vmi graphics memory volt és az 128-on volt nem 256-on de nem mertem állitani meg lehet nem hozna változást.
  • Inquisitor
    Hát ennyi erővel lehet, hogy ...
    1. Megsérült az AGP tápelhalás során.
    2. Gyenge a jelenlegi tápod
    3. Nincs rendesen feltelepítve a VIA chipset drivere
    4. Az alaplapod nem szereti az átalakítós (PCIE/AGP) kártyákat
    5. Hibás a 6200-es ...
    6. Valami beállítás el van szabva a Biosban
    7. Megsérült a memória a tápelhalás közben, és/vagy a ram foglalat.

Ezek tetszőleges kombinációja.
    Én megpróbálnék egy frissen felinstallált XP-t, de ha ezt nem is, akkor egy drivercleanert vagy driversweepert, utána FRISS VIA drivert, FRISS DX9 telepítést majd FRISS Forceware telepítést.
  • ioinme
    Üdv. Hatalmas gondban vagyok, és pont most lenne nagy szükségema gépre, az érettségi miatt. :S Nem is tudom hol kezdjem talána konfiggal.
    A7V8X-X alaplap (nem mai darab jópár éves már)
    VOLT BENNE : Geforce FX 5200 tökéletesen müködött
    1 Giga Ram sima DDR

Esemény: leégetta gép tápja, bevittem szervizbe, kiderült a videókarival is kibabrált a baleset, az se jó vegyünk ujat. Jólvan vettem ma egy Geforce 6200 ast, ezt a turboforce editiont. Adtak hozzá vmi DVI csatlakozót avgy átalakitót, nem tudom, a lényeg, hogy az uj lcd monitoromnak a kábele nem megy bele, előbb rákell dugni egy kisebb átalakitó félét, és abba megy bele a kábel. Ezzel hamar megvoltam, beintdit és élvez. Telepiteném a driverét a karinak de nem lehetett, mert a cd rom is tropa, ez most derült ki. :S Helyette megoldottam máshogy hogy felkerülöna lemeztartalma a gépre, és felraktam szépen, igen ám, de ezután lényegében szétbuherálta a windows ablakkezelő rendzserét az egész. (ezt írta ki hibaüzenetben a gép, noha nem ilyen nyiltan), s utána csoda votl, hogy vissza tudtam hozni a rendszert a rendszervisszaállítóval. Kb fél órába telt 3 kattintás :S Utána feltettem egy újabb drivert, valami WHQL pack félét amiben sok driver van köztük az én kártyámhoz is. Nos ezzel, ugy néz ki megy, de időnként kb 3/4 óránként újraindul a gép, főleg ha filmet nézek, legalábbis eddig akkor jelentkezett a legtöbbször. Most nem indult ujra vagy 2 órája, de a lejátszók nem indulnak el.

Nagyon kéne a segítség mert a gépen szoktam tanulni, meg más munkáim is rajta vannak. :S Van valakinek tippe ötlete, mi lehet a galiba? Előre is kösz a választ/válaszokat!
  • lewyy18
    köszi de mégegyszer:) szval az előző kari drivere teljesen le van szedve... és igen a tápcsat be van dugva(ha nem lenne a biosig se jutnék el...)
    a tápot kicseréltem egy 420-as ra és most se megy.az lehet az alaplappal nem kompatibilis??

azért thx a hozzászólást.
  • Zsolt1964
    Igaza van Inquisitornak, az előző vga drivert nem ártott volna tökéletesen eltávolitani, be tud rendesen keverni! A táp márkás,vagy valami "egyéb"?? Ha van + tápcsatoló rávan-e téve?
  • lewyy18
    Nah... eltávolítottam az OP rendszert, az új karival elkezdtem a telepítést és a telepítés közben megfagyott a gép.... visszatettem a régikarit azzal ment.

most egy 300-as táp van benne, nemlehet ez kicsi???
    Valamint hol tudom megnézni kompatibilis e az alaplappal???( bár nemtudom, elvileg felismeri mert beindul vele a gép... vagy a kettőnek nincs köze egymáshoz??)
  • lewyy18
    Egy ATI Readon 9200-at cseréltem le, az összes drivert eltávolítottam mielött betettem a kártyát...Ez a csatlakozó dolog peddig nemtudom nem értek hozzá... 2 csatlak van rajta, a monitor csak az egyikbe megy bele.

azért kérdem a tápot mert az előző karit nem kelett rákössem a tápra.
  • Inquisitor
    Minimális tápigény? Kérdés mit cseréltél le, mert lehet az sokkal többet evett.
    EGyébként beszerelés ELÖTT törölni kellet volna előző VGA ÖSSZES drivereit. EZt most is megteheted csökkente módban a Driverclener vagy Driversweeper programokkal, de ehhez nem árt ha van internet, az meg nem tuti csökkentett módban.
    Bár van másik tipp is, nem a jó VGA csatlakozóba van dugva a monitor, hanem a második kimenetbe.
  • lewyy18
    Üdw mindenkinek.
    Olyan problémám lenne vettem egy videókarit, konkrétan az ATI HD 2400 PRO
    tipust, betoltam a régi helyére, bekapcs a gép és van a boot képernyő... nah ott megáll és lefagy a gép... csökkentett módban viszont elindul.
    Ez mi miatt lehet???
    Van olyan hogy minimális táp igény??? ha igen ennek mekkora lenne?
    Vagy esetleg ha valaki tudja vagy találkozott ilyennel kérem a tapasztalatát ossza meg... Előre is köszi: lewyy
  • Gviktor
    Eleinte nincs is probléma vele pl játszok vmivel akkor nincs is probléma de ha kilépek és visszalépek akkor már szar a kép, de az ilyen gyenge videókártyát igénylő játékok pl. Diablo 2. Azok tökéletesen működnek.
  • Solten
    Gainward GT típúshiba, sok ilyen kártyatulaj panaszkodott miszerint a tekercsek "nyekeregnek". Bár inkább 3d terheléskor jön elő. Némelyik GTS is csinál ilyet.
  • duran5r
    kösz probáltam már mindent de nem müxik sehogysem.. lehet hogy a kártya problémája... már raktam fel hozzá omegát is hátha azzal müködik de azzal sem ugyhogy szerintem hardware hiba :(( no mind1 .. Beleraktam egy fx5500 geforceot azt találtam itthon ugyis csak szervergép nem fontos nagyon mivan benne csak képet csináljon :D azé kösz mindent
  • shenmuedc #356
    Az után érdeklődnék a szakértőktől hogy a héten vásároltam egy gainward 8800gt pcx kártyát. Minden tökéletesen működik (végre magy a crysis :DD ) de van egy aprócska gondom. A videó kártya furcsa zajokat ad ki magából ugyan nem zavaró nem is tudom mihez hasonlítsam talán halk nyöszörgésre hasonlít (na látom a poéngyártóknak adtam egy támadási pontot) főleg pl a weblapot,képet...stb görgetek. Mi lehet ez? biztos hogy nem a winyó zörög mert annak más a hangja de ahhoz hasonlít csak sokkal halkabb. Szerintetek ez normális? Mert az ezelőtti 8600gts-em nem csinált ilyet.
    Előre is kössz a választ!
  • Solten
    Garancia. Vidd vissza. Ha már nincsen akkor sajnos kuka.
  • Gviktor
    Igen ott is. És mit tudok vele csinálni? újat nem vehetek, nem engedik a szüleim.:(:(
  • davidka003
    Ha játékoknál is ilyen akkor VRAM hiba.
  • Gviktor
    ezért:D:D
    http://images.netbag.hu/20080217/1203239795546.jpg