1071
Videókártya probléma
-
Demeter #271 Skacok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek mivel felmerült egy kis gond a gépemmel. Egész potosan az a helyzet, hogy egyszercsak előjött (játék közben kezdődött) hogy a képernyő elkezdett baromira csíkozódni. Na gondoltam elszállt vmi oknál a vidi driver. Gondoltam nem gond, mjad felteszek egy újabb drivert és kész.
Na itt jött a hidegzuhany mivel egy új driver felrakása után is ezt csinálta?! Továbmegyek ha leszedtem az összes vidi drivert a gépről, akkor is ezt a problémát produkálta. Sőt a gép bekapcsolása után (mikor még csak a ramot stb.. számolja) már egyből csíkozódik a kép.
Na most ilyenkor mi is van? Ugye nem az van, hogy annyi a vidi kártyának??? Ja amúgy a kártya egy X800GT-s radeon.
Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném!!!!!
Thx!
Dem -
Inquisitor #270 "Nem találok olyat hogy a két kijelzőn különböző felbontásban jelenjen meg ugyanaz, vagy lehet hogy nem is lehet?! :)"
Különböző felbontásban halál biztosan nem lehet. De mit akarsz kitenni a TV-re? -
pentium4 #269 Hali!
egy gyors kérdés amibe help kéne:
Vettem egy Asus N7600GS silent videokarit, passiv hűtés meg minden!
kiderült hogy főzni lehetne rajta oylan meleg a hűtőborda!! mondták hogy vegyek rá egy Zalman VF700-Alcu hűtőt ami orvosolja dolgot, vettem is de miután levettem a hűtőbordát a kariról kiderült hogy 2 chip van alatta és a zalmant csak a nagyobikra lehet feltenni a kicsi meg ott üresen, tényleg jól hűt de a másik chip rettentő meleg!!! valami megoldást tudtok mondani??
köszi
Attila -
#268 hello all!nem tudjátok mi lehet a baj? mert minden játék szaggat ami eddig nem szaggatott de csak a játék a menü is meg minden a játékokban jó csak a játék szaggat de nagyon.(ati 9550) -
PeeVee #267 Én speciel még nem próbáltam 16:9-esen, de sztem be lehet állítani, a kép 16:) legyen és akkor talán nem lóg ki.. ?!?! (nVidiám van..:) ) -
gabesz1114 #266 Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy ATI RADEON X1650PRO videokártyám és ki szeretném rakni a képet a tv-re is. Sikerült is úgy hogy a monitoron is meg a tv-n is ugyanazt látni, viszont a tv-re nem fér ki a kép. a monitor 19' Samsung, a TV 32' SONY 16:9-es, ATI Catalyst Control Centerrrel csináltam. Nem találok olyat hogy a két kijelzőn különböző felbontásban jelenjen meg ugyanaz, vagy lehet hogy nem is lehet?! :)
Ha tud valaki, akkor SEGÍTSEN!!!!!
Előre is köszi.
G. -
n3whous3 #265 Óóó, azok a szép radeonos évek. Nekem szerencsém volt egy 9600 pro-hoz és olllyannn xar volt, mint az állat. Több gyári hibásat is láttam. Úgy látom az ATI folytatja ezt a jó idegölő gyártási "technológiát".
Egyébként a kártyán kívül lehet más probléma is, de nem valószínű. A legvalószínűbb, hogy túlmelegszik és vészleállítást csinál(na, ha az XP is tudna erről és újraindulhatna a gép...)
De még ezer más gond miatt is lehet. Ha van garancia és majdnem biztos vagy a kártya hibájában, vidd vissza( azért írom a majdnem biztosat, mert, ha nem azzla van gond, akkor szépen kifizettetik veled a szervízt... ) -
Zeller2 #264 Sziasztok
Van egy Sapphire radeon x850xt-m és az a gondom vele hogy játék közben egyszercsak elsötétül a kép majd felpörög a videokártya hütője és bámulhatom a kikapcsolt monitort.:S A tápom 420 w-os gondolom nem ez a probléma.Már kisérleteztem a driverekkel is de az sem oldotta meg a bajt.Valaki esetleg tudna adni tanácsot vagy tud megoldást mert idegileg kezdek kissé összeomlani!Köszi szépen! -
Inquisitor #263 Passz, nekem nem ment fel jól a driver, ha csak egyik volt fent ... -
#262 De csak a .NET 2.0-át kell felraknom, nem? -
Inquisitor #261 "Mercury KM400-L, KM400 chipset."
VIA Hyperion 5.11A - 01 February 2007
"Ezek micsodák: .NET 1.1 és .NET 2.0 ?"
Ezek kellenek az új driverekhez, ha fel akarod tenni a Catalyst Control Centert.
DotNetFX 1.1
DotNet FX 2.0 -
#260 2007-es.Ki próbáltam ezt a Drivercleanert. Letöröltem minden ATI-s cuccot, aztán újra raktam(driver).Semmi nem változott,sajnos.Az alaplapi chipset et nem frissítettem még.Valami jó szar alaplapom van ,ehhez hol szedhetek : Mercury KM400-L, KM400 chipset. Ezek micsodák: .NET 1.1 és .NET 2.0 ? -
Inquisitor #259 Javaslom inkább ezt, mert ez tényleg le is szedi a drivert: Drivercleaner.net
Februári? De melyik? Volt 2006-os is ;)
Alaplapi chipset driver friss? Biosban a Fastwrite ki van kapcsolva?
Ha új drivert tettél fel, akkor feltetted elötte a .NET 1.1 és 2.0-át? -
#258 A vezérlőpultban van olyan, az öszes ati szoftver eltávolítása. Igen a februárit. -
Inquisitor #257 " Én letöröltem teljesen a ezt , aztán újra felraktam."
Konkrétan MIVEL törölted le?
" a DirectX 9.0c -t felraktam minden játék előtt "
Melyiket? Az utolsó 2007 februári ... -
Inquisitor #256 Meg lehet sz*r a hűtése a kártyának és melegszik, esetleg kezd megzizzeni a memória rajta ... -
Inquisitor #255 Hát így passz. Ennyi erővel lehet szénné van installálva a rendszered, vagy nem jól van felrakva az alaplapi chipset driver, nincs belőve a Bios, stb. -
#254 Hy!
Tavaly ősz óta van egy ATI 9600Pro vidkártyám, előtte 9250-es volt. A 9250 mindíg szarakodott (ezért vettem újat)azzal, hogy elindítok egy játékot játszok 10-20 percig és kész...Nagy feketeség. Nem kapott jelet monitor. Ja, és a DirectX 9.0c -t felraktam minden játék előtt és úgy valamennyivel tovább tudtam játszani, (bár lehet csak én vagyok hülye!)
A 9600-nak nagyon örültem, míg nem ennél is fellépett a probléma. Az új monitorom ezt írta ki: NO VIDEO. Tehát a monitorral nem volt gond.
Én mindíg felraktam a legfrisebb driver-t, a régi driver letörlése nélkül. Így 2 hónapig működött aztán jött a baj. Olvasgattam a fórumot és valami olyasmi volt valamelyik játék témában , hogy nem szabad a régi driverre rárakni az újat. Én letöröltem teljesen a ezt , aztán újra felraktam. Semmi változás...Megint letörlöm gondoltam, és majd felrekom ami a CD-jén volt. Ismét nem oldotta meg a problémát. Ja, és a DirectX 9.0c -t felraktam minden játék előtt és úgy valamennyivel tovább tudtam játszani, (bár lehet csak én vagyok hülye!). És még a Windows-t is újra telepítettük.
De 3 héttel ezelőtt ez jelent meg a képernyőn:
Tehát ez az ati2dvag okozta a gondot. Rákerestem, megtaláltam. De mit kezdjek vele. Azért kitörölni nem akarom mer aztán lehet összeomlik a gép. Mit kéne csinálnom? -
PeeVee #253 hi!
A 7600GS-emmel megint előjött a probléma a powersupply-val...
http://www.club-3d.com/ oldalon a support / Update3ban azt írja van bios hozzá amitől jó lesz. Nos, hogy tudom megnézni milyen márkájú memória van a videókártyámon?? (a dobozra nem nagyon van ráírva:S ) -
#252 Sziasztok!
Nem találtam jobb topicot a problémámhoz. Amikor el akarok indítani egy játékot (konkrétan az EVE Online, de ez mellékes), akkor csak fekete a képernyő, és monitor ledje villog. Emlékszem, hogy volt egy progi, ami megakadályozta, hogy a gép olyan felbontásba és frissítési frekvenciára kapcsoljon, amit a monitor nem bír. Valaki tudna egy linket adni ehhez a progihoz? Vagy az is elég, ha a nevét meg mondja. -
Mindenevő #251 Visszaolvastam...megvan a hiba:) -
Mindenevő #250 Hali!
Most vásároltam egy Inno3D GeForce 7300 GT 256Mb típusú videókártyát.
Ha elindítok egy játékot akkor színes csíkok,hibák jelennek meg benne és játszhatatlanná teszik azt.Mi leeht a gond? Jólenne ha vki tudna segíteni mertmár nagyon elvagyok keseredve.(Legújabb directX,driver fentvan) -
#249 Beszaggatáshoz még annyit, ha letekintettél volna a vinyó visszajelző led-re játék közben, akkor azonnal rájöttél volna, hogy ott a probléma. -
#248 Sima 6600 helyett inkább egy 7300GT-t vagyél. Kevés a procid, de akkor is sokkal gyorsabb lesz a mostaninál... -
#247 HA vki találkozik hasonló problémával!!!!!!
Tegye fel újra a WINFOST és töredezetségmentesítsen!
Nekem használt!
-
p377y4 #246 Helló le szeretném cserélni a VGA-m, de nem toom hogy ki tudnám-e használni ezzel a konfiggal::::Intel Cel. 2.6 ghz, 768mb ddr400, geforce4 ti4200, 350w codegen. Én egyenlőre vagy 1 256 mb-os ASUS N6600/TD-on gondolkodtam vagy 1 ugyszint 256mb-os Club-3D GeForce 6600-n. Csak nem toom pontosan melyik illene jobban a gépembe és melyiket érdemesebb megvenni, a 2 kártya szinte egy árban van.
A válasz előre is köszönöm, ha lehet privibe irjatok pls. -
sorrow #245 Hello.
Segítséget kérek.
A monitor jobb oldalán teljesen rendszertelenűl 1-2cm vagy 5-6 cm-es barna vékony csíkok jelennek meg, 2-3 mp villognak majd eltünnek.
Játékok alatt nagyon ritkán láthatók, sőt máig egyáltalán nem.
A kártyám gyári aktív hűtésű tapintásra hűvös, 9600Pro és 2 éve üzemel.
-
#244 Ja és egy SB LIVE 5.1 -s Hangkártya van még a gépben... -
#243 Hello!
Srácok segítsetek! Játékok közben (GTR2, GT Legends, de FPS-knél is) 3-4 mp-enként beszaggat a gépem. Teljesen mindegy , h milyen a grafikai beállítás, mégis beszaggat... Most telepítettem friss XP-t ( nincs fenn semmi szemét) mégsem jobb.
A konfig: AMD A64 3000+, ASUS A8NE, CHIEFTEC 400W-os táp, 1GB RAM, ATI X800GTO 256MB.
Aki találkozott már ezzzel a problémával és/vagy tud segíteni az írjon.
Előre is köszönöm! -
RTW #242 hány pontot kap a kártyád 3dmark 05-nél? -
KoPf04 #241 ja 1024*768-on játszom -
KoPf04 #240 Ezek az értékek nagyban függnek a kártya beállításaitól is,nem csak a játékétól.
Pl:texturaszürések,élsimítás,részletességek,speciális lehetőségek,stb...
A cod egyébként program nélkül is kiírja az fps-t
console-ba írd be:/cg_drawps 1
a maximáli korlát növelése:/com_maxfps 999
a vertkális szinkronizációt(vsync) kapcsold ki mind az nvidia beállításoknál,mind a játékban.
Annak a kártyának simán produkálnia kéne legalább 150-et
nekem 7800GS-em van,a legnagyobb érték cod-ban 559 fps volt!A játék összes beállítása maxon volt de a kártya beállításai nem.
-
gabyka13 #239 Nem lehet,hogy valami le van tiltva a setupban vagy az nvidia beállításoknál?Csak mert nekem az is érdekes hogy letöltöttem egy gagyi ilyen videókari tesztelőt ami kiírja az fpst.Na most nekem ez nem ment 40 fölé,míg a haverom gépén(celeron,256mb ram,fx5200 videókari)majdnem 70fps volt.Hát ez hogy van? -
KoPf04 #238 Mikor szokott lenni az fps csökkenésed?
Mert előfordulhat hogy a kártyád nem bírja a sok füstöt ha uo-zol,az be szokta az én régi kártyámat is szaggatni rendesen pl:a narancs vagy más színes-szagos moddolt füstgránátokat nézegetsz.
Vagy előfordulhat ez még a punkbuster miatt is,ez server és pb config függő,de az nem grafikai lagg hanem a pb pásztázza a gépedet futó programok után,ilyenkor is meg szokott akadni a legjobb gépeken is de ez csak párszor pár másodperc. -
petike14 #237 Egy ASUS N7600GS/HTD/256M 256 MB,8x megfelelő/működő képes lenne a gépembe:: Abit is7-e2, 768mb ddr400 ram, celeron 2.53 proci, Választokokat előre is thx -
#236 őőő COD 1-nél volt ilyen hiba télleg. Peccseld vagy esetleg a virtuális memóriát állítsd nagyobbra ill. engedd hogy a winfos kezelje. Ja, és próbáld meg azért valamelyik 8x.xx WHQL drivert. -
#235 túlmelegszik
smsweb nemkell kösz
:D -
Spymann #234 Aki tud egy működő megoldást, azt meghívom egy SMSweb oldalra. -
Spymann #233 Hellosztok!
Most raktam újra a gépet, felraktam mindent szépen, és mikor játszanék, akkor a játékokban fehér csíkok vannak, a fényforrások se megfelelőek :S. Geforce6600GTm van, próbáltam már a legújabb driverrel, azzal is amit kaptam a kártyához, és még egy 3.al is. Azóta már a windowst is újra raktam de semmi :(. Sokan azt mondják Driver hiba, de már feltettem vagy 3at, és semmi.
Köszönöm a választ előre is! -
gabyka13 #232 Az rendben is lenne,de ez nem cod2 hanem az egy.És van amikor van kb100fps-em ami ritka,valamikor meg lemegy 20ra is akár felbontástól függyetlenül.