1071
Videókártya probléma
  • Aleric
    Sziasztok,
    Szeretném a segítségetek kérni! Nekem lenne egy Ati Radeon 9600XT videó kártyám. Nah most mióta megvettem azt csinálja, hogy mikor játszom vagy használom a gépet egyzserűen kifagy. Persze nem bekapcsolás utána azzonnal de 3-4 órán belül jelentkezi ka probléma. Akkor észre vettem mikro Rendszergazda felhasználóval léptem be a rendszerbe ritkábban jelentkezik a probléma. De mostanra ismét egyre sűrűbb. Nah most az tszeretném megkérdezni, hogy lenne valami tippetek? Mert én gondoltam arra, hogy lehet, hogy kicsi a tápom teljesítmény(300W) és kellene egy nagyobb. de tanácstalan vagyok szóval szeretném kérni a szalkérteletek vagy tapasztalatotok. Köszi szépen előre is!
  • Bale123
    nah szoval 9550
  • Inquisitor
    Persze elírtam, szóval:

PCI-E X1050, X300se, X300, X550, X600 - RV370 mag
    AGP R9550, R9600, R9600pro - RV350 mag
    AGP R9600XT, X1050 - RV360 mag

Az X1550 az meg egy X1300HM (RV515, RV516 mag)

De a lényeg, hogy a tudása az RV350, 360 és 370 magnak zsír ugyan az, csak utóbbi két mag nagyobb órajelet bír (elvileg) és az Rv370 már PCIE verzió.
  • Inquisitor
    Hülyeség, fordítva lehetséges átalakítóval, de ugye egy húsz évvel ezelötti technológia nem fog menni egy négy éves PCIE csatiban.
  • Inquisitor
    Mivel valószinüleg X1550-es kártyád lehet (tekintve, hogy 5550-es sose volt ATI-ból), nincs ezzel semmi gond, mert technikailag és sebességben is az X1550 és a Radeon 9600, (valamint az X300, X550 és X600, bár ott sebességkülönbséggel) az zsír ugyan az a kártya.
    Egyébként melyik driver? Catalyst 7.4?
  • Bale123
    Help!
    Egy olyan problémám van hogy a vista a radeon 5550 as videokártyámat radeon 9600 nak nézi tud valaki segíteni?
  • tmisi
    Ez olyan mintha procit kértél volna, és az eladó megkérdi: "Hány GB-osat???". Méghogy PCI-be PCI Expresset. Akkor nem is kéne senkinek sem váltania az AGP-ről (PCI foglalat minden lapon van)? Nemde? Ekkora marhaságot.
  • Gabesz amd64
    kamu
    :)
  • hiena293
    Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy PCI-os videókártyát szeretnék venni de nagyon nehezen találok! A digital extremben azt mondták, hogy a PCI foglalatba be tehetem a PCI express kártyát is. Ez igaz vagy rendesen át akartak verni?
  • karikusz
    jaja
  • tmisi
    Én már mintha hallottam volna ilyenről, azért mondtam. De ha egy egész windows reinstall + friss driver sem oldja meg, nagyon valószínű, hogy az adta meg magát. Mivel eddig is szerették egymást a TV-vel, más nem jut eszembe. Főleg, ha a kábel is jó. Esetleg meg lehet próbálni másik TV-vel, vagy másik kártyával! Persze az lenne a legjobb, ha pontosan ugyanilyen kártyával próbálnánk ki, mert ugye ha az jó, akkor egyértelmű...
  • karikusz
    Van olyan, hogy kipurccan?...ha megadja magát, akkor nem az egész kártyának lenne annyi?
  • tmisi
    Biztos kipurcant a TV Out.
  • karikusz
    Sziasztok!

Nem tudom, hogy tud-e valaki segíteni, de hátha. Szóval a kártya egy Ati Radeon 9600-as. Tv-vel össze volt kötve, hogy a filmeket úgy tudjam nézni. Eddig minden jó volt, de egyszercsak eldobta a tv-t, és azóta nem látja. Megnéztem a kábelcsatlakozást, drivert cseréltem, de semmi. A laptopom látja a tv-t rendesen, tehát a kábelek rendben. Csak az asztalim nem :(

Ha valaki tud ebben segíteni azt megköszönöm. Ahogy láttam, nem vagyok egyedül a problémámmal...

Üdv:

Karikusz
  • insane2
    Nem cseréltem ramot mostanában, 2 van, egyenként is kipróbáltam, semmi változás. Időközben egy másik videokártyával is kipróbáltam, ugyancsak semmi változás. Maradt az alaplap, illetve hallottam olyan véleményt is hogy esetleg szoftveres lehet a baki. Szerinted?
  • tmisi
    Azt kétlem, hogy a windówz több áramot venne fel normál mint csökkentett módban. Táp nem. Sztem videókártya a ludas, mivel csökkentett módban nem töltődik be a driver. Esetleg valóban a RAM. Nem cseréltél mostanában? Mert attól, hogy a RAM hibátlan, az alaplap még lehet, hogy nem szereti.
  • dinomano
    Tudom, h. ez mááá' hirdetésnek is minösülhetne; fel is adtam egy-két netes aprót; de gondoltam megkérdezem itt is... Van egy 9600se-m; aktiv hütésü, 128mega, 8X AGP...Keresek egy RADEON 8500ast, vagy egy RADEON 9100as kartyat (4X agp-st)(csere)...teljesitmenyre nem jobb a 9600se; viszont DX9+2X annyi RAM...

Az alaplapom nem tudja kezelni a 9600-ost, azért akarok cserélni valakivel...
    Privátba irjatok légyszi, ha valaki cserélne...
  • insane2
    Tehát, normál módban lefagy a gépem, csökkentett módban nem. Melyik periféria adhatta meg magát?
  • tmisi
    Próbálj másik drivert. Ha nem jön be, akkor windows újratelepítés, mert lehet, hogy a sok kodek pakk okoz gondot. Ha játékokkal vagy mással nincs probléma, hardveres gond nem lehet.
  • torzsa007 #292
    hello nekem egy geforce 7600gt PCI-expresses és a gond hasonló elindítok egy filmet a gép újra indul mi lehet a baj, egy 6800 kártyám is volt és azzal is ez volt a baj.
  • Alessandro
    Vettem egy GeForce 7600 GS-t és azóta nem tudok filmet nézni. Elindítom és a progi lefagy. 550W-os tápom van szal nem hiszem, hogy azzal lenne baj.
  • insane2
    Van a következőre valakinek tippje?:

Helá srácok, 1 furcsa jelenség megfejtésében kérem a segítségeteket:
    A minap játék közben hirtelen újraindult a gép, és onnantól kezdve, ha bekapcsolom a gépet, az oprendszer felállását követően semmire nem reagálva fél perc mulva lefagy. Az egészben az a furcsa, hogy csökkentett módban működik a gép. Tápra gyanakodtam, vettem is hamar egyet, de semmi változás. A RAM-ot is leteszteltem, az se rossz. Tud valaki segíteni mi lehetz a probléma? Naon hálás lennék, mert teljesen tanácstalan vagyok.
  • kilcsir
    valaki segítsen nekem is plz:(
  • gadna
    valószínűéeg driver hibák lehetnek, ki kell próbálni egyet az www.omegadrivers.net oldalról, van Nvidiára és ATI-ra is, mindig a legfrissebbek követve a gyári verziókat, azt mondják jobban megvan írva, mint a gyári driver. És még az ATI-hoz Netframework se kell hozzá. Ha azzal is ua a gond, akkor a kártyának lehet baja.
  • Sharamboy
    nekem még mindig baszakszik..most majd felrakom megint az xp-t hátha...remélem segít...de nemértem most mibaja van...eddig jó volt míg nem volt újra rakva az xp:(
  • insane2
    Helá srácok, 1 furcsa jelenség megfejtésében kérem a segítségeteket:
    A minap játék közben hirtelen újraindult a gép, és onnantól kezdve, ha bekapcsolom a gépet, az oprendszer felállását követően semmire nem reagálva fél perc mulva lefagy. Az egészben az a furcsa, hogy csökkentett módban működik a gép. Tápra gyanakodtam, vettem is hamar egyet, de semmi változás. A RAM-ot is leteszteltem, az se rossz. Tud valaki segíteni mi lehetz a probléma? Naon hálás lennék, mert teljesen tanácstalan vagyok.
  • kissadamvikt
    nekem is ezt csinálja + a gép vmi hülye recsegő hangot is ad de aztán elhallgat... most kaptam egy gf6200 de gf4mx nél is csinálta. ezzel lesz a gond bár nemtom mit jelent: DRIVER_IRQL_NOT_LESSOR_EQUAL(onnan tom mert a vga rá van kötve a tv re és mikor bejön a fekete képernyő tv-t bekapcsolom és ott írja....)
  • Sharamboy
    Sziasztok!lenne 1 nagy gondom.az miértvan ha elakarok indítani 1 játékot akkor 1ből fekete lexx a képernyő?
    az elöbb simán csak néztem az sg-t és elsötéltült a képernyő és kikapcsolt a monitor
    vagy azt csinálja hogy besötétül a képernyő 5-10 mp-re aztán visszajön a kép...és ezt elég sűrün csinálja..ha játszani szerenék még a menüt se hozza be hanem mikor elindítom fekete lexx a kép és nemtok kilépni se csak a restart segít..pls help(ati radeon 9600XT karim van)
  • kilcsir
    Hali
    Nekem az a problémám, h van egy ati 9250 vga-m, és most a játékoknál szar a vonalsimitás, borzasztó, eddig nem volt ien még catalystal nélkül sem. Az xp-t már ujra raktam, és ugy is olyan.Utána átraktam egy másik gépbe h ott is olyan-e, ott is olyan volt, és mikor viszatettem a másik gép kártyáját az is ien szar lett.Nemtom mi lehet a baj, én arra gondoltam h a vga húzásátol lehet...Nemtom.

• saviola
  • Southy
    IntelP4 3GHz 1 GB RAM. Ehhez 7600GT jo lenne?
  • Demeter
    Athlon 64 3000+ mellé jó válsztás volna a 7600GT? Továbbmegyek Ati vagy GeForce ha maradunk az AGP-nél??? Szerintetek??
  • izb
    1950pro
  • Inquisitor
    Proci függő. Gyenge procival még a 7600GT is "túl jó" lehet. De ár/teljesítménnyben azt éri meg mindenképpen.
  • Southy
    hello vki mondja meg pls hogy melyik a legjobb agp-s videokártya, amit érdemes megvenni. Netán 7600GT?
  • Inquisitor
    Egy jobb AGP-s kártyánál az AGP vs PCI-E árkülönbség már kitesz egy fél alaplapnyi pénzt.
    Ha mindenképpen VGA, akkor GF7600GT 8pl. Galaxy 36K-ért) ... sajnos az X1950pro AGP-vel elég húzós.

(Amúgy valószinüleg video ram hiba ...)
  • Demeter
    Nem a kártya sosem volt húzva (mindíg is az eredet 475Mhz-en ment a GPU) és már megvan közel két éve. De azóta sosem volt vele semmi gondom. Mondjuk nem is kell, hogy húzzam mert igazából csak a WOW-al játszom ha időm engedi, oda meg nem kell tuning.

Szerintetek most mi tévő legyek? Adott egy Asus K8N-E Deluxe lap és egy halott Radeon X800SE (R420). Egy új AGP-s kártya (mondjuk fogalmam sincs, hogy milyen lenne a jó) beszerzése, vagy pedig egy új lap plussz egy PCI-os kártya??? Mondjuk ez utóbbi kicsit nagy érvágás lenne... :((
  • B@dsector
    bizony ez hw hiba, valamelyik memória kifeküdt a kártyán és elkezdett szemetelni... nem volt tuningolva a kártya?
  • Demeter
    Szóval azt mondod, hogy annyi a vga-nak? Ha így lsez akkor baromira fogok örülni!!!! :(

Azért thx a válaszod...
  • izb
    gpu,vga ram hiba,de inkább utóbbi...
    ha még garis a cumó akkor gari,ha nem akkor meg kuka
    sajna