1071
Videókártya probléma
-
#431 Neked egyébként mennyi fokot mutat terheletlenül? -
#430 Oké de eddig soha semmi gondom nem volt vele, most viszont szó szerint egyik percről a másikra lett ilyen. Itt valami elszállt ez nem kérdés szerintem. Nyitott házban van nincs is meleg és mégis. -
#429 Én is jártam közben még egy kört, és hát valszeg ennek a kártyának igen csak alul méretezett a hűtése.
Úgy látom nálad is elég magas alapból is a hőmérséklet, nálam kicsit alacsonyabb, de kicsit még ráhúztam a fekvenciára.
Most éppen valami értelmes hűtést összehozásán munkálkodom. Sajna az új házamban, nem függőlegesen van a kártya, így a forrólevegő megreked alatta, asszem megyek és veszek még 1 ventit. -
#428 Kiváncsi lennék a hozzáértők, vagyis a ti véleményetekre.
Nekem is Asus 7600GS Silent van a gépben, gyárilag passzív hűtéssel.
Ma kezdte el csinálni hogy "komolyabb" grafikus megjelenítésekkor kifagy a gép, idióta szinekben pompázik a kép. Utána pár percig be sem lehet kapcsolni a gépet mert kékhalál van, csökkentett módban is látszik hogy valami gond van a kártyával. Namost. Everest, üresben 75-79 fokosra méri a hőmérsékletét. Ha egy pillanatra elindítok mondjuk egy játékot,(tomb raider legend) és megvárom hogy betöltse a menüt, aztán egyből le asztalra, akkor már bőven 80 celsius fölött van a kártya, de ha kicsit hagyom futni akkor ki is fagy. Van még egy év gari ez nem gond csak gondoltam biztos akarok lenni mielőtt visszaküldöm postán vagy nemtudom. Eddig semmi gondom nem volt vele. -
#427 Sziasztok.
Mostanában vettem egy Asus 7600 GS silentet.
Csinál olyat a kicsike, hogy kb 5 prc játék után, egy képernyő villanás és 30%-kal levesz a sebességből.
Régebben 1X-2X még nekem is kiírta, hogy nincs elég power. De inkább kírtottam a system sentinelt, mert azóta vettem egy 450es corsair tápot is, és ráadásul csak a kari van egyedül az egyik tápkábelen is. De még is csinálja.
Passzívhűtéses, de a ház egyik ventije csak rá dolgozik. Intenzív játék után is max kellemes meleg a hűtőborda.
Szal már nagyjából mindennel próbálkoztam.
Még a kártya bios frissítése van esetleg hátra.
Belevágjak?
Egyéb ötlet? -
#426 Elvileg elég a 450W. Valami más gond lehet ott. -
TOMARGUS #425 450 es FSP SAGA+ Leeht hogy ez a baj? Elégnek kellene lennie.... még egy vinyó és egy optikai van rádugva, de a VGA természetesen külön szálon van. -
rumkola #424 mindegyik 8X agp-s kártya 1.5V-t kér.... -
#423 Milyen márkájú és teljesítményű tápod van? -
TOMARGUS #422 Sziasztok. Nekem is egy apró problémám lenne. Vettem egy konfigot, amiben van egy Sapphire 4870-es, tegnap állítottam "csatasorba"... és egy olyan érdekességet probdukál, hogy bizonyos inditásokra, nem mindre szerencsére, ugye kezdetnek felpörög a VGA meg a CPU fan... ám valamilyen furcsa okból a VGA nem áll le :S a boot nem megy tovább, képet a monitorra nem küld, csak teker folyamtosan mint egy porszívó. Ez mondjuk háromból egyser előfordul. Mi lehet ilyenkor a baj? :S és hogyan tudnám orvosolni? -
Yani70 #421 Sziasztok!
Segítséget kérek tőletek gépbeállításhoz. Van egy ASUS P4V8X-MX alaplapom. AGPx8 -os és 1,5V kártyákat fogad. Valahol itt lehet a probléma, mert idáig bármilyen kártyát raktam bele minddel gond volt.
Elősször egy FX5200-as kártyát tettem bele, de már intalláláskor egy idő után zöldült a kép. (Persze a kártya jó volt, egy másik gépben azóta is vígan fut). Ezután egy Radeon9550 került bele. Ezzel felinstalláltam a rendszert és egészen addig nincs is gond amíg fel nem telepítem a driverét a videókártyának. Innentől kezdve úgy bootol, hogy elkezd tölteni az XP és közben 2 mp-re stand-by-ba kapcsola monitor. Azután , ha indítanék egy 3D alkalmazást akkor hibaüzenettel elszáll. Különböző driver komponensekre hivatkozik a hibaüzenet.
Most egy FX5500-al próbálkozom. Ezzel is feltelepül az XP, feltelepítem a driverét, felteszem a directX-et is. Viszont itt is jönnek a hibák. A dxdiag programban forgatja ugyan a kockát viszont a kockára húzott textúra csak színhibás csíkokból áll. Ha indítom az Nvidia Control panelt a forgó nvidia logót szépen kirajzolja viszont a háttér össze-viszza csíkokból áll. De a képernyőkímélőknél is jelentkezik ez, pl. a 3D szövegnél a betűk szélei teljesen színhibásak.
Próbáltam a kártyákat többféle driverrel, visszavettem az agp sebességét is x4-re, nem buherált xp-t használok. Mégsem működik, eddig hasonló problémával nem találkoztam. Másik gépben a kártyák működtek.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Jani
Ui:Az alaplap webhelyén nincs lista az ajánlott videókártyákról, de lehet jó lenne tudni melyik kártya kér 1,5V-ot x8 AGP-n. Ezt hol lehetne megnézni? Még az Everest sem írta ki a videókártyákról. -
#420 sziasztok!
tudna vki segiteni..?!
Radeon HD 2400 512 kartyam van(elotte X1550 volt)es a CatalystControlCenter-t nem nyitja meg es a kovetkezo hibauzenet jelenik meg: Command Line Interface encountered a problem need to close..
igy nem tudok allitani a kertyan..
probaltam letolteni kulonfele drivereket es kulonfele verzioit a CatalystControlCenter-nek...semelyik sem mukszik...
mit tegyek..?mi lehet a problema..?
koszi! -
#419 !!Ne olvasd el ha nem érdekel!!
Nekem volt egy abit nf7-s lapom, 3200+ barton meg 2gb ddr400-as ram, 8x-os AGP. szóval minden ami belefér:)
Kb. kéthavonta vetem bele "új" videokártyát x800,6600,6800,x1950,7600,x1650,x2600... satöbbi. mindegyik bírta vagy két hétg, aztán elkezdtek lagolni rajta a játékok..(ezt értem az első driver telepítéshez képest, 1280x1024 ami a csövön kifér)
Háromféle táppal próbálgattam enermax, antek, coolermaster, mindegyik 400W fölött. A lapon kicseréltem az összes kondit japánra. az utolsó x2600 as kari el sem akart indulni 3d-ben visszavittem kicserélték egy Ati 9600xt-re, és azóta vígan fut rajta a cs1.6...
bocsi az anegdótázásért, de nincs pénzem pszichológusra és kezd elborulni az agyam a sok villogó reklámtól meg "click here" dolgtól
Most költöttem 300000-ret egy új konfig-ra két 4850-el, meg fúlextra... Ha egyszer lefagy kiöntöm műgyantával! Mikor megköt veszek egy pakli magyar kártyát és elkezdek szocializálódni. -
red13 #418 Sziasztok!
Ma reggel felkelltem bekapcsoltam a gépet, de a monitoron a kép teljesen el volt állítódva. De az a helyzet hogy hiába húzom szét függőlegesen és vízszintesen a képet így sem jó, mert alul és fölül még van kb 2-3 cm-es fekete csík. Mi lehet a probléma?
Ja és ha már írok akkor itt egy másik probléma. A monitoron a kép két oldala kicsit befele van görbülve. Ezt a msn ablakán vettem először észre. Állítok rajta, de tökéletesre nem tudom megcsinálni. Ja és nekem is voltak ilyen erős csíkozódások, volt amikro teljesen elfeketedett a kép. A szervízbe aztmondták, hogy forasztgatni kellett. De már kezdke kételkedni benne.
Ha a videókártya szar, akkor milyet érdemes venni? Én csak netezésre használom a gépet és pár program futtatásához. Ilyen hogy photoshop,machomedia simán menjenek. -
#417 95%-hogy nem driverprobléma, hanem egyszerűen gallyra ment a kártyád. SZerezz másikat, akár kölcsönbe és ha eltűnik a hiba akkor meg is találtad a probléma forrását... -
Grape #416 Sziasztok !
Színes csíkok a monitoron
Szeretnék segítséget, tanácsot kérni az alábbi tünetek megoldására.
A gép másfél éves Fujitsu Siemens Scaleo P, a CPU 3 GHz Intel® Core™ 2 Duo Intel® Pentium® 4 HT, a videokártya ATI Radeon X1550 Series, a monitor LG Flatron 1917S.
Videók lejátszása közben színes egymással párhuzamos többnyire piros-kék csikok jelennek meg és a lejátszás alatt annyira besűrűsödnek, hogy alig látható a kép. Újabban már videólejátszás nélkül is megjelennek a csíkok.
A videó befejeztével az erős csíkok eltünnek, de maradnak a vékonyak. A videojátékoknál (pld. Flight Simulátor) is ugyanez a helyzet, úgyhogy élvezhetetlen.
Ha frissítési frekvenciát váltok akkor eltűnnek, majd később újra előjönnek.
Ezenkívül időnként a kurzorhoz tapadnak rövid vízszintes fekete, néha színes csíkok, ilyenkor alig látni, hogy hová mutat a kurzor.
A legújabb ATI CATALYST 8.7 (XP) driver és a 8.7-es Catalist Control Center van telepítve.
A tartalék monitoron viszont ugyanezek a hibák jelennek meg, tehát ezek szerint akkor nem monitorhiba ?
Már mindent megpróbáltam, de lehet hogy mégse mindent ?
Kérem tanácsotokat a [email protected] email címere is ha lehet.
Előre is köszi.
Üdv
John Grape
-
#415 kérd vissza a kártya árát, menj át másik boltba és vedd meg ott. Ezután pedig használd a 8-as tápcsatit és nem lesz gond vele... -
bazsikaaa #414 Üdv!
Lenne egy kérdésem!
Van egy régi gépem, raktam rá egy win98-at. SiS chipset-es alaplap van benne, amin egy integrált sis 5597-98 vga. Találtam szupi drivert (kb 3-4 óra keresés után), fel is raktam. Jó is minden, egészen addig, amíg nem próbálom a színt, vagy a felbontást nagyobbra állítani!
Olyankor újra kell indítanom a gépet (hülye win98), aztán mikor újraindulna, kidob egy kékhalált, hogy a xxxx akármi hibát végzetes hibát okozott a 032F... címen!
Valakinek lenne valami ötlete?! -
ptomesz #413 Sziasztok!
Van egy Gigabyte GeForce 7600GS videókarim (AGP, 256 Mb)
2 évig hibátlanul működött. Nem húztam nem piszkáltam. Feltettem rá egy 170.akarhanyas drivert, és onnantól kezdve elkezdett szarakodni. Folyamatosan melegedett, tápellátás zavarról küldözgetett hibajelentést, majd kezdte a fagyizást meg a képernyő elmosást pontozást és feketedést. Odáig jutott, hogy már szinte gépindításkor is túlmelegedett.
Na visszavittem gariba, kicserélték. (közben egy RIVA TNT2 volt benn szükségmegoldásként és azzal minden gond nélkül ment a gép)
Most beletettem a zsír új cserélt 7600GS-t és rögtön azzal inditott első bekapcsoláskor, hogy szétnyúzta a képernyőt, halál.
Kikapcsoltam, megigazgattam. Bekapcsoltam és beindult a gép. Nem próbáltam driver nélkül, rögtön felpakoltam az új drivert. Újrainditás után 3 perccel lemeredt az egész windows, kártya meleg mint az állat.
Most aztán végképp nem tudom mit kezdjek vele.
Kivettem a kártyát nehogy besüljön ez is. Vissza tettem a RIVA TNT2-t. az meg bekapcsolás után pittyogott az alaplap egy csomót jelezve hogy VGA gond van. Megpiszkáltam meg nyomkodtam. Elindult. Azzal azóta sincs probléma, de most teljesen tanácstalan vagyok merjem e még piszkálni a 7600GS-t.
Arra lennék kíváncsi hogy esetleg akinek ilyen kártyája van, tud e gy működő bios beállítással szolgálni, melyik a legjobban működő DRIVER, vagy esetleg akinek hasonló problémája volt hogyan oldotta meg? -
Joci01 #412 Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem. Most vásároltam egy Ati Radeon PCX HD3870X2 (1 GB) kártyát.
Rendszerkörnyezet:
- Intel Core 2 DUO E8400 - proci
- Gigabyte GA EP35 IP35 DS3 775 (DDR2) PCX - alaplap
- 2x 2GB DDR-2 1066 Mhz - ram
- Corsair 450Vx 450W - táp
- NEC - dvd író
- WD 500 GB Sata - vinyó
A boltban ajánlották a 450 W tápot amit én már akkor keveseltem. Hazavitel után a kártya a rendszer felhuzását (XP Professional) és 3 óra Crysis tesztet élt meg. Egyszerűen elment a kép. A ventilátora pörgött de semmi képet sem adott (még a BIOS sem jött be). Másnap a boltban visszavették a kártyát és elküldték a gyártónak. Bő két hét után küldtek egy újat és azt mondták hogy azért ment tönkre mert a 8-as tápcsati helyett a régi 6-os tápcsatit használtuk. Nemtanulva a figyelmeztetésből az új kártyát is a 6-os tápcsatival tesztelte a bolt, ami bő fél óra alatt megint tönkrement (állításuk szerint!!!) Most ott tartunk hogy egy ideiglenes (de jóval gyengébb) kölcsön kártyával megy a gép. Állításuk szerint a kártya gyári hibás, mert túlmelegszik. Nem akarnak újabb kártyát lehozni javasoltak egy másikat, de egyben drágább kártya cseréjét.
Kérdezném hogy ez a bő 90 ezer forintos kártya tényleg ilyen szar lenne, vagy csak nem értenek hozzá? Elég sokat utána olvastam és semmiféle hibájával nem találkoztam. Esetleg a hozzá vásárolt alkatrészek nem jönnek ki vele? Vagy a táp lenne tényleg kevés neki? A gyári dobozán 550 W feltüntetve.... de a bolt lebeszélt róla, azért is került be a 450-es.
Mindenféle ötletet szivesen várnék, teljesen el vagyok keseredve, márcsak azért is mert a bolt 3 hete húzza a dolgot mindenféle hülye indokra hivatkozva....
Ha szerintetek is rossz a kártya légyszi ajánljatok már valamit helyette olyan 90 ezer ft környékéig.
Előre is köszönöm a választ. -
Adler #411 HIS x800 pro
hiába dugom rá a molexet azt irja ki, hogy dugjam be a power cable-t, 3 gépben is kipróbáltam - különböző teljesitményű tápokkal - mindig ez volt a jelenség.
Találkozott már valaki ilyesn problémával?
( tápok amivel probálva volt codegen 300w(sic!), FSP 350w, Chieftech 400w) -
#410 vistában nem vagyok otthon -
#409 passz... most nincs 5letem -
techitch89 #408 nod 32 , spyware terminator meeeg a vista-s degradáltságok : defender és társai -
#407 antivirnya meg hasonló -
techitch89 #406 hát egészen pontosan most miféle védelemre gondolsz ? :) -
#405 milyen a védelmed momentán?? -
#404 de viszont fagyások ellen rendkívül hatásos (kivéve a a ház melegszik be 70 fokra XD, nálam régen ez szokott lenni) -
#403 hát akkor nem sok:) -
techitch89 #402 nha hát leszedtem,feltettem,fagyásvédelmet is bekapcsoltam,változás annyi h mostmár szaggatás elött nem ugrik be fekete képernyő xxP -
#401 esetleg megpróbálhatod az AMS fast defrag pro -t, felteszed ha akarod bekapcsolod a fagyásvédelmet és sok sikert. ez a megoldás nem biztos hogy működik de egy próbát megér. -
techitch89 #400 aloha all !
nekem olyan problémám lenne,h elindítok egy játékot,kb 15 percig tökéletesen fut,aztán beugrik egy fekete képernyő,pár mp múlva visszajön a rendes kép,de baromira szaggat,2 percig szaggat aztán ismét rendesen fut a game kb 2-3 percig,aztán ismét szaggatás és így tovább ... 32 bites vista van a gépen,de már xp-vel is produkálta ezt a gép,fent van a legújjabb driver ( gforce 7300 gs kártyám van [ nem a legjobb de elmegy :P ] )
Ha tudnátok vmi tanácsot adni azt megköszönném :) -
#399 Sziasztok! Azt hiszem meghalt a 6600GT-m, bár nem vagyok benne biztos hogy az a hibás, de arra gyanakszom a legjobban. Szóval olyan hiba állt elő h játék közben szétcsúszott a kép majd kikapcsolt a monitor, újraindítás után már a DOS-ban sem lehet látni a karaktereket, csak pontokat a betűk helyén és teljesen szét van csúszva a kép.
Nos, ezt lehet valahogy házilag orvosolni, vagy mindenképpen új VGA-t kell majd beszereznem? Ha új videókari kell akkor tudtok ajánlani valami normálisabb AGP-s kártyát? (Persze normális áron, kb 20 körül.) -
#398 tápcsatoló helyén van?? -
#397 nekem is hasonló vold a geforce fx 5500 asommal. megvettem-->semmi kép-->ide oda mozgatás-->van kép:) -
Christopher44 #396 Nekem is most még AGP-s VGA-m van.en is talalkoztam evvel a problemaval,a megoldas nekem az volt hogy kicsit jobban becsavaroztam a VGA-t,megigazitottam -
bazsikaaa #395 üdv!
Lenne egy olyan gondom, hogy vettem ma egy használt régi vga kártyát (AGP-s)(elvileg működőképes). Berakom a gépbe, de semmi kép nincs! Több gépben megpróbáltam, de sehol semmi... nem sípol az alaplap, meg semmi hasonló, egyszerűen csak villog a monitoron a kis led, és semmi kép nincs!
Valami ötlet?!?! -
#394 sikerült megoldanom... 5 vírus okozta -
#393 Hy!
lenne egy olyan problémám hogy ha felteszem az illesztőprogramot legyen az a legújabb vagy nem ujraindítás után 640x480 16 szín és semmit nem lehet állítani. ha letörlöm akkor minden normális azt kivéve hogy nagyon kevés játék indul ell a progi nélkül. ezelőtt már lett formatálva mert az SP3 -tól fokozatosan behalt a gép(értsd: nem látja az illesztőprogramot, tetülassu, progik/játékok nem mennek stb.)és ekkor kezdett a videókari illesztőprgogram szarakodni. azt írja hogy nem kompatibilis a windows ezen verziójával, amikor mindig ezzel a verzsönnel használtam és nem volt vele egyszer se semmi baj, az eszközkezelő se talál hibát, a kari adatait is tökéletesen olvassa(Inno3D Geforce FX 5500), na itt akadtam meg kém/víruskeresés megvolt ugyhogy nem tudom mit csináljak. Thx. -
Mirk #392 veszel mellé egy rendes kártyát