1071
Videókártya probléma
  • davidka003
    Minek akarod ellenőrizni?
    Program nincs, neked kell látni ha rossz.
    Szétesik a kép ha hibás a VRAM.
  • Gviktor
    Hogyan tudom lellenőrizni hogy jó e a videókártnyám memóriája? Van e olyan program amely leelenőrzi a videókártya mem.-jét?
  • Zsolt1964
    Ne ráfrissid, uninstall-driver cleaner-régebbi driver+cc + net keret 2.0 is kell!!!! Igy elvileg jónak kell lennie!
  • Zsolt1964
    www.ati.amd.com itt próbáld meg elvileg anno fenn voltak a régebbi ccc-k is
  • duran5r
    Asszem rátaláltam a dologra az a helyzet hogy véletlen felraktam az uj driverét az atinak a 8,2 eset vagy mittudomén... és hiába rakok rá régebbi drivert a windows gondolom full automatán a legujjabbat bassza fel hozzá ami a 8.2es ugye igy a gépen lévők között.... :@@... Egy yóval régebbi inf kéne mert ezzel nem müködik rendesen.... Csak nem tudom hol találnék csak ugy magát drivert nyersen pl bezippelve csak ugy a csomagot amifel rátudok frissiteni erre az uj szarra egy régit mert ezzel nem indul... Help
  • duran5r
    Sziasztok lenne egy olyan problémám az én bezonyos ati radeon x800pro kártyámmal, hogy felrakom hozzá a drivert ugye ujraindul a gép meg minden tök yól müködik egy alkalom erejéig... Ha viszont ujrainditom a gépet, vagy másnap kapcsolnám be egyszerüen nem indul el a windows.. nem tudja betölteni a video kari driverét.. Vagy egyszerüen már lefagy az üdv képernyö elött vagy fekete barna fekete barna kék fehér kék fehér csikozat lesz a képernyőn... :D.. Vga módban való inditás, driver uninstall aztán driver reinstall után 1 inditás erejéig ismételten tökéletesen müködik a video kártya.. már kipróbáltam millio egy verzioju drivert whql-t nem whqlt.. egyikkel sem yó.. :D
  • Zsolt1964
    Hogy-hogy leáll? Nem inkább nem hűt megfelelően? Gyári hűtő van rajta? a szoftver frissitést meg lehet próbálni, a házat hűtöd rendesen? Mennyi a nagyon meleg? Nézd meg Everesttel, vagy ha engedi a CCC-ben!
  • Taylor1945
    Sziasztok! Nekem jelenleg egy Sapphire x1650pro 512 MB-os VGA-m van és a COD 2 valamint a COD 4 közben kb 1 óra elteltével leáll a hűtője, aztán értelem szerűen nagyon felmelegszik a kártya. Nem tudom, hogy mi is lehet a gond, én szoftver hibára gyanakszom. Ha valaki segítene annak nagyon megköszönném:-)
  • Zsolt1964
    max alapfelbontáson talán
  • Emuka
    Nem örülök neki
    Ezelőtt ATI X700-as 256 MB volt
    Ott ment a COD2
  • G18XM8
    Szerintem el fog indulni de nem tudom hogy fog futni. Readme-be írja a kompatibilis vga-kat, olvasd el.
  • Emuka
    Sajnos ilyen gyenge.
    De ez egy CORE 2 DUO 2400 MHz, 800 MHz FSB, 4 MB L2 cache, 3 GB RAM gépben van.
    Azt mondod, hogy ezzel a teljesítménnyel + az X3100 -es VGA-val nem tudok COD2-vel játszani?
  • davidka003
    Felesleges állítani a memóriát, mert az egy ilyen gyenge VGA-nál nem számít.
  • Emuka
    Sziasztok!

Kellene egy kis segítség.

ACER ASPIRE 5920-as notim van.
    Mobil Intel Graphic Media Accelerator X3100 -as VGA van benne.
    Nem tudom, hogy hol lehet beállítani a VGA memóriát.
    358 MB-ig lehet feltornázni.
    Aki tud segítsen!!!
    Vagy akinek van ilyen drivere, az is érdekel.
    Előre is köszi a válaszokat.
  • davidka003
    Memória hiba. Venned kell egy új kártyát.
  • DavidStrasszer
    Sziasztok, nekem egy Geforce fx 5700 es 128megás videokártyám van, és e olyan játékoknál is amit elvileg simán kéne vinnie, a képet szétszorja meg csikozodik igy meg ugy, és eddig nem volt ilyen :S külön ventillátora van szoval nem hinném hogy tulmelegedik... nem tudjátok hogy mi lehet a probléma?:o elöre is köszi
  • davidka003
    Meghalt a kártyádon a memória. Nálam is ez volt. Venned kell egy másik kártyát. Esetleg még nézd meg, hogy nem-e túlmelegszik.
  • kifli
    ne wowoz és nem lesznek ott :P
  • Gviktor
    Gforce 6600:
    http://images.netbag.hu/20080217/1203239795546.jpg (wow indítása után))
    Hogy tudnám beállítani hogy ne legyenek ott azok a vonala

pár wow-os kép:
    http://images.netbag.hu/20080216/1203154039031.jpg
    http://images.netbag.hu/20080216/1203154208421.jpg
    http://images.netbag.hu/20080216/1203154191812.jpg
    http://images.netbag.hu/20080216/1203154226437.jpg
  • Zoli007
    Nem tudtok valami olyan tesztet, ahol a grafkártya teljesítménye van tesztelve a CPU órajelének függvényében?
  • Eric992
    Tudtam hogy bekövetkezik a rémálom.A válaszokat köszi,megerősítetettetek.Maszka:Aszroncs nemroncs celeroncs ténylegroncs.
  • brianmaste
    2.4-es Celeron-t cseréld 1 2 magosra min.A Procilimit a hibád.Bocs ha hülyeséget írok. :D
  • MaSzKa
    aszroncs+szeleroncs

ne csodálkozzon
  • davidka003
    Celeronhoz egy 8600GT-t berakni?
    Ne csodálkozz, hogy szarul fut minden.
  • Eric992
    Hali!A gépem:Asrock p4vm890 lap...2,4ghz Celeron 128 kb...768 ddr 400,és a kari egy Gainward 8600gt 512 mb ddr2.A problémám az lenne hogy mikor játékra kerül a sor a kártya 1-2 percig eléri a kívánt teljesítményt aztán hirtelen leesik az fps-em cod2-ben 10 alá.Sőt bármelyik játékban.Mi lehet a baj?Memória?
  • kifli
    csoki nekem olyan problémám van 9600-amal hogy egy ideje az eseménynaplóban ilyenekeet találok hibaként hogy

Típus: hiba
    forrás: ati2mtag
    kategória: crt
    és ez a bejegyzés olvasható:
    CRT invalid display type
    Ja és akkor kerül be ez a bejegyzés rendszernaplóba amikor egy játékot próbálok meg elindítani (counter-strike: source)
  • holhos
    Igen próbálkoztam a 7.2-es verzióval de az sem volt jo ugyanugy lefagyot meg kikapcsolt a monitor félperc után.
    A net keret pedig fent volt.
    Majd holnap megpróbálom a 7.10-est,remélem jo lesz!
  • Zsolt1964
    Régebbi verzióval is próbálkoztál?? net keret 3.0 fenn van?? a 7.10 catalyst minden ismerősnek jó lett a fiam gépén is tökéletes,+ a sajátomon is!
  • wertz
    Hali
    Nekem mis olyan gondom van hogy Van egy Sapphire Radeon 2600 pro vidkarim.Probáltam sok drivert 7.12. a gyárit.7.10 8.1 Omega driver és mindel az a gondom hogy megy a gép egy darabig majd lefagy a képernyő,elsötétül a monitor a gép viszont megy tovább.És csak resettel tudom visszahozni.Nekem már nincs több ötletem,a kártya jo azt mondták.Visszavittem gariba.Valaki ha esetleg tudna nekem segíteni,mert már nagyn idegesítő,nem lehet vele rendesen dolgozni.Xp reinstall is volt már.Valaki kérem segítsen ha tud.KÖSZÖNÖM.
  • holhos
    Sziasztok!
    Van egy nagy problémám!
    A minap vettem egy ati x1650 prot(512mb/gddr2/128bit).
    Beleraktam a gépbe(amd athlon64 3800+,msi k8t neo2 v2.0,1gb ddr ram) utána uj xp,stb.Miután felraktama az alaplap drivereket és utána a kari driverét az xp bese jött,illesztőprogi ill. kártyahibára panaszkodott.
    Szóval nem volt jo.Aztán ajánlották az omega drivert azzal már bejött az xp de állandóan lefagy,ujraindul.
    Végső elkeseredésembe felraktama a catalyst 8.1-et de azzal sem volt semmi változás.Probűltam a biosba egy pár dolgot beállítani de semmi.
    Ha valaki tuja a megoldást vagy találkozott hasonlóval kérem SEGITSEN,én már a feladás határán vagyok!
    Előre is KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!
    Holhos
  • holhos

• Hont

Sziasztok!
    A problémám a következő!
    Új összetevőket telepítettem a hibátlanul működő Asus K8N, AMD 3000+, 6600GT,400/ 1Gb gépen futó FS2004 -hez.
    Újra indítás után történhetett valami, mert elkezdett szaggatni, de olyan szinten, mintha egy 256 procci hajtana egy 4mb VGA kártyát!
    Én kis naiv, először azt gondoltam, hogy kicsi a gép, csökkentettem a felbontást, stb.-stb.!
    Az új összetevőket töröltem, de nincs változás!
    De semmi különbség!
    Az éjszaka újra raktam az egész partíciót! Új OP.rendszer, új FS!
    Sajnos hiába! Már a "Create a flight" ablak megnyílásakor lehet látni, hogy valami nem ok.!
    Ahogy forog körbe a gép, szemmel láthatólag akadozik! A proci, meg 100% megy! Egyébként a kezdő lapot is jóval tovább tölti, és a többi 3D program is akad!
    Kérem, ha járt valaki hasonlóan, szóljon!
    Üdv Hont
  • xxdani
    jahj azt hozzá kell még tennem hogy régen (értem ezalatt féléve éve) nem volt ilyen gond, és az a bizonyos játék is gond nélkül ment.
  • xxdani
    sziasztok. Lenne egy problémám és szeretném a segítségeteket kérni. Van egy (tudom hogy nem mai csirke de még él) Ati radeon 9600XT videókártyám és ha felteszem a hozzá való dolgokat akkor minden indításnál kiírja hogy menjek a sunyiba mert nem vagyok rendszergazda holott ez nemigaz! nem is érdekelne ez a driver csak ha nem teszem fel akkor vannak játékok amik nem hajlandóak elindulni. Van valakinek ötlete? Nagyon megköszönném.
    (nem számít ötletnek hogy cseréljem le a kártyát, dobjam ki,) köszi
  • gumci
    gondolom h nem fog menni többön de xp-n 800*600-on elsimítás nélköl minden magason 25fps-el ment és csak ki szeretném próbálni maxon mert imádom és má 3szor végigtoltam uh valszeg nem a végigjátszásért fogom kipróbálni maxon..ha kapok segítséget.(am nem teljesen csak azért)
  • NeoMaN
    nem megy annyit
    :)
  • davidka003
    Csak a dx10 miatt kár volt felraknod a Vistát.
    Ezzel a kártyával örülj, ha megy 5 FPS-el a Crysis Very High-on.
  • gumci
    sziasztok!
    az lenne az én problémám h most telepítettem fel a vistát a dx10 miatt és utána föltettem a videókártya(gecube hd 2600pro 512-es) minden progiját(catalyst control center meg az alap drivert+ami az ati honlapján volt)és csak annyi működik h a felbontást a forgatást meg a szineket lehet beállítani..amikor meg belépek a control centerbe akkor mindenhez azt írja h nem érhető el.tulajdon képp csak ennek a megoldása érdekelne meg az h h lehet fölvenni "nagyon magas"-ra a crysisban a grafikát.előre köszönöm a választ
  • Zsolt1964
    lehet
  • punkers
    Sziasztok!
    1 olyan gondom van hogy lefagynak a játékaim
    Több játéknál is kpróbáltam, nemlehet hogy a videókártyával van gond?
    nemtudjátok mi lehet a baj?