1071
Videókártya probléma
  • Adam II
    Júniusban vettem egy Sapphire X1600 Pro 256mb AGP videókártyát. Az elmúlt napokban többször előfordult ,hogy a monitor hirtelen stand by üzemmódba kapcsolt ezek után újraindítottam de nem akart bootolni a monitor stand by üzemmódba volt a gép meg csak zúgott. Kivettem a gombelmet az alaplaból utána bootolt de egy-két óra múlva ismét stand byba ment a monitor akkor csak a tápot kapcsoltam ki majd vissza és megint bootolt. Tegnap viszont egyáltalán nem akart elindulni a gép a kártyával akármit csináltam. Beletettem a régi Radeon 9600-ost és azzal működik.

Kérdésem az ,hogy küldjem vissza az x1600-ost mivel tönkrement (van rá 2 éves garancia) vagy valami más gond van ami orvosolható?
  • PeeVee
    1 hónapja nem 1 hete.. na mind1... én most azon gondolkodom, hogy biosban esetleg több áramot adok neki az megcsinálhatja-e ?!
  • PeeVee
    Nekem is pont ezt írja és tegnap írta ki elöször!!! Nekem is 7600 GS van(inno3d)!!!

The NVIDIA System Sentinel is reporting that the NVIDIA-poweres graphics card is not receiving sufficient power.

To protect your hardware from potential damage or causing a potential system lockup, the graphics processor has lowered its performance to a level that allows continued safe operations.

nekem 400w-os tápom van -> 1GB ramhoz, 1 dvd-romhoz, 2500+-os AMD-hez! és nekem is kb 1 hete van meg.... és ezelött normális volt de most levette a teljesítményét!!!
  • RTW
    hello!
    bekapcsolás után rögtön ezt írta ki a gépem:

'Áramellátás-jelző

Problémajelentés
    Az NVIDIA rendszerőr jelzi, hogy az NVIDIA által táplált grafikus kártya nem kap elegendő energiát.

A hardver esetleges károsodásának, illetve a rendszer összeomlásának elkerülése érdekében a grafikus processzor lecsökkentette a teljesítményét arra a szintre, amely a továbbiakban is lehetővé teszi a biztonságos működését.'

Geforce 7600 GS videokártyám van.
    A gépben 300W-os táp van.
    A kártya kb. 1 hete van meg, és ezt az üzenetet most írja ki először.

Hogy kell vennem a gépbe (ASUS A7V600-F AMD 2600+, 768 MB RAM, 40 GB winyó, 1 DVD-író) egy nagyobb tápot, az már biztos, ugye?
    Én Chieftec 400 W-osra gondoltam.

ÉS még az lenne a kérdésem, hogy a kártya teljesítménye az új táp betétele után visszaáll magától a régire? Vagy nekem kell e valahol visszaállítani? ÉS ha igen, hol?

Kösz.
  • Videe
    Szerintem jobb ha új paszta van rajta, de amúgy lehet hogy lényegtelen.
  • scorpeeon
    nah, vettem új hűtést hozzá, rátettem, minden jónak tűnik most. Még 1 kérdés: alapból volt rajta paszta, és az új hűtőhöz is adtak pasztát. Mennyire lényeges bepasztázni a dolgot? :)
  • scorpeeon
    Nah, úgy tűnik h a túlmelegedés a baja. Tettem a gép oldalába egy ventillátort és 1 óra alatt semmi hibát nem csinált 3D-s dolgoknál. Leszedtem a kari aljáról a védőfémet, amitől nem lehetett a ventillátorjához belátni, és látom, hogy alig tudom forgatni. Bekapcsoltam a gépet, meg se mozdul a hűtőventillátorja. Gondolom házilag nem sok dolgot tudok így javítani rajta, új hűtő kell bele... 3 ezernél többet nem szánok rá azt előre megmondom és azt is h nem kell nekem extra 10ezres Zalman, annyi a lényeg h hűtsön és ne olyan hőmérsékletet csináljon, mint a jelenlegi "hűtő", mert ezen épp tojást lehetne sütni . Nehéz rászerelni 1 ilyet? Vagy inkább beviszem vmi boltba aztán ott rá is szerelik egyből talán.
  • scorpeeon
    Jó lenne, ah csak erről lenne szó. De ha csak ez lenne, akkor miért nem hibázik simán a windowsban, csak ha vmi 3d-s dolog van? Most akkor nyissam fel a gépházat és tegyek az oldalába egy ventillátort? :D
  • Inquisitor
    Megéri, azt neked kell eldönteni melyik gyártó szimpatikusabb, speciel én a kettő közül talán MSI-t választanám.
  • muad01
    Ha szerencsédvan, akkor csak túlmelegszik. Próbáld ki, hogy jobb-e a helyzet ha fujatod vmi extra ventivel, ha igen akkor mák, vegyél másik vga hűtőt, vagy csak pucold ki ezt. H nincs szerencséd, akor a probléma az, hogy a 3 év alatt a kondenzátorok is meg adhatták magukat, nekem az utobbi két honapban, egy 5800-am teljesen megadta magát miatta, egy 6800-asom még javítható, de úgy néz ki, hogy a szomszédom 5600-a is hasonló cipőben jár. Kívánom, hogy legyen szerencséd.
  • cito
    Lenne egy kérdésem:
    Megadta magát a 7900 gt-m, visszavittem nagykerbe, most nincs de adnak helyette 7950 gt-t + 8.000 Ft-ért. Megéri?
    Mennyivel tud többet? Ja, MSI vagy ASUS?

• NeoMaN
    túlmelegszik
  • Ricky18
    Hát én erősen ajánlom, hogy vegyél erősebb tápot mert lehet bajba lesz a táp ha nagy teljesítményen fog futni a kari pl Játék meg ilyenek, mikor terhelve van. Ekkor nagyobb az áramfelvétele is.
  • scorpeeon
    Lenne 1 kérdésem:
    Van 1 régi karim (Abit Siluro FX5600), van már vagy 3 éves.. Pár hónapja (vagy már talán 1 éve) olyat csinál, hogy egy kicsit is komolyabb 3D-s munkánál beszarik. De már egy olyanon is amit egy GF2-3-nak bírnia kéne. Ez a beszarás azt jelenti, hogy a kép csíkoz horizontálisan néha kicsit, néha mint a ***élet, úgy, hogy kis se lehet olvasni belőle semmit. Illetve több textúrahiba is előfordul, de nem olyan, hogy nem jelenik meg a textúra, hanem egy része hiányzik, illetve pöttyök vannak ott helyette. Ez pl a warcraft3nál, amit egy GF2nek bírnia kéne, és ha nem bírná, akkor akadozzon de ilyeneket en csináljon. Szinte minden létező 3D-s játékban előjön ez a vibrálás, illetve néha befeketül a képernyő pár másodpercre.. Engem nem sokat érint már ez a kártya, mert veszek egy 7600GT-t, de egy másik gépbe át szeretném tenni, és nem ártana, ha működne még... Áttettem egy másik gépbe és ott is ugyanezt csinálta, szóval szinte biztos, hogy a kártya a hibás. A hőmérsékletét nem írja ki sehol, mert sztem nincs is rajta érzékelő, de annyit el tudok mondani róla, hogy használat után amikor megfogtam az alját, elrántottam a kezem, mert rohadtul forró volt, 2 másodpercig nem bírnám megfogni. Mi lehet a gond?
  • RTW
    Köszönöm mindenkinek. Megoldódott a probléma. Elég neki a 300 Watt-os táp mégis. Az volt a baj, hogy rosszul volt benne az AGP-s foglalatban.
    Azért nem tudtam feltenni a drivert. De megigazítottam, és aztán már felrakta 91.47-et. Már nem lassú a gép.
    De azért szerintetek szükség van egy erősebb tápra? Akkor nagyobb , jobb lenne a teljesítménye?
    De így is az előző ATI 9200-eshez képest megváltás, egy csoda, hogy milyen erős :D.
    Kösz mégegyszer !
  • RTW
    Egy 400 W-os Chieftec elág lenne már neki?
  • RTW
    A gépem lassulása az új videokártya betétele után akkor a 300W -os táp miatt van? AZért , mert nem tudja ellátni a gépem megfelelő mennyiségű árammal?

Kösz a válaszotokat Ricky18 és duracellmumus.
  • duracellmumus
    Én esetleg tudnák segíteni csak kicsi az eséje hogy Szegeden össze tudunk futni. Ricky18 nak abban igaza van hogy egy 300W-os táp édeskevés ehez a karihoz. És ha a 12/5V-os molexen kapja a kraftot és a 16V os kondik megfeküdtek akkor várható hogy minden 12/5V-ról üzemelő eszköz is megadja magát! Mert a táp a megnövekedett áramigényt csak úgy tudja kielégíteni ha megemeli a tápfeszt és ez nem tesz jót semminek! viszont ha lecseréled a tápod (ERŐSSEN AJÁNLOTT) és veszel egy noname 500W-osat ugyanígy járhatsz!!! Én egy 350-400W Enermaxot ajánlanék,egy 350essel megy barton 3200+ és egy gainward 6800 gts 500/1400-on egyik sem az energiatakarékosságáról híres...
  • muad01
    Üdv.A problémám a következő: van egy jó őreg club3d 6800 agp-s videókarim. Előszőr csak hibázot bekapcsoláskor, majd csak melegedés uán volt hajlandó müködni. A probléma forrása, hogy egy vagy több kondenzátor elszált rajta. A kérdésem az, hogy nem tudtok-e valakit aki ki tudja mérni, a hibás kondit, és ki is cserélné? Természetesen nem lennék hálátlan. A válaszokat előre is köszönöm.
  • Ricky18
    Üdv. Itt én a tápra gyanakodnák. Bedugtad a videó karit a tápra? Elvileg adtak hozzá egy elosztót ami a kari gép belseje felé eső részébe bedugható, és ez az elosztó 2 darab molesz csatlakozóba megy át. Ezt rá kell kötni 2 tápos molesz csatira hogy kapjon elég áramot a kártya. Vagy ha van külön a tápon vga csati akkor nem kell az elosztó.
    Ez lehet az egyik lehetőség. A másik ami szintén nagyon valószínű hogy egy 300wattos táp nagyon kevés ahhoz hogy egy ilyen kategóriájú kártyát elég árammal lásson el. én javaslok egy 500wattosat egy ilyen komoly kártya mellé. Remélem tudtam segíteni. Hali
  • RTW
    hello! ma vettem egy Club 3D 7600 GS- videokártyát ebbe a konfigurációba:
    AMD 2600+, 512+256MB RAM, 300 W-os táp. (ATI 920 RADEON helyére)
    Telepítem a driver-t és közben bejön egy olyan üzenet, hogy:
    A driver nem ment keresztül a Windows logo szűrésén. Akarja-e folytatni. Rámegyek, hogy igen, és aztán bejön a nagy feketeség.
    Más drivernél be se jön hibaüzenet, hanem egy kis idő múltán jön be ugyanaz a feketeség(egy kis villogó kötőjellel a bal felső sarokban).
    Ja és amikor húzom le oldalt a csúszkát, akadozva megy le a kép.
    A monito frissítési frekvenciáját nem tom állítani 60Hz-ről.
    A képernyő beállításoknál nincs is ott a videokártya. Az XP nem ismeri fel magától. Ja és a gép lassult egy kicsit.
    Mi lehet szerintetek a hiba?
  • NeoMaN
    Nahátakkor szarul van rátéve...
  • Marex
    Köszi a gyors választ
    De mit tudok csinálni azon kívűl,hogy rászerelek egy hűtőventillátort
    alapból egy hatalmas hűtőborda van rajta ilyen heat-pipe hűtés van rajta vagy micsoda.
  • NeoMaN
    túlmelegszik
  • Marex
    Hali
    Nekem is van egy problémám vettem x1600 xt-és videokártyát, ha indítok egy játékot
    az elejém minden rendben de pár perc múlva elkezd csíkozódni máshogy nem tudom megfogalmazni. Fél óra múlva kb lefagy a játék és valami e-mail-t akar kűldeni az atinak egy dat. file-t.Szerintetek mi a baj vigyem vissza a boltba a kártyát, vagy van valami megoldás?Már több driverrel is kipróbáltam de semmi .
  • Ricky18
    4x AGP-re gondolsz szerintem:) Működik a 9600pro 4x agp-n is. 4pixel 2vertex árnyalója van.
  • JB arts
    Nekem is lenne egy kérdésem: mégpedig, ha veszek egy radeon 9600 pro-t
    a 7000 helyett akkor az ugyanúgy fog üzemelni mint a régi mert 4xgpu-m van
    De ha veszek újat, az ugyanúgy tud mindent csak vannak rajta extrák is?
    Pl pixel shader
  • Ricky18
    Hali. van egy kis problémám. Vettem eg fsp blue storm 500wattos tápot meg egy Gainward geforce 6800Gs videó kártyát. Az a gond, hogy a játékok közben kifagy a rendszer. Kicseréltettem a kártyát és az új karival ugyanaz a helyzet. mi lehet a probléma? Azt a drivert tettem fel amit adtak hozzá. Hűtés gyári, a gpu átlag 45fokos. Please help vki. Kösz.
  • Speedy86
    értem.
    Köszi a segítséget.
  • Inquisitor
    PCIE 1x-es sebességet igénylő bővítő cuccokat lehet beletenni. (TV tuner, Raid kártyák, hálózati kártya, stb.) Olyasmi mint a PCI, csak gyorsabb. Ugyebár a VGA-k nagyrésze 16x-os PCIE-t kér, tehát bele se megy fizikailag. Van ugyan PCIE 1x-es VGA, de egyrészt drága, másrészt atomlassú. (Pl. X1300-as Radeon)
  • Speedy86
    Nem okoskodni akarok mert nincs mire de lécci nézd már át nekem a lap leírását.
    Lehet félreértelmeztem a dolgokat.
    Mire való az a 2 kis fehér slot?
    A8n-e
  • Inquisitor
    Vagy súlyos driver gebasz van, vagy valamitől túlmelegszik a GPU ... jobb ötletem nincs.
  • Inquisitor
    SLI kártya esetn (NVidia) SLI képes alaplap kell, ugye legalább 2db PCIE csatival, CrossFire esetén (ATI) meg CrossFire képes lap kell hozzá szintén legalább 2db PCIE csatival, ez halál biztos.
  • Speedy86
    Sziasztok!
    Remélem tudtok nekem segíteni!
    Az lenne a gond hogy nemtom, hogy lehet 2 pce kártyát összekötni.
    Ahhoz 2 pce-s slot kell? Nekem azt írják, hogy tudja az alaplap de csak 1 slot van ilyen.
    Akkor most hogy van ez?
  • JohnnieWalker
    Sziasztok!

Egy elég nagy problémám van a videokártyámmal és egyszerűen nem találom rá a megoldást. Abban bízok hogy valaki a tünetből hátha rájön, mert én már mindent próbáltam... Azt elöljáróban közlöm, hogy a következő dolgokon túlvagyok és nem segítettek: windows reinstall, különböző driverek (4 fajta), fastwrite ki/be, tuning ki/be, frames render ahead ki/be, hőmérsékletek tökéletesek, 50(!) fok körül. Mivel ezek egyike sem hozott változást és a tünetet minden játékban produkálja így a legrosszabra gondolok (--> behányt a kártya...)

A TÜNET:
    Játék elindít (Oblivion, NFS MW stb..), csodálatos teljesítmény a megfelelő beállítások mellett. Bárhol, bármilyen formában produkálja a tökéletes futást 30-40 fps, stb. Azután általában az első loading screen után (ez lehet bármi, például need4speedben vége a körnek és visszalép a menübe, oblivionba ki/belépek egy ajtón és betölti a szobát/erdőt, a lényeg hogy 2D-s loading screen) és a teljesítmény valami iszonyat mód lezuhan, 2-3 FPS-re. De úgy hogy akár a menüben sem lehet mozogni. Van hogy csak több (2-3) Loading screen után jön a végső katarzis, de mindegyik után észrevehetően lassul. Ha ezután kilépek és rögtön újraindítom a játékot akkor megint tökéletes futást produkál - egy darabig. Észrevehetőn főleg a fény, fényforrások és azzal kapcsolatos effektek fogják meg néhány helyen (tükröződés stb. - előtte teljesen ugyanazokon a helyeken tökélétesen fut!) ezek néhány helyen teljesen elkülöníthetőek (- szoba: gyertya felé fordulok 2-3 Fps, elfordulok tőle és a falat nézem visszagyorsul 80ra -) de a legtöbb helyen kollektíven széttépi a gépet. Aztán kilép/újraindít és megint minden fas*a. Begolyózok tőle...

Ami még fontos lehet:

- gép: AMD 64 3000+; NVIDIA Gigabyte 6800; 1,5 giga ram (smsung), SB Audigy 4, 200+ gb szabad hely

- Az eset először egy driver csere után jelentkezett (91.47) de azóta több driverrel produkálja.

- a kártyát és a procit sokáig húzva - FINOMAN - (vertex shader és pipeline maskok kinyitva + overlock) használtam, de most kipróbáltam alapértékeken és így is úgy is sz*r.

Na, ez lenne a bajom. Igazából ötletem sincs, mihez kéne fogni, vagy egyáltalán hogy lehetne teljesen megbizonyosodni, hogy minek a milye hibás. Igazából szinte biztos vagyok benne hogy a kártya halt meg, de a RAMokat sem tudom teljesen kizárni.

Most lefexem és reménykedem hogy éjszaka egy jótündér erre jár, aki leírja mi a megoldás (ami nem = azzal hogy vegyek új kártyát ). Ha viszont így lesz akkor annak a jótündérnek küldök egy akkora karton sört hogy egy hónapig csigavonalban fog repülni. (vagy ha tündérlány akkor kaphat egy "1óra szex JW-vel" kupont).

De viccet félretéve minden ötlet érdekel, a legapróbb legnyilvánvalóbb vagy legszélsőségesebb hülyeség is. Előre is hálás köszönet mindenkinek aki segíteni próbál. - Üdv JW
  • Videe
    OK! Köszi! Én is erre tippeltem.
  • czky
    Valszeg a videókártyádon vmelyik memória bedöglött. Ezzel sajnos nem lehet csinálni semmit (kuka). De hogy biztos legyél a dologban, próbálj ki benne egy másik vga-t is. Ha azzal nem csinálja, akkor 100%, h a videokártyád múzeális tárgy lett. :(
  • Videe
    Hali! Ezek a problémák kb. egyik napról a másikra jöttek elő. Azután volt xp reinstall és ugyan úgy jelentkezik ez a probléma. Semmi változtatás, húzás nem volt csak egy vinyó került ki de amikor bennt volt akkor is ezt csinálta. A Venti megy + a reinstall elött teljes portalanítás.
    Konfig: Asus P4P800S-X, Celeron 2.66, 512 ddr Kingston, Asus Geforce Ti 4200 128mb
  • tmisi
    Hajhajj ezek a pixelek... Pedig neked is a szűztelepítés lenne az ajánlatom. Főleg azért mert ATI volt a régi és NVIDIA az új kari, és ha az ATI program nem távolódott el rendesen, akkor az lehet hibaok. Egyébként az FX sorozatról nem sok jót hallottam.

VIDEE: nézd meg hűtést, hogy jó-e! Ventillátor szabadon forogjon, lehetőleg halkan (ha zaja van, akkor egy kis gépzsír csodát tesz)! Ja és pormentessé tenni!!!
    Na ha ez nem jött be és a karesz eddig jó volt és szúzwindowssal és driverrel is csinálja akkor ez az eset az amikor én kilőném a videókártyát a bűnösök sorából. Ilyenkor érdemes azon elgondolkodni, mit változtattál a gépen eddig: pl. tűlhúzás, biosban állítgatás, stb. Magától nem kezd el ilyet csinálni, csak ha valami kiváltja és az azóta is fennáll. Sajnos mivel teljes konfig nincs leírva még csak tippelni sem tudok. Bocsesz.

TECHNODOME: új kártya esetén a Videe-nek szólt tanács nem érvényes. De én megnézetném a boltban, hátha. Ha ott is csinálja, akkor garanciában cseréltetni kell!!!
  • technodome
    hali.

Segítséget szeretnék kérni.
    A problémám az lenne ,hogy most cseréltem ki a videókártyám (a régi az ati 9200as volt a mostani 1 Geforce Fx 5700 256mb-os)
    A szoftverbazisrol leszedtem illesztőprogramot hozzá, az atiét pedig letöröltem
    Itt jön a gond: a képernyőn néha pixelel jönnek elő, a nfs most wantednél pedig eljutok a menüig és elkezd vibrálni a kép, eltűnnek a színek. ez mitől van?
    Monitorhiba biztos nem az a lehetőség kilőve.
    Ha esetleg tud vki vmi okosat vagy hogy honnan lehet letölteni a legfrissebb ill. programot az írjon már. Előre is köszi