16455
  • grizzly21
    eloszor is: elmentel a kerdes mellett, tehat nem talaltal hasonlo parameteru gepet ami arban sokkal jobb lenne
    masodszor: az apple eger ket gombos, csak fizikailag 1 feluleten van mindketto. de ennek semmi koze ahhoz hogy milyen a macbook pro, akarmilyen usb egeret rakhatsz ra. gagyi anyagminoseg? a mbp is ugyanabbol az alkatreszekbol van osszeteve mint barmelyik jo minosegu laptop. a vaza meg aluminium ellentetben a muanyag ibm-es teglakkal.
    trackpoint kifejezetten jo hogy nincs, tokeletesen lehet kezelni trackpaddal. engem irritalna egy muanyag pocok a gombok kozott.
  • virs lee
    az Acer-rel van egy árban nagyjábol, és hát nem kell részletezni, hogy melyik az elismertebb
    Minőségben is. Az XPS is egy konzumer széria mint az Inspiron.
  • vass17
    hidd el h nem annyi, ha egyszer kiemelik, hogy kis tömeg...találtam rola a Dell honalpján is adatot, azt irja h kb 2,66kg.
    felölem vehet bármilyen laptoppot, de ez az Acer-rel van egy árban nagyjábol, és hát nem kell részletezni, hogy melyik az elismertebb..A notebookreview.com-on is jelenleg elsö helyen áll, utána a T61-es jön.:)
  • virs lee
    parametereiben megegyezik a mostani macbook pro-val
    Rollcage teljes hiánya? Megbízhatatlanság? Gagyi anyagminőség? 1 gombos "egér", trackpoint meg sehol? Ilyeneket tényleg nem találsz üzleti szériában. ~~
  • virs lee
    Pedig annyi. Van olyan Alienware amelyik 6(!) kg. Ez a böszme méret és a komoly videkártyához tartozó nagy (és főleg nehéz) hűtés eredméménye. Nameg a 17"+ kijelzőé.
  • csabika6630
    Sziasztok.
    Milyen laptopot tudnátok ajánlani 150-180 ezer forint közt?
    Én kinéztem egy :
    MSI Megabook EX600-076HU Intel Core Duo T5250 1,6Ghz

http://www.edigital.hu/product.php?productid=33893&cat=1135&page=1

Mi a véleményetek erről? A játékok hogy futnának rajta? pl: pro street, c@c general...
  • vass17
    itt van egy teszt az Xps-röl
    Pros

Thin and light ... for a 15.4" Dell notebook
  • vass17
    biztos beleszámitják a csomagolást is, nem hiszem el h 4 kg lenne.
  • vass17
    a Hp-vel nincs sok tapasztalatom, viszont más termékeiröl tudom, hogy megbizhatatlanok. pl: monitor tönkremegy, nyomtato, stb.
    Szoval mint márka sztem nem a legmegbizhatobb.
  • grizzly21
    baromira nem. linkelj egy olyan gepet ami parametereiben megegyezik a mostani macbook pro-val (apple.com/macbookpro), es hasonlitsuk ossze az arait
  • virs lee
    Súly 4 kg
    Az sok. Kb. 2 notebook.
  • virs lee
    Tekintve hogy a bluray megnyerte a HD háborút, HDDVD-be fektetni tök felesleges. ~~
  • virs lee
    A turbo memory jelen állapotban csak parasztvakítás, kb. semmit nem gyorsít. Ezért már dolgoznak a 2.0 változaton, de az még odébb lesz.
  • virs lee
    Ment pm! A macet nem javaslom, gyakorlatilag konzumer gép business class áron eladva. Csak dizájn, semmi más.
  • virs lee
    A Dell Latitude sorozata ugyanúgy üzleti modell, az is jó (bár a Dellre van a 3 nagy - IBM / HP / Dell - közül a leginkább panasz, valamint Magyarországon sincs jelen, csak partnerek révén, ezért a külföldön vett gépekre a világgarit nemigazán fogadják el itthon). Ugyancsak ajánlott a HP nc / nw szériája - DE: azóta egybemosták a szériákat, és most már fogalmam sincs melyik modell mit takar. A HP 500-as mindenesetre sima "teszkós" notinak számít, olyat ne.
  • virs lee
    Notebookba nem lehet radiátort bepakolni (bár van aki megpróbálja, pl. Clevo / Alienware), mert szétolvasztja a gépet. Ezen felül aksiról használva még az a teljesítmény is kb. felére esik vissza (a hosszabb üzemidő miatt visszafogja a proci és videokártya teljesítményét). Ezért érdemes elfelejteni a notebookos játékot.
  • vass17
    dell xps m1530
  • grizzly21
    csak loszar videokarival, amivel cseszheted a videovagast
  • Nandusz
    Nos az a laptop BŐVEN ki tudja szolgálni a legmerészebb igényeidet (nem csak azokat, amiket felsoroltál) de én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy kell-e a HD olvasó....nekem nem kellett, ezért vettem 40.000-el olcsóbbat, ami minden másban ua.
  • Nandusz
    Benne van...ez annyiban jobb az én laptopomtól, hogy HD DVD lejátszó van benne....amúgy mindenben ugyanazok....tehát van benne 1Giga turbo memory.
    Egyébként az a laptop a csúcs az Acer gaming szériájában jelenleg.
  • vass17
    hát nem tudom, öszintén szolva nem tudok hozzászolni az applehez, de az a véleményem h inkább a márkát fizeti meg az ember és joval olcsobban kapsz ugyanolyan minöségi gépet hasonlo tudással. lásd a virslee által eldicsért IBM alias lenovo, de akár a Dell-nek is vannak hasonlo kaliberü notebookjai.
  • arankamama
    Ebben ugyan nincs írva , de úgytudom hogy ezekbe mind van 1 giga turbo memory, ebbe van?
  • grizzly21
    Macbook Pro
  • arankamama
    500-600 ezerért tudnátok mondani valami jó laptopot főleg vidóvágásra, képszerkesztésre és audiószerkesztéshez kellene, ilyen elvárások mellett fontos a proci , a vinyó stb, már csak azon gondolkozok hogy mac-t vegyek-e?! köszi
  • vass17
    dell-t is nyugodt szivvel vehetsz, ha neked megfelel ez a processzor, erre már nem lehet azt mondani h a gagyi kategoria, márka alapján
  • virs lee
  • daxan
    Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni erről a laptopról. Játszani nem sokat akarok, többnyire filmet nézni, zenét hallgatni, netezni kellene. Vagy esetleg tudnátok mondani egy olyan modellt ami nem haladja meg a 200 000-et?
  • arankamama
    esetleg ha a fifa 08 topiqban feltennéd ugyanezt a kérdést :)

Amugy bármi baja lehet : videódriver, rossz verzó vagy akármi..
  • Narxis
    Hát elmondok egy nagy titkot, mi ezen vitatkoztunk itt jó pár ezer hsz-t, de te döntöd el. Nekem azért kellett nagy teljesítményű noti mert úgy volt, hogy eladom az asztali PC-met, hogy meg legyen a zseton a notira, aztán végülis nem kellett eladnom. Ha neked abszolút nem kell játék, még 5 percre sem akkor én is valami olcsóbb de megbízhatóbb szériát ajánlok. DE te döntesz, én nem fogom ráderőszakolni a véleményem.
  • The Protector
    Ja és egy kis off.A régi gépemen p4 3.0Ghz 512Mb-ram és egy radeon 9600 256Mb-os karival a fifa 08 maxon megy.ez asztali gép.Most vettünk újat és a játék 5mp-enként meg meg állogat.Pedig a gears of war meg hasonlók pl airborn meg timeshift maxon megy.Mi lehet a baj.Az új gép. Amd x2 5200 2magos. 2Gb-ram (szar márka vmi pqi) és nvidia 8600GT 512 -es kari.Mi lehet a baj.Minden márkás még az alaplap is.Szerintetek mi lehet a baj?
  • The Protector
    aham.Nem gondoltam volna h ennyire gyengék ezeknek a laptopoknak a karija.Huh.Akkor ijen téren felejtős a fifa és a minőség.Vagy vegyünk 1 gyengébbett de megbízhatóbbat mint egy csúcsot nevetséges áron és vmi kimondhatatlan márkanével?
  • taptarap1
    nálam is a PES a best.:)) de attól FIFA-zok is.
  • grizzly21
    //OFF
    ha mar focis jatekkal jatszotok akkor probaljatok ki a pes-t..borzalmas a fifa, minden evben ugyanazt a szart adjak ki..
  • taptarap1
    amiben X1100 és X3100 van meg se probáld.
  • taptarap1
    155e körül találsz olyat amin fut a FIFA 08 problémamentesen én is fan vagyok és MSI EX610X-011HU-ban találtam olyan vga-t (ATI 2400) amin semmi gond nincs max felbontáson.
  • madass
    vegyél ibm -et
  • vass17
    tényleg lehetetlen mert ha még a proci erösebb is lenne (de nem az) és ha több memoria lenne benne (ilyen árban már néhányban 1gb van), akkor is hiányzik belölük egy normális videokártya, ami sztem kell a Fifanak. Esetleg régebbi fifat lehet rajta játszani.
    csak egy kis érdekesség, hogy tudjad, h miröl beszélek:
    az otthoni gépemen, ami már nem egy mai darab (Amd 2600plus, 512mb RAM, 9600Pro), szoval ezen a Live for Speed kb 60-70-80 fps-sel fut.(részletesség felhuzva rajta)

na most ezt kiprobáltam a laptoppon (Core2 Duo 5250, 1gb RAM és sajnos a videokártya csak egy integrált X3100-as media acc.). Ezen a játék 15-20 fps-sel megy, minden minimumra huzva.
  • grizzly21
    mi a legjobb tok szerintetek ? szerintem Zeroshock, van 15os widescreen meretre is , de sajna kifogyott:(
  • Narxis
    Amit vettem nem gamer noti és nem is arra használom, egyszerűen csak nagyobb teljesítményű és hibátlan NEKEM.
  • Narxis