16455
-
#1570 Bocsánat nem XPS, hanem Dell Inspiron 1720 -
#1569 Hello!
Szeretnék venni egy Dell XPS Laptopot:
Intel® Core™ 2 Duo T8300 (2.4GHz/800Mhz FSB/3MB cache)
Glossy, high contrast, widescreen 17.0 inch display (1440 x 900)
256MB NVIDIA® GeForce® 8600M GT
3GB Shared Dual Channel DDR2 at 667MHz
250GB SATA Hard Drive (5400RPM)
CD / DVD writer (DVD+/-RW Drive)
Intel Next-Gen Wireless-N Mini-Card
85Whr Lithium Ion Battery (9 cell)
High Definition Audio 2.0
AVerTV Hybrid NanoExpress ATSC TV Tuner w/ Media Center Remote Control
240ezer bruttó.
Szerintetek jó vétel? -
#1568 nemjo- ibm-tr vegyél :D:D::D:D -
Nandusz #1567 Sztem nem rossz...de az én véleményem ebben nem adekvát, kérdezd virslit, ő a szaki ebben. -
Czivil #1566 hellosztok szerintetek ez jó config?
# Core2 Duo T5250 1. 5GHz 2M L2 FSB667
# PM965 Expr. chipset (Santa Rosa)
# 15, 4" WXGA Colorshine 1280x800
# nV GeForce 8400M-G 256MB GDDR2 VRAM (max 1GB)
# 2x 1GB DDR2/533
# 160GB SATA 5400rpm
# DVD+-RW S-multi DL
# 56k / V. 92 modem, 10/100/1000Mbps LAN, WLAN 802. 11a/g/n, Bluetooth V2. 0
# 1. 3MPix webkamera
# Kártyaolvasó: SD/MMC, MS/MSPro
# Hangkártya: 8. 1, RealTek ALC883 (Dolby Home Theater)
# Interfész: 4x USB2, VGA, S-video out, LAN, modem, 3x audio, PCMCIA type2
# Kensington, BIOS security lock
# Li-Ion 6 cellás 4. 4Ah max. 3ó akku
# Méretek: 358x259x27/33mm
# Súly: 2, 6kg
# Numerikus magyar billentyűzet!
MSI(2 év garancia) Notebook 15, 4" Megabook EX600-076 Notebook -
csabika6630 #1565 Köszi, remélem igazad van. -
#1564 Szerintem 8400 GS-nek és HD 2400 Pro-nak felel meg.
A HD2400 ugyanaz, mint az X2400 csak más lett a neve. -
csabika6630 #1563 Nah az nemrossz, köszi a választ.
Remélem a másik kérdésemre is tudtok válaszolni. :) -
#1562 Szerintem kb medium körül futna. -
csabika6630 #1561 Jah és szerintetek az előbb említett VGA-k milyen asztali vga-nak felelnek meg?
Az én tippem egy ATI x1300 as VGA.
Szerintetek? -
csabika6630 #1560 Hello, Egy olyan laptopon hogy futna a C&C tiberiun... amibe egy 8400m vagy egy hd 2400as videokártya van.
Milyen minőségbe tudnék játszani? -
#1559 személyeskedő hangvételt kerüljétek, nem a kocsmába vagytok hanem egy informatikai fórumon, -
#1548 semmiben sem rosszabb, es ingyenes -
virs lee #1546 aki 250ezer Ft alatt vásárol laptopot annak gyorsan elavult lesz a gépe( értsd az újabb alkalmazásokat nem biztos, hogy futtatja, játékról meg szó sem lehet).
Pontosabban: aki játékgpet vesz, annak már a boltban elavul a cucca. -
#1543 Figyelem, dobpergést kérek virs lee barátunknak:
Most olvasom a március havi PC World újságot:
8 gépet teszteltek:
Tesztgyőztes: Acer Extensa 5620G ahol negatívumként az ÁTLAGOS virs lee kedvedért mégegyszer leírom, Á-T-L-A-G-O-S akku időt emelték ki és a BT hiányt.
Következő győztes(ha úgy tetszik 2. helyezett): HP Compaq 6820s
Legjobb felszereltség győztes(amolyan különdíj): Fujitsu Siemens Esprimo Mobile M9400
Tesztelték még virsli barátunk favoritját: Lenovo Thinkpad R61
Előnye: megerősített készülékház, extra merevlemez védelem, ujjlenyomat-olvasó, remek minőségű billentyűzet, olcsó
Hátrány: gyenge grafikus kártya, nincs webkamera, gyenge hangszórók, USB csatlakozók kialakítása problémát okozhat.
Még a teszt elején leírják, hogy aki 250ezer Ft alatt vásárol laptopot annak gyorsan elavult lesz a gépe( értsd az újabb alkalmazásokat nem biztos, hogy futtatja, játékról meg szó sem lehet). Ezzel én annyiban nem értek egyet, hogyha valakinek nincs szüksége drágára mert nincs, attól még lehet jó a laptopja. A Cikkben nincs szó hurkás barátunk konzumer gépezéséről, mert ilyen fogalom az IT-ben nincs, lehet, hogy az ő hentesboltjában igen, de itt nincs. -
#1540 Ja és a lényeg lemaradt:
Ha már itt ez a sok szakértő valaki segíthetne hol találok infót arról hogy a GX700PX -200HU vagy -055 variánsát válasszam-e? Utóbbi elvileg olcsóbb, így futná egy drága fülhallgatóra is, utóbbit épp kibírnám fizetni és nem maradna fülesre. (de ha jobb a TFT panel, vagy van más érdemi különbség akkor a füles még ráér később is) -
virs lee #1539 Téged utál itt mindenki, kotródj innen! -
#1538 Fasza kis téma megy, anyit mondok hogy mindíg utáltam az alternatív megoldásokat, mert mindíg csak a baj volt velük. Meg különben is már a neve magában foglalja hogy csak utánozni akar valamit. De kérdem én, minek utánozni azt ami már egyszer készvan és használható?
Hogy utánna hozza valaki pendrivon a perenztációt, aztán magyarázkodik hogy openoficcelvel rakta össze és most épp azért nem látjuk azt amit mutatni akar mert a hülye MS office nem kezeli ezt featuret amivel ő berakott valamit (vagy fordítva az oppenofice nem olvassa be amit kéne...).
Vagy ahelyett hogy a program szolgáltatásait felylesztenék arra megy az idő (vagy inkább pénz mert tudom nem ugyanazok dolgoznak minden kódon...) hogy ápolják a program OSX-re, Windowsra, és Linuxra írt verzióját is...
Amúgy én az Applet se bírom mert tényleg jó cuccokat csinál jó minpségben, de ahhoz képest aránytalanul drága.
Én épp most gondolkozom a kolis szobámba egy MSI GX700 noteszt vigyek vagy az árából rakjak össze egy gépet G92-es videókártyával (9800GTS-el vagy 8800GT-vel) meg vala 4magos peryn procival, 4GB 1066-os RAM-al és 20"-os wideTFT-vel.
És azt hiszem a laptop mellett döntök, ha itthon már van egy asztali gép, nyárra cipeljem haza a másikat is emellé lerakni porfogónak? Mert egy noteszt amúgy is jó lehet még házit bevinni konzultálni is, de azért olyan gép kéne amin néha játszani is tudok ha már költök rá. (unalmas percek a koliban mikor mindenki vagy házit ír, tanul, vagy ő maga is a gépébe bújik és MSN-t vagy WOW-ot izzít 1000rel én meg unalmamba próbálok minél lassabban elszívni egy szál cigit mikor nincs dolgom) -
#1537 De nincs rá szükségünk, nem veszed észre, hogy utálnak mint a szart? Takarodj már innen. -
#1536 Hát akkor gondolkodjunk(neked nagyon nem megy): A te meglátásod szerint szart vettem drágán. Na most ha szar akkor majd elromlik, ha elromlik, újat veszek, ha újat veszek ugyanúgy drágát veszek. Miért? Mert megtehetem. Te nem, te nem teheted meg, hogy félév után kidobd a laptopod, és a legnagyobb élvezetet az jelenti, hogy ezt itt leírhatod. Kibaszott szánalmas életed lehet. Esküszöm nem bántásból írom, halál komolyan mondom, hogy sajnállak. Remélem mihamarabb véget érnek megpróbáltatásaid. -
Nandusz #1533 Nyugi virsli, egyelőre azt tapasztaltuk itt, hogy épp te vagy az, aki erőlködik, meg megpróbálja mások véleményét abszolutizálni...de cáfolj meg öreg, ha nem így van:) -
#1525 ha megteheted akkor tedd:) en csak azt mondtam hogy a jo noti az draga:) -
#1524 Akkor dobd el a többi cuccod. -
#1523 azt pl nem, de aki microfos office-t hasznal openoffice helyett az meg is erdemli -
virs lee #1522 Sztem meg simán nehéz beismernetek hogy ennyi pénzért jót is vehettetek volna, de mégis a szart vettétek. Ilyenkor szoktak jönni a tőletek látott bizonyítvány magyarázások. ^^ -
virs lee #1520 Az is van. -
#1519 Jaja. -
#1517 Szerintem importálni akarja a PH!-s vitatkozásokat ide, csak ráfaragott mert itt mi elégedettek vagyunk azzal amit vettünk. -
#1516 Ez most vicc volt ugye? Ja nem, akkor én is ajánlok egyet. PDA. -
Nandusz #1515 Azért érdekes egy ember vagy te virsli, leszámítva a csökönyösségedet, mert az valahol visszataszító...jó jó...ha nem is annyira ellenszenves, de legalább nevetséges...
Nos, látom nem vagy tisztában az igényeimmel (ezt nem is várom el, csak akkor egy dologról beszéljünk már), szal nem szeretném hosszasra nyújtani ezen hsz-emet, de egy dolog ,mellett nem mehetek el..ez a ló-öszvér hasonlat....
Szal én eddig tényleg megpróbáltam minden EMBERIT itt, de miután azt látom, hogy egyesek öszvértől vannak, onnantól kezdve áthelyeztem magam figyelő pozissönbe.:)
Nem is akarok hosszasan belemenni virsli lelki helyzetébe, csak anyira vehemens itt a csóka, hogy gondoltam bekérdezek nála pár szakirányú kérdéstr is...persze nincs válasz, meg ami van az is depool....
na ennyi kezdésnek -
virs lee #1514 Nem, te mesélted. -
virs lee #1513 TFT + HTPC. Nem kell szétszedni, 2 kezedben elfér. -
#1512 Valaki segítsen már rajtam annyival hogy elárulja mi a különbség az MSI GX700PX-055HU és a GX700PX-200HU notesz közt.
A gyártó oldalán abszolut semmi információ nincs az egyes tipusokról, csak egy átfogó leírás úgy általánosságban a GX700-ról.
A magyar webáruházak rövid (vagy közepesen rövid) leírásai alapján ugyanaz a CPU és a GPU (Intel T7250 és 8800GT 512Mb-al), ugyanakkora a winchester (250Gb), ugyanannyi RAM (2x1Gb 667Mhz-es DRR2) van mindkettőben.
A -200 mégis 150000-rel drágább mint a -055. Gondolom újabb revízió, mert általában sorba nőnek az altupisok.
Ez csak azért izgat mert mikor még a legelső verziós GX700 megjelent teszteltek egyet és ott túlmelegedésre panaszkodtak (3DMark közben meglassult a CPU meg ilyenek), aztán olvastam egy később keltezett tesztet ahol semmi ilyenről nem adtak jelet (a teszteredményekben se látszott hogy eldobta volna a láncot, de azt se írták hogy kimondottan meleg lenne a billenytyűzet vagy forró levegőt fúj ki).
Szóval ha épp a két rev közt javítottak a hűtésen nagyon megérné a -200 azt 15ezres felárat. De az is lehet épphogy spóroltak valamit a belső alkatrészeken (szarabb TFT-panel vagy hasonlók...) és akkor az olcsóbb régi -055 jobb mint az új -200.
Hol lehetne ennek utánajárni hogy változott-e a TFT-panel tipusa, vagy más a két verzó közt?ű
Valaki vitt már haza egyet valamelyikből? (GX700PX- 055 vagy 200) -
#1511 "te viszont olyan vagy mint a kocsmai alkeszok, akik 2 pálesz után megmondják a frankót költségvetés ügyben."
Ezt honnan tudod? Talán együtt iszol velük? -
virs lee #1510 http://www.hoc.hu/index.php?p=news&cid=1&y=15933
Akkor ezt vedd meg! ^^
. a notim árából egy csúcs kategóriás asztalit rakattam volna össze...de nem ezt tettem. Vajon miért?
Mert te még mindig elhiszed hogy egy öszvér is lehet jó. Majd egyszer felébredsz. -
virs lee #1509 az alternativa sokszor jobb mac-re mint az eredeti. tok mas ceg kesziti
Jó példa erre az MS Office. ^^ -
virs lee #1508 Szerinted az AutoCad 3D-s megjelenítései is jobban muzsikálnak nagyobb felbontásban mi?
Quadron igen. Ja, hogy a te konzumer gépedben nem az van? Egyéni szocprobléma.
Látom te tényleg eléggé beszűkült vagy, és igencsak mások véleményétől függő.
Látom már megint kifogytál az érvekből, és jön ismét a személyeskedés...
Én legalább nem képzelem magam okosabbnak az ezzel foglalkozó szakembereknél, te viszont olyan vagy mint a kocsmai alkeszok, akik 2 pálesz után megmondják a frankót költségvetés ügyben. -
virs lee #1507 A mac is pc. -
#1506 Ez igaz, de neki lehet, hogy egy paraszthajszálnyival fontosabb a jobb mobilitás, nem mindegy hogy szét kell szerelned és aztán rakod be a kocsiba vagy táskába vagy mittomén mibe vagy csak fogod, összecsukod és viszed. -
Nandusz #1505 De itt épp erről van szó....értsd meg...megtehetném, hogy 9800 GTX2 SLI-t is vegyek mint asztali gép specifikációt, de nem akarok....tehát azt kéne megérteni, hogy nekem olyan az életem, hogy le akarok mondani az asztali PC-kről, viszont a játékokról nem. Tehát innentől kezdve kénytelen vagyok mindezt megtalálni lapiban.
Nálam ez a szitu és ezt akarom követni. Nyilván, ha annyira játék őrült lennék kizárólag, akkor pl. a notim árából egy csúcs kategóriás asztalit rakattam volna össze...de nem ezt tettem. Vajon miért?
Elhiheted nem amiatt, mert nem vagyok tisztában a hardwarek erőviszonyával....de ebbe ne menjünk bele:)