16455
-
#1690 Tud valaki segíteni?
Mikor vista volt a laptopon, gond nélkül felment bármilyen wifi progi, felismerte a benne lécő cuccot és lehetett wifin netezni.
viszont xp alatt meg nem találja sehol se a hadvert, mintha nem is lenne benne:S mert vista nem jött be annyira,lassab is tőle, viszont a wifi fontos lenne -
Princeman #1689 Köszi szépen Nandusz! A 812G mellett döntöttem végül is. -
Nandusz #1688 Mindnképp a 5720G-812G25-t ajánlanám, hisz megnéztem pár üzletet és valahol még olcsóbb is mint a 5720G-602G25.
Amiatt érdemesebb megvenni, mert nem integrált videókártyája van.
Ez két dolog miatt is nagyon fontos:
1. Nem foglal le a rendszer memóriából RAM-okat.
2. Sokkal gyorsabb a 3D-s alkalmazásokban.
A többi paraméterében viszont nagyjából megegyeznek.
Megemlíteném a 802.11N wifi LAN-t is, mert ez jócskán felülmúlja sebességben és vételi képességben az elődeit 802.11(b,g).
Magyarán kb. 250-260E Ft-ért kapsz egy olyan laptopot, ami lényegében minden mai alkalmazás/játék/video tökéletes futtatására bőven elegendő kell hogy legyen. (már ha a 5720G-812G25-t veszed meg) -
Princeman #1687 Nandusz látom neked acered van, szal gondolom képben vagy az Acerekkel kapcsolatban. Légyszi ird már meg hogy mi a véleményed erről: ACER TravelMate 5720G-602G25 LX.TN50X.135 (#1681), illetve hogy akkor már megéri-e egy ilyet venni helyette: Acer TravelMate 5720G-812G25
Thx a választ. -
Nandusz #1686 3 Gigát lát és nem okoz gondot a nem látott többi memória. -
virs lee #1685 csak azt nem értem, hogy téged miért kerültek el akkor ezek a példányok, na mindegy
Dehogynem tudod, hisz te írtad: csak parasztoknak gyártják. -
#1684 NEC Versa M370/FM370, C2D T7250 2ghz, 1gb ram, 120gb hdd,
Tapasztalat? Mennyit érne meg? -
arankamama #1683 Neked vista 32bit alatt pontosan hány giga ramot lát? amúgy nem akadály ez a gépnek hogy a többi memóriát nem tudja megcímezni?
kösz -
Nandusz #1682 Oké virsli fiam...erőlködésed gyümölcsöző lett. Mára elhisszük, hogy az a legjobb laptop és nincs ellenfele
Sőt azt is elismerjük, hogy minden más gyártó csak parasztoknak gyárt laptopot, mert azok jó sokan vannak. (csak azt nem értem, hogy téged miért kerültek el akkor ezek a példányok, na mindegy)
A lényeg, hogy meggyőztél... -
Princeman #1681 Hali!
Mi a véleményetek erről a laptopról? Grafikai progikat használnék vele: Photoshop, AutoCAD... meg persze valami játékra is( nem a legújabb, de egy Cod 2, esetleg 4 szintű):
ACER TravelMate 5720G-602G25 LX.TN50X.135
* PROCESSZOR: Intel Centrino 2 Duo T7500 2.2Ghz
* MEMÓRIA MÉRET: 2Gb
* MEMÓRIA TÍPUS: DDR2
* KÉPERNYŐ ÁTMÉRŐ: 15,4"
* FELBONTÁS: 1280x800 (WXGA)
* MEREVLEMEZ: 250 Gb
* FLOPPY: Nem
* OPERÁCIÓS RENDSZER: Windows Vista Home Premium
* OPTIKAI MEGHAJTÓ: DVD-RW
* AUDIÓ: Igen
* INTEGRÁLT VGA TÍPUS: ATi Mobil RadeOn X2600
* WLAN: Igen
* HÁLÓZAT: 10/100/1000Mbps /Gigabit/
* MODEM: Igen
* BLUETOOTH: Nem
* IRDA: Igen
* USB PORT: 3 db
* SOROS PORT: Nem
* PÁRHUZAMOS PORT: Nem
* SÚLY: 2,9 kg
* FIREWIRE /IEEE1394/: Igen
* KAMERA: Igen
* S-VIDEO: Igen
* MODEL SZÁM: LX.TN50X.135
* MOBIL NET:
* SSD MEGHAJTÓ: Nem
* KÁRTYAOLVASÓ: Nem
Esetleg megéri ez:? (nem sokkal drágább): Acer TravelMate 5720G-812G25
(a memória egybe van és más a video kártya) Melyik a jobb?
Thx -
virs lee #1680 Szerintünk – és ezt a véleményt sokan osztják velünk – jelenleg a ThinkPad X300 a nagybetűs NOTEBOOK -
vass17 #1679 hát ha nem játszol rajta, akkor megfelel neked ez a gép:) az biztos, hogy nem lesz lassú (idővel ha lassul, akkor az csakis a windows hibája lesz), sztem nyugodtam megveheted, főleg mert Sony. -
David08 #1678 Szia Kalozoner!
Az mit jelent, hogy elég gyenge? Sorry, de nem értek hozzá...
Mindennapi használat alatt: internetéz, munkára (Word, Excell stb.) jó?
Nem igazán szoktam játszani..
Előre is köszönöm: Dávid -
Kalozoner #1677 hát sony, tehát minőség, de csodákat ne várj mert elég gyenge a gép, de minndennapi használatra tökéletes... -
vass17 #1676 hát a 4 évre nem tudok mit mondani, mert nekem is csak 4-5 honapja van meg, de az biztos, hogy jobban jársz vele, mint sok más gyártóval (neveket nem mondok:)) -
dexxxter #1675 Köszi a tanácsot! Ma láttam egyet működés közben is. Külsőre tényleg inkább konzumeres benyomást kelt, de a konfiguráció biztató. Az http://usanotebook.hu/ áruházában néztem. Árban is ott találtam a legjobbnak. Azthiszem jó lesz... remélem 4 év múlva is... -
virs lee #1674 Az acer mint megbízható? Ez a nap vicce volt. ^^ -
David08 #1673 Sziasztok!
2 napja kezdtem írni ide a fórumba. Mi a véleményeket erről a laptopról?
http://www.macropolis.hu/index.php?kat=1&termekkod=1879
Ui: én nagyobb akksit képzelek el hozzá.. -
#1672 köszönöm a tanácsot. tetszik a laptom ami neked van. mindenben veri azt a 2őt amit én mutattam. na kezdek gondolkozni. -
Nandusz #1671 Kázénak válaszoltam, nem dexxternek. Nála nem volt ez szempont. -
vass17 #1670 kicsit utánanéztem a Toshiba féle konfignak, és tényleg jónak tünik, sőt meg merem kockáztatni, hogy erősebbet nem kapsz ilyen árban. Ha meg márkáról van szó, egy megbizható japán gyártó, tény, hogy az A200 inkább "konzumer" kategória.
trackpointot, kettős touchpad gombokat, meg stb. nem találsz rajta (ezektől még nem lesz jobb a notebook, de ha be vannak építve, az már jelent valamit) -
#1669 '. Fontos szempont a hosszútávú megbízható működés. Hordozhatóság és hosszú akkumulátor élettartam előny'
-
Nandusz #1668 Mondjuk nálam az akksi készenléti ideje a leges legutolsó szempont, de ezt már egyszer kifejtettem. Az elsődleges szempont a mobilitás az erős konfiguráció mellett. Lényegében ahol használom a laptopomat, ott feltételezem, hogy van 220V-os dugaljzat. Nem is emlékszem, hogy valaha használtam volna külső áramforrás nélkül... -
#1667 és az aksi terhelés alatt mit bir?? -
Nandusz #1666 Egyébként nyugodtan nézz körül az ACER-ek között, hidd el azok is elég megbízhatóak és ár/teljesítmény tekintetében verhetetlenek. Ráadásul tűzbe merném tenni az új ACER-ek megbízhatósága szempontjából a kezemet.
Nekem is az van, mondjuk ez 310 ezer, viszont tökéletes, fut rajta minden ami létezik. -
Nandusz #1665 mi mást ajánlhatna, hisz csak az a laptop, az összes többi utánzat, parasztvakítás, és selejt. :) -
dexxxter #1664 Köszönöm -
vass17 #1663 nekem toshiba a200-am van, teljesen meg vagyok vele elégedve, de be kell látni, hogy ennyi pénzért jobb gépet is kapsz. Az akkumlátor az enyémben kb 2,5 orát birja, ami közepesnek mondhato a notebookok között.
virs lee valószinüleg Ibm thinkpadot fog ajánlani, mindenképpen nézd meg ezeket a gépeket, mert megfelelnek a céljaidnak.
-
dexxxter #1662 Sziasztok! Laptop vásárláshoz kérem a tanácsotokat.
Elsősorban grafikai alkalmazásokra alkalmas gépet szeretnék vásárolni. Fontos szempont a hosszútávú megbízható működés. Hordozhatóság és hosszú akkumulátor élettartam előny. Ár: br. 350-ig.
Egy üzletben Toshiba Satellite A200-23W jelzésű gépet ajánlottak. Dellre is gondoltam, de azt mondták, nincs igazából ilyen jellegű használatra fejlesztett típus. A gyártók között sem tudok eligazodni.
Köszönök minden tippet.
István -
virs lee #1661 #1655 -
#1660 sziasztok! én 2 laptop között vacilálok. minden lényeges adatban megegyeznek, csak a videókártyában különböznek. itt kérdeznélek titeket, hogy az "ATI HD2400 (1024MB)" vagy pedig az "nVIDIA Ge8400 128MB(896MB TurboCache)" a jobb? valamint a második laptoban még van 1GB Intel Turbo Memory. Mind2 laptop 270-280ezres árban van. Szóval ti melyiket vennétek? Vagy esetleg ilyen árban milyen laptopot tudtok ajánlani?
a laptopok neve:
Asus F3SR-AP097
ASUS F3SC-AP325
-
David08 #1659 Köszönöm szépen a sok segítséget. Kicsit kezd tisztulni előttem a kép.. -
vass17 #1658 nem hiszem, hogy drágább lenne a matt kijelző... minden ősidökbeli( és olcso) laptop matt kijelzövel volt gyártva, szoval nem nagy dolog megcsinálni, és a fényes sokkal szebb képet is ad. -
virs lee #1657 A csillogó képernyőn tulajdonképp egy bevonat van, amivel kontrasztosabb képet kapsz, cserébe viszont úgy fog látszani rajta minden mögötted levő fényforrás, mintha tükröt néznél. Nap, lámpa jól bevilágít, a felét nem látod a képernyőnek. Ezért inkább matt legyen.
Az AMD procik terhelve, az Intelek üresjáratban fogyasztanak kevesebbet azonos csíkszélességen. Hacsak nem folyamatosan 3dmarkozol rajta, akkor az intellel jobban jársz.
ODD = optikai egység. CD / DVD / Bluray.
Dellből a Lattitude, HP-ból az nc / nw sorozat a jó. Viszont azóta a HP megszűntette a szétválasztást, mostmár tudja a franc melyik gépe minőségi, és melyik "jó lesz a parasztnak ez is" konzumer. És ugye van még az IBM (Lenovo) ThinkPad (nem összekeverendő a Lenovo 3000-essel), ami gyakorlatilag az etalon. -
virs lee #1656 A 15."-esek jellemző felbontása 1280x800, míg a 14.1"-é 1440x900. Ennek oka hogy az utóbbi business gépekbe kerül, ahova nem elég akármi, míg az otthoni gépekbe "falura jó lesz" alapon mehet a 15.4" / 1280x800. Ebből következik hogy a kisebb kijelző néha nagyobb (felbontásban), ami HD filmeknél (meg amúgy is) jól jöhet.
A Vista Businessben az olyan lényegtelen média cuccok maradtak ki, mint a Media Center. Na ilyet kb. csak az használ aki nem ért a számítógéphez, úgyis mindenki lecseréli vmi jobbra, ha van, ha nincs, tehát hiánya fel se tűnik. Legalább nem foglalja a helyet. :) Sztem a Vista mostmár egyértelműen jobb mint az XP, amennyiben megvan alá a vas. Hulladék gépen jobb az XP, nade olyan notebookot már nem is kap nagyon ahol ne futna el rendesen a Vista.
- Bővíthető legyen
Na ez alatt mit értesz? Egy jó notiban is max. HDD, ODD és optimista esetben proci cserélhető.
Egy jó notiban az aksi is "tuningolható", van CD helyére tehető pótaksi, meg az alap 4-6 cellás helyett nagyobb 9 cellás. :) -
virs lee #1655 Itt egy IBM T61 250k-ért, ez minden igényedet kielégíti, és gyakorlatilag vadiúj. Ennél jobbat nem találsz. -
David08 #1654 Mademan,Inquisitor!
Köszönöm az eddigi segítséget.
Felmerült bennem még pár kérdés?:
- Azt az infót kaptam, hogy a fényes kijelző szebb képet ad? Te az ellenkezőjét mondod. Mik az indokaid?
- Bluetooth, WLAN, Modem: mivel sokat utazok, szükségem van arra,hogy internetezni tudja és ezeket javasolták hozzá, demegköszönöm, hogy ha leírjátok, hogy melyik eszköz mire való (igényeim: kávézóba rácsatlakozni egy hálozatra-vezeték nélküli, ez a WLAN, WIFI?, telefonos internet használat, azt hiszem ehhez kell a bluetooth)
- akkumlátor: 6600mA/h-s akksit csak a Dellnél találtam azen az áron, ez a garanciaidőre is igaz (3 év)
- Processzor: egyik helyen azt mondták, hogy az AMD jóval nagyobb teljesítményt vesz fel, mint az Intel, a másik helyen a fordítottját
- Bővíthetőség: memóriabővítés pl? Ezer boccs, de nem tudom mi az ODD
- Márka: tapasztalatok alapján a DELL és a HP-t hozták jónak. Szerintetek?
Köszönöm mégegyszer a segítséget: Dávid -
Inquisitor #1653 - Memória: 1-2 GB
Inkább 2GB, vagy olyan márka amibe nem csak arany áron kapsz ramot.
- Kijelző: 15,1' vagy 14,1'1, de matt vagy fényes legyen?
Hát te írtad, hogy filmezni kell, akkor minnél nagyobb. Matt nyilván jobb és nyilván drágább is. :)
- Operációs rendszer: Windows Vista Business vagy XP?
Hát vagy Xp, de legtöbb notihoz nem azt adják és nehéz hozzájuk Xp drivert szerezni, vagy Vista Home Premium. A Business és a Home basic pont média dolgokban HERÉLVE vannak.
- Garanciaidő: 2-3 év
Minnél több, nem de?
- Hálózati kártya
Ez alap minden gépben
- Bluetooth
Ez nem alap, de mennyire fontos? Nehogy ez miatt dobj egy jó gépet! 2K alatt kapsz olyan USB BT egységet, ami ilyen 1-2 cntire áll ki max.
- WLAN
- Modem
Ez minek? Faxolni akarsz?
- Külső borítás: fém vagy műanyag?
Nyilván a fém jobb, de nagyon drága, ha csak nem duplázod meg a rá fordítandó összeget legalább.
- Akkumlátor: 4400mA/h vagy 6600mA/h?
Minnél nagyobb
- Processzor: AMD vagy intel
Amelyikkel árban jobban kijössz, itt nem szempont a tuning.
- Videokártya: milyen megfelelő? Integrált jó?
Ennyiért azt kapsz, vagy leg optimistább esetben valami HD2400/GF8400 szintüt, bár azok is jellemzőbbek a 300K fölötti kategóriában.
- DVD író
Ez is alap szerintem mai gépekben.
- Bővíthető legyen
Na ez alatt mit értesz? Egy jó notiban is max. HDD, ODD és optimista esetben proci cserélhető. Meg ugye nyilván jó lenne C2D proci, de ennyiből nem nagyon fog kijönni, egyébb esetben meg proci bővíthetőség elúszik jól. -
#1652 www.pcx.hu
Itt nézz szét! -
David08 #1651 Sziasztok, Dávid vagyok! A segítségeteket kérem, hogy milyen laptopot vegyek magamnak. Azért írok ide, mert bent jártam kismillió boltban inbformációért, de mindenhol (tisztelet a kivétel) egy márka egy termékét akarták eladni nekem.
Szóval a szempontjaim a következők: árban 210e Ft-ig megyek el, céljaim a géppel üzleti felhasználás (utazok is vele), ill. otthoni felhasználás, filmnézés (nem jelent problémát egy 2-3 kg-os gép magammal vitele). Nagyon sok embert megkérdeztem, ahol azért kaptam hasznos segítségeket is. Most azokat írom le amiket biztosan szeretnék a gépbe és itt vannak a kérdéseim is:
- Memória: 1-2 GB
- Kijelző: 15,1' vagy 14,1'1, de matt vagy fényes legyen?
- Operációs rendszer: Windows Vista Business vagy XP?
- Garanciaidő: 2-3 év
- Hálózati kártya
- Bluetooth
- WLAN
- Modem
- Külső borítás: fém vagy műanyag?
- Akkumlátor: 4400mA/h vagy 6600mA/h?
- 4 USB csatlakozás
- kártyaolvasó nem feltétlen
- Processzor: AMD vagy intel
- Videokártya: milyen megfelelő? Integrált jó?
- DVD író
- Bővíthető legyen
- HDD: 120-160 GB
Szóval előre is köszönöm a segítséget!