16455
-
#1504 nalam is mennek ezek lapin, de annyibol igaza van virslinek, hogy egy olyan gep ami ezeket hasonloan tudja futtatni kijon kevesebb mint feleannyi penzbol, es akkor 19es monitoron jatszol. ha meg tudod fizetni akkor miert ne -
Nandusz #1503 Érdekes, én nem ezt tapasztaltam...olvasd el korábbi hsz-eimet....de a kedvedért mégyeszer: cod4, gothic3, nwn2, ghost recon: advanced warefighter2, the witcher..stb.....és újabban a pro street is. Nos mindezek max grafra húzva mennek, AA-t nem alkalmazok (eleve felesleges sztem), Anisotropic filteringet meg átlagosan 8x-et minden játéknál, azzal már elég szép.
Szal akkor miért is ne játszak?:) -
#1502 jo ez tulzas..de laptopon mindig csak alap jatekokat fogsz tudni jatszani -
#1501 akkor ne jaccal:) -
Nandusz #1500 De én ps3-at sem akarok venni -
#1499 az alternativa sokszor jobb mac-re mint az eredeti. tok mas ceg kesziti, es nem utanzasi cellal, van hogy elobb keszult el arra mint a pc-re, szoval altalanositani tok hulyeseg. ezert is rossz a photoshop pelda, mert az mindigis volt mac-re, sot a ps-t tobben hasznaljak mac-en mint pcn.
(designerek)
microsoft live messenger? mukodik az, de hulye aki felteszi, epp eleg orom megszabadulni a windows-tol mintsem hogy felrakjal a mac-edre ilyen fosokat. ott a skype ami kb 10x jobb program -
arankamama #1498 mondd hol láttál te olyat a mondatomban hogy photoshop nincs mac-ra :)?
mint írtam ez csak egy összehasonlítás volt a valódi és az alternatíva között , de mondhattam volna pl Microsoft live messenger - pidgin , az alternatíva az sosem lesz olyan mint a valódi ,eredeti! Ezt akartam kifejezni, -
#1497 egyebkent jatekra en se nagyon ajanlom a laptopot, csak alap dolgokra jo (azokra persze jo, fifazni meg ilyen kis gepigenyu dolgokat lehet futtatni)..
ar ertek aranyban sokkal jobban megeri ha veszel 100 ert egy ps3mat -
#1496 -
#1495 ezert jo a macbook pro 1440*900 - as felbontasa, pont idealis 15.4-re. En neztem es az 1680*1050 is sok mar, olvashatatlanok a betuk, kicsi ikonok stb. (ok lehet nemelyik dolgon allitani de nem mindenen) -
Nandusz #1494 Szerinted az AutoCad 3D-s megjelenítései is jobban muzsikálnak nagyobb felbontásban mi?....Látom te tényleg eléggé beszűkült vagy, és igencsak mások véleményétől függő. Gondolom azt sem tudod mi az az autocad, meg solid edge...majd ha egyszer betanítják neked (nagy szerncsével) ezen progik kezdő szintű alapjait, akkor próbálgass egy konstrukció modellezését különböző felbontásokban...lehet, sőt biztos, hogy pofára esel majd a különbségeken.
A játék meg kell, mert fontos nekem, ennyi...és nem akarok asztali PC-t venni, ennyi.
-
#1493 de nem annyival! a magyar mac-esek joval nagyobb haszonkulccsal dolgoznak mint akik pc laptopot forgalmaznak -
#1492 MSI HP a jó laptop -
virs lee #1491 Pl. ezen jogon. -
virs lee #1490 Nem lenne baj az 1280x800, ha maximum 12" tartozna hozzá. De itt 15.4"-en akarják neked eladni ugyanazt!
melyik notis videorendszer tudna ugyan kipörgetni 1920x1200 natív felbontásban futtatott játékot?
Játékra nem notebookot kell venni. A nagy felbontást - meglepő módon - nemcsak játék alatt tudod kihasználni, hanem bárhol. Net / programozás / HD filmek.
számomra egy 16,7M színt prezentáló 1280x800 noti tökéletesen megfelel... ne gyere megint azzal, hogy alacsonyak az igényeim, mert unalmas már ez
Viszont igaz. ^^ -
Nandusz #1489 Egyébként milyen jogon húzzátok le a jelenlegi turbo memory-t?...csak azért kérdem, mert eddig a neten mástól lehúzást nem olvastam ,csak virslitől...hmm....de gondolom amiatt húzta itt le, mert olyan sokat tesztelte ezt. Vagy a szarabb verzió, hogy megint pár ostoba PH-s hsz volt rá olyan nagy hatással, mint eddig mindig.
Sztem sokat lendít a teljesítményen a turbo memory....sorra, de megint tapasztalatból írom ezt, nem demagógiából. -
virs lee #1488 Kint nemcsak a mek olcsóbb, hanem minden más is! -
#1487 te komolyan ugy gondolod hogy a photoshop nincs meg mac-re? -
Nandusz #1486 Nos "valahol" én azért örülök az 1280x800 felbontásnak (de őszintén), mert melyik notis videorendszer tudna ugyan kipörgetni 1920x1200 natív felbontásban futtatott játékot? Ha meg ugye ilyen nagy felbontásúnál vissza veszed a felbontást, akkor bődületesen szar képet kapsz.
Én annak a híve vagyok, hogy legyen gyönyörű, kontrasztos a felbontása és olvasható/játszható/nézhető a NEKEM elvárt színvonalon (most majd ne gyere megint azzal, hogy alacsonyak az igényeim, mert unalmas már ez...)
Tehát számomra egy 16,7M színt prezentáló 1280x800 noti tökéletesen megfelel. Még ma is. -
arankamama #1485 az hogy külföldön olcsóbb a mac nem újdonság, kimész megveszed hejettem? elhozod nekem? NEM ! akkor kár nézni a külföldi árakat, a magyar árakat nézd, mert magyarok vagyunk, Az alternatíva sosem olyan mint ami kell, pl photoshop - gimp csakhogy egy példát mondjak.... -
#1484 lasd 1483 -
#1483 V for Vista Baby
ne a magyar arakat nezd. menj fel az apple.com-ra ott mar az uj intel procis gepek vannak, megnovelt orajellel es vga-val meg hdd-vel, a regi aron.
csak ok fejlesztenek ra? ilyen butasagot is ritkan hallok szerencsere. tipikus microsoft demagog szoveg. nincs olyan program amit ne tudtam volna feltenni osx-re, vagy ne lett volna alternativaja. -
#1482 +t -
#1481 lofaszt hasznalok en windows:) csak itt az asztalin -
#1480 tény hogy jobb....(3dmark-ban is) de ezis 270k val drágább -
arankamama #1479 jah és 100-at megér az osx? hát nemhiszem, mivel nemsokminden van rá, szinte csak ők fejlesztenek rá, szal akkormár vistát veszek ! -
arankamama #1478 akkor kifejtem hozzászólásomat!
MacBook Pro notebook 15.4 hüvelykes monitorral, 2.4 GHz-es kétmagos Intel Core 2 Duo processzorral, 2 GB memóriával, 160 GB merevlemezzel, kétrétegű lemezt írni képes SuperDrive, AirPort és Bluetooth egységekkel. Raktáron. Akció : 582900 Ft (xms.hu)
És akkor jöjjön az acer konfigja : 15.4 hüvelykes monitorral, 2.4 GHz-es kétmagos Intel Core 2 Duo processzorral, 2 GB memóriával, 250 GB merevlemezzel, kétrétegű lemezt írni képes SuperDrive,bluetooth ár : 306,688 Ft (pcx.hu)
Ha csak a tömény nyers konfigot nézzük akkor az acer eleve otthadja, egyrészt 4 usb, 1 giga turbo memory (mégha a semmitől sem való) 250gigás vinyó, 512mb-s videókártya!
Te azt mondtad hogy linkeljen virs lee egy olyan gépet ami paramétereiben megegyezik a mcpr-val . Nost láthatod itt a 2 gép, az árkülönbség : 276.212 ft.- , Felteszem a kérdést ha mind2 laptop örökké hibátlanul menne (mert ugye egyszer minden elromlik) akkor melyik érné meg jobban? árban jóval otthaggyja majdnem egy másik acer ára jön ki belőle...
-
virs lee #1477 15.4"-hez 1280x800 az nagyon kevés, jobb helyeken ilyen mérethez 1920x1200 jár. -
virs lee #1476 az osx eleve meger+100at
Nyilván... Windowsra meg 30-at is sajnálnál, mégis azt használod. -
Nandusz #1475 a képe gyönyörű...
"A grafikus alrendszert vélhetően azért így sem fogják zavarba hozni a modern 3D-s játékok, elsősorban azért, mert a 15,4 hüvelykes, fényes felületű (CrystalBrite) kijelző WXGA (1280x800 pixeles) natív felbontásban dolgozik, ami ebben a kategóriában szerintünk már rezegteti a lécet, mi legalábbis a multimédiás erőgép imázshoz mindenképpen egy nagyobb felbontású, részletesebb képet adó kijelzőt társítanánk. A tesztgépbe amúgy a Samsung paneljét szerelték, a konkrét típus fényereje és reakcióideje a notebookokhoz készült TFT-k mezőnyében átlag feletti (220 cd/m2 és 8 milliszekundum), 300:1-hez kontrasztaránya átlagos."
Forrás: http://prohardver.hu/teszt/acer_aspire_harom_taskanyi_dragako/a_ko_belseje.html
(de egyébként nekem is szemet gyönyörködtető a képminősége, de gondolom majd virsli rám kontráz, hogy nem láttam még rendes kijelzőt, csak kirakatban...pedig nem) -
#1474 nana azert acert ne keverjuk ide, tenyleg jok a parameterei. de egyreszt az arban "csak" 100as a kulonbseg, az 580 Kt nem tom honnan vetted, masreszt kicsi a felbontasa, meg a kepe sem az igazi. az osx eleve meger+100at -
arankamama #1473 vita elkerülése végett : az ACER AS5920G-702G25N paramétereiben otthagyja a mcbp-t , jah persze háttérvilágításos bill nincs , de az acer ígyis 310ezer a mcbp meg 580 ugyanilyen konfiggal... -
vass17 #1472 ebbe a tokba minden 15,4'-os notebook belefér? és ha igen, mi az elönye, mert ugy látom, hogy nem tul vastag, tehát vszinüleg nem táskaként funkcionál. elsösorban azért kellene mert fényes a notebookom háza és mikroszálas törlön kivül minden összekarcolja, szoval ez jo ilyen célra is? -
#1471 biztos vagyok benne hogy nem tudsz linkelni olyat, es mivel csak ugy tudnad bizonyitani az ellenkezojet hogy linkelsz -amit nem teszel meg, igy ugy veszem hogy tenyleg nem tudsz es ezesetben hagyjuk is a temat.
a zeroshock amire utaltam egy tok, semmi koze szoftverhez
lasd itt -
virs lee #1470 Nagy a haszonkulcs. -
vass17 #1469 tudja valaki, hogy miért kerül ilyen sokba a toshiba X200-asa??:Sx200 -
vass17 #1468 The trough(vályú, ezt hozta ki a szotár, nem tudom pontosan mit ért rajta, de gondolom h a váz) is made of aluminum and magnesium.-ez a válaszom, még mindig ugy gondolom, hogy az Xps jo vétel.
-
virs lee #1467 Az a zeroshock egy szoftveres akármi, windows alól gyorsulásmérő jelzésére kibassza a vinyófejet a tányérok közül, ilyen nélkül már acert se nagyon gyártanak.
valtozatlanul nem latok egy linket egy mbp szintu laptoprol
Bármelyik acer / gericom megteszi, ilyen gagyikat felesleges linkelni. ^^ -
#1466 3 napig hasznaltam trackpoint-ot, nem hianyzik. gyorsabb a touchpad.
nem tudom hogy hivjak a vedelmet de nem is erdekel en nem dobalom a laptopom, es a legjobb tokot veszem meg hozza, ami megvedi mindenfele utodestol. (zeroshock)
valtozatlanul nem latok egy linket egy mbp szintu laptoprol, enelkul kar folytatnuk ezt a kis kellemes pentek delutani csevejt:) -
virs lee #1465 elmentel a kerdes mellett, tehat nem talaltal hasonlo parameteru gepet ami arban sokkal jobb lenne
Ott van a válasz leírva, csak el kéne olvasni.
gagyi anyagminoseg? a mbp is ugyanabbol az alkatreszekbol van osszeteve mint barmelyik jo minosegu laptop.
Érdekes fogalmaid vannak a minőségről... Amíg nem láttál olyat, nem tudod mihez hasonlítani.
trackpoint kifejezetten jo hogy nincs, tokeletesen lehet kezelni trackpaddal.
Na ilyet is csak az mondhat aki 100 méternél közelebbről még nem látott trackpointot.
a vaza meg aluminium ellentetben a muanyag ibm-es teglakkal.
A gép mechanikai védelméről többek közt a már ismert rollcage magnéziumötvözet váz gondoskodik (mely immár a kijelzőt is védi az ütésektől, leejtéstől) Ez se jött be. Ja és ilyen sincs a konzumer gépekben, így a mekben se.