16455
  • MaSzKa
    most nézem a kedvenc márkám lenyomta a Dell-t

A világ első számú számítógépgyártója sem szeretne kimaradni az olcsó megoldások várható sikeréből, ezért saját összeállítással próbálkoznak kiharapni egy szeletet a tortából. A készülék még ebben a hónapban megjelenik.

http://www.sg.hu/cikkek/59387/a_hp_is_olcso_laptopot_dob_piacra

• arankamama
    Egy aktív 300wattos táp csak annyit fogyaszt amennyi energiát elhasznál, ellenben egy passzív 300w-os táp folyamatosan maxon fogyaszt!
  • Kalozoner
    400W-os a tápom és csak saccoltam, mivel 2 optikai meghajtó, 2 vinyó, 6600GT, 3200+ amd, 1 giga ram, de nem ez a lényeg hanem az hogy a lapi a töredékét eszi..
  • vass17
    300W a táp, vagy annyit is fogyaszt???:) az asztali gépünk nem egy mai darab már: Athlon 2600+, 512Ram, radeon 9600Pro..... az Amd-k közismerten nem takarékosak, szoval nem tudom mi fogyaszt egy gépben 300W-ot monitor nélkül...
  • Kalozoner
    hát valahogy meg kell élni:D, egyébként nem:)
  • palm pilot
    "ha nem otthon töltöd fel a lapidat"

Szomszédból lopod a delejt? :DD
  • palm pilot
    A Core2 csak viszonylagosan fogyaszt keveset. Az 1 magos Banias-Dothan korában a 25W volt az átlagos CPU fogyasztás, most meg 35W (de pl. az Alienware és hasonló játékgépekben már asztali kategóriába esik). És ez csak a CPU, mellette ott a többi alkatrész. A chipset a 2. legnagyobb fogyasztó (feltéve hogy nem játékgéped van kazán videokártyával, mert akkor az mindent beelőz). Ma 965-ös chipset van a korszerű notikban, ez is bekajál egy rakat W-t. Bőven van még mit csökkenteni. Mondjuk a Centrino Atom szintjére. :)
  • Kalozoner
    az a baj a laptopppal hogy teljesen mindegy mikor veszed valami durránás mindig van, az árak valami iszonyat módon csökkennek, mondom amit néztem notit 2 hónapja most 30K-val olcsóbb már..
  • Kalozoner
    az biztos, hogy meglátszik bár nem tudom milyen géped lehet ami 150W-ot fogyaszt, az enyém 300W-ot lazán pedig nem egy bika gép.. ennél tőbbet már csak akkor lehet spórolni ha nem otthon töltöd fel a lapidat
  • vass17
    még a mostaninál is???? Ezekkel a Core2-kel semmi gond nincs fogyasztás szempontjából ,csak egy érdekesség: lemértük, a notebookom 32-38W körül fogyaszt, a kijelző fényerősségétől függően (32 esetében is be van kapcsolva a monitor).
    Az asztali gépünk kb 120-150W-ot fogyaszt alapból és még erre jön rá a monitor is, tehát 140-et minimum elfogyaszt.
    Ennyi a különbség, a villanyszámlán (hosszú távon, és intenziv használat mellett) is valószínűleg meglátszik a különbség...
  • palm pilot
    Jön új chipset a 45 nm-es Core2 alá, állítólag kevesebbet fog fogyasztani.
  • arankamama
    Érdemes most beruházni egy nagy teljesítményű laptopra vagy várható valami nagydurranás a közeljövőben?

kösz
  • madass
    lol egyértelmü....:D
  • Solten
  • davidka003
    Igen.
  • palm pilot
    "Flame, offtopic, fórumképtelen magatartás."

Ennél többre úgy látom most se voltál képes.
  • madass
    palm pilotra gondoltok?
  • davidka003
    Akkor kapni fog a fejére BAN megkerülése miatt. :)
  • Solten
    Regisztráció időpontja: 2008. 03. 16.

szerintem ez virsli...

(stílusból ítélve: ugyanakkora marhaságokat írkál..)
  • davidka003
    Egy virsli elment, jött egy másik.
  • palm pilot
    A népszerűségnek és a minőségnek semmi köze egymáshoz. Lásd: suzuki swift / parizer / kíni ruha.
  • palm pilot
    1-2. De addig nem is akarom szervízbe vinni, se azon parázni mikor lesz baja a rajta levő adatoknak.
  • madass
    ha használo d 1 éven belül igy is ugy is csere....
  • Nandusz
    Te hány évre tervezel magadnak laptopot a megvásárlásakor?
  • vass17
    Az ok, h az FS bizonyos modelljei 100k-ba vagy még annál is kevesebbe kerülnek.... DE ha megnézed, h ennek az árábol milyen FS-t veszel, vagy más modellt, akkor látod, hogy nem a legolcsobb a hasonlo paraméterű gépek közül. Mellesleg ezen a legnagyobb notebook tesztelő oldalon jelenleg a 3. legnépszerübb gép az Tos. A-200. És az első 15 között csak Lenovo, Apple, Dell, Hp, Sony, Toshiba és az Asus EEE van, ha megfigyeled bizonyos itthon kapható márkák nincsenek fent a listán, ami talán megmutatja, hogy melyik gyártó nemzetközileg milyen igényeket akar kielégíteni. link
    és nem csak azért védem, mert nekem ilyen van....azért választottam ezt, mert inkább megbizok egy hagyományos japán cég termékeiben, mint az ujkeletű kinaiakban....
  • palm pilot
    Azért, mert direkt annak csinálják. Ismered a mondást: olcsó húsnak híg a leve. Olcsón kapod, cserébe hamar beszarik hogy vegyél újat. Nem hülye a gyártó, nem a minél kisebb profitban érdekelt. Ha azt látja hogy az olcsó cuccra bukik a nép, akkor azt ad neki, de x év alatt kénytelen leszel venni x darabot, amin megvan ugyanaz a profitja, mintha vennél egy drágát, de megbízhatót.
  • vass17
    kifejtenéd, hogy miért teszkós, igazán kiváncsi lennék, hogy mivel tudod megindokolni Sztem ár-érték arányba jo vétel (a proci az gyenge pont lehet), de attól még össze van rakva rendesen, nem ugy, mint a vérbeli teszkos gépek
  • palm pilot
    teszkós
  • Dimitri
    Ejj csak most látom, h valaki más is nézte ezt rajtam kívül :)
  • Dimitri
    Sziasztok!
    Eről mi a véleményetek?
    Toshiba Satellite A200-1S9
  • snapadam
    Sziasztok!

Az érdekelne, hogy ASUS A6R notebook-ban ki lehet e cserélni a Celeron M390-es procit, legalább egy Pentiumra?

Üdv.
  • palm pilot
    Ha eléggé kigyúrt vagy, az asztali gépet is a hónod alá csaphatod.
  • Nandusz
    Proci összehasonlításra inkább egy progit ajánlanék, illetve kettőt: a Sisoft Sandra-t és az Everest-et.
  • Kalozoner
    Toshiba A200-1S9
    én most ezt nézegetem, iszonyatosan megy le ennek az ára, 2 hónapja 210K volt, csak egy kérdés maradt, a procitól mit várhat az ember mert 2 mb cache,667hertzen robog... proci összehasonlító vagy ilyesmi oldal létezik?
  • vass17
    ennyi erővel vegye meg az Asus EEE-t az 7"...sztem a 15,4-es notebookot még simán el lehet birni sztem ez a legideálisabb méret:)
  • palm pilot
    Elég-e a 14"?? Notebookban az a jó ha minél kisebb, tehát igen. Legjobb az 1". :D Komolyra fordítva: 12-14" amit notebooknak lehet nevezni, afelett kézben cipelhető asztali gép. Ha nincs sok pénzed, próbálkozz használtan! Jobb cuccokra 3 év gari van, 1-2 évesen megkapod féláron, és még mindig jobban jártál mint egy vadiúj fusival.
  • Dimitri
    Filmnézésre is sűrűn használnám, mert viszonylag sokat utazok.
  • Dimitri
    Sziasztok!
    Laptopot/notebookot szeretnék venni, nézelődtem minden fele de elég tanácstalan vagyok.
    Főként programozásra (c, Java, c++, php stb) kellene, de nem lenne hátrány ha játékra is használhatnám olykor olykor.
    Árban körülbelül 200e ft-ot tudok rászánni.
    Nézegettem h vannak 17"-ok is, érdemes-e olyat venni ? vagy bőven elég a 14" is ?

Tudnátok tippeket adni mit érdemes venni ilyen árkategóriában ?
    Előre is kösz.
  • palm pilot
    Rakd vissza a vistát! Sok noname cuccnak eleve nem is írnak már xp-s drivert, valszeg ez a gond.
  • madass
    drivert ujraraktad? xp kompatible?