16455
  • Inquisitor
    Notebook ASUS X51RL-AP146
    15.4", X1100 Mobility, 1GB, 120GB, Vista Home Basic

Ez így 117.600, vagy +1GB-al kb. +5K. Egy hölgynek lenne fősuli/kolesz használatra, főként word/excel és filmnézegetésre. Tud valaki jobbat OS-el együtt 140K alatt???
  • Inquisitor
    Kicsi procival, csak 1GB rammal van Acer 17x.000 körül, de azért a HD2400XT Mobility-t nem nevezném gamer motyónak, igaz az integrált szutykoknál fényévekkel jobb. A nagytesó (2x2GHz-es C2D, 2GB ram, 160GB HDD) olyan 20x.000. Aztán lehet vannak olcsóbb boltok is.
  • pero001
    ok, köszi szépen. 150-ért ami van akkor nem is tűnik rossznak! Mégegyszer kössz a segítséget!
  • zoli47
    Felesleges játékra gyurmáznod, főleg ha nem vagy kitömve pénzzel.

Itt van 2 T60-as noti 130-150k-ért, ezek játékon kívül mindenre megfelelnek amire egy noti kellhet. Viszont azt számold bele hogy valszeg nem 9 cellás aksival adják, hanem 4-6, tehát ha kell a 4-4.5 óra valós üzemidő, akkor még kell szánnod pénzt a 9 cellás aksira (30k), meg egy pótaksira (az is olyan 30k).
  • pero001
    és akkor mennyiért lehetne egy jót venni? 250 körül? csak tudnám honnan szedek össze még ennyi pénzt
  • zoli47
    Lehet, de nem 180-ért. Használtban talán, de még ott is necces.
  • zoli47
    Bírja, csak az nem a teszkós cucc. Business gépek közt általános a 9 cellás nagyobb aksi + CD helyére pótaksi, azzal megy 8-10 órát (üresjárat), amiből terhelve a fele valós érték.
  • davidka003
    4,5 óráig egyik laptop sem bírja.
    A legjobb laptop 2,5 óráig bírja kb, ha csak netezel vagy munkát csinálsz.
    Játéknál bírja 1 óráig.
  • pero001
    értem,köszönöm, de akkor nem is lehet egy normális gépet kapni 180 körül(op. rendszerrel együtt), ami elég arra, hogy ügyeket intézzek és bírja esetleg a 4 4 és fél órás utat?? elég nagy bajba leszek ha nincs ilyen...
  • davidka003
    130k-ért minőségi gépet nem kapsz, csak konzumert. Aminek nagyobb a meghibásodási aránya.
    De az is csak arra lesz jó, hogy egyszerűbb programok fussanak. pl Net vagy Office vagy ami a munkához kell.
    Esetleg még filmet lehet rajta nézni. Akkumulátor 2 óráig bírja kb.
  • zoli47
    Használtban lehet rá esélyed. Újat ennyiért csak teszkó gazdaságost kapsz. Az olyan is.
  • zoli47
    180k az erősen belépő szint. Játékgépet ennyiért nem kapsz. Ráadásul az erős videokártya és az utazás közben filmnézés az kizárja egymást. Vagy erős lesz a hardver, vagy keveset fogyaszt (és akkor kibírja a film végéig az aksi), együtt nem megy. Gondolj bele, olyan autó sincs ami elvisz 2 konténert mint egy kamion, és mindezt 300-as átlagsebességgel mint egy ferrari, és lehetőleg még annyit is fogyasszon mint egy toyota corolla d4d.
  • pero001
    hát pedig max 180-at tudok költeni.És pl úgy, hogy 130ért kb a gép és rá egy xp? az úgy már beleférne nem? és akkor nem lényeg, hogy játszani tudjak vele, az csak mellékes volt ha belefér na mind egy. kössz
  • davidka003
    300k alatt nem kapsz olyat ami neked kellene.
    Szoftverek is rohadt sokba kerülnek.
  • pero001
    mért is? most ezzel egy nem mondtál sokat... és nem is azt mondtam, hogy tökéletes minőségben menjenek rajta a filmek, meg hogy cod4 full grafon fusson rajta, hanem pl egy cod2 fifa, menedzser játékok
  • zoli47
    Felejtős.
  • pero001
    szevasztok!

milyen laptop-ot ajánlanátok, ha van durván 180 ezer ft-om rá szoftverrel együtt? Elsőrban ügyintézésre lenne, de mivel sokat utazom filmet is lehessen jó minőségbennézni és játékra is használható legyen. Nem kell, hogy a legújabb játékok menjenek rajta...

Köszi előre is a segítséget!
  • Kalozoner
    külföldről rendelted a notit?
  • Kalozoner
    nekem erőmű kelll, és kicsi legyen:D, 14.1-es kis csodagép, 7400-es proci, 4 giga ram, és 8400MG-S, ja és 180K...remélem nyáron már megtudom venni a kicsikét.
  • Magoo
    Hasonló céllal rendeltem meg alig 1 hete a Dell XPS M1730-at, benne mindenből a maxxal. 4GB RAM, legerősebb proci, Blu ray író, 2x200GB HDD stb...
    Azért mert az asztali PC-met nehéz lenne külföldre meg mindenhova cipelni. Természetesen ezt sem akarom minden nap felkapni a hátamra...bele is rogynék egy idő után :D
    Szóval van akinek kicsi laptop kell hogy minden nap hordja magával, de van akinek erőmű kell, hogy az asztali gépét kompletten tudja helyettesíteni...én utóbbiak táborába tartozom.
    Még kb 2 hét és megérkezik a drágaságom :D Enyhén szólva rohadtul várom! :)
  • zoli47
    Asztali pc-nek se jó, mert se bővíteni, se normálisan hűteni nem lehet.
  • vass17
    az csoda, hogy az itteni dolgokért soha nem kapott tiltást [asszem a mod-ik nem találták rá a topikra]:)
  • Solten
    Kitakarították a modik 1 hétre...
  • vass17
    szokatlan csend van:DD virslee itt van még valamilyen formában, vagy mindig lenullázza magát???
  • Solten
    Jah, max akkor
  • DJviolin
    Úgy gondolj rá, mint egy desktop pc, csak egy fokkal könnyebb mozgatni. :)
  • zoli47
    Ennek cipeléséhez már exoskeleton kell. ^^
  • DJviolin
    Egy kis adalék. Rock Xtreme SL8. Már tudom mit veszek elsőnek, ha megnyerem az ötöst: :)

• DJviolin
    Ha már brutális és drága laptopokról beszélgetünk, akkor érdemes megemlíteni a Rock nevű Brit céget. Világ legerősebb laptopjai hasonlóan méregdrágán és szerintem jobban néznek ki az Alienware gépeknél.
  • Solten
    Ára: 5 milliárd Ft.. Na jó "csak" 1.5 millió...

• davidka003
    Alienware: brutális notebook játékhoz

"A készülék 12 cellás akkumulátora egyetlen töltéssel alig 60 percig képes életben tartani a notebookot."
  • zoli47
    Az inspiron az csak annyira mint bármelyik másik teszkós noti. Dellből a latitude a minőségi.
  • mrzoltan
    yah csak kamionozni mek szal lokális kilőve marad a wifi,de az meg nincs mindehol nekem útközbe is kell,meg csak 1 hónapra kéne.
  • DJviolin
    Bocs, a linkeknél csak a hivatkozott kék szöveget vegyétek figyelembe. :)
  • DJviolin
    Szerintetek a két Acer noti közül melyik az izmosabb?
    5920G-832G25BAcer Aspire 5920G-702G25N
    Acer Aspire 5920G-832G25B

-Az első eltérés a két gép között a procinál van, az egyikben egy 65nm-es gyártástechnológiával készülő Merom magos "Intel Core 2 Duo T7700 2.4 GHz (800 MHz / 4 MB L2)" van, a másikban egy 45nm-es gyártástechnológiával készülő Penryn magos "Intel Core 2 Duo T8300 2.4 GHz, 800 MHz FSB, 3 MB L2 cache" proci van. A két proci megahertzre egyforma, de azonban a Penryn magos cache-e 1mb-al kevesebb. De ettől még a Penryn az izmosabb?

-A másik a memória: mindkettőben egyforma mennyiségű memória van, csak az egyikben két 1Gb-os modullal, a másikban egy 2GB-os modul van. Melyik a jobb, vagy mindegy?

-Amiért a második géppel szemezek, az a Blu-Ray meghajtó. Ez egyben CD, DVD író-olvasó is?

-Ami még említésre méltó, hogy az első gépnél egyes helyeken írnak még egy Turbo memory dolgot, amit nem tudok mire vélni, hogy eszik-e, vagy isszák. 1GB van benne. Ez esetleg fentebb húzhatja teljesítményben a gépet a másodiktól?
  • grizzly21
    a Dell az jo
  • grizzly21
    netet ott tudsz kapni, innen nem lehet vinni egy dobozban:)
    pl olyan alberletbe mesz ahol van akkor meg van oldva. nem erdemes mobilszolgaltatokkal szarakodni mert nagyon draga
  • mrzoltan
    Helló!kicsit off a kérdés de nem találtam rá megfelelő topikot.Szal azt szeretném hogy Juliba mek ki külföldre egy hónapot
    És szeretnék vinni net-et.
    Milyem lehetőség lenne ami megfizethető.
    Plz help
    Zole
  • Proview
    Sziasztok!
    DELL Inspiron 1525
    Mi a véleményetek róla? Mennyire tartós a DELL? Netezésre, filmezésre, zenehallgatásra tervezem, Ubuntu 8.04- el.
    Olyan wifis routert tudtok ajánlani, ahol egy kapcsolóval ki tudom (a routeren!) iktatni a wifit? Tehát nekem ne sugározzon, ha nem kell (hardveres kikapcs).Tartok a még ki nem mutatott káros hatásaitól
    , de hálózatbiztonság szempontjából se lenne utolsó, ha "tudatos" lenne a wifi bekapcsolása
  • Kalozoner
    http://www.pcx.hu/notebook_tartozek/notebook_taska

nézdd meg itt, jó áron van, és van is választék...