16455
-
palm pilot #1850 Nálad tényleg nem nehéz szakszerűbbnek lenni, ezt tudjuk régóta. "vistára optimalizálva gyártják"... LOL! Ilyen baromságok után ki venne téged komolyan? Az meg hogy az "NTLDR not found" közismert hibaüzenetet se ismered, csak tudásod igen hiányos (= 0) voltát mutatja.
Máskor tájékozódj mielőtt olyanba ütöd az orrod amihez fingod sincs! -
Nandusz #1849 Nos virslivel ellentétben megpróbálok egy kicsit szakszerűbben segíteni neked (az ő esetében nem nehéz szakszerűbbnek lenni, de ez más téma).
A lényeg: a mai notebookokat általában vistára optimalizálva gyártják és forgalmazzák. Azaz, mindenki megteheti hogy XP-t telepít rá, max. a driver ellátottságban fog hiányt szenvedni és a tiédhez hasonló problémákba ütközni.
Annyit azért még majd megkérdeznék, hogy eredeti XP-t pakoltál fel rá? -
palm pilot #1848 win reinstall -
#1847 hali vettem egy hp 530as gepet: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/sm/WF08a/1090717-1124059-1124059-1124059-12434498-80201631.html es felraktam ra az xp-t es azt irja h Hiányzó NTLDR:O ezt hogy lehet megoldani?:P:)Elore is koszi -
arankamama #1846 -
Speedy86 #1845 na ez egy igazi építő beszólás volt -
#1844 Milyet vegyél semmilyent!!! -
Speedy86 #1843 az intelt nem nevezném videókártyának csak valami office megjelenítőnek:D
Igen akkor is jobb az MSI. ha nem is a proci miatt de minden másért.
Nem veszel észre annyi külömbséget ilyen szinten a cachen. -
Zsé #1842 Azt olvastam, hogy a AMD Athlon 64 X2 TK-55-nek 512kb a belső memóriája az Intel® Core Duo T2400 pedig 2mb. Ezek ellenére is az MSI a jobb?
Ja a két videókártya közül melyik a jobb?
- Intel Graphics Media Accelerator 950
- ATI Radeon® Xpress 1270 -
palm pilot #1841 Ehh, szal Latitude / Inspiron az Dell, a HP-nál ez nc / nw. -
palm pilot #1840 Mert nem is vesznek sokan Latitude-ot, a teszkóban csak Inspiront meg 500-ast kapni. -
vass17 #1839 rehabilitáltak?:D
nekem ez a véleményem myomtató, palmtop és monitorok alapján, lehet hogy van akinek szerencséje is van a Hpval de nem hiszem hogy olyan sokan vannak.. -
palm pilot #1838 Nem a HP szar, hanem az 500-as sorozat. Kb. Acer színvonalú. -
vass17 #1837 hasonlo véleményen vagyok, HP -
#1836 Én is inkább MSI-t venném, mert többet tud teljesítményben. Minőségben milyen azt nem tudom. -
Speedy86 #1835 ÉG ÉS FÖLD A KÉT GÉP.
Én 100% hogy az msi-t venném gondolkodás nélkül -
Zsé #1834 Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni az alábbi két gépről:
HP 530 KD088AA 1024
- Mobile Intel® Core Duo T2400
- Intel Graphics Media Accelerator 950
- 1024MB 2db 512/533MHz
- 80GB 5400RPM
MSI VR610X-202
- AMD Athlon 64 X2 Mobile Technology Processor TK-55
- ATI Radeon® Xpress 1270
- 2048MB 2db 1024/667MHz
- 160GB 5400 RPM
Melyik a jobb teljesítményű? A két proci között nagy különbség van, vagy kb egy szinten vannak?
Segítségeteket előre is köszi! -
Adler #1833 hello
van olyan laptop szaki aki wow-t laptopon tolja, ha igen, elárulja nekem milyen konfigon?
előre is köszi -
zoli47 #1832 [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1044312500&no=1807]#1807[/URL], ez neked is megfelelő. 130k-ért, még 1 év garival. -
#1831 Sziasztok, szeretném lecserélni a jó öreg asztali PC-met egy laptopra. Csupán filmnézésre, internetezésre, Photoshopra és MSNzésre használnám, milyen tipusokat tudtok ajánlani illetve milyen árban vannak a belépő típusú gépek ezekre a célokra? -
Kalozoner #1830 hát akkor te nem sokat keresgettél, millió jó teljesítményű, 14,1-es laptop van a piacon, és az ára se vészes egy hasonló kategóriás 15,4-eshez képest... én utánajártam mert 14,1-est akarok tehát nem a levegőbe beszélek...
ha meg nem nem nekem írsz, ne kattints rám... -
Inquisitor #1829 De elolvastam, ellenben csak azért mert arra reagálva írtam, az nem jelenti azt, hogy neked írtam.
A 14"-ról meg ... ami értelmes gépet értelmes árban találtam az mind 15.4-es volt, egyedül DELL-t találtam 14"-ost, de azok meg drágábbak is voltak mint a megcélzott kategória. -
Kalozoner #1828 nincs új 14-es? Akkor sztem ezt megbeszéltük... -
Kalozoner #1827 kösz hogy végigolvastad a hozzászólásom és úgy reagáltál... -
zoli47 #1826 A FuSi Amilo és a Lifebook közt fényévnyi a különbség! A teszkós notikat direkt gyártják szarra, egyrészt hogy minél olcsóbb legyen, másrészt hogy vegyél mindig újat. Ez nemcsak notiknál van így, a kínai piacos cipő se Adidas / Nike minőség. X idő alatt a gyártó mindenképp hozzájut a hasznához, a különbség csak abban van hogy egyszerre fizeted ki, vagy évente részletekben.
A T60 a Core(1) széria. a T61 a Santa Rosa chipsetes (egyes típusokba már a 45 nm-es procit rakják, de minden más ua). Nem a legújabb, de annyira azért nem gyenge. Gyakorlatilag annyi hogy nem tud 64 bitet, ami tekintve a 64 bites programok mennyiségét, kb. semennyire nem hátrány. Viszont ugyanúgy van benne rollcage, erősített burkolat mint minden business modellben - ezt egy acerrel / amiloval nem kapod meg. A gyári alkatrész az valóban drága hozzá, viszont a szervizük kifejezetten jónak számít, ami nem mondható el a Rikvest féle szakbarbár brigádokról. -
#1825 Esetleg ezek:
MSI
Acer
Asus
HP
Ezeknel jobbat ebben a kategoriaban nem talalsz. Igaz, hogy nemelyikhez Free DOS van, vagy OP rendszer nincs,, de ehhez az arkategoriahoz merten a legjobb tipusok.
Hiaba a gariztatas, bovites stb, amivel szamolsz, mert hiaba tartod azt nagyobb elonynek, ha a gep amit vennel, 20-30%al dragabb.
Gyakorlatilag a 110k- es 140K kozotti tartomany a laptopoknal eleg szuk igy a vasarlasi lehetosegek is beszukulnek. -
Inquisitor #1824 A HP és Toshiba a szándékos bővítési szivatás miatt, a FuSi az olcsó készülékei "minősége" miatt, a Dell és Sony az ára miatt nem jön szóba.
A felsoroltakból a Dell és a Sony amúgy szimpatikus. IBM meg valamiért túl van árazva, néztem lentebb a T60-as modelleket, pötyeg réginek tűnnek. Ahol meg az Asus meg lenne véve ott simán cserélnek benne bármikor garivesztés nélkül ODD-t, HDD-t, procit vagy bővítik a ramot.
A legtöbb helyen ilyen nincs, külön el kell küldeni valahová, sokat várni és persze mindenért 3-5x-ös árat kérnek el.
Ettől függetlenül áll a kérdés a 130-140K árhatárig, bár jeleztem a kis hölgynek, hogy számoljon bele 10K körül egy normális noti tatyót is. -
zoli47 #1823 IBM, HP, Dell, Toshiba, FuSi (a Sony inkább 13.3") mind gyárt 14"-eset, csak ezek nem a teszkós modellek. -
#1822 Magyarországon rendeltem a Duna Elektronika Kft-nél.
Ők meg írországból rendelik természetesen, ahol az igényeim szerint összedobják és küldik ide :) -
zoli47 #1821 #1807 -
Inquisitor #1820 Kollégám vett nagykeráron 144-ért egy 2x2.2GHz-es C2D-s Acert 2GB rammal, 160GB HDD-vel és HD2400XT-vel. Na most ez boltban 205K, nem semmi mekkora haszonkulcsal dolgoznak egyesek ... Meg én nem tudok nagykerben vásárólni. (Meg ha tudnék is, azért elég nagy szivacs a gariztatás ilyen helyen.) -
#1819 Az a "klassz" hogy a "bika gépekhez" meg nem adnak op.rendszert... Tehát ami értelmes árban van 2GB-al, értelmes IGP-vel... -
Inquisitor #1818 Nem rosszak, csak ...
Drága a +1 év gari Acerhez.
Macerás a garanciáztatása és bővítése az Albacompon keresztül.
Csak a kétmagos proci az igazi plusz bennük, nem tudom mennyire lesz kihasználva.
Max. ha HD videózni akarnak rajta.
Egyébként Acereket nézegettük sokat a jó ár/teljesítmény miatt, az új gépeik meg pofásak is. -
Inquisitor #1817 Nem fogod elhinni, de nem nagyon van ÚJ 14"-os. Mindenki 15.4-es wide cuccot gyárt ezerrel, vagy van 12"-os. Amit 14-est találtam az sokkal régebbi és egyben drágább is volt. -
Inquisitor #1816 "meg télleg rá kell jönni a laptop nem játékra van"
Inkább arra, hogy szuperalsókategóriás noti nem arra van :)
Van ám élet a 600.000 fölött is, sőt. -
#1815 Unokahúgomnak Aspire van, klassz kis masina. -
Kalozoner #1814 meg télleg rá kell jönni a laptop nem játékra van, persze most fellendült a piac, és érkeznek a keményebb gépek de ezek még jóideg nem lesznek elérhetők az egyszerű embernek, nekem pl játékra ott a konzol, arra lett kitalálva, úgy mint a laptop is valamire, de nem játékra. -
#1813 acer1
acer2 -
Kalozoner #1812 igen a teljesítmény és az akksi bírása...a fő kérdés...de pl amit én nézek noti HP pavilion dv2500 most akciós 200K, és nem egy gyenge gép, és ami a legfontosabb, 14.1, mert sztem az ideális méret ez, nekem a 15-ösök már nagyok...a kérdés az meddig bírja, bár én áűltalában hálózatról fogom használni -
Kalozoner #1811 hát én inkább ajánlanék 14.1-est, de ha árba ez a max, akkor arra jó lesz amire kell...