3439
  • Istencsászár
    Gyönyörű volt amit Loca csinált!
  • gordon 24
    Jó verseny volt, az biztos!!! De ez a honda hát.......

Rossi remélem ma győz, mert ha nem akkor nem tom hogy lesz világbajnok...
  • G_ArchAngel #317
    hja, azért a KTM-etket lenyomhatta volna:)
  • Istencsászár
    Megint egy magas színvonalú verseny volt!

Honda , Talma
  • G_ArchAngel #315
    nézem...
    43 pilóta...
    jó sok bukás lesz, szvsz:)
  • Istencsászár
    10:45 125cc race
  • JGTC
    www.motogphirek.hu
  • JGTC
    mehetne Ducatira is
  • Kaszi46
    időmérőt nem adják sehol???
  • Ombika
    Amig nem gyoz ujra,aztan no kihivas neki :P
  • Istencsászár
    Rossi egy évre aláírt a Yamahának

Úgy tűnik jelenleg nincsenek hosszú távú tervei Valentino Rossinak, miután csütörtökön csak egy éves szerződéshosszabbítást írt alá a Yamaha versenyistállóval. Az olasz versenyző már a múlt heti interjúk során is arról számolt be, hogy inkább két keréken folytatná pályafutását, mára pedig mindez hivatalosan is bejelentésre került.

Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing ügyvezető igazgatója örömmel kommentálta Rossi döntését: „Először is boldogok vagyunk, hogy a maradás mellett döntött. Ő a motorversenyzés nagykövete, ami nagyon fontos a sport számára. Rossi a mezőny legtehetségesebb, leggyorsabb versenyzője. Az etalon, akit mindenki le akar győzni.„

„Örülök, hogy a maradás mellett döntöttem." -mondja Rossi. „Az elmúlt két év a Yamahával a legjobb éveim voltak a karrieremben. Boldog vagyok, hogy náluk versenyezhetek."
  • Istencsászár
    Lüthi reménykedik a mugello-i rajtban

Miután a 125-ös géposztály címvédője Thomas Lüthi szerdán balesetet szenvedett csapata sachsenring-i edzésén, a 19 éves versenyző azonnal hazautazott Svájcba, ahol még aznap megműtötték.

Az orvosok a vizsgálat során kiderítették, hogy nem egy újabb törésről van szó, hanem pontosan ugyanazon a helyen sérült meg Lüthi vállcsontja, amely sérülést még tizenegy héttel ezelőtt szenvedett el a hivatalos IRTA-teszteken.

Mivel ugyanott tört el a kulcscsont, mint korábban, az operáció elkerülhetetlen volt Lüthi számára. A viszonylag súlyos sérülés ellenére az orvosi team bizakodó a svájci pilóta felépülését illetően.

Mindemellett Lüthi is azt reméli, hogy egy hét múlva Mugello-ban rajthoz állhat majd:
    "Számomra teljesen természetes dolog, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Mugello-ban rajthoz álljak."

A csapatfőnök Daniel Epp a következőket mondta:
    "A csapat csupán az olasz futam első edzése előtt fog majd dönteni Tom indulását illetően."

Az Elit-Caffe-Latte Team ezalatt a német Sandro Cortese közreműködésével a sachsenring-i előkészületi edzéseit befejezte. A csapat legközelebb előreláthatóan június 6.-án és 7.-én Brünn-ben (Brno) lép majd ismét pályára.
  • JGTC
    úgy legyen
  • G_ArchAngel #306
    potyognak a srácok, nagyon sajnálom a svájcit, remélem a finn nem szerez pontot a mugelloi futamon...
  • Istencsászár
    Nem sokkal a franciaországi sikere után Tom Lüthi súlyos balesetet szenvedett. A svájci pilóta a ma délelőtti sachsenring-i teszteken csúnyán bukott, minek következtében kulcscsonttörést szenvedett.

A 125-ös címvédő motoros éppen a Sachesenringen folytatott előkészületi teszteket, amikor is nem sokkal a déli harangszó előtt elesett motorjával és súlyosan megsérült.

A sérüléseiből kifolyólag arra lehet következtetni, hogy az Elit-Caffe versenyzőjének a soron következő mugello-i futamot ki kell majd hagynia. Lüthi az eset után egyébként azonnal hazautazott Svájcba, ahol hamarosan megműtik.

Lüthi mellett a német ringen az európai és a német bajnokságok mellett néhány a világbajnokságban is szereplő pilóta is edzést tartott. Köztük Anthony West valamint Dirk Heidolf is (mindketten a 250ccm-ben a Kiefer-Bos-Racing Team versenyzői.).
  • Istencsászár
    Talmácsi Gábor ma délelőtt edzés közben sérülést szenvedett!

miközben vadonatúj Honda CBR 600 RR típusú motorjával gyakorolt. Az esés után Talma a vállát és térdeit erősen fájlalta, így azonnal sportkórházba szállították, ahol Dr. Kator Miklós és Dr. Csépai Dezső elvégezte a szükséges vizsgálatokat. Szerencsére a röngten nem mutatott ki törést, de a csúnya zúzódások miatt szigorú pihenés és további kezelések szükségesek.

Így Talma elkövetkező napjai ágynyugalomban telnek, maximum a PlayStation játékán gyakorolhat. Jövő héten szerdán indul Olaszországba, hiszen következik majd a 6. VB futam. Csütörtöktől szükség esetén Dr. Costa veszi át gyógykezelését és segíti Talmát abban, hogy a mai sérülése ne akadályoztassa az Olasz Nagydíjon.
  • gordon 24
    Remélem!! Mondjukl a következő versenyen...
  • Ombika
    Nyugi elobb utobb megtorik a jeg!! :D
  • Istencsászár
    05.22., Le Mans-i teszt
    Nem hivatalos végeredmény:

1. Casey Stoner - Honda LCR - 1:35.83
    2. Carlos Checa - Tech 3 Yamaha - 1:35.83
    3. Nicky Hayden - Repsol Honda - 1:36.46
    4. Colin Edwards - Camel Yamaha - 1:36.49
    5. Shinya Nakano - Kawasaki Racing - 1:36.53
    6. John Hopkins - Rizla Suzuki - 1:36.70
    7. James Ellison - Tech 3 Yamaha - 1:36.77
    8. Valentino Rossi - Camel Yamaha - 1:36.84
    9. Sete Gibernau - Ducati Marlboro - 1:37.66
    10. Olivier Jacque - Kawasaki Racing - 1:37.46
    11. Toni Elias - Fortuna Honda - 1:37.96
    12. Chris Vermeulen - Rizla Suzuki - 1:38.50
    13. Alex Hofmann - Pramac d'Antin Ducati - 1:40.32
    14. Dani Pedrosa - Repsol Honda - 1:49.00
  • Istencsászár
    Valentino Rossi (nem ért célba):
    "A csapat remek munkát végzett a hétvégén az új vázzal, igazán élveztem, hogy ilyen gyors tudok lenni a verseny alatt, úgyhogy igazán nagy kár, hogy így végződött. Természetesen csalódott vagyok. Minden remekül működött, a motorbicikli és a gumik tökéletesen működtek, de aztán a motor elszállt. Ilyen fajta motormegállás csupán néhány alkalommal történt meg eddigi karrieremben, úgyhogy ami ma történt, az tipikusan mutatja a szerencsénket jelen pillanatban. Úgy látszik, valami elromlott nekünk,kezdve az első néhány versennyel a szezonban, beleértve Katart, és ez nehéz helyzetbe hoz bennünket a világbajnokságot illetően. Tudjuk, hogy egy hatalmas kihívás a világbajnokság most, de az utolsó szó még nincs kimondva. Most versenyről versenyre kell tekintenünk, nem gondolva a világbajnokságra, és arra kell koncentrálnunk, hogy megpróbáljunk nyerni annyi versenyt, amennyit csak lehetséges a fennmaradt 12-ből."

Davide Brivio - Camel Yamaha Team igazgató
    "Megpróbálunk mosolyogni, de természetesen nagyon csalódottak vagyunk - főleg Valentino. A mérnökeink remek munkát végeztek, hogy felkészítsék a motorokat a versenyre. Mind Valentino, mind Colin készek voltak a csúcseredményért harcolni. Remek érzés volt látni Valentino-t harmóniában a motorral és azt gondoltam, hogy ez klasszikus Valentino Rossi-verseny lesz, megcsinálja magának az utat az élre, aztán kontrollálja majd az előnyét a második helyről. Sajnos a motor eltört, még elemezzük, hogy miért. Colin nagyszerű versenyt motorozott, miután az első kanyarban túl széles lett, úgyhogy van egy csomó pozitív dolog is, annak ellenére, hogy most nem érezzük valami jól magunkat."
  • gordon 24
    Fostaliga a tamaha azért!!!! Pedig két évig olyan jól ment most mi a f...van?
  • Kaszi46
    tudtommal motorelektronika.
  • Ombika
    Rossi vmi fergetegeset alkotott de leeht tudni miert esett ki?
  • gordon 24
    Szerintem ok!!!
  • Istencsászár
    Bannernak?
  • JGTC
    moci jól bírta
  • Mhosah Myth
    Egy motoros 300 Mph-val csapatja az országúton...
  • DJ Bee18
    baszki neked mi bajod van mostanában? mindenkivel vergődsz. Figyelj nem lehet, hogy te mész szembe, és nem mindenki?
  • JGTC
    A Doktor szépen elintézett három ember versenyét az első kanyarban, ha Pedrosa-t nem számítom akinek nekiment.... Hopkinst sajnáltam a legjobban

Hajrá Hayden!!!!
  • JGTC
    WTF??? mi ez a tömörülés??
  • Kaszi46
    jah és persze nagyon örülök marco és capirex sikerének, és annak is hogy odavertek ennek a dani gyereknek!:) elismerem mint őstehetség vagy robot:), de nekem túl komoly a srác.

• Kaszi46
    eddig még csak csak elhessegettem a gondolatokat hogy nincs baj, de mostmár kezdek kételkedni(Dokira gondolok term.).

pedrosánál mi lehet ez a folyamatos lábkinyujtogatás? doki is csinálta, igaz sokkal ritkábban a tavalyi és az, az előtti yamahánál.
  • gordon 24
    Remélem ott már nem fog szétesni a tamaha!!!
  • b-type
    pontosan

egyébként elég meggyőző volt Rossi a motorhibáíg...nem hiszem hogy meg lehetett volna verni (sőt gyakorlatilag 'elfelé' ment már).
    Ez azért jó, Mugello-ban Capirossi-Melandri-Rossi(abc) ütközet :))
  • gordon 24
    Az biza!!! Most mindjárt felébred aWTCC-s totyik.
  • Istencsászár
    Mind jó és izgalmas futam volt, most jöhet a WTCC
  • b-type
    :) semmi gond, van ez így a verseny hevében. :)
  • Istencsászár
    Az is 1 dolog:) de elég lenne kis lépésekben....
  • b-type
    egyébként egész jó kis futam volt.
    Nagy kár azért hogy Rossi kiesett (mindig az), mert így már kicsit ijesztő a hátránya..még nehezebb görcs nélkül fejleszteni a motort.
    Loris nagyot tekert a gépen, Pedrosa pedig mellégumizott.
    Kár hogy Giber' és Edwards kilöködtek a Rossi esetnél, ők is jól jöttek.
  • gordon 24
    Oké megbeszéltük!!! Bocsi!!