3439
  • JGTC
    jó lesz annyit mondok, rég volt ilyen jó futam
  • Istencsászár
    Érdekelni érdekel, csak sajna nem láttam... majd éjfélkor a Motogp ismétlést...
  • JGTC
    Jó futam volt nagyon!!!! senkit sem érdekel itt... ?
  • Ombika
    Vki nem vette fel es nem tudna vmi ftp-re kirakni MOTO GP-t???
  • JGTC
    idén még 1000
    jövőre 800
  • vortel
    HÁNY CC-SEK A MOTO GP-S MOTOROK?????????????????????????????????????????
  • JGTC
    125: Nagyon sajnálom Talmát és tényleg látszott, hogy akar de nem lehet a motor miatt...

250: Rég láttam ennyire jó futamot LOCA

MotoGP: Isten futam volt, Hayden most nagyot ment, lesz itt még ilyen futam dögivel sztem!!
  • Istencsászár
    A Team Toth története során először, és első 250-es szezonjának második versenyén dobogóra állhatott. A díjkiosztóra várva Loca barátnőjének telefonja csörrent meg. A vonalban Max Biaggi, a volt MotoGP menő volt, aki elsőként akart gratulálni Locának.

Max Biaggi:

"Kérlek mond meg Robinak, hogy nagyon örülök az eredményének. Gratulálok az egész csapatnak. Ezt a futamot valójában ő nyerte meg!"

Roberto Locatelli #15:

"El sem tudom mondani, hogy milyen boldog vagyok. Tavaly már mindenki leírt engem és az egyetlen ember, aki bizalmat szavazott nekem és megszerezte nekem ezt a motort, az, Tóth Imre volt. Nagyon köszönöm neki, hogy bízott bennem! A második körben, az egyik kanyarban megcsúsztam és olyan hatalmas volt a szél, hogy ennyi elég volt ahhoz, hogy két pillanat alatt a kavicságyban találjam magam. Amikor visszaálltam, keményen elkezdtem húznia gázt. Egy életem, egy halálom. A csapatom folyamatosan táblázta a pozíciómat, ami minden körben még több erőt adott. A vége előtt egyszer bepróbáltam Barberát, de rögtön visszaelőzött és ezért úgy döntöttem, hogy mindent az utolsó pillanatra hagyok. A célra már én fordultam elsőnek és tudtam, hogy ezt már nem veheti tőlem el. Harmadik vagyok! Köszönöm a csapatomnak, Imrének, Manuelának, a barátnőmnek és mindenkinek! Természetesen otthon, a tévéképernyők előtt ülő magyar nézőknek is. Bravo Team Toth!! Köszönöm"

Érdekességek:
    -A katari versenyen Locatelli, 2,03,393.as körével, a harmadik legjobb idõt futotta
    -A versenyhétvégén Loca Apriliája, a második idõmérõ edzésen volt a leggyorsabb, 266km/órával. Ez a harmadik legnagyobb végsebesség és csak a két full gyári Aprilia tudta megelõzni, 3km/órával.

motogphirek.hu

Még1szer Grat neki, ez felejtehetlen 7vége volt!
  • Istencsászár
    A két edzésnaphoz képest sokkal erősebb szél ennek az időjárási elemnek köszönhetően azonnal változtatni kellett néhány motor beállításon. A helyi idő szerint 9.45 órakor kezdődő
    Warm Up edzésen Talmácsi Gábor kihozta a gépből a maximumot és a 3. helyen végzett, ami úgy tűnt nagyon biztató lehet a verseny előtt, de mint utólag kiderült, sajnos nem így lett.

A rajtot nagyon jól kapta el Talmácsi, és a 6. helyről az első kanyarban 3-ként fordult, majd néhány pozíciót vesztve ugyan, de úgy tűnt, hogy tudja tartani a lépést az élmezőnnyel. Sajnos azonban 6-7 körtől kezdve egyre inkább kezdett lemaradni. Sokáig a 13 helyen haladt, majd Lukas Pesek bukásának és az utolsó körben diktált hajrájának köszönhetően 11. helyen intették le, és 5 vb ponttal lett gazdagabb. A futamot magabiztosan Alvaro Bautista nyerte, mögötte Kallio és Gadea állhatott fel a dobogóra.

Talma nyilatkozata a verseny után:
    "Van mit javítanunk. Több apró probléma is volt a gépemmel, de a legmeghatározóbb a futómű beállítás, ami még mindig nem jó. 1-2 gyors kört tudok csak menni, de sajnos hosszútávon, huzamosabb ideig nem tudom hozni azokat az időket. Kihoztam a Hondából a maximumot, ami ma ennyire volt elég. Érzem és tudom, hogy még van a motorba erő és tartalék, amit egyelőre nem tudunk kamatoztatni. A következő versenyre már új dolgokat fogunk kipróbálni, hátha azzal sikerül tovább fejlődnünk. Nagyon erős a mezőny, fel kell kötnünk a nadrágunkat, ha mi is versenyben akarunk maradni. A pontoknak azért mindenképpen örülök, mert még messze a vége, nagyon sok van hátra a bajnokságból."
  • DJ Bee18
    ROSSI a király
  • vortel
    cső midnenki! meg tudná mondani valaki, hogy hány cc-sek a MOTO GP-s motorok?? köszi!
  • b-type
    Szenzációs volt!
    kiváló.
    Ide tessék gratulálni sürgőssen :)
  • Istencsászár
    Ezt nem hiszem el!!!! Mitművelt ÓRIÁSI GRAT. NEKI!
  • Istencsászár
    Lehet, de féktávokon letolja a pályáról...
  • b-type
    ja bázzze!!!!
    Loca' mit csinál :D :C
    Remélem nem bukja el,...de ilyet vzzz visszabukni sereghajtónak, aztán ennyire úthengerkedni!
    Szénné vert mindenkit a pályán ezekkel az időkkel, pedig tuti hogy a nagy feljövésben megette a gumiját.
  • Istencsászár
    Mit művel Locatelli???? ezt nem hiszem el ha nem látom!
  • b-type
    bezony. :(
    Nem volt szerencsés ez a márkaválasztás, mert a Honda most nagyon a MotoGp királykategóriára koncentrál.
    Tavaly megvolt a 125ccm VB. Idén nem fejlesztenek ide kellőképen.
  • Istencsászár
    Hááát ez a Honda még nagyon-nagyon messze van attól hogy dobogóra jusson... Sajnálom Talmát, 1-2 körön belül nagyon jó, nagyon jól rajtol, de ez mind-mind Talma érdeme nem a motoré, versenyen 1szerűen lassú...
  • JGTC
    utolsó 5percet nem láttam
    Viszont Locanak GRAT!!
  • Istencsászár
    Igen, engem is idegesít, hogy másról, másokról beszél közvetítés közben... Reklámnak is megvan a helye, 2 időmérő/futam közt, idmérő/futam előtt vagy után de közben nem kéne ezt csinálni...
  • b-type
    Ja nagyon nagy volt ..bár Loris-ban bent marad még 2-3tized, amit elbukott a végén mikor beriszált a motor.
    De Várhegyi....pfffff, én nem tudom mit néz, és mit képzel..az időmérő utolsó 3percében még elkezd magyarázni a hülye sms játékukról hogy Tóth Imi hanyadik lett meg mittomén...bzzzz
    1: az utolsó 10perc csak közvetítéssel teljen már, ne a f@szom rekámmal (már elnézést)
    2: Tóth Imi a 125ccm fut...ez pedig a MotoGp királykategória qual,...

Szal nagyon kibuktam már rá, megpróbálok utánanézni hogy elég indok feljelenteni azért mert a saját 90-es sms játékukat reklámozza az Eurosport műsoridejében közvetítés helyett.
  • Istencsászár
    Kemény időmérő volt első 4 űridővel, mondhatni egyofmra idővel! nagyon szoros

• Istencsászár
  • JGTC
    éjszakai futam
  • Ombika
    En mar innentol vitatznek ezert allom meg inkabb,hogy reszemrol vege!!
  • b-type
    Nem kell tartani a vitától, amíg vélemények ütköznek, és nincs személyeskedés. :)

Rossi valóban sok esetben emberfelettit tud nyújtani, viszont tud hibázni is szal emberből van ő is.
    Megérthető minden lépése, és ez igaz általában a versenyzők többségére.
    Én megértem azt is hogy miért akarja nagyon megnyerni az évadnyitót, és miért akarja érvényesíteni és láttatni a fölényét, nem tudok más VBcímvédőt aki ne erre törekedett volna.
    Nekem személy szerint csalódás volt a tavaly Jerezben történtek utáni viselkedése, főleg azért mert addig nagyon szép és ha lehet mondani, nemes csatát vívtak Giber'-rel, viszont akkor ráébresztette Gibernau-t hogy nincs itt szó ilyesmiről, ha lett volna megbecsülés benne a másik versenyző iránt akkor átérezte volna a hibáját, és hogy ezzel mit okozott a hazai közönsége előtt motorozó Gibernau-nak, aki az ütközése következtében leesett a pályáról a sóderágyba. :(
    Nem így történt, ez megviselte Sete-t és spec. nálam is csalódás volt.
    érthető, de csalódást okzó lépés.
  • Ombika
    Hat nemtudom en soha nemtalaltam semmi kivetnivalot nala igaz en Rossi fun vagyok de amit muvel az siman emberfeletti es megertheto minden lepese!!

En ezzel ki is szallok barminemu vitabol ha kerekedne ebboll........
  • JGTC
    én is így láttam, elég finoman fogalmaztál
    Rossinak azért van egy stílusa ha helyzet van...
  • Ombika
    En maskepp latom a dolgokat de ebbe ne menjunk bele,folosleges! :)
  • b-type
    Persze, Melandri is hibás volt mert kanyarodni akart :)))
    Az hogy Rossi volt a hibás a Gibernau-val történt ütközésben az nem volt kérdés egy percig sem, az volt kérdés hogy szabályos volt-e, vagy nem,..és szabályosnak ítélték.
    Az ívek keresztezték egymást, és Rossi jött hátulról..pláne hogy az egész testhelyzetén lehetett látni hogy sok lesz...pláne hogy az utolsó két körben lecsúszott az ívekről mert elfogyott a gumija,..mindenképpen keresztezte Giber' ívét, és nekiment a motorosnak.
    Ettől még nagyon lehet szeretni, és valóban ő a jelenlegi legnagyobb bajnoka a sorozatnak, de az nem volt szép.
  • Ombika
    Szerintem ott egyszeruen Gibernau hibaja volt ha jol emlekszem de lehet nem....

Akkor is irt vmit sajto de tavaly mikor volt mar :)
  • b-type
    Hát igen, egy Elias-hoz hasonló elnézéskérést én is el tudtam volna képzeni Rossi-tól a tavaly itt, a Gibernau-val történt 'elfékezésénél'...legalábbis ahelyett hogy kineveti.
  • Ombika
    Tudtuk, hogy nehez lesz, de nem gondoltuk, hogy ennyire. Lattam Toni Eliast, hogy jon belul, aztan egyszercsak kilokott. Ez verseny, ez bennevan. Evek ota ismerem Tonit, jo versenyzonek tartom. Elnezest kert a futam vegen, de nyugalomra intettem, de megkertem, hogy ha legkozelebb keson fekez, ne engem usson ki.
    Egyebkent felalltam, visszajottem es nagyot vivtunk Alex Hofmann-nal. Csalodott vagyok, mert meg akartam nyerni az elso futamot, sajna mar semmit nem tehetunk azon kivul, hgoy kemenyen dolgozunk, hogy elkerulhessuk ezeket a problemakat, es keszulunk katarra.

Rossi nyilatkozta minden elismeresem ove!!

Capi istenul csusztatta lehet Rossi is meg o szokasa is csak alig mutattak!! :(
  • JGTC
    Edward stílusa az tényleg komoly :)) mindíg ezt csinálja
    Lanzinak az volt az a napja amikor "igazából felfedezték", sztem mindkét futamot simán tudta volna nyerni
  • b-type
    Haga az egy kisisten :)))
    SBK oszlop :)
    Pedig nem ment ő rosszul az 500-as kétüteműekkel sem, de azért én is szivesebben látom az SBK-ban, ahogy egyébként Bayliss-t és azt hiszem Edwards-ot is...ők mindig is jól eloénkodtam egymással, jó volt nézni mit össze vigyorogtak az interjúkon. :)
    Igazad van neked is azért Edwards-al kapcsolatban, csak ő az egyik olyan versenyző akit azért is kedvelek amilyen ember,..amilyen megnyilvánulásai vannak, mindig mosolyog, mindig öszintének tünik.
    Az SBK is nagyon kemény, de vhogy mégis sokkal brahibb mint a MotoGp.
    pl. Amikor a 600ccm-s versenyző Nannelli Hazai versenyén egynapon rajthoz állt a 1000ccm-s Superbike-ban, majd a 600ccm-s SuperSport-ban, majd megint a Superbike-ban.
    és pláne nem is ment rosszul.
    :)
  • JGTC
    Nálam Edwards az a versenyző aki tud gyors is lenni, folyamatos eggyenletes teljesítményt nyújt, de sosem számolok vele akimor egy futam esélyeseiről beszélek. Sokan vannak így ezzel...
    Igaz Laguna Seca tényleg egy olyan verseny volt amikor emlékezetesen ment, de ez mind. Sok SBK menő jön-megy, Hodgson is idejött aztán következő évre ment is, vagy még sorolhatnánk... Van akinek ez a kategória egészen egyszerűen nem fekszik Pl: Haga. Ő az SBK-ban marhajó csatákt vív, itt meg szenvedett (jó Ő is ment Apriliával tudom)
    Amit írtál Hayden-ről avval tökéletesen eggyet értek mert Ő az eggyetlen aki ott van az elejében, és nem csak néha (Neki szurkolok :))))
    Capirex meg hát igen no commnet az egész csapat nagyon egyben van!!!
  • b-type
    Ezt gondold végig.
    akik az SBK-ból jöttek hányan mutattak vmit.
    Pláne Edwards aki nem gyenge éveket húzott le ott.
    egy új motort és pályákat kell betanulni.
    első évben Edwards-ot Aprilia-ra ültették, szal az egy szinte teljesen kiesett év volt, a következő évben Honda-ra ültették, akkor 5. lett az évvégi tabellán, a következő évben Yamaha-ra ültették, és a 'hazai' futamán, Laguna Seca-ban már igen villantott, na szal és most végre ismét uazon a motoron ül amin az előző évben.
    Nem egy könnyű helyzet volt eddig.
    Sem Bayliss-nek, Sem Xaus-nak, de anno Corser-nek sem sikerült megragadni a MotoGp-ben exSBK-ként, Egyedül Hayden az aki állja a sarat, bár ő az AMA SBK-ból jött.

Pedrosa motorozása még sokat változhat, egyfelől hazai pályán motorozott, tehát tudja hol mennyire használja a pályát, másfelől sztem ő még hozza a 125-250 'lendületmotorozását' amikor még inkább tartják a lendületet nem pedig támadják a pályát.
    Ez sokaknál megfigyelhető, Biaggi-nál is, amikor 250ccm-ből feljöve első 500ccm futamon nyert Suzuka-ban, másképpen motorozta a pályát...aztán ez lekopott, bár a szép stilusa megmaradt mindig.
    Szal sokminden lehet, de Loris gumija bírta az ziher :)
  • Istencsászár
    Pedrosa talán megfoghatta volna ( más kérdés hogy tudta e volna tartani ) ha hibázik 1 picit Capi. Még tanulnia kell, de sokkal szebben "könnyedén" ment mint Capirossi aki alatt szitált a motor és látszott hogy határon megy szerintem...
  • JGTC
    Edwards mióta átjött a GP-be azóta semmit nem mutat, nem unszi számomra vagy ilyesmi, nem azért mondom, csak ezek tények. Nem csak a Yamahánál nem villant, még amikor Sete társa volt akkor sem nagyon voltak emlékezetesebb futamai
    (saját vélemény)
    Az lehet hogy a gumik nem bírták Pedrosa alatt, lehet Hayden is azért lassúl le már annyira a végén....
    Nem tudom mindenesetre látszódott, hogy Pedrosa az egész pályát ki sem használta teljesen és úgy volt gyorsabb a verseny közepén, ez nem csak a gumi
  • b-type
    Hát nagy vonalakban:
    Edwards kitünő motoros, ezt nem hiszem hogy sokan megkérdőjeleznék akik ismerik a pályafutását, az lehet hogy meglassúlt..kiccsalád ilyesmi, de sztem szimplán arról van szó hogy a Yamaha ezen a hétvégén nem állt annyira össze, és Rossi rajt utáni esetéből, Rossi-n kivűl, Edwards jött ki a legrosszabúl, bőven az utolsó helyre esett vissza.
    Pedrosa-Capirex esetben én inkább a gumit nézném, mert már a tavalyi Motegi futamon is látszott hogy a Bridge' gumik nagyon bírják a végét is.
    Loris-t egy percig nem féltettem ezen a futamon, az belefér hogy felérjen rá Pedrosa, de a harc még el sem kezdődött, csak felért.
    Term. nagyon szép eredmény volt, ahogy Elias-é is, és legfőképpen Loris-é is.