Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

biomage
értem 😄 komolyan!
szal nagyon nehéz lesz megtanulnom a mysql t :S vagyis az sql nyelvet

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Malakai
Ez most viccoskodás? 😊
Minek a folyamatának az ábrázolása? Általánosan?
Nagyon dióhéjban kliens dob egy kérést, szerver fogadja, kért php file lefut szerveren, ami esetleg mysql-el komunikál, query-ket küld, amikre választ kap, végül pedig egy választ küld vissza a kliensnek (html), esetleg ebben van link egy js filera is, ami alapján a kliens oldalon a böngészõ módosításokat hajt végre a html megjelenítésében.

😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

biomage
Úgy döntöttem csinálok egy fórumot 😄, úgy látom nem nehéz 😊 legalább is a php fájl belenézésébõl ítélve nem nehezebb a HTML-nél 😊 bár a mysqlt nem tudom megnézni, szal inkább nem mondok senkit 😄
Miért is írtam ide? 😄
Ja megvan, valaki írja már le hogy is mûködik egy PHPs fórum.
PHP fájl mysql fájl js fájl stb, folyamat ábra jó lenne 😊

Köszike.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Van benne valami flash is de én nem látom 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

köszi szépen!

de pölö a címlapot ezek szerint csak parancs kódokkal csinálták meg semmi grafikus felület?:S
Ehhez flash nem is kell. PHP, Javacsript, CSS, HTML más talán nem 😄

Ám admin felülethez PHP elengedhetetlen.

Ja és egy triviális kérdés: bonyolult egy ilyet elkészíteni?
Még1x köszi!
sziasztok!
relative kezdõ vagyok flash és html programozásban (az alap parancsokat nagyjából vágom). Az lenne a kérdésem, hogy ha szeretnék egy saját oldalt, ami nagyjából(!) így nézne ki: www.nlc.hu, persze lényegesen kevesebb menüponttal és tartalommal, akkor azt flashben kell teljesen leprogramozni vagy kell hozzá más prog.nyelv is? A másik: ha ehhez egy admin felületet akarok létrehozni, azt mivel kell leprogramozni?
Elõre is köszi a segítséget!
nemérdekel.
Sokaknak java=javascript 😊

Hacsak nem akars jsp-t csinálni, akkor hagyjátok már abba a javat nem tudok ozást, nem kell ebben a topikban javat tudni. 99.9% ban semmi köze az egész webhez.

1000+1 tooltip script van, tutorialal meg minden, a googlebe beírod, hogy javascript tooltip, és 2millió találatig meg sem áll.
Lazarus
TuxSkajvok
Nos, a következõ érdekelne: Tud-e valaki egy jó módszert, vagy valami mást arra, mint a wowban a talentkalkulátor. Mármint, h ráviszed a kurzort a képre(vagy hiperavatkozásra) és egy új fram-ben, kiírna dolgokat... Ha lehet akkor adnék neki valami díszes keretet, meg valami hátteret is a frame-nek... Java-hoz nem értek, szal valami tutornak, vagy egy komplett sysnek jobban örülnék...

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

Lazarus
Attól függ mi a célod, ha csak szeretnél összedobni 1-2 statikus oldalt de nem igazán érdekel a téma akkor ezek a szerkesztõk ideálisak. Ha viszont komolyabban akarsz foglalkozni vele érdemes lenne elkezdeni html-t tanulni
Hackerman
És ha mondjuk nem nagyon értem a html, php kódokat - az alapok tutorialokból megtanulhatók vagy esetleg vannak olyan vizuális webszerkesztõk pl coffeecup vagy egyéb program amivel összefûzhetõk az oldalak

Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400 FSB 1066 Mhz L2 Cache 3MB / 2 Gb DDRII / Ati Radeon 512MB HD4350 PCi

köszönöm a gyors választ mindkettõtöknek. 😊

Voyager5
Az oldalt "életre kelteni" kézi kódolással kell, ehhez kell egy szövegszerkesztõ mint pl. a notepad++.
A photoshop csak az oldalon megjelenõ grafikák elkészítéséhez szükséges.
MerlinW
save as web😊

[merlinw.org]

Hackerman
És a photoshop képes arra is hogy: oldalakat , menügombokat, összefûzni, tehát életre kelteni az oldalt? vagy erre a célre a notepad

Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400 FSB 1066 Mhz L2 Cache 3MB / 2 Gb DDRII / Ati Radeon 512MB HD4350 PCi

Aham. Megnyitod az összes fájlt. Csere. Csere az összes megnyitott dokumentumban. Összes fájl mentése. Mindig így változtatom a 30+ html fájlom ha valami gáz van. Régi szép idõk 😄

Voyager5
Fileokban képes szövegrészeket cserélni.
De, hogy feltételnek beállítható-e az UTF-8 kódolás azt nemtudom 😄
A Notepad++ tud valami hasonlót, hogy egy mappán belül lévõ fájlokban keres/cserél szöveg részeket utf8-ban mentet fájlok között? Ha igen, akkor nyomban töltöm is. 😊

Voyager5
Hello.

Ha komolyabban akarsz webszerkesztéssel foglalkozni akkor mindjárt az elsõ körben felejtsd el a WYSIWYG programokat.
Notepad++ lesz a barátod leginkább (vagy valami hasonlóan jó editor).
Amennyiben csak design-nal akarsz foglalkozni akkor inkább a photoshopot tanulmányozgasd, szélesebb körben elterjedt ezáltal több a magyar forrásanyag is hozzá.
Ha mindenképp a fireworksnél akarsz maradni akkor szerintem maradnak az angol könyvek...
Ability
!= jelentése: nem egyenlõ
!== jelentése: nem azonos

Bár itt tökmindegy melyiket használja ez máshol kell. És amit írtál olyan létezik, lehet vizsgálni hogy a superglobal POST tömbben van-e tartalom. De amúgy ûrlapoknál a submit-nak is kéne name attribútumot adni, és a feltételbe meg isset($_POST<'submitname'>)-t írni. Ez a feltétel több ûrlapnál is igazzal tér vissza. Amúgy meg tanulmányozgasd a POST tömbböt, foglalkozni kell vele biztonsági kérdéseknél.
Lazarus
Köszi, igen tovább akarom majd bonyolítani. Kalória számlálót akarok

Leugrólistából kiválasztom a kaját ami egy adatbázisból kiolvassa a kajához társított kalóriát és fehérje mennyiséget. Utána megadom a súlyát, beszorozza a kalóriával, fehérjével és lementi aznapra. Aztán megjeleníti a napi összesítést, a szükséges hátralévõ fehérje mennyiséget, stb.

Már látom hogy nem fogom megúszni ezt a Java-t 😊
Ha csak ennyi kell, akkor itt van ez, valahogy le kell csak fordítani.
Ha meg tovább is akarod majd fejleszteni, h ne csak összeadni tudjon, akkor meg nem szóltam 😊

import java.util.Scanner;
public class olvasas {
public static void main(String[] args) {

Scanner beolvas =new Scanner(System.in); //helyet foglal le memóriaterületet, hozz. rendel beolvas

/*System.out.print("\nKérem a nevet: ");
String neve;
neve=beolvas.nextLine();*/

System.out.print("\nKérem a-t: ");
float a=beolvas.nextFloat();
System.out.print("Kérem b-t: ");
float b=beolvas.nextFloat();

System.out.println("\na: "+a);
System.out.println("b:" +b);

/*System.out.println("\n"+neve+" itt van amit kértél");*/

/*if (a>b) {System.out.println("\nAz a nagyobb");}
else if (b>a) {System.out.println("\nA b nagyobb");}*/

float osszeadott=(a+b);
System.out.println("A terulet: "+osszeadott);

}
}

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Lazarus
Nem tudok javaban pogramozni és nem is szeretném megtanulni ha nem muszáj :/
Java-ban nem jó ?
2 számot bekér és kiírja az eredményt.

Lazarus
szóismétlés <#levele>
Lazarus
Van mobil programozásban jártas emberke köztünk? Egy elég kis primkó kis programot akarok összehozni ami nagyjából egy formból áll és a bevitt adatokat lementi majd összeadja. De e miatt nem akarom megtanulni a java-t, valami egyszerû megoldást keresek amivel ezt össze lehet hozni. Találtam is egy Cascade Breeze nevû progit ami html/css/javascriptes kódot átforgatja j2me-re, de az én nokia6070-esemet valamiért pont nem szereti 😞 Aki tud rá hasonlóan egyszerû megoldást (wysiwyg, drag'n'drop, stb) ne tartsa magában, thx 😊
Lazarus
mondtam, hogy nagyobb mint zöld 😊 ez fõleg igaz, ha salak.
Fail.
CattiBrie
😊😊

[/spam]&#8482;

+ szerintem változtasd meg a jelszavad.

!== helyett !=

$_POST<'name'> !== ""
helyett
!empty($_POST<'name'>)

illetve ilyen biztos van ? "if(empty($_POST)){"

CattiBrie
Egy weboldalnak egy titléje van. Ha azt szeretnéd programozni, akkor oda a fejlécbe tedd a kódot.

Amúgy nem tudom, mit szeretnél kiíratni, de ez egy észrevétel.

[/spam]&#8482;

valaki segítene ? mi lehet a baj a kódómmal??? nem írja ki amit kellene .. pls help!!
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<?php

$conn = mysql_connect("adddam.extra.sql" , "adddam" , "adam555");
mysql_select_db("adddam");

if(empty($_POST)){
echo'
<html>
<head>
<title>üzenõfal</title>
</head>
<body>';

$query = mysql_query("SELECT * FROM shoutbox");
while($a=mysql_fetch_assoc($query)){
echo'
Név: '.$a<'name'>. '<br>Dátum: '.$a<'date'>.'<br>Üzenet: '.$a<'message'>.'';
}
echo'
<hr>
<form method="post">
<input type="text" name="name" /><br>
<input type="text" name="message" />
<br>
<input type="submit" value="küldés" />
</form>
</body>
</html>' ;
}
else{
if($_POST<'name'> !== "" && $_POST<'message'> !== ""){
mysql_query("INSERT IGNORE INTO shoutbox (name, message, date) VALUES ('".$_POST<'name'>."'.'".$_POST<'message'>."', NOW() ) ");
header("location: ".$_SERVER<'PHP_SELF'>);

}
}
?>

</body>

</html>
passatgt
nem, mert salak

nagyobb, mint zöld.
MerlinW
Mi a különbség és a teniszpálya között?😊)

[merlinw.org]

jól ragzod a magyartot 😊
Hackerman
Sziasztok Gondolom ezen az oldalon foglalkoztok webszerkesztéssel.
Én az Adobe Fireworks-t használom (vagy inkább csak kezdtem használni).
Kéne hozzá egy magyar nyelvû leírás már sok helyen kerestem de nemtaláltam csak angolt. Talán igy könnyebben menne. Köszönöm a tippeket és a segítséget. Üdv: Hack <#help><#vigyor5>

biomage
igen, most nincs egyesítve, "a menü a fórumon nem látszódik, és a fórum bejelentkezõ ablaka meg nincs a weblapon, érteni?

egyesítem a fórumot és a weblappal 😊😊😊
Hát ha csak amiatt csináltál fórumot ^^

biomage
Majd ha megtanultam a PHP programozást, ami valszeg elég sokára lesz, akkor egyesítem a fórumot és a weblappal.

Kipróbálhatóm, ha ennyire megakarsz gyözni 😊

phpbb ? 😄
Ám CuteNews-t igazán kipróbálhatnád >.<

biomage
kösz de maradok a saját fejlesztésnél 😄
Ha tudjam azt mondani, hogy saját kezemmel csináltam mindent, nem pedig program segítségével 😄

MerlinW
Ezért kell wordpress-t használni, hamár CMS😊

[merlinw.org]