Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szal nagyon nehéz lesz megtanulnom a mysql t :S vagyis az sql nyelvet
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Minek a folyamatának az ábrázolása? Általánosan?
Nagyon dióhéjban kliens dob egy kérést, szerver fogadja, kért php file lefut szerveren, ami esetleg mysql-el komunikál, query-ket küld, amikre választ kap, végül pedig egy választ küld vissza a kliensnek (html), esetleg ebben van link egy js filera is, ami alapján a kliens oldalon a böngészõ módosításokat hajt végre a html megjelenítésében.
😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Miért is írtam ide? 😄
Ja megvan, valaki írja már le hogy is mûködik egy PHPs fórum.
PHP fájl mysql fájl js fájl stb, folyamat ábra jó lenne 😊
Köszike.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
de pölö a címlapot ezek szerint csak parancs kódokkal csinálták meg semmi grafikus felület?:S
Ám admin felülethez PHP elengedhetetlen.
Még1x köszi!
relative kezdõ vagyok flash és html programozásban (az alap parancsokat nagyjából vágom). Az lenne a kérdésem, hogy ha szeretnék egy saját oldalt, ami nagyjából(!) így nézne ki: www.nlc.hu, persze lényegesen kevesebb menüponttal és tartalommal, akkor azt flashben kell teljesen leprogramozni vagy kell hozzá más prog.nyelv is? A másik: ha ehhez egy admin felületet akarok létrehozni, azt mivel kell leprogramozni?
Elõre is köszi a segítséget!
1000+1 tooltip script van, tutorialal meg minden, a googlebe beírod, hogy javascript tooltip, és 2millió találatig meg sem áll.
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.
Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400 FSB 1066 Mhz L2 Cache 3MB / 2 Gb DDRII / Ati Radeon 512MB HD4350 PCi
A photoshop csak az oldalon megjelenõ grafikák elkészítéséhez szükséges.
Core 2 Duo 2,8 Ghz E7400 FSB 1066 Mhz L2 Cache 3MB / 2 Gb DDRII / Ati Radeon 512MB HD4350 PCi
De, hogy feltételnek beállítható-e az UTF-8 kódolás azt nemtudom 😄
Ha komolyabban akarsz webszerkesztéssel foglalkozni akkor mindjárt az elsõ körben felejtsd el a WYSIWYG programokat.
Notepad++ lesz a barátod leginkább (vagy valami hasonlóan jó editor).
Amennyiben csak design-nal akarsz foglalkozni akkor inkább a photoshopot tanulmányozgasd, szélesebb körben elterjedt ezáltal több a magyar forrásanyag is hozzá.
Ha mindenképp a fireworksnél akarsz maradni akkor szerintem maradnak az angol könyvek...
!== jelentése: nem azonos
Bár itt tökmindegy melyiket használja ez máshol kell. És amit írtál olyan létezik, lehet vizsgálni hogy a superglobal POST tömbben van-e tartalom. De amúgy ûrlapoknál a submit-nak is kéne name attribútumot adni, és a feltételbe meg isset($_POST<'submitname'>'submitname'>)-t írni. Ez a feltétel több ûrlapnál is igazzal tér vissza. Amúgy meg tanulmányozgasd a POST tömbböt, foglalkozni kell vele biztonsági kérdéseknél.
Leugrólistából kiválasztom a kaját ami egy adatbázisból kiolvassa a kajához társított kalóriát és fehérje mennyiséget. Utána megadom a súlyát, beszorozza a kalóriával, fehérjével és lementi aznapra. Aztán megjeleníti a napi összesítést, a szükséges hátralévõ fehérje mennyiséget, stb.
Már látom hogy nem fogom megúszni ezt a Java-t 😊
Ha meg tovább is akarod majd fejleszteni, h ne csak összeadni tudjon, akkor meg nem szóltam 😊
import java.util.Scanner;
public class olvasas {
public static void main(String[] args) {
Scanner beolvas =new Scanner(System.in); //helyet foglal le memóriaterületet, hozz. rendel beolvas
/*System.out.print("\nKérem a nevet: ");
String neve;
neve=beolvas.nextLine();*/
System.out.print("\nKérem a-t: ");
float a=beolvas.nextFloat();
System.out.print("Kérem b-t: ");
float b=beolvas.nextFloat();
System.out.println("\na: "+a);
System.out.println("b:" +b);
/*System.out.println("\n"+neve+" itt van amit kértél");*/
/*if (a>b) {System.out.println("\nAz a nagyobb");}
else if (b>a) {System.out.println("\nA b nagyobb");}*/
float osszeadott=(a+b);
System.out.println("A terulet: "+osszeadott);
}
}
2 számot bekér és kiírja az eredményt.
Fail.
$_POST<'name'>'name'> !== ""
helyett
!empty($_POST<'name'>'name'>)
illetve ilyen biztos van ? "if(empty($_POST)){"
Amúgy nem tudom, mit szeretnél kiíratni, de ez egy észrevétel.
[/spam]™
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<?php
$conn = mysql_connect("adddam.extra.sql" , "adddam" , "adam555");
mysql_select_db("adddam");
if(empty($_POST)){
echo'
<html>
<head>
<title>üzenõfal</title>
</head>
<body>';
$query = mysql_query("SELECT * FROM shoutbox");
while($a=mysql_fetch_assoc($query)){
echo'
Név: '.$a<'name'>'name'>. '<br>Dátum: '.$a<'date'>'date'>.'<br>Üzenet: '.$a<'message'>'message'>.'';
}
echo'
<hr>
<form method="post">
<input type="text" name="name" /><br>
<input type="text" name="message" />
<br>
<input type="submit" value="küldés" />
</form>
</body>
</html>' ;
}
else{
if($_POST<'name'>'name'> !== "" && $_POST<'message'>'message'> !== ""){
mysql_query("INSERT IGNORE INTO shoutbox (name, message, date) VALUES ('".$_POST<'name'>'name'>."'.'".$_POST<'message'>'message'>."', NOW() ) ");
header("location: ".$_SERVER<'PHP_SELF'>'PHP_SELF'>);
}
}
?>
</body>
</html>
Én az Adobe Fireworks-t használom (vagy inkább csak kezdtem használni).
Kéne hozzá egy magyar nyelvû leírás már sok helyen kerestem de nemtaláltam csak angolt. Talán igy könnyebben menne. Köszönöm a tippeket és a segítséget. Üdv: Hack <#help>#help><#vigyor5>#vigyor5>
Kipróbálhatóm, ha ennyire megakarsz gyözni 😊
Ám CuteNews-t igazán kipróbálhatnád >.<
Ha tudjam azt mondani, hogy saját kezemmel csináltam mindent, nem pedig program segítségével 😄