Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté12
A kód sikertelen :\ A helyzet ugyan az..

Logitech G25 tulajos!!

passatgt
jajó, kicsit bonyolultabbra gondoltam, de megy, köszi😊

window.onload google.
passatgt
az a gond, hogy egy js-es divlekerekítõs cuccot használnék, de nagyon lassú, ha még a dom-ba átirogatja a cuccokat, jobb lenne, ha elõször betölt szögletesen az oldal gyorsan, majd utána lesz lekerekített

és?

$(document).ready(function(){utasítás vagy függvényhívás});

ez a dom ready de az oldal csak késõbb töltõdik be, de ilyenkor már minden manipulálható.
passatgt
jqueryvel szeretnék egy funkciót futtatni akkor, ha már betöltött az oldal teljesen

passatgt
a <div id="page"></div> után:
<div style="clear:both;"></div>

Máté12
Na meg a hír tartalmi része is kilóg FF-ben IE7-ben meg nem :S IE7-be tökéletes az egész oldal FF-ben nem :S

Logitech G25 tulajos!!

Máté12
Sziasztok!

Akadt egy kis gondom a CSS-el :\
Nem is magyarázkodok, linkelem az oldalt:
A lényeg, hogy a #contanier{} az nem igazodik a tartalomhoz...
Próbáltam: height:auto;
és: height:100%;

Mikor auto-ra állítottam akkor nem látszik, ha viszont 100%-ra akkor csak valameddig... Sose fordult nálam ez a probléma...
Most kivételesen FF-ben nem jó de IE7-ben igen...

Köszi elõre is a helpet!
Most az oldal 100%-on van!!!!..::::..

Logitech G25 tulajos!!

totya24

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

Hello tudna nekem valaki adni egy linket ahonnan le lehet tolteni kesz php galeriakat nem kell hogy sokat tudjon koszi.

the world is mine

az embed és az object tagoknak css bõl adj display inline css direktivát.
sziasztok
Az oldalamat csak most néztem meg IE alatt és a divem szétesik(a menü függõleges lesz bal oldalon). Firefox alatt jó, és olyanra szeretném IE alatt is. Nemtudom átalakítani, pedig sokat veszõdök vele, kissé feladtam már. Esetleg aki ért tudna segíteni? Elküldjem a html kódot?
az oldal : oldal

http://funkhouse.hu

passatgt
Szerintetek 50 kulcsszó már sok?

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Ability
Ami persze szart sem ér, ha nem vizsgálod a $_GET tömböt is, mert írok szépen az url-be egy ügyes kis szösszentet, aztá' posolásnál véletlen hozzáfûzök az adatbázis kérelemhez egy kis extra akciót. 😄
Ability
Pár tanács: ha azt akarod ellenõrizni, hogy egy változó kapott-e értéket, vagy hogy van-e benne tartalom, arra az empty() fv-t használjuk, és nem a $valami !== '';-t. példa: if(!empty($_POST<'nev'>)). + használd kreatívabban az ellenõrzéseket, legyen kötelezõ minimális karakterszám, legyen meghatározott maximális karakterszám, stb. A $_POST tömbböt berakhatod egy ciklusba ellenõrzésekért, szûrd ki az esetleges káros tartalmakat pl. a mysql_real_escape_string fv-nyel, szedd ki belõle a HTML kódokat is, stb. Arra vigyázz, hogy pl. egy foreach fv futás alatt "letükrözi" a tömbböt, tehát az eredeti példányban kell felülírnod, és nem a ciklusban futó éppen aktuális elemen.

A form-nak kötelezõ attribútum az action is, ha nincs a böngészõ lekezeli, és ugyan arra az oldalra küld, de amúgy kötelezõ megadni.

A submit mezõ is el lesz küldve a $_POST tömbbe, tehát ne azt vizsgáld, hogy a $_POST bír-e tartalommal, mert több ürlapnál azonos oldalon bajod lesz. Helyette: if(isset($_POST<'kuldes'>)).

Textarea-nál kötelezõ megadni a row attribútumot is.

Tüzetesebb vizsgálat nélkül ennyi, amúgy ez csak ilyen kezdõlökés, a biztonságot meg társait lehet variálni, de az alap, hogy legalább a fent emíltett mysql_real_escape_string-et belerakod.
Lazarus
Nekem igen. Nekem még elveim vannak, de a mai fiatalság már alapból romlott, sok divatbuzi, és még a rendesek is... sokan vannak, és én félek.
biomage
<#hehe>

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Antiga
azt nem figyeltem h valami jó-e ed akkor írhatom újra <#banplz> utállak 😄

Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.

Vorpal
És ebbe a scriptbe valami mûködik? - nem dob egy akkora errort? Rengeteg hiba van benne - ezeket a php is visszadobja - sok oda nem való pont pl.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

pyrohun
2009-ben baj az? 😄😄:SADASASDASD

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Antiga
halihó ! lenne gy kis problémám.
megírtam egy html kódot ami egy mySQL adatbázisba küldi el az üzenetet majd lekérdezi és megjeleníti azt és mindez szép és jó mûködik is de a gombra klikk után nem küldi el a mySQLbe. mi lehet a bibi ? (lekérés még nincs benne)

kód :

<?php
$_conn = mysql_connect("sql4.ultraweb.hu", "koliminyon", "jelszavam");
mysql_select_db("koliminyon");
if(empty($_Post)){
echo '
<html>
<head><br>
</head>
<body bgcolor="000000"><br><br><br><br><br>
<font color="#FFFFFF">
$query = mysql_query("SELECT * FROM chat");
while($a=mysql_fetch_assoc($query)){
echo '
Írta : '.$a<'nev'>.' <br> $a<'Ido'>-kor.' <br> Ezt: '.$a<'uzenet'>.'';
</font>
}
<form method="post">
<p align="center"><input type="text" name="nev" size="20" value="Ide írja a nevét !"></input></p>
<p align="center"><textarea name="uzenet" cols="20" value="Ide irja az üzenetet !"></textarea></p><br>
<p align="center"><input type="submit" name="kuldes" size=20" value="Küldés"></input></p><br><br><br><br><br><br><br><br><br>
</form>
</body>
</html>';
}else{
if($_post <'nev'> ! == "" && $_post <'uzenet'> ! == "")(
mysql_query("INSERT IGNORE INTO chat (nev, uzenet, ido) VALUES ('" .$_POST<'nev'>."', '".
$_POST<'uzenet'>."', NOW () ) ");
header("Location: .$_server<'PHP_SELF'>));
}
}
?>

Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.

én nem lökdöslek, még melegnek néznek, menj csak egyedül 😛
biomage
adtál egy kis lökést, most már jó.
kösz

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

http://localhost/ize.php

és az ize.php az xampp mappájába a htdocs mappába

és a phpmyadmint eléred http://localhost/phpmyadmin urln
biomage
fel telepíttetem ezt az xamppt de nem tudom elindítani a phpkat ami mysqlt használ, még az elérést is megcsináltam az adatbázisba, mégsem indul el FFben a fájl :S

Segítsen valaki :S

passatgt
Javascriptes letisztult bolt sablon psd-vel, dokumentációval, innen tölthetõ:

http://passatgt.i-host.hu/tf/

Demo pedig itt:

http://passatgt.i-host.hu/tf/premiumstore/

soha, mivel úgy értékelték, hogy biztonsági rés, és ezért tiltották, php6 ban már egyáltalán nem lesz lehetõség se bekapcsolásra.
biomage
és mikor lesz vissza kapcsolva?

most már a register globals ebben is ki van kapcsolva, úgyhogy nagy különbség nincs, azt hiszem.
biomage
rendben akkor azt telepítem, csak jó legyen az extrának a végeredmény 😊

xampp, minden van benne, és a htdocs mappába tegyél mindent.

phpmyadmin is van mysql is apache és php is, és nem nagy erõfeszítéssel a mail is megy.
biomage
Na minden fájl a weblapon átírtam phpra és includeoltam a menü részét. De most lenne egy kérdésem.
Szeretnék szervert telepíteni a gépre, apacst meg mindent, hogy eltudjak indítani egy olyan phpt ami mysqlt használ.
Mit telepítsek a gépre?

Amíg nincs/nem volt html5 specifikáció, addig nem is volt mit támogatni, és hogy a firefox mennyit támogat, az lehet hogy 75%, de az explorer szerintem soha nem is fogja támogatni a html5 szabványt, és ez nem meglepõ, mivel már rég óta õk maguk mondottak le az explorer fejlesztésérõl, elismerve az explorer alapból nem megtartani való mivoltát, és nekiáltak Gazellát vagy mit fejleszteni, és merem állítani, hogy az már 99% ban támogatja a html5 microsoft version 7.3 at, amit a böngészõjük mellé készítettek... csak hogy nekik saját legyen 😊 és ne legyen nekünk semmivel se jobb, na de mind1 én nekem már elõre kivan a nemi szervem a Gazellával, már elõre félek, mert tudom, hogy mennyire képesek saját szabványt írni, inkább mint azt használni, amit mások is.
Ability
A menü minden oldalon betölt, nem? Akkor a CSS-hez hozzá sem kell nyúlnod, ugyan úgy hagyhatod, ahogy eddig. Elég csak behúzni. Az include-ot kb. úgy képzeld el, hogy kimented a menü HTML kódját egy külön állományba, aztán ahova beinclude-olod, ott megjelenik. Ergó annyi a dolgot, hogy a menühöz és a bannerhez tartozó HTML kódot kimásolod, külön fájlba teszed, az oldalról meg kivágod, helyére megy az include. Az meg csak annyit fog csinálni, hogy ami a fájlban van tartalom azt oda bemásolja. De ha belegondolsz ez csak HTML kód. Ez nem egy iframe, nem egy külön "oldalt" tölt be a helyére, a CSS-t ugyan úgy értelmezni fogja rá, egyszerûen csak "szöveget másol be".
Malakai
Elég csak logikusan gondolkodnod. Kb úgy képzeld, mintha be copy-pastelnéd arra a pontra az includeolt filet (php kód esetén azt le is futtatja).
Lazarus meg szerintem megértett, csak azért ajánlotta azt, hogy a tartalmat includeold, mert az egy logikus megközelítés, hogy az legyen a változó, ami az oldalon is az.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

biomage
>Egyszerûbb ha a design elemeket egy fileban tárolod és inkább csak a tartalmat includeolod.

Látom nem olvastad el rendesen, a menü teljes réssze Cssbe van írva, és jelenleg htmlt használok.

Ja és ara gondoltam elsõként, hogy a Css fájl elérését hová írjam, a fájlba vagy oda ahová az include ot íróm

Lazarus
Egyszerûbb ha a design elemeket egy fileban tárolod és inkább csak a tartalmat includeolod.

> Ezzel a megoldása mi lenne a probléma, például lassabban jön be a Banner meg a menü?
Elhanyagolható mértékben
> van a Bannernek meg a legördülõ menünek Cssje azt hová írjam?
ugyan oda, az include (már ha php-vel csinálod) szerver oldalon lefut, tehát a lényegen nem változtat semmit.
biomage
Lenne kérdésem.

Ara gondoltam hogy, fogom a Bannert meg a legördülõ menüt és egy külön fájlba rakom, és minden egyes phpba include al érem el a fájlt.
A kérdés
Ezzel a megoldása mi lenne a probléma, például lassabban jön be a Banner meg a menü?
Ha nem a válasz, hogy csináljam meg a szét vágást? van a Bannernek meg a legördülõ menünek Cssje azt hová írjam?

pyrohun
opera, ff, safari már elég régóta rengeteg olyan dolgot támogat, amely a html5 specifikációjában fog szerepelni
szerintem durván a 75%-át már tudják. ie meg mondjuk 1-át. talán.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

nem az extra hibája, hanem az elõnye, de ezen vitát lehetne nyitni de a reg globals egy ingyenes tárhelynél már nem olyan nagy biztonsági rés, de ha így akarják akkor legyen úgy
Ic3 m4n
Hmm tényleg csak extran szarakodik, köszi!

az extra.hu n nincs register globals, tehát a tip változó a $_POST<'tip'> ként lehet megtalálni.
Ic3 m4n

Kérdés: itt van ez a kis php progi (a php köny alapján) és eddig mûködött hibátlanul, de véletlen kitöröltem.
Megírtam újra, de most nem akar mûködni.
A lényege az lenne hogy beírok 1 számot és a progi megmondja hogy kisebb vagy nagyobb a kódban elhelyezett számtól.
De most beírok bármilyen számot, nem mûködik..
itt a kód
valami ötlet?

html 5 be sokat nem rondít 😊 meg a többibe sem sokat rondít a html5 mert csak beta cipõben támogatják, opera támogatja a legjobban de az is siralmas.
pyrohun
hmm, jóféle.. 😊 persze az ie mindenbe belerondít, dehát ez van.

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

MerlinW
ALTER TABLE `felh_tabla` ADD UNIQUE (`felh_nev`)

Oszt máris lehetetlen kétszer ugyanazt a felhasználónevet beszúrni. Valamint olvasgass az SQL indexekrõl is.

[merlinw.org]