Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv, kéne egy kis help, hogy lehet azt megírni, hogy van egy footerem, azt a részt szeretném ketté vágni, hogy tudjak benne két oldalra rendezni?
Itt egy kép, a piros elválasztó vonal azt jelenti, hogy 2 részre szeretném vágni az alját, hogy a másik odlalra is tudjak írni.

amit a kékboxal mûvelek, nem jó, mert böngélszönként máshol hozza az apDIV-et...Így áll

mangalány
Fúúú...most pont nemtom megkérdezni, de sztem megadom neki a felhasználó nevem, meg a jelszavam és megmondom, hogy írjon õ...

A véleményem az enyém, ha tetszik, ha nem...

Agy Halott
Chat- vagy vendegkonyv szerut szeretnetek?
File vagy adatbazis alapu legyen?

Az nem problema ha html alapu az oldal, mivel egy php-s uzenofalat is siman be lehet illeszteni.
mangalány
Sziasztok!

Kéne egy kis segítség...barinõm csinált magának honlapot és szeretne egy üzenõfalat rá...próbálkoztunk már párféle képpen, de nem igazán jártunk sikerrel...html alapú a honlap, vki esetleg tudna segíteni?

A véleményem az enyém, ha tetszik, ha nem...

akkor jól sejtettem, köszi szépen a választ, megpróbálkozok vele
iframesen meg lehet csinálni, ajaxosan nem de javascriptesen igen, ajax nem futna mert más domainre kell tegyed és megakadályozza az adatközlést a böngészõ két böngészõ között, habár ezt meg lehet oldani hogy ne akadályozza meg de egyszerûbb json ban továbbítani az adatot.

php-t futatni szerencsére nem lehet Mentsen meg az Isten attól hogy lehessen.
itt sg-n a topik bannerjában lehet php futtatni? mert azon gondolkozok, hogy egy rss hírforrás híreit íratnám ki
vagy ajaxosan meg lehet oldani?
Agy Halott
Jogos. Megtekintes.

Amire rajottem idokozben es lehet a segitsegetekre lehet, hogy az a tul logo resz maga a /*legordulo eredmenyek osszessege*/ form.form-style ul mivel megneztem az IE fejlesztoi eszkozokben.
Malakai
Nem ugyanaz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

pxxl

All hail the double x!

Malakai
Forrás html-el együtt esetleg?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Agy Halott
A #16461-re nins otlete senkinek? <#help>
Lazarus
CattiBrie
Ezt passzolom. 😊
De igen, ezt olvastam.

[/spam]&#8482;

http://www.w3schools.com/HTML/html_entities.asp

Tip: The advantage of using an entity name, instead of a number, is that the name is easier to remember. However, the disadvantage is that browsers may not support all entity names (the support for entity numbers is very good).

De ez akkor sem igaz, a name ra régebbi böngészõk is jó néhányat ismernek, míg kódosat egyet sem.
CattiBrie
Emlékeim szerint pont fordítva - de most nem találom. :/

[/spam]&#8482;

kódja kevésbé kompatibilis a böngészõvel mint a neve.
CattiBrie
Á ez tök jó ötlet! 😊 Köszi!

De amúgy a #60 is a kódja. Az lt inkább a neve.

http://www.w3schools.com/tags/ref_entities.asp

Entity code és entity name. 😊

[/spam]&#8482;

< jel kódja:
&lt;

amit:
&amp;lt;

al lehet kiírni
CattiBrie
Na tessék itt is! 😄

& #60 ;
& # 60;

😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Helók!

Hogyan lehet a kisebb relációs jel kódját kiírni képernyõre? Elvileg ez az: < (nem tudom, itt átírja-e :]). Egészen konkrétan egy textarea-ba szeretném beleírni, de mindenhogyan < jelet ír és nem a kódját. 😊

Köszi,
Catti

[/spam]&#8482;

Agy Halott

Szoval maga a scroll resz hosszat milyen css opcioval allithatom CSAK ie kompatibilitasra?
Agy Halott
Gonolom = Gondolom
Agy Halott
Persze OK, de mint lathatod 3 legordulo van. A masik ketto viszont hosszu es nem tehetek hiddent, mert akkor mikor azok legordulnek kilognak alul a kepernyorol es akkor meg az egesz oldalt kell scrollozni, hogy elerd az utolso optiont.

Mint irtam 5 bongeszoben tokeletes, csak ez a kompatibilitasi nezet bosszant megint. Gonolom megint vmi specifikus css lesz a megoldas, mint mar joparszor amiket segitettel. <#smile>
passatgt
/*legordulo eredmenyek osszessege*/

overflow-y auto helyett hidden
vagy csak szimplán overflow:hidden

Agy Halott
Kozben megoldottam magamtol a problemat egy masik JS segitsegevel. Raadasul ez 3X jobb mint amit akkor kezdtem el, ui. annak van 3 baja:

1. FF-ban es IE-ben a legordulo elemei es a scroll kozott latszik a maradek hatterkep fuggoleges csikja.
2. Ha keves (2-3) option kerul a selectorba, akkor szinten szetesik.
3. Nemelyik szoveg nem fert bele abba a kis rublikaba (80px).

Mindez mar a multe. 😊

Am az ujal is akad egy IE kompatibilitasi problemam:

Termeszetesen minden mas bongeszoben jol jelenik meg.
Itt aCSS KOD.

Esetleg barmi otlet, hogy miert? Koszonom.
TuxSkajvok
hali, tudtok egy olyan progit, amivel fel tudom venni a MYSQL szemináriumot, mert sajnos nem lesek otthon abban az idõben :/ Tehát egy idõzíthetõ videofelvevõ prg kellene...

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

RIZLA
és mi van akkor, ha nincs "felsõ" kép?

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

Agy Halott
Talaltam egy JS alapu selectort (ubox) am mivel nem volt megfelelo szamomra a background kep ezert szerkesztettem egy ujat es a CSS-t probaltam hozza igazitani. Am egy apro hibat nem sikerult kikuszobolnom.

Megtekintes

Jelenleg 15px eltolast tettem ra, hogy lathato legyen a problemam. A felso kep kitakarja az alatta levot igy az also zaro border nem jelenik meg. Probaltam le-fel iranyban is eltolni a felso kepet, de vmiert az alatta levo is egyutt tolodik vele. Viszont jobb-bal iranyba meg engedi tolni a felsot es az also meg nem mozdul. Szoval nem ertem. Aki sejti mi a baj, kerem segitsen. Koszonom.
Malakai

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Na így jó😊nagyon szépen köszönöm,látszik még nagyon kezdõ vagyok😊
pxxl
jah <#vigyor2>

All hail the double x!

Az alapelv ugyanez, csak mást raksz bele.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

pxxl
ilyenre gondoltam, csak nem menü, hanem más. (pl szavazás, kép, stb) 😊

All hail the double x!

dropdown?
jQueryben ezekkel lehet.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

pxxl
hali!

hogy hívják azt a cuccot, ami úgy néz ki, hogy pl jobb oldalt van egy kis fül, odahúzod a kurzort, és elõjön ami el van rejtve. <#fejvakaras> tutorial-t, scriptet stb-t akarok keresni, csak nem ugrik be mi a neve...

All hail the double x!

felejtsd el az ékezeteket, fõleg a fájl és mappa nevénél

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

ja bocs hülyeséget irtam oda nem is kell szóköz.ez a kép pont akkora mint a div tehát kitölti.FFben Operában Chromban jo de IEben nem..
sajnos nem ez a gond van szóköz az általad említett helyen..vki estleg?
div#fejléc{
width:100%;
height:156px;
position:relative;
background-image:url(../k%C3%A9pek/N%C3%A9vtelen-1_01.jpg);
}

megnéztem és semmi nincs sehol elirva és mégsem jo.
RIZLA
Köszönöm szépen.

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

Voyager5
Akkor szokott ilyen lenni ha pl így adod meg:

background:url(kep.jpg)repeat-x;

A lényeg azon van, hogy a (kep.jpg) után közvetlenül nem írnak space-t.
Érdekes módon explorer ilyenkor nem jelenít meg semmit, a többi böngészõben azthiszem minden ok.

Persze nembiztos, h ez a baj, csak találgatok
linket vagy kódot másold be
Akkor sztem nem müködne többi böngészõben sem..:/De tuti nem irtam el.
nem írtál el valamit, és az a baja?
Sziasztok!az lenne a problémám hogy beállítottam css-ben 1 divnek háttérképet.Ez firefoxban, operában, chromban szépen mûködik is de IE-ben nem jelenik meg..vmi megoldás esetleg??
ogg videó van raja nem megy 6 os explorerben 😄 😄 😄 😄 na jó nem leszek
köcsög de akkor is nem jó még az ogg videó.

flash player van sexplorerben.
pyrohun
A dizájn annyira nem jön be, de a megvalósítás ötletes, régebben kísérleteztem én is hasonlóval, kedvet is kaptam megint 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pxxl
ohh rili? <#nevetes1>

de mókás <#buck>

All hail the double x!

passatgt
de ez flashes, az elõzõ meg nem😊

pxxl
én ezzel mentem pár kört <#nevetes1>

All hail the double x!