Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CattiBrie
Persze! Félreérthetõ. .)

Csak kötexem! Próbálok, de csak kedvesen-aranyosan. 😊

[/spam]™

minden programozásban van random, meg time használd egészséggel.
RS
Üdv!
Lehet valamit tudni egy olyan "kódról", ami lehetõvé tenné, hogy minden frissítéskor új kép jelenjen meg?

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

Malakai
Ja, akkor gyors hozzátéve nem tûnt fel, szerkesztés elkélt volna, azért remélem érthetõ... 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

CattiBrie
Ezt a mondatot háromszor olvastam el, mire rájöttem, hogy hiányzik négy idézõjel.. pontosabban nem hiányzik, de ha lenne, elsõre megértettem volna. ,)

[/spam]™

Malakai
Bocs, be kell helyett be érdemes, az alapján te mondod meg, hogy pontosan mit akarsz. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
De van, alapból benne is van, TestFX HTML Tidy, config filet elõbb be kell állítani.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Természetesen van a TextFX alatt a html tiddy TiDy clean document-nowrap -ot szoktam használni, TextFX meg alapból van benne.
CattiBrie
Ja, amúgy én szép kódot régebben valami xml-editorral csináltam.
Talán XMLspy. Aha, asszem ez volt az.
És abban volt egy hotkey, ami rendebbet tett. De tökéletesnek nem volt az, de azért átláthatóbbat csinált belõle, mint ami most ez a string-halmaz. .)

Vajon a notepad++ -ban nincs ilyen fícsör? (Ezt most csak kérdem, de nem nézek utána.)

[/spam]™

pxxl
jah, ha kikapcsolom akkor 1 sorba rakja az egészet xD

All hail the double x!

Javascripttel szerintem nem megy át másik oldalra.
PHP-hez ez segíthet

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

CattiBrie
De nem gondolod, hogy én elõször is azt mondtam meg, amire gondolok? 😊

[/spam]™

Malakai
Nem arra gondoltam, de mostmár arra gondolok, hogy megmontad, hogy mire gondoltál. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

CattiBrie
Atyagatya, mert Pixxel ki akar belõle bogozni valamit. És az atyagatya, ha ebbõl ki akarok bogozni valamit. Ez az atyagatya, de szerintem te nem erre gondolsz. 😊

[/spam]™

Malakai
Sry, nem frissítettem.

Szóval egy külsõ oldalról, igen, php-val is beolvashatod, amire sok módszer van, aztán a megfelelõ részt kivágot, string functionnal, vagy valamilyen HTML/DOM/XML parserrel, stb.
Javascriptel dettó ugyanez, ha JQueryt használsz, akkor ott a $().load()-nak meg lehet adni egy külön selectort és akkor csak azt jeleníti meg. Hozzáteszem ugyanúgy az egész oldalt kapja vissza a böngészõ, csak a js aztán azt már "kivágja" megjelenítésre.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison
hmmm, jonak tunik, megnezem thx.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
akkor inkabb leiirom konkretan mire gondoltam.
bekerek egy ip cimet programban, ami az oldalamon tarolt php kod segitsegevelhozzafuzok egy url hez (http://www.m.gametracker.com/server_info/) es annak az oldalnak (pl. http://www.m.gametracker.com/server_info/91.83.64.18:27015/) bizonyos elemeit pl. jatekosok a szerveren, stb. jeleniti meg.

Remelem ertheto.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

http://api.jquery.com/load/

Loading Page Fragments résznél találod a megoldást!

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Malakai
Szerintem fejtsd ki mit akarsz elérni!

Egyébként, ha egy filet html mime-al fogad a böngészõ (pl html kiterjesztésû file), ami csak egy div-et tartalmaz semmi mást nagy valószinûséggel html-ként megjeleníti quirks modeban, alap encode-al és generál neki egy "default DOM-ot" (FF-ben semmi más csak egy .

Php-val meg azt iratsz ki és olyan http headert küldesz, amilyet akarsz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison
koszi, ez oke. En azt akarom, hogy mondjuk a sukarse.hu n megjelenjen a nemtommi.hu/blog/pelda.php <div class="online"> -dive, ami ha ott frissul sukarsen is frissul.

Dj Faustus
CSS-sel elrejtheted a bizonyos osztályú/azonosítójú elemeket.
Nézz utána a visibility és a display tulajdonságoknak.

Jim Morrison
gondolom lehetseges, ezert megkerdem : php val vagy akarmivel meg lehet azt csinalni, hogy egy megadott oldal bizonyos elemeit (diveket, spanokat) jelenitek csak meg?
pl. csak <div class="online"> elemet akarom megjelentetni

Malakai
Nincs abban semmi atyagatya, ki van szedve minden whitespace, amit pedig vmi scriptel végeznek el, nem így írta azt meg aki megírta. 😊 Az ok meg a gyorsaság - ahogy QuippeR írta - mert ez annyira hiperszupergyors cms. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

CattiBrie
Atyagatya. Ez durva! :S És ez a word-wrap-os verzió? 😊)

[/spam]&#8482;

Voyager5
Legjobb a "kreatív stúdiók" saját CMS-ei 😄DDD
Amik tulajdonképpen nem másak mint egy Wordpress vagy Drupal, vagy Joomla! 😄DDDDD
passatgt
joomla a legszarabb rendszer amit valaha használtam, vicc az egész

QuippeR
spórol a sávszélességgel.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

pxxl
na ez jó! thx!

poén, hogy a joomla ez után is szépen összevágja magának egy halomba a kódot xD

All hail the double x!

pyrohun
Ó BE SZÉP KÓDOT GENERÁL. 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Malakai
Sok szerkesztõben van rá script, de itt egy online.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

pxxl
annyira gyûlölöm ezt a mocskos joomlát <#gunyos1>
agyfaszt kapok mire kibogózom h mivan...

nincs erre valami program ami összerendezi nekem szépen, tagolva?

All hail the double x!

Agy Halott
Na igen az a res megint csak nem lenne szep.

Megneztem a fejlesztoi eszkozokben (IE) es maga az UL-t mutatja, hogy tullog. A benne levo utolso LI-t normalisan 3px magasnak latja.

UL BLOKK es a LI BLOKK.

Ahogy a kepet nezem a LI nem okozhatja a "letolast" am az UL meg miert logna le? <#conf>
Voyager5
Akkor jelenne meg jól szerintem, ha az utolsó li hátterét átrajzolod 113x22-re, és a CSS-ben a height-jét átírod 22px-re.
Ekkor azonban ott egy nagyobb "rés" keletkezne.

De biztos van valami elegánsabb megoldás, csak nemtudom mi 😊
Köszönöm! mûködik!

... got nothin to share with you...

Agy Halott
Bevallom oszinten, hogy az eredeti kod nem log tul IE 6 v. 7-ben. A jelenlegi kodot en krealtam, ui. a JS-be beraktam egy ilyet: $ul.append('<li class="jNiceSelectBottom"></li>');
Ez egy uj blokkot jelenit meg a legordulo aljan, igy annak hatterkepet allithattam be.
Am az eredeti kodban nem lehetett hatterkepet berakni a kivant helyre.
Ezekutan jott elo a jelenlegi problema, hogy tul log. Ha kiveszem azt a plusz elemet akkor minden rendben.

Ebbol esetleg nem sejted, hogy mi a gyikja?
Malakai
getTime() egy Date() object methodja.

var time = new Date();
time.getTime();

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Szép estét!
Javascripttel kapcsolatosat is lehet kérdezni?
Ha igen, akkor azt szeretném kérdezni, hogy a gépemen mi baja lehet a getTime() függvégnyek? egyszerûen nem mûködik.
Akartam csinálni egy visszaszámlálót, ami megmondja, hogy az aktuális óra utolsó 1/6-od (10perc) részébõl hány másodperc van hátra.
A képletemet valahogy így képzeltem el:

var secs = getTime()/1000 - Math.floor(getTime()/3600000)*3600000;
secs = secs - Math.floor(secs/600)*600;

ez viszont így egyátalán nem mûködik.
ha a secs változónak akármi más, kézzel beírt értéket adok, akkor mûködik.
Nagyon kezdõ vagy JS-ben szóval nagyon megköszönném, hogyha valaki felvilágosítana, hol csesztem el.

... got nothin to share with you...

Voyager5
Igen. IE6-7-ben túl lóg.
Agy Halott
Egyebkent nalad is tul log?
Voyager5
Jó kis problémáid vannak 😄
Fogalmam sincs mi lehet a baj. De ha kideríted akkor írd le, h mivolt a megoldás, mert ilyennel még nem találkoztam.
pxxl
van egy rendezvény sorozatunk most blabla, és állítólag fennt van ezen az oldalon is a cikk róla (tegnap itt volt az egyik megálló)

hát nemtom <#idiota>

All hail the double x!

QuippeR
"what a piece of crap."

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

passatgt
valakinek nagyon sok ideje van

Voyager5
PErsze, hogy nem, olvasni még csak tudok ^^

Agy Halott
Ugye a ket uj blokknak kulonbozo float erteket adtal? Tehat nem mindketto float:left;?

#lfoot {
float: left;
width: 320px;
height: 240px;
}
#rfoot {
float: right;
}
Agy Halott
Meg egyszer megprobalom:

Szoval a problemam, hogy CSAK IE kompatibilitasi nezeteben a legordulo selectorom alja 11px elcsuszast general. Minden mas bongeszoben rendben van.

Elozmenyek

Az forraskod itt megtekintheto.

Van vkinek barmi otlete? Koszonom.
Thx, de mikor megcsinálom, akkor két piros boxot vág be, és azokat nem tudommozgatni a templaten 😞 és így egymásra teszi a kettõt

Dj Faustus
A footer azonosítójú blokkba rakj még két blokkot, legyen az azonosítójuk mondjuk lfoot és rfoot. CSS segítségével lebegtesd õket egymás mellé és add meg a méretüket:
#lfoot, #rfoot {
float: left;
}

Dj Faustus
Itt már feltetted a kérdéest és válaszoltam is rá, a #71-es hozzászólásomban - tessék elolvasni.
Szerintem PHP-ba és adatbázisokba ne menjünk bele, amíg nem ismerjük a körülményeket, kezdjük az egyszerûbb lehetõségekkel.