Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy fileom amit egy külsõ program folyamatosan spammel különféle gépekrõl és ip címekrõl http csatornán post requestel. Van rá lehetõség hogy a terhelést csökkentsem valahogy? mondjuk htaccess-el? Szakítsa meg a kapcsolatot, a post adatot be se olvassa, ha arra a bizonyos file-ra vonatkozik a request.
RewriteRule ^mappa$ /gondoz.html
RewriteRule ^mappa/$ /gondoz.html
RewriteRule ^/mappa$ /gondoz.html
RewriteRule ^/mappa/$ /gondoz.html
valamelyik a 4 közül jó.
RewriteRule ^mappa.*$ /gondoz.html
RewriteRule ^/mappa.*$ /gondoz.html
Ez a kettõ ha a könyvtárban lévõ bármilyen fájl esetén át akarod irányítani.
RewriteRule ^mappa/$ /gondoz.html
RewriteRule ^/mappa$ /gondoz.html
RewriteRule ^/mappa/$ /gondoz.html
valamelyik a 4 közül jó.
RewriteRule ^mappa.*$ /gondoz.html
RewriteRule ^/mappa.*$ /gondoz.html
Ez a kettõ ha a könyvtárban lévõ bármilyen fájl esetén át akarod irányítani.
...hogy NE 404 legyen...
Most látom hogy lemaradt!!
Most látom hogy lemaradt!!
Tehát...
Volt egy:
http://domainem.hu/mappa/
elérésû képtár a tárhelyen, amit megszüntettem.
Szeretném átirányitani ezt a hivatkozást .htaccess segitségével egy HTML fájlra, hogy 404 legyen, és a felhasználó maradjon az oldalaimon.
Ebben nem vagyok járatos,((16112)) itt segitettél a fájlok átírányításában...
RewriteRule ^most\.php$ /gondoz.html
Ez müködik!
De ennek hogy kellene kinézni?
RewriteRule ^mappa\.$ /gondoz.html
<#nemtudom>#nemtudom> <#nemtudom>#nemtudom>
Köszi elõre is...
Volt egy:
elérésû képtár a tárhelyen, amit megszüntettem.
Szeretném átirányitani ezt a hivatkozást .htaccess segitségével egy HTML fájlra, hogy 404 legyen, és a felhasználó maradjon az oldalaimon.
Ebben nem vagyok járatos,((16112)) itt segitettél a fájlok átírányításában...
RewriteRule ^most\.php$ /gondoz.html
Ez müködik!
De ennek hogy kellene kinézni?
RewriteRule ^mappa\.$ /gondoz.html
<#nemtudom>#nemtudom> <#nemtudom>#nemtudom>
Köszi elõre is...
iPage-re ne menjen senki, alulmúlja az ingyenes tárhelyeket is. Most lövik le másodszorra a weboldalam mert lehet róla fileokat letölteni és "túl nagy terhelést generál"
és mi ebben a kérdés? azon kivül hogy rossz e a kérdés, rossz mert nincs benne kérdés.
Lehet hogy elveszett a mélyben, lehet hogy rossz a kérdés??
Elhoztam elõre!
Helló!
Megint .htaccess !! Segítsetek!
Megszünt egy mappa, amiben egyébbként galéria volt.
A hivatkozások csak a mappára irányultak:
Ezt próbálom átirányítani a .htaccess ben de nem boldogulok...
Köszi elõre is...
Elhoztam elõre!
Helló!
Köszi elõre is...
Nem lehet, hogy nincs színem, dw meg alapból ad neki?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
juuuj 😄DDDD
Sziasztok!a dw segítségével szerkesztem az oldalam, elhelyeztem 1 menüt(CSS) az oldalon,a dw megjeliníti de a böngészõ nem.Ez mitöl lehet??eddig mindig müködött.. Bocsi ha nem ide tartozik a kérdés.
Where 1 ?
Ám else ágban rakj bele egy print-et és nézd meg, hogy egyáltalán bele lép-e abba az ágba
Ám else ágban rakj bele egy print-et és nézd meg, hogy egyáltalán bele lép-e abba az ágba
Voltam MS gyors elõadáson, aztán ott mutogatták, hogy mennyivel gyorsabb mint a Chrome a hardveres támogatás miatt. Bár azért vicces volt, hogy mikor kérdezte ki használ IE_t, akkor nem volt kéz a magasban 😄
Hmm hat csinalsz erdekes dolgokat de szerintem:
while($row = mysql_fetch_assoc($query)); -> ide nem kell a pontosvesszo
while($row = mysql_fetch_assoc($query)); -> ide nem kell a pontosvesszo
Sziasztok. Egyszer itt segített valaki egy hirdetés feladót csinálni.
Most van egy kis idõm, és csinosítani akartam egy olyannal, hogy ha nincs feladva hirdetés akkor azt írja ki pl.:"Nincs feladva hirdetés...".
Na most ha nincs hirdetés akkor ki írja, de ha fel van adva egy hirdetés akkor nem írja ki valamiért a hirdetéseket 😞 Valakinek valami ötlete? Hirdetés kiíratás...
Feladás...
Most van egy kis idõm, és csinosítani akartam egy olyannal, hogy ha nincs feladva hirdetés akkor azt írja ki pl.:"Nincs feladva hirdetés...".
Na most ha nincs hirdetés akkor ki írja, de ha fel van adva egy hirdetés akkor nem írja ki valamiért a hirdetéseket 😞 Valakinek valami ötlete? Hirdetés kiíratás...
Feladás...
Igen, elég sok css3 fícsört támogat, és közte van a border-radius, rgba, opacity is.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
kíváncsi vagyok, hogy a css kerekítést meg átlátszóságot kezeli-e 😄
Bátor emberek letölthetik az IE9 beta-t innen.
mi a francnak az a ?
Ja a ^ és a $ a find-ban a sor eleje és végét jelzi, ha ez nem igaz csak szedd ki õket.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Valaki tud segíteni notepad++ regexben?
vannak ilyenjeim:
SZOVEG_VALAMI="Szöveg valami"
SZOVEG_BARMI="Szöveg bármi"
XY_Z="xy zet"
És át akarom alakítani erre:
$L_SZOVEG_VALAMI = IniRead("lang/english.ini", "", "SZOVEG_VALAMI", "")
$L_SZOVEG_BARMI = IniRead("lang/english.ini", "", "SZOVEG_BARMI", "")
$L_XY_Z = IniRead("lang/english.ini", "", "XY_Z", "")
Így próbáltam, de felugrott egy hibaüzenet hogy hülye vagyok 😞
Find: (*.?)=
Replace: $L_\1 = IniRead("lang/english.ini", "", "\1", "")
vannak ilyenjeim:
SZOVEG_VALAMI="Szöveg valami"
SZOVEG_BARMI="Szöveg bármi"
XY_Z="xy zet"
És át akarom alakítani erre:
$L_SZOVEG_VALAMI = IniRead("lang/english.ini", "", "SZOVEG_VALAMI", "")
$L_SZOVEG_BARMI = IniRead("lang/english.ini", "", "SZOVEG_BARMI", "")
$L_XY_Z = IniRead("lang/english.ini", "", "XY_Z", "")
Így próbáltam, de felugrott egy hibaüzenet hogy hülye vagyok 😞
Find: (*.?)=
Replace: $L_\1 = IniRead("lang/english.ini", "", "\1", "")
jah, persze hogy megy, és mindig csak arra szoktam a click eventet tenni ami azon belül van amibe töltöttem új tartalmat, és így hatékonyságra ugyanott van kb.
Ja, hogyha elkészítesz vele betöltés után újra egy click eventet, akkor persze, hogy megy. 😊
A .live() viszont az eventet nem a target DOM elemhez bindeli valójában, hanem a body-hoz (vagy context-hez) és arra tesztel, hogy az event.target az-az elem-e, mint amit kértél.
1.4-es jQuery esetén viszont ott van még a .delegate() is, amiatt jó, mert autómatikusan contextel megy és, hogyha már nem kell .undelegate()-el le lehet kapni (.live()-nak nincs unbindje), pörformansz. 😊
Egyébként, hogy melyik módszer a hatékonyabb, az eléggé helyzetfüggõ.
A .live() viszont az eventet nem a target DOM elemhez bindeli valójában, hanem a body-hoz (vagy context-hez) és arra tesztel, hogy az event.target az-az elem-e, mint amit kértél.
1.4-es jQuery esetén viszont ott van még a .delegate() is, amiatt jó, mert autómatikusan contextel megy és, hogyha már nem kell .undelegate()-el le lehet kapni (.live()-nak nincs unbindje), pörformansz. 😊
Egyébként, hogy melyik módszer a hatékonyabb, az eléggé helyzetfüggõ.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
pedig fog csak a betöltés után kell rátenni a click re az eseménykezelõt és ezen az elven a bind is mûködik, a livet akkor meg nem kell újra tenni ha ajaxal módosítasz.
van 1-2 hülyeség benne 😄
én 4-5-öt rontottam el azthiszem, de az egész jó arány ahhoz képest, hogy sosem foglalkoztam a jqueryvel.
én 4-5-öt rontottam el azthiszem, de az egész jó arány ahhoz képest, hogy sosem foglalkoztam a jqueryvel.
ott az volt a kérdés, hogy módosított Dom-be melyik funció mûködik a kattintásra, pl ajax-al betöltesz egy oldalt, akkor azon belül a click már nem fog mûködni, csak a live😊
Aham ezt rontottam el és volt egy kérdés ahol fel volt sorolva a .click a .bind és a .live, de én még a kérdést sem értettem meg, így jártam 😊
jQuery is a collection of Ninja techniques <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes2>#nevetes2>
All hail the double x!
O na 2 õt ellõttem 😞( oá 😞(
Kérj meg valakit csinálja meg. 😄
php
Sziasztok!
Remelem tud valaki segiteni, olyan kerdesem lenne, hogy:
Adott egy oldal termekek felsorolasaval. Egy olyan gombot szeretnek kesziteni amire ha rakattintok elojon egy legordulo menu, hogy hany darab termeket szeretnek latni egy oldalon. (pl.: 5, 10, 20)
Szerintetek ezt, hogy csinaljam meg legegyszerubben?
Elnezest kerek az ekezetmentessegert!
Remelem tud valaki segiteni, olyan kerdesem lenne, hogy:
Adott egy oldal termekek felsorolasaval. Egy olyan gombot szeretnek kesziteni amire ha rakattintok elojon egy legordulo menu, hogy hany darab termeket szeretnek latni egy oldalon. (pl.: 5, 10, 20)
Szerintetek ezt, hogy csinaljam meg legegyszerubben?
Elnezest kerek az ekezetmentessegert!
Hali!
Újabb keresztkérdésem lenne, kicsit inkább JavaScript kategóriában.
Szóval készülget ez az oldal. Chrome, IE, Opera alatt akadásmentes a panorámakép scrollozása, de Firefox alatt szaggat. Ezzel tudok mit kezdeni? Vagy sok neki már a feldolgozandó kód? Esetleg valahogy "optimalizálni" kéne?
Újabb keresztkérdésem lenne, kicsit inkább JavaScript kategóriában.
Szóval készülget ez az oldal. Chrome, IE, Opera alatt akadásmentes a panorámakép scrollozása, de Firefox alatt szaggat. Ezzel tudok mit kezdeni? Vagy sok neki már a feldolgozandó kód? Esetleg valahogy "optimalizálni" kéne?
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
sziasztok!még kezdõ vagyok és abban kérném segítségeteket h h lehet legördülö menüt csinálni 1 weboldalra.pl van 5 menüpont és ha az 1ik fölé megyek a kurzorral akkor legördülnek a további menüpontok.
Elõre is köszi
Elõre is köszi
Helló!
Köszi elõre is...
Köszi elõre is...
ide is belinkelem, hátha érdekel valakit, fõleg webes leírások, tutorialok lesznek, megpróbálok minden nap valamit alkotni😊
http://blog.i-host.hu
http://blog.i-host.hu
ie6 nem adja össze a szélességet a paddinggal(vagy fordítva)
a megoldás, hogy a .comment_middle-en belül csinálsz egy másik divet, aminek csak a padding-ot adod meg, szélességet nem
win7-en meg IETester-el lehet ie6-ot nézni, állat
a megoldás, hogy a .comment_middle-en belül csinálsz egy másik divet, aminek csak a padding-ot adod meg, szélességet nem
win7-en meg IETester-el lehet ie6-ot nézni, állat
Most igyekszem elcsúfítani a kódot hogy IE6 alatt is rendesen megjelenjen a design de elakadtam, alul a komment modul közepe (class=comment_middle) el van csúszva. Tud rá valaki megoldást? oldal
.comment_middle{
width:568px;
background-image:url('images/comment_middle.png');
padding-left:40px;
padding-right:20px;
}
Win7 alatt ti hogyan futtattok ie6-ot? Én most Utilu IE Collection-t használok, de rém lassú és bugos is.
Köszi!
.comment_middle{
width:568px;
background-image:url('images/comment_middle.png');
padding-left:40px;
padding-right:20px;
}
Win7 alatt ti hogyan futtattok ie6-ot? Én most Utilu IE Collection-t használok, de rém lassú és bugos is.
Köszi!
Köszönöm!
Az elsõ kétsoros a tökéletes! (most, ide, nekem :-))) )
Az elsõ kétsoros a tökéletes! (most, ide, nekem :-))) )