Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lyukasbogrács
a böngészõ alapértelmezetten elküldi a headerben a referert, hogy honnan kattintottak, Firefox alatt ezt ki lehet kapcsolni, más böngészõben nem tudom... viszont ha új címet írsz be, és nem egy linkre kattintasz, akkor nem küldi el, és nem lehet megállapítani, hogy mi volt elõtte a böngészõbe beírva. úgy tudom javascriptben a window.history objektumban csak lépkedni lehet, linket abból nem fog semmi és senki kiszûrni, max annyit, hogy hány history bejegyzés van az adott böngészõ fülön.

az analytics a hivatkozó oldalakat csak linkek alapján állapítja meg igaz?
mert van 3 olyan oldal a listán amin biztos, hogy nincs link az oldalamra, mégis ír 8 látogatót

(vagy azt is látná, hogy milyen oldal volt megnyitva amikor beírt valaki egy másik címet, vagy könyvjelzõre kattintott?)
MerlinW
köszönöm,a fõnököm örülni fog neki 😄

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

pxxl
omg 😄 ez az oldal...ftw <#idiota>

All hail the double x!

pxxl
na hallod, megyek nagyba rohanom le a börgert kb 2008 szilveszterén, hogy legyen kaja, mert megyünk le a balcsira csajommal, tolom a tömeget a váci utcán, egyszer csak ott van elöttem egy 200 kilós bajszos, borostás nõ 😄 majdnem letérdeltem bazzeg <#banplz>

All hail the double x!

én is láttam már szakállasat, egy tv-s doboz tetejérõl evett sült kolbászt mustárral a buszmegálló közepén

na de hogy ne csak off legyen:
a google maps alapú útvonaltervezõt be lehet illeszteni a saját oldalunkba valahogy? szóval, hogy ne csak a térképet mutassa, hanem az ügyfél megadhassa, hogy honnan szeretne hozzánk eljutni és célként alapértelmezetten a cég szerepelne
pointer4
Én szakállasat is, a 33-as buszon esténként.
MerlinW
Ugyan.. láttam én már borostás nõt... <#zavart1>

[merlinw.org]

pxxl
dúrva lenne ha borostás lennél 😄 (csillagos részt feigyelembe véve...)

All hail the double x!

CattiBrie
Hát rám csak a csillagos rész vonatkozik - még borostás sem vagyok. 😊

[/spam]&#8482;

Voyager5
Web designers vs Web developers

<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
Jim Morrison
koszi ! ezt is meglesem.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

CutePHP

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Jim Morrison
oh, asszem egy megvan

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
tudom, hogy hulyeseg, de nincs olyan nem eppen cms, vagy cms aminek nem kell adatbazis? Ez igy eleg hulyen hangzik, meg gondolom, hogy nincs, csak erdekelni. Ha nem cms akkor ilyen alap cucc, amivel mondjuk egy 10-20 oldalas oldalt lehetne online szerkeszteni vagy nemtudom.

passatgt
inkább
<div style="position:absolute;z-index:1000;width:200px;height:50px;top:50%;left:50%;margin:-25px 0 0 -100px;display:none;">
<a href="idemegyünk.php">Ide megyünk</a>
</div>

és javascript-el megjeleníted ha kell
😊

pxxl
jah egyszerûbb ha egy html-t popupolok fel, és abban az OK gomb vezet egy másik oldalra pl.

All hail the double x!

pyrohun
alertet 1-2 böngészõben lehet félkövérré tenni, ha jól tudom, illetve minimálisan formázni, de szerintem jobban jársz egy popup scripttel, amelyik paraméterezhetõ.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pxxl
haj!

van ugye js-ben az alert ("blabla"); na a blabla szöveget lehet valahogy formázni? Boldolni, színezni, esetleg linket bele 😊
vagy valami más megoldás popup alblakra, ami formázható, és "megállítja" a scriptet míg OK-t nem nyomnak?

All hail the double x!

cURL az csak azért van mert egyeseknek olyan jól esett leírni hogy kúr 😄 amúgy meg a file_get_contets is pont olyan jó ha nem akarsz a headerekkel bajlódni hogy az áldozat oldal észre se vegye hogy nem böngészõ kéri...
A cURL nem erre van ? (kérdezi tényleg, csak hallott róla)

CattiBrie
Ez tök jó! Köszönöm szépen! 😊

Jó tudni, hogy van olyan fv, hogy htmlentities. 😊 Én múltkor mindent str_replace-oltam. 😊)

[/spam]&#8482;

Voyager5

<?php
echo htmlentities(file_get_contents('http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1043617395'))
?>
CattiBrie
Ja, persze.. "kedvenc". 😊

A SimpleXML-t a napokban néztem az oké, de nem XML formátumú az adott oldal, mondjuk ez.

De szerintem nekem még egyel visszábbi (biztos tök elemi) lépés kell nekem, mint például hogyan kapom meg egy változóba egy oldal forráskódját?

[/spam]&#8482;

Dj Faustus
Ha már PHP-vel akarsz HTML-doksit babrálni (lehet JS-sel is, hála a DOM-nek), akkor reguláris kifejezések (automaták és formális nyelvek ugye a kedvenceid volt?), DOM, és SimpleXML (már ha XML-kompatibilis doksi).

CattiBrie
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e - és ha igen, hogyan - turkálni PHP-vel egy adott oldal forráskódjában?

Például egy adott tag tartalmát kiszedni. Mondjuk az összes <h2> tartalmat.

Bár ez nyilván nem lesz elég, mert az oldalak nem ilyen szépen vannak megírva. De akkor úgy kérdeztem, hogy milyen parancsokat nézegessek, amik hasznosak lesznek? 😊

Köszi!
Catti

[/spam]&#8482;

repvez
Egy háttérkép elötti ablakokat szeretnék csinálni ami átlátszó egy kicsit hogy látszodjon a háttér és ezeken az ablakokon jelenjenek meg a tartalmak.
De ezen a problémán már tuljutottam ,de még majd sztem lesz pár .
akkor máshogy kérdezem, minek ehhez táblázat? táblázat nélkül miért nem jó?
repvez
mert ott még nem tartunk a tanulásban 😛
ha egy sor és egy oszlop van egy táblázatban, az egyetlen cella, azt minek táblázatba rakni? divben nem jó?
Amúgy ezzel mi a baj ? Google.hu nyomj egy ctrl u -t az se szebb 😉

repvez
most tanulom és éppen ezért irtam hogy ugy nem akart müködni ahogy beállitottam.
De közben megoldottam a dolgot.Csak azt nem értem hogy mi értelme van megadni a cella pozicionálását ha a a táblázat pozicioját veszi figyelembe.
Mert ez miatt nem ment, a table taget beállitottam és egyböl jó lett.Vagy ez egy spec eset amikor 1 sor és 1 oszlop van csak a tablázatban?
egyszerûbb lenne szerintem megtanulni a html-t és nem kéne ilyenekkel szenvedni, hogy nem teszi ide, meg nem úgy csinálja, mert ez nem olyan, mint a szövegszerkesztés
tudom, hogy js, de ugyanúgy joomla csinálta ezt
repvez
az miért van hogyha dreamweaverMX 2004 be beállitom, hogy egy cella jobb oldalra igazitott legyen és középen akkor marad baloldalon bármit álitok?
És azt hogyan tudom megcsinálni hogy egy cellán belülre ágyazok még egy cellát annak a mérete mindig felvegye a rendelkezésre állo hely megadott százalékát?
Mert most csak mindig akkora amekkora a beletett tartalom hiába van megadva hogy 80% legyen a magassága annak mint amelyik cellában van.
hát csak mert hasznos, két dolognak van értelme

http://kingmaker.hu/ nézzd meg ezt, ez arra van optimalizálva felesleges bitek se legyenek a kódban.

http://klanhaboru.hu/ ennek meg rendezett kódja van, átláthatóság az értelme, ami a google kódjában látható, az a professzionális nemtörõdömség.
Jim Morrison
há' nem?

RS
Igazából bannerhez kellene, így szerintem inkább javascript.
Találtam egy ilyet:

Ez mennyire jó, illetve használható?

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

pyrohun
De most õszintén: kinek formázzák meg a kódot? Vagy minek? Mert az szép?

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

hát annak nem sok értelme is van a 17 sorba tördelésnek 😄 de mindenben nem kell az értelemt keresni, azt a kódot szerintem program generálta... mármint az utolsó bitet is... nem hogy script feldolgoz valami templatet...
pyrohun
persze-persze, nem tudnak szart se 😊

Jim Morrison
google nel nem tudnak szart se. google.hu - t 17sorba tordeltek... csinal ilyet ertelmes ember? <#idiota>

pyrohun
mondjuk simán kicsomagolod.
De a google tömörítését már nem fejted vissza olyan egyszerûen. 😊

oh ezek még átláthatóak kodolj olyat ami még be van base64 el csomagolva 😄
pyrohun
Ez mondjuk erõsen JS, nem HTML.

szintén belefutottam egy joomla kódba 😄

php vagy javascript?
CattiBrie
Ó ilyet pont pár napja írtam az oldalamra, csak nem képpel, hanem flash-el. 😊

[/spam]&#8482;