Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a Visible: hidden helyére beírtam a display: none, és
az alsó lát6atlan csík eltûnt, de vele együtt a nagy kép is.
vagyis, ha a kis kép fölé viszem az egeret, nem jeleníti meg a nagyot.
(vagy vhová eltilta és azért nem látszik?)
az alsó lát6atlan csík eltûnt, de vele együtt a nagy kép is.
vagyis, ha a kis kép fölé viszem az egeret, nem jeleníti meg a nagyot.
(vagy vhová eltilta és azért nem látszik?)
A "láthatatlan" span van alatta, amiatt jelenik meg némely böngészõben a scrollbar. Visibility property helyett display-t tedd none-ra, és/vagy pozícionáld már elõrre fentebb, ne csak :hover státuszban.
A visibility: hidden esetén az adott ojjektum továbbra is kitölti az általa elfoglalt részt, olyan mint az opacity: 0, csak a láthatóságát veszi le. Ez esetben ez nem érzékelhetõ annyira, mivel absolute pozícionált.
A display: none teljesen eltünteti az elemet, mintha ott se lenne (memóriában azért tárolja).
A visibility: hidden esetén az adott ojjektum továbbra is kitölti az általa elfoglalt részt, olyan mint az opacity: 0, csak a láthatóságát veszi le. Ez esetben ez nem érzékelhetõ annyira, mivel absolute pozícionált.
A display: none teljesen eltünteti az elemet, mintha ott se lenne (memóriában azért tárolja).
(\__/) ( X.x) ( } . { )
nem szeretnék pofátlan lenni, de megnéznél még egy dolgot nekem?
ahová feltettem azt a galéria kezdeményt, ott vmiért tól egyet a weboldal alján. ahol nincs felrakva, ott nincs gáz.
ha megtennéd, hogy megnézed, úgy látni.
http://pokacsaba.atw.hu/galeria.html
http://pokacsaba.atw.hu/galeria2.html
köszi
ahová feltettem azt a galéria kezdeményt, ott vmiért tól egyet a weboldal alján. ahol nincs felrakva, ott nincs gáz.
ha megtennéd, hogy megnézed, úgy látni.
http://pokacsaba.atw.hu/galeria.html
http://pokacsaba.atw.hu/galeria2.html
köszi
ez már az!!!
nagyon köszi
nagyon köszi
Gondolom absolute pozícionáltad (épp lekaptad a példát), ami pedig vagy a legközelebbi relative/absolute pozícionált szülõ elemhez viszonyítja, vagy pedig a body-hoz. Jelenleg az utóbbi eset áll fenn. Megoldás, ha a külsõ box-nak adsz egy "position: relative;" property-t.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
ezt már talán megoldom, de lehet, hogy nehezebben, mint lehetne.
a nagy képet nem a külsõ box-hoz (400px x 300px) igazítja, hanem a weboldal tetejéhez és oldalához.
ugyanazt beállítottam, mint a kicsihez ajánlottatok (margin: 234px 0 0;
), de ide sajna nem jó.
köszi
a nagy képet nem a külsõ box-hoz (400px x 300px) igazítja, hanem a weboldal tetejéhez és oldalához.
ugyanazt beállítottam, mint a kicsihez ajánlottatok (margin: 234px 0 0;
), de ide sajna nem jó.
köszi
köszönöm a kiegészítést!
egy kicsit értettem belõle 😄
egy kicsit értettem belõle 😄
Persze ez csak akkor, ha ilyen fix számok vannak, ha a box, amiben van már változó magasságú, az megbonyolítja (mint mindig) a dolgokat, de ne menjünk bele, ha még nem kell. 😄
Passatgt magyarázatához pedig még annyit hozzáfûznék, hogy az inline lényegében a pozícionálatlan elem - és eredetileg az <a> inline volt - a text flow része (ritkán használt fogalom). Emiatt a forrásban az elementek közé rakott whitespacet - szóköz, sortörés, stb - is figyelembe veszi a böngészõ, akárcsak a normál szövegben a szavak között. Ez okozta azt az egyetlen szóközt a képek közt.
Passatgt magyarázatához pedig még annyit hozzáfûznék, hogy az inline lényegében a pozícionálatlan elem - és eredetileg az <a> inline volt - a text flow része (ritkán használt fogalom). Emiatt a forrásban az elementek közé rakott whitespacet - szóköz, sortörés, stb - is figyelembe veszi a böngészõ, akárcsak a normál szövegben a szavak között. Ez okozta azt az egyetlen szóközt a képek közt.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
passatgt és Malakai,
Malakai éspassatgt,
nagyon köszönöm a segítséget!!!!
tökéletes!!!
Malakai éspassatgt,
nagyon köszönöm a segítséget!!!!
tökéletes!!!
igen, így már klasszabb.
de a float azt okozza, hogy a befoglaló box tetejéhez illeszti.
nekem pedig úgy kellene, hogy alul legyen és a megjelenõ nagy képek fölötte.
de a float azt okozza, hogy a befoglaló box tetejéhez illeszti.
nekem pedig úgy kellene, hogy alul legyen és a megjelenõ nagy képek fölötte.
elõször is köszönöm!!!
sajna nekem így sem rakta egymás mellé.
http://pokacsaba.atw.hu/
sajna nekem így sem rakta egymás mellé.
http://pokacsaba.atw.hu/
adj meg szélességet a linkeknek:
a.galeria {
display:block;
width:100px;
float:left
}
a display:block azért kell, mert alapból nem blokkszintû elem a link(tehát linket pl egy szövegen belülre szoktak rakni), és miután átállítod block-ra, akkor tudsz neki szélességet állítani. A float:left pedig azért kell, hogy egymás mellett legyenek a linkek, ugyanis a blokk szintû elem az egymás alá kerül alapból.
a.galeria {
display:block;
width:100px;
float:left
}
a display:block azért kell, mert alapból nem blokkszintû elem a link(tehát linket pl egy szövegen belülre szoktak rakni), és miután átállítod block-ra, akkor tudsz neki szélességet állítani. A float:left pedig azért kell, hogy egymás mellett legyenek a linkek, ugyanis a blokk szintû elem az egymás alá kerül alapból.
magyarul: a kicsi képeknek egymáshoz kellene érniük.
feltöltve nem rózsaszínnek, hanem rendesen kéknek látod.
a 4db hülyeszínû kép között ott van a kék háttér, aminek nem kellene ott lenni. de a szerkesztõben látszik, hogy nem csak jobbra, hanem alatta is van ez a nemtom mi.
a 4db hülyeszínû kép között ott van a kék háttér, aminek nem kellene ott lenni. de a szerkesztõben látszik, hogy nem csak jobbra, hanem alatta is van ez a nemtom mi.
ide feltöltöttem ahogy most van és alatta a kép, amit szeretnék kapni.
pokacsaba.atw.hu
u.i: a színek nincsenek beállítva, csak hogy egyáltalán lássam, mi hogy helyezkedik el.
köszi
pokacsaba.atw.hu
u.i: a színek nincsenek beállítva, csak hogy egyáltalán lássam, mi hogy helyezkedik el.
köszi
be van írva, de semmi.
Kontextus nélkül nehéz megmondani.
Elsõ körben pl mi másnak van #FF9E63-es színe?
Elsõ körben pl mi másnak van #FF9E63-es színe?
(\__/) ( X.x) ( } . { )
még1x a kép.
az a rózsaszín szerû a nemkívánatos eltolódás.
az a rózsaszín szerû a nemkívánatos eltolódás.
Srácok, gondolom ez (lent említett gondom), nektek nem nagy ügy, ha
nincs is kedvetek konkrétan segíteni, legalább egy szót írjatok, ami alapján rátudok keresni a google-ban.
köszi!!
nincs is kedvetek konkrétan segíteni, legalább egy szót írjatok, ami alapján rátudok keresni a google-ban.
köszi!!
Egyébként ezeknek a mini elcsúszásoknak mi lehet az oka? A marginokkal lehet a probléma?
Hát volt egy yahoo toolbarja, de azt kikapcsoltuk. Nem javított semmit a helyzeten. Akkor ezek szerint nála van a hiba. Köszi, hogy megnézted!
Win7 Chrome,FF alatt annyi, hogy a háttér csík 1-2 pixellel el van csúszva, IE alatt csak "fél" pixellel van elcsúszva, de megy vele is.
Havernak nincsenek valami wtf kiegészítõi?
Havernak nincsenek valami wtf kiegészítõi?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Sziasztok!
Egy kis gondom akadt, amiben segítséget szeretnék kérni.
próbálok egy 1xû galériát összehozni (szívok rendesen 😊),
a kis képek között jobbra lent (képen) van egy "árnyék", ami sehol nincs beállítva, és nem tom eltüntetni.
itt mutatja ezt az "árnyékot"
.galeria:hover {
border: 0;
}
kép:
Egy kis gondom akadt, amiben segítséget szeretnék kérni.
próbálok egy 1xû galériát összehozni (szívok rendesen 😊),
a kis képek között jobbra lent (képen) van egy "árnyék", ami sehol nincs beállítva, és nem tom eltüntetni.
itt mutatja ezt az "árnyékot"
.galeria:hover {
border: 0;
}
kép:
Köszi hogy megnézted, XP alatt akkor ezek szerint biztos jó. Kíváncsi vagyok vista, win7, esetleg mac-en is jó-e.
Safari,Opera,FireF,es IE 8 alatt siman jo volt.
(a bongeszoim frissitve a legutolso xp verziora)
(a bongeszoim frissitve a legutolso xp verziora)
Ja, annyit elfelejtettem, hogy az ellenõrzések alapján XHTML 1.0 meg CSS 2.1 valid.
Megcsináltam a kezdõoldalt a szakdogámhoz. Nálam otthon win xp van, meg a cégnél is, az oldal jól "áll" össze. Viszont haverom laptopján vista alatt teljesen szétesik (IE, és FF alatt is). Meg tudnátok nézni (fõleg vista, vagy win7 tulajok), hogy nálatok hogyan néz ki a dolog?
palermo
palermo
<select>
<option value="valami1.html">cimke1</option>
<option value="valami2.html">cimke2</option>
</select>
<option value="valami1.html">cimke1</option>
<option value="valami2.html">cimke2</option>
</select>
[merlinw.org]
Akkor a 'form' actionjének kell lenni GET-nek
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Vagyis... Igen... Szal select... Csak úgy kéne megoldani, h ha valamelyik opcióra ráklikkelek, akkor kb. mint egy link, úgy mûködjön...
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.
ezt nem teljesen értem, mert ez nem legördülõ menü, hanem egy select
Sziasztok, egy legördülõ menüt szeretnék csinálni mint pl ez:
<select name=akarmi size=1>
<option value=1>1.opció</option>
<option value=2>2.opció</option>
</select>
De úgy kellene megoldani, h kiválasztáskor GET-el elküldje az értéket egy fájlnak... Hogy oldható meg?
<select name=akarmi size=1>
<option value=1>1.opció</option>
<option value=2>2.opció</option>
</select>
De úgy kellene megoldani, h kiválasztáskor GET-el elküldje az értéket egy fájlnak... Hogy oldható meg?
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.
milyeen kolcsonzo ? ott nem dvd/bd n merik a filmeket? 😄
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
meg is kellene nézni megint. na megnézem majd h ki lehet-e kölcsönözni 1080p-ben <#vigyor5>#vigyor5>
All hail the double x!
nekem is rögtön az jutott eszembe 😄
sztem simán jó, csak ki kell forrnia rendesen, és jöhet a Különvélemény feeling 😄
All hail the double x!
Akkor ez így <#eljen>#eljen>
nem, reggelsz valami hülye domaint, aztán el is felejtheted, nem kell vele foglalkozni
Köszönöm, egész korrekt oldalnak tûnik. Viszont a regisztrációnál azt kéri, hogy regeljek be egy domaint a cc.co-n. A cc.co-n törlik a regemet, ha nem állítom be az oldalt 48 órán belül, viszont olyanokat kérdez amirõl fogalmam sincs (nameserver stb stb). Ha a cc.co-n megszûnik a regem akkor az xtreemhost acc is törlõdik?
én ezt használom, 1 év alatt egyszer lassult be vagy félórára