51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • ibronk
    Szerintem jó kis kormány, 14ezret simán megért plusz még kiélhettem a barkácsösztöneimet is
  • ibronk
    Latencyt 0-ra tedd szerintem, minél előbb regalájon az FF, szerintem jobb.

Az előbb gyakoroltam offline botok ellen kicsit, eljött a race ideje bemegyek a pályára, és ugye mondja a speaker hogy "drivers start your engines!" Normális esetben ezt mondja...de ez most normáltalan eset volt :DD
    "puff puff puff...is this on? dr-drivers start your engines!!" :DDDDDDDDDDDDDDDD Ezt mondta be a speaker az elejen, majdnem behaltam a röhögéstől :DDDDDDDD Hallottátok már ezt? :)))

Amugy Ti OpenGL-ben vagy Direct3D-ben használjátok?
  • CarajoEsp
    Én meg megveszem a Ffb-s logitechet formulat a héten. Köszi azoknak kik segítettek választani.
  • Alexease
    A "Latency" a kesleltetes. Pl. az utkozes utan, hany msec-el lehessen erezni az efektet. Szerintem teszteld.
  • Met
    Pfú, akkor végre nem kell szenvedni a festésel:)
  • Met
    A strength-et 100%-ra a Dampingot 3%-ra tettem, jobb lett, egyenesben is van ellenállása és amikor jövök ki a kanyarból akkor el kezd mozogni a kormány, főleg jobbra kezd el húzni és ha zötyögősre megyek akkor nem kezd el rángatózni annyira mint idáig. A Latency az 34ms-en van, annak mennyin kell lennie?
    Biztos, hogy nem hiba mert több játékban is próbáltam és nem volt semmi gond.
  • CodeRed
    alex gyere egy kicsit icq-ra ha ráérsz....
  • Alexease
    - Egyforma nezet lesz - azt irtam is lent - csak ahoz veglegesiteni kell a festeseket, mert sok ido osszerakni, az meg nekem nincs:))
    - Lesz egyben letoltes is, csak most nincs kiirva felulre.
    - Ha elindul a bajnoksag, akkor NEM lesz fetes csere, ez mar eldontott:)))
  • Met
    Ez jó lesz így, de kéne valami egyforma nézet az autóképekhez mert így elég rendetlen az összhatás:)
    Ugye marad a festések egybeni letölthetősége?
    Támadt egy ötletem, ha elkezdjük a bajnokságot akkor amíg tart a szezon ne lehessen festést cserélni. Ez főként magam ellen szól:D
  • Alexease
    Ott vagy a kormany vagy a driver a bibis:((
    En nem lattam semi kulonos allitasi lehetoseget. Bekapcs, plusz a ket "ero", aztan annyi...
  • ibronk
    Van két csuszka ami az ffbt állitja, ott a felsőt tedd 100%-ra, igy gyakorlatilag a kisebb megcsuszásokat az FFB megfogja magától, az alsó csuszka pedig az a szar rángatózás kicsuszás közben, ezt tedd 0-ra, vagy olyan 2-3%-ra.
  • Met
    Én a Nascarban nem használom az FFB-t, ugyanis amikor bekapcsolom akkor tök könnyű kormányozni és amikor jön valami bukkanó vagy ütközés akkor kezd el rángatozni. Nem tudom mit kell rendesen be állítani.
  • Alexease
    En is jol erzem, csak hasonlitva a GPL-hez, nem annyira (ott be lehet ugy loni, hogy szinte a kormannyal kell megtartani a kocsi sullyat amikor megdol).
  • Alexease
    HNR Drivers
    Hogy ne "kormanyozzuk" szet a topic-ot, itt egy kis teszt:))
    Keszul az uj Versenyzok resz az oldalhoz. Ez mar a "bajnoksag"-hoz lesz alakitva, vagyis reszleteseb infokkal, nem "csak" a letoltheto festesekkel. Ittt mar csak "azok" lesznek fent, akik tenylegesen, rendszeresen versenyeznek is.
    Eddig ezek az infok vannak fent (nem kotelezo mindet megadni!), de johetnek meg otletek. (Bemutatkozo resz, Eddigi bajnoksagok, Az autok egyforma szogbol "fenykepezve", 3D preview - otletek mar voltak:-))
  • mozso
    Nalam ezeket peldaul egesz jol erezni (annak ellenere, hogy a kormany modositasaim miatt kicsit tompultak az erohatasok). Itt van sok kulonbseg a kormanyok kozott. Mindegyiket mashogy kell beloni, hogy tuti jo legyen. Azok a beallitasok amik jok voltak a regi kormanyomhoz, semmit sem ertek az ujnal. Raadasul azonos tipusu kormanyok kozott is van difi tapasztalatom szerint.
  • Alexease
    Nem mondtam, hogy nem fizika. Szerintem is jo a GT 2002. Fent van, es hasznalom is.
    Az efekt allitast is lattam, teszteltem is, es nagyon jo.
    De valahogy a "felfuggesztesekrol", keves (kevesebb) infot erzek. Nem a "patkazasnal", vagy kicsuszasnal, hanem amikor kanyarodok, valahogy a sulypont athelyezeseket nem erzem rendesen. Persze, ez subjektiv. Es raadasul ezek az autok jo kemeny felfuggeszteses "sport" kocsik, vagyis, lehet hogy nem is erzni:))
  • atyka
    Bar en csak a MOMO Force tulajdonsagait ismerem, ugy gondolom, hogy az sem hagy kivannivalot maga utan. Hihetetlenul pontos, nagyon erzekeny es mindazt atadja, amirol te is irsz. Bar olyan jo lennek, amilyen jo a kormanyom... :D
  • mozso
    Egyebkent miert gondolod, hogy az F12002 csak szimulalja az FFB-t? Annak az idonek mar vege amikor nem volt modern F1-es program igazi fizika nelkul. F12002-ben 200Hz-es fizikai motor van, pont mint a Nascarban. Azt hiszem a GT es BPR mod tokeletes bizonyitek arra, hogy nagyjabol rendben van a fizikai modellezes es ehhez van koze az FFB-nek is, kulonben a Gt mododoknak magat az exe file-t kellett volna atirniuk...ezt nem tettek meg, megis eleg jo az FFB a tok mas fizikahoz...
  • mozso
    Ok, f12002 FFB:

1.
    kormany sajat rezgese a sebesseg valtozasanak fuggvenyeben allithato frekvencia, amplitudo, meredekseg, hullamforma: szinusz, negyszogjel, haromszog, fureszfog fel, fureszfog le)

2. a fenti hatasok a motor rezgesere vonatkoztatva

3. a fenti hatasok a fekezesre vonatkoztatva

4. a fenti hatasok a razokovekre

5. utkozes energiaja

6. kormany rezges csillapitas, telitettseg es frissitesi ciklus (ez a 3 allithato a Nascarban a menubol egyebkent)

7. kormanyzas felkemenyedese a kiterites fuggvenyeben

8. gumik tapadasanak megjelenitesi foka a kormanyon

Osszesen 29 allithato parameter, amik hatasara erezni is a kulonbseget...
  • Alexease
    Ugyan az a kormany. Amcsiban Nascar Licencel fut, mert ott az az "ismertebb", a "meno".
  • Alexease
    Az F1 2002-toben inkabb latvanyos az FFB mint teljesen korrekt. Ott "elore gyartott" efektek vannak hozzarendelve. Az inkabb "hatas vadasz", de jo.
    A GPL es Nascar korrektul a felfuggesztesrol, sulypontrol, kerekekkrol stb. adja vissza az efekteket. Nem annyira "latvanyos", de azt is erzem, hogy eppen melyik kerek emelkedett el a talajtol egy pillanatra:))
  • CodeRed
    azt énsem tudom hogy a thrustmasternél kik csinálták ezt a kormányt de az tuti hogy nr-hez nem véletlenül ezt a kormányt ajánlják....azzal a különbséggel hogy nascar logo van rajta és nem ferrari....1ébként a 2 kormány egy és ugyanaz

• CodeRed
    de prószáltam már f12002-őt is vele persze énis csak force feedback miatt.....télleg brutál de mondom a két autó paraméterei és így a kormányműre gyakorolt hatása is teljesen eltérő szal így ne hasonlítgassunk sztem......
  • Alexease
    Tenyleg nem csak eros. Nagyon reszletes, ugy ahogy kell. Ahogy CodeRed irta, meg a legyszart is megerezni az uton.
    Az F1 2002 (vagy GT 2002) tenyleg brutal. Ott igazan jol erezni az aszfaltnak a pici receit, pupocskait stb.
    De a legnagyobb elonye, olyan jatekban van, ahol igazan komoly fizikaval, ki is hasznaljak a tudasat (NR 2003, GPL). Ezeknel a legjobb, hogy tokeletesen vissza adja a felfuggesztest. Minden centit erezni, ahogy a suly athelyezodik az egyik oldalrol a masikra. Erezni amikor hataron van a felfuggesztes, meg lehet menteni az autot a megcsuszastol stb.
    Es tenyleg, a draft, a szelarnyek, az oldalszel stb., mind rendesen erzheto.:)))
  • CodeRed
    de prószáltam már f12002-őt is vele persze énis csak force feedback miatt.....télleg brutál de mondom a két autó paraméterei és így a kormányműre gyakorolt hatása is teljesen eltérő szal így ne hasonlítgassunk sztem......
  • CodeRed
    azért én ezt így nem jelenteném ki a helyedben olyan egyértelműen hogy jobb és rosszabb mert két teljesen eltérő autó fizikájáról van szó.szal ami pl megtörténik egy f1 autóval egy kanyar közben az sok dolog miatt lehet hogy egy nascar géppel máshogyan történik...és azért a papy sem most kezdte ám :) nem is véletlen hogy a 4.-ik résztől már szinte csak kormánnyal és inkább főleg force-ossal érdemes és támogatott vele menni....
  • mozso
    Sajna azt kell mondjam, hogy Nascar FFB-je kozel sem veszi igenybe annyira a kormanyokat. Nem tudom probaltad-e az F12002-t, de erdemes az FFB miatt. Raadasul minden parametert lehet allitani is, igy abszolut testre szabhato. F12002 ebben a tekintetben jobb, mint a Nascar.
  • Alexease
    Eddig nem akartam reklamozni, de ha mar bent van...:)
    En is ilyen Thrustmaster GT-t hasznalok. Az elozo, ami kolcsonbe volt 1 evet, az is ilyen volt. Azzal sem volt semmi gondom, pedig az elozo "gazdaja" egy gyerek volt, aki tepte-huzta, csimpaszkodott rajta, meg a vezeteket is kitepte belole (elottem kb. 2 evet hasznalhatta). A mostanit egy eve hasznalom, es semmi baja. Pedig gyurom rendesen.
    Az FFB butal reszletes, eros, a fogasa kituno, a pedalok elnyuhetettlenek. Azert latszik a Ferrari licence:))
  • CodeRed
    hidd el hogy a gt-nél finomabbat nem nagyon találsz......nr-ben még draftolásnál is másképpen viselkedik...sőt szélárnyákból kijövetelnél is...
  • CodeRed
    de ha vki nem force-osat akar venni sztem ez is egy szép darab

• mozso
    Nem csak az szamit, hogy milyen eros...hiaba tudja kitepni magat a kezedbol, ha kis mozgasoknal es enyhe rezgeseknel nem eleg preciz. Ebbol a szempontbol az F12002 a legnagyobb kihivas, mert annak messze a legfejlettebb az FFB-s resze.
  • CodeRed
    gt paraméterek:

8-way D-pad
    10 fully programmable buttons

Heavy-duty, reinforced pedals

2 wheel-mounted F1-style gearshift levers

A stick gearshift on the dash for rally-type or Grand Tourism racing

Ergonomically designed double-injection rubber wheel

Long central clamping system with easy connection

27 realistic and adjustable effects available

3 lbs. Integrated motor

USB connection for Plug & Play installation

User-friendly software for button programming

16 programmable functions

20V adaptor
  • CodeRed
    a fele a kormánynak fém :))
  • CodeRed
    de sztem a momo-toknak ez is odaver bőven

• CodeRed
  • CodeRed
    kényelem szempontjából pedig nincs ellenfele...
  • CodeRed
    Sztem strapa és visszacsatolás terén a thrustmaster force ferrari gt az ász...
  • mozso
    Annak is vannak gyengei, minden kormanynak van. :-(

Altalaban abban a potmeterek szoktak koszolodni, illetve a motorrogzito csavarok lazulnak ki.
  • atyka
    es a MOMO Force-nél mire szamitsak? az is nagyonjo, de szetesik fel ev alatt? :)
  • mozso
    Sajnos a MOMO Racing-nek van par gyermekbetegsege, de ezeket korrigalva nagyon jo a kormany. A javitasi tippeimet viszont a Logitech is olvassa...mar mas Logitech mernok is ajanlotta a sajat weboldalamat nekem, amikor nem tudta, hogy az is az en muvem. :-)

A kovetkezo kormanynal mar figyelembe fogjak venni ezeket is. Egyebkent en siman visszacsereltethettem volna, de inkabb meg jobba tettem.