89387
PlayStation3
  • EmThor
    keressen lcd-t itt

vagy nézegessen itt
  • EmThor
    kicsi, 42"-es kell Neked :D
  • Jimanszky
    mekkora LCD-t javasolnátok,ha 2-2,5 m-ről szeretném nézni?én egy 94cm-esre gondoltam.
  • EmThor
    hát demo az jöhetne, ez a pár videó nagyon király, de jáccani is kéne vmi ütőssel! NGS óta nem volt demó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (normális, nem budget) azért nucleust lekapom :D
  • Jimanszky
    én 19 colloson játszok és elmegy,amíg nem veszek egy LCD tv-t:)
  • Jimanszky
    dettó ugyanígy voltam cimbi:))
  • EmThor
    ucharted-ről teljesen megváltott a véleményem, miután megláttam a HD trailert, ez valami meseszép!

KZ2 + MSG4 is odab@szott rendesen! :) amcsi store-ból nagyon gyorsan (8-10 mbit) lejött minden!
  • EmThor
    mennyél vissza árulni, addig mi játszunk :D
  • tejföl
    Megnéztem a hozzászólásodat.
    Egy dologra rájöttem....EZ ISZONYAT GÁZ!!!!
  • partizan182
    Ok, elhiszem, te látod.
    Bár én 60 centin nem szivesen gamelnék, még ez a 80-as is kicsi.
    Igazándiból most egy 40'-es Fullhd samun gondolkodom (nagyon erősen), de még ezt is kicsinylem...
  • Balli
    HAli,
    azt hittem hogy csak kulon PS3-ra fejlesztett kormanyt lehet hozza hasznalni- pl ezt mondtak most a heten a Sony boltban.
    Van vmi lista hogy mivel kompatibilis vagy az osszes Logitechel az? Mintha olvastam volna mar korabban ilyesmit. Nekem egy Thrustmaster Force Feedback kormanyom van azt felejtsem el hogy mukodik vele?
    Igen a DVI HDCP-vel kompatibils. Siman veszek egy kabelt aminek az egyik vege HDMI kimenetu a a masik meg DVI, nem ugy van a PS3-nal hogy csak a hozza gyartott kabeleket lehet hasznalni (lasd: xbox)?
  • NEXUS6
    Szióka:
    1. Pl. ezt is rá lehet kötni! Én is egy ilyen beszerzését tervezem, és elég jó árban mérik.
    2. Van a mikor van, van amikor nincs. Az esetek többségében eddig sajnos a programozók trehányabb munkát végeztek PS3 esetében. De azért van 1-2 jó példa is, az Oblivion és azt mondják a Dirt is sokkal szebb lett az Xbox-os változatnál, és hosszútávon reméljük ez a tendencia tartós marad.
    3. Van olyan kábel, amivel a PS3 HDMI kimenetét tudod összekötni az LCD TV DVI aljzatával, ha csak az van rajta. De HDCP kompatibilisnek kell lennie a Tv-nek!
  • Balli
    PAr kerdes:
    1. A PS3-hoz milyan kormanyt lehet venni? Csak a G25-ot lattam az viszont megadrága nincs valami olcsobb modell a konzolhoz?
    2. a egy jatek megjelenik boxra is meg PS3-ra is akkor a grafika minosege kozott lehet lenyegi kulonbseg?
    3. Az LCD TV-nek DVI kimenete van, azon keresztul tudom valahogyan csatlakoztatni a PS3-at?
  • NEXUS6
    Hgrrrrr;((( [irigy]
  • Jinchuu
    És nemsokára Ratchet and Clank Demo!! :D
  • cloud.strife
    Hogy miiii???? :)
  • cloud.strife
    Ezért hajtjuk a boltban a PS3-at egy 70" FullHD SXRD Sony-n!!!!! :)

Naazvazze odab@sz, akárhonnan nézzük!!!!! :)
  • NEXUS6
    Jó rendben, csak ha 1080p-t nézel az nem úgy történik, hogy egy távolság után kvázi átvált 720p-be, hanem egy sokkal nagyobb információ tartalomból vesztel fokozatosan kb ugyan annyit az adott távolságon.

Szal amit írtam az meg lesz: szebb színátmenetek, kevésbé szemcsézet/zajos kép, nagyobb részletesség.

Úgy tudnám bonyolultan/és érthetetlenül elmagyarázni: hogy miért is látszanak a valódi felvételek mindíg sokkal szebbnek mint a rendelrelt játék/videók?
    Mert a valóságos képet egy szinte végtelen felbontásból leskálázzák, a játékok grafikája, meg ált az adott felbontásra renderelődik. Ezért kell pl élsimítást is alkalmazni, meg egyéb effekteket.

Ha az 1080p-t nézed távolabbról, akkor a szemed felbontása szerint "leskálázódik", de akkor is jobb felbontásról indult.
  • Jinchuu
    Na mi jót találtam?? :D Hidden Videos on the Store!! 7 rejtett video az USA Storeon, hajrá:

#1 Little Big Planet ; Games/Downloadable Games/ Super Rub a Dub

#2 Ratchet and Clank ToD; Featured Items pg 2/Ridge Racer/UFRA Special Events pg 3

#3 NBA '08 ; Featured Items pg 2/Go Puzzel Game Packs

#4 Uncharted Drakes Fortune; View All/M-Q/Nacy Drew

#5 Singstar; Videos/Blu-ray Disc Movie Trailer/Bruce Springston Live

#6 Heavenly Sword ; Games/PS one Classics pg 2

#7 Folklore; View All, H-L pg 2, Lucky You
  • partizan182
    Nekem 82-es LCD-m van 2,25 m-ről nézzül (most mértem le) és már a 720p SEM jön át teljesen (ha közelebb megyünk a TV-hez egy csomó részlet kijön, ami eddig nem látszódott).
  • NEXUS6
    Az enyém átmérője 60 cm körül van, ezt azért messzebről nézem mint egy normál PC monitort olyan max 1.5m-ről. Ha normál tv-t nézek rajta akkor mehetek messzi is mert közelről sem látszik jobban. A kép mérete függőlegesen kicsit nagyobb mint egy normál kocka 50cm-es átlagos tv-é (két oldalt berak egy egy fekete csíkot ha pl. a Győzikesót nézem ugye;)

A 94 cm-es tv-t szerintem akár 5 méterről is nézheted SD-ben, ha HD-t nézel rajta és látni is akarod akkor 2-2.5m lehet az ideális távolság. Itt már 2-3 ember kényelmesen elfér.
  • feki25
    Sziasztok!
    Van eladó 4db eredeti játékom PS3-ra.Mindegyik kifogástalan állapotban van.Géppel együtt vettem csak megnézve és kipróbálva voltak.
    Sonic The Hedgehog 6k
    Virtua Tennis 7k
    NBA HomeCourt 6k
    NFS Carbon 6k
  • Jimanszky
    úúúúristen!!!!leesett a székről a joy-om:""(((
  • Jimanszky
    egy 94 cm-es full HD-ra gondoltam,de nem tudom,hogy elég lenne e.vagy nem túl nagy.2,5X3 méteres a szobám.
  • NEXUS6
    Jó akkor ennyit az elméletről, és akkor most jöjjön a gyakorlat;)
    (Dell 2407, 60cm átlójú megjelenítőn)

Először is az én szemem közel sem tökéletes, de letöltve a Superman videót a Storeból, ami megvan SD -720p -1080p felbontásban is és megszemlélve őket elmondható, hogy kb mindegyik között ugyan olyan eltérés van egymáshoz képest. Vagy is amennyivel jobbnak látszik a 720p az SD-nél legalább annyival szebb az 1080p is a 720p-nél!!!

És milyen messziről kell nézni?
    Hát ahonnan látja az ember. A nagyobb felbontás -kisebb pixelméret húzza magához az embert, a nagy képernyő méret meg mondhatni taszítja, ahogy az az elméletből is kitűnik. Hiába van 2m-es megjelenítőd, ha csak SD felbontást tud, egyszerűen hülyeség hozzá közel ülni, és fordítva.
    De nehogy elhidd már hogy nem érdemes 1080p megjelenítőt venni, mert azon úgysem látszik semmi. Látszik azon minden úgy ahogy kell, csak ugye nem abból a távolságból kell nézni a kisebb képpont méret miatt.

El kell dönteni, hogy olcsó nagy 720p tévét veszel, ami kicsit rondább képet ad, vagy kábé ugyan annyiért kisebb 1080p-t, ami tényleg kihozza a BD minőségét.

Szal milyen a különbség a Superman videón a 720p és a 1080p között? Először is sokkal hangyásabb a 720p, a színátmenetek rondábbak (gyak kevesebb szín), és pl a tömegben eltűnnek az arcok, csak pont pont vsszőcske készen van a fejecske marad. Ha a mozihoz közeli élményt akarsz, és nem moziteremnyi emberrel szoktál videózni, hanem max 2-3-an néztek egy megjelenítőt egy kisebb szobában akkor érdemes megfontolni egy kisebb 1080p megjelenítőt. De nem kell elsietni a dolgot, folyamatosan mennek le az árak!!!
  • Jimanszky
    de az a tv CRT tv volt:))).jaa,akkor értem már:)de hülye vagyok:S
  • partizan182
    :)
    Nem, a látószög nem arra vonatkozik (azért is tettem idézőjelbe).
    Szóval az idézőjelez látószög az a szög amit úgy kapsz, hogy a TV két sarkából húzol egy-egy egyenest a szemedhez. A szög az ami a szemednél van. Nyilván ha közel ülsz nagyon akkor ez nagyon nagy lesz, távolról meg kicsi.

LCD-t csak szemből érdemes nézni (oldalról veszít a kontrasztjából), nem az volt a fejfájás oka :)
  • DarkSector
    Megnéztem a The Club játék videóját....
    És egy dologra rájöttem...EZ ISZONYAT GÁZ egy játék!!!!!!!!!
    A Lost Planet földbe alázza....!!!!!!!!!!
    Úgyhogy nem kell megijjednie a Capcom-nak...:D
  • Jimanszky
    jó neked h tudsz angolul:((
  • Jimanszky
    jaa hogy nem szabad közvetlen szemből nézni?van benne vmi..ez mondjuk igaz!!volt egy 82cm-esem a szobában és nem a közelségtől fájt a fejem,hanem ettől!
  • partizan182
    Minden amit valaha tudni akartál a nézési távolságról ITT

A lényeg:
    "For HDTV sets, these minimum and maximum distances would get down to approx. 5.5 feet to 10 feet respectively - thus allowing for a more immersive viewing experience. "

1,7 és 3 méter között.

A szemet nem zavarja, de a fejed megfájdul ha túl közelről nézed a képet, mert mivel nem fér bele a teljes kép az "éles" látóteredbe ezért folyamatosan pásztáz a szemed ami fejfájáshoz vezet. 30-35 fokos "látószöget" javasolnak, az az optimális.
  • Jimanszky
    és a szemem nem fog tönkremenni:))?amúgy nagyon zavarja a szemet,ha közelről nézem?mert sztem nem.
  • partizan182
    Ez kell neked:
    Láthatósági diagramm

37 colnál 5 lábról látod a 1080 p-t, egy láb 30 centi, tehát ha másfél méternél messzebb ülsz már nem jön ki a 1080p.

Ha 2 méterre ülsz akkor már a 720p-t sem látod teljes valójában.
  • Jimanszky
    jaaa én nem azt mondtam h 94cm-nél,hanem úgy általában.persze 107 cm fölött,ez igaz!!
  • Shenmue26
    Hírek az E3-ról!
    Sega Rally Revo videó!
  • Noitulover
    a szem nem képes külömbséget tenni , max ha bebeszéled magadnak hogy mivel ez 1080p akkor bizonyára szebb , sőt "jobb" a kép amit épp nézel :) (valahol 42" töl lehet olykor külömbséget felfedezni ténylegesen , átlag emberröl beszélünk XD)
  • Jinchuu
    Hmm a plusz joy híjján pont ez van nekem is. :D
  • Jimanszky
    csak kérdés h érdemes e egy ekkora szobába.sztem van különbség 720p és 1080p között!a moncsimon még a 720p és az 1080i között is óriási a különbség!ja ezt nem neked,csak írtam:)
  • EmThor
  • Noitulover
    pontosan nem tudom de egy bizonyos kép átmérő alatt nincs sok értelme a full hd nak , legalábbis nincs szemmel észre vehető eltérés a 720 meg 1080p között , hacsak nme 1-2 méterről nézi az ember , szóval igen ez is csak lehúzás...