64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • stone
    Többször teszteli a memóriát egymásután, be tudod állítani hogy hányszor fusson. Ha túl bonyolult lenne akkor van egy egyszerűbb verzióm, elküldhetem mail-be. Mivel teszteled a vinyókat?
  • Narancs
    Nahh, betettem egy másik floppy olvasót, a vinyó tesztból az első 2 teszt hibátlanul lemegy, majd a 3. az advanced teszt egyszerűen megakad, nem ír ki semmit, nem csinál semmit...fél óráig ott hagytam a gépet és még mindíg semmi...nem ír ki semmi, csak hogy scanning the drive és ennyi, itt megáll...
    Viszont a memteszt 35 perce megy és még nem talált hibát, de még futtatom egy darabig...
    Szóval akkor a winyó lesz a gond?
    És akkor a memory test miért indul mindíg újra az indulásnál...???
  • [Walaki]D`Lair
    Közbe sikerült megcsinálni, ez az USB-s dolog volt a megoldás...
  • Met
    Nekem van egy USB-s vinyóm, ha rádugom a gépre akkor megjelenik az a kis zöld nyilacska és elindul az autómatikus lejátszás.
  • stone
    Nem értem. Van 98 telepítőd? Azért kell mert dosba kell hogy legyél és ezt legegyszerűbben bootolással tudod elérni úgy hogy win98 telepítőt indítassz cd lemezről és bebootolsz cd-rom támogatás nélkül. Beteszed a floppyt (nem kell hogy boot floppy legyen csak legyen rajta a memtest) és onnan indítod az exe-vel.
  • [Walaki]D`Lair
    HOHOHÓÓÓ!!! Ez egy USB-s eszköz?
  • Met
    Szűz winnel is ezt csinálja?
    Mi az USB-s eszköz?
  • [Walaki]D`Lair
    Nincs benne semmi lemez....ez benne a furcsa, előjön az automatikus lejátszás és elkezd valamit keresni...de hogy mit?
  • Met
    De milyen lemezt nem talál?
  • Narancs
    Nah, leszedtem a mamtestet is, meg a power maxot is, de nem akarnak elindulni azon a gépen...
    A régi gépen (ahonnan most írok) simán elindulnak a progik, a szóban forgó rossz gépen pedig azt írja ki, hogy nem bootolható lemez...hát beszarás...most mi legyen?

To: Stone & Borg & mindenki aki tudna segíteni
  • [Walaki]D`Lair
    Ezt a hibajelenséget produkálja apám frissen telepített windowsa...Minden jogtiszta rajta, sazlé nem hiszem hogy ez volna a probléma forrása...viszont én kifogytam az ötletekből, segítsen már valaki ha lehet...

• Narancs
    Okéá, kössz mindent, mindjárt kipróbálom őket!
  • stone
    Vannak vírusok amik tudnak boot record-ot törölni, de ezt egy bios beállítással kivédheted könnyen: Virus warning enabled!! Ha ezt engedélyezed akkor nem engedi a bios a boot record módosítását és pittyeg ha vmelyik program vagy vírus ezt akarja.
  • stone
    Bootolj be cd -ről, de ne az XP-ről hanem vmelyik win 98-ról ha van csak parancssorral ,a lényeg hogy dos alatt legyél és floppyról indítsd el a memtesztet.
  • Borg
    Szvsz a winyo lesz.
    Tessék ráküldeni a maxtor féle diagnosztikai programot.
    Netről le lehet szedni, egy bootfloppyról tudja ellenőrizni.
  • Narancs
    Azért lenyomom vhogyan, de nekem gyasnús hogy ez vmi vírus lehet, mert pont 1 hete jött elő ugyanez a gáz...
    Nem lehet hogy vmilyen vírus egyszerűen letörli a master boot recordot és ez a gáz?
  • Narancs
    Hogyan?
    El se indul a gép...
  • stone
    Mindenképp futtasd le a memtest programot!
  • Narancs
    A gép: (bocs ez ki maradt)
    Abit NF7-S
    2600+Barton
    Maxtor 80GB s-ata
    2*256Mb noname 333Mhz RAM
    350W codegen táp
    MSI FX5600
  • Narancs
    Hi!
    SEgítsetek lécci!
    Nagy bajban vagyok!
    1 hete a következő hibaüzenettel indított a win XP:
    UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
    Alá ezt írta ki: STOP: 0x0000ed, 0x000034....(vmi ilyesmi, pontosan már nem emléxem...)
    A winXP újrafeltételénél a telepítő progi nem látta a C partíció fájlrendszeret, és azt írta ki hogy formázatlan...
    Újraformázta és újra föltettem a winXP -t...
    Eddig semmi gond (!!!), de ma ismét előjött ugyanez a probléma, annyival kiegészülve, hogy indulásnál a memory test lassan fut, és mindíg újraindul a testelés!!!
    Ha nyomok egy skipet, akkor pedig a múltkori hibaüzenet fogad...
    Alulra ezt írja pontosan:
    xxx STOP: 0x000000ED (0x81F99E30, 0xC0000032, 0x00000000, 0x00000000)

Lécci segítsetek!
    Mi lehet a gond?
    A táp rossz?
    A memória?
    Az alaplap?
    A vinyó?
  • stone
    Ezt nem értem. Minek akarod leszedni? Még ha a kártyád nem is 9,0-ás akkor is maradhat.
  • Kaplan
    és honnan szedjem le??
  • Roll
    Start-Beállítások-Vezérlőpult-Hangok és audioeszközök
  • Roll
    dx 9 uninstall
  • Kaplan
    Hello!
    Egy nagyon láma kérdést tennék fel, hogyan kell teljesen lesikálni a DirectX9.0-t?
    Mert fel akarom rakni a DirectX8-t.
    ????
  • LezLee
    Kicsit bővebben lehetne? Magyar xp-m van, a control panel az a beállításokat jelenti?
  • Zetorg
    ááá, nem bántom :D
  • ollie
    vagy control panel/multimedia
  • ollie
    vagy control panel/multimedia
  • ollie
    ezt vissza tudod csalogatni a control panel/sounds -nál
  • ollie
    verd meg lécci a nevemben ;D
  • LezLee
    Megcsináltam a reinstallt is, de semmi. Továbbra sincs hang. Viszont most meg észrevettem, hogy a jobb alsó sarokban a system tray-ek közül eltűnt a kis hangszóró jelecske, amire klikkelve lehet beállítani a hangerőt. Lehet ennek valami jelentősége???
  • Zetorg
    már haverom ellopta :D
  • M@TriX
    reinstall? :)
  • ollie
    Akkor add nekem a másikat
  • LezLee
    A drivert pont így telepítettük fel, előtte leszedtük a régit, majd az újat. Az explorer beállításokban pedig (látszólag) minden ok, a hang lejátszása is be van jelölve, mégsem ad ki hangot. Én már tényleg kifogytam az ötletekből, nem értem mért csinálja ezt.
  • Zetorg
    úgy szereztem a lapot, hogy behozott egy ember két msi-t, hogy próbáljuk ki.1000ft/db áron vette őket :)
    a munkatársam letesztelte, de nem működött neki és azt mondta az embernek, hogy szarok, az ember meg mondta, hogy akkor nekünk adja, hátha tudunk belőle vmit használni.2 napra rá, mondom kipróbálom őket, hátha működik és voálá mindkettő hibátlan :))))))))
    a másik az valami újabb típus, volt, az tud 800-as fsb-t, meg dual channel ddr! :D
  • ollie
    hehe, lassan nekem is kéne egy új gép :D
  • M@TriX
    Aham, csak egy alap5let volt, akkor nézzük a következőt. ;)
    Ha drivert raktatok fel, akkor valszeg a hardver rendben van, mert máshol működik, de talán úgy kellene, hogy driver uninstall, és restart és a driver vissza, ha így volt, akkor meg kártya uninstall, kiszedés restart majd restart betét driver fel... a számítógép néha nagyon érzékeny tud lenni.

vagy

Explorer, Internet Beállítások, Speciális/ multimedia ott
    minden ok?
  • Zetorg
    a mostani gépemben IC7 van...