64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Adi
    :)
  • Adi
    Szerintem a windows teszi a faszságait rá... nekem is van patricionálva egy vinyóm és amin a win van állandóan kevesebb a hely... kajak para!
  • Lacc
    Áh srácok, megőrülök! Már voltam itt ezzel a problémával, ami azóta megoldódott "magától" egy időre, de megint itt van és még jobban tele van vele a tököm!

Fogalmam sincs mi, meg hogy hogy, de valami eszi a helyet a vinyóimról! Két KÜLÖNBÖZŐ 120 G-s sata vinyóról van szó, és mindegyiken az egyik partíción ilyen 10-49 mega hely van, és hiába törlök akármit, simán marad ugyanannyi hely.
    Namost első dolgom az volt, hogy ráeresztettem a legfrissebb updatettel a Norton antivirust, de nem talált persze semmit. Adware sincs. Nyomattam rájuk scandisket is, semmi hibát nem talált.
    És nem is emlékszem semmi olyanra, hogy felraktam volna valami marhaságot, ami ezt okozhatná.

Tudja valaki, hogy mi az isten miatt van mindez? Nem hinném, hogy sérülés miatt lenne, mert mondom, két különböző meghajtó, egy-egy partíciója (tehát a többi még jó teljesen ilyen szempontból). HELP plz!
  • Esrohnoil
    oké, megvan, a válasz:

Ez az üzenet általában azt jelenti, hogy az általad "regserver" jelöléssel (flag) ellátott fájl nem rendelkezik a regisztrálás lehetőségével. Távolítsd el a "regserver" jelölést (flag) a [Files] szakasz beli bejegyzésből és az üzenet eltűnik.

Akkor most nekem, mint laikusnak, mit is kellene tennem?
  • stone
    Milyen táp van a gépben?
  • ATISoft
    A hibaüzenet jelentését és hogy mit kell vele csinálni itt megtalálod:

http://kornelpal.aom.hu/innosetup/faq.aspx#noregserver

Nekem még nem volt ilyen hibám, szóval még nem próbáltam.
  • Esrohnoil
    Ez ezt írja ki, de a többi sem játssza le a féjlokat.
    Viszont most K-lite-ot akartam telepíteni. 2.25-öst, és ilyeneket ír ki:

C:\windows\system\divx.dec.ax

Unable to register the DLL/OCX: DllRegisterServer failed; code 0x80040154

De nem csak enél az egy file-nál...
  • ATISoft
    Próbálj meg egy directx frissítést.
    Csak egy 5let, de hátha...
  • ATISoft
    Nekem is van egy kis proglémám.

Tegnap lett meg az új gépem (P4 2.8, ASUS P4P800).
    Feltelepítettem rá a winxp-t, próbálgattam stb. minden ok.
    Ma reggel bekapcsolom, se kép, se hang. Érdekes, gondoltam, mivel tegnap többször is ki-be kapcsoltam a gépet és semmi gond nem volt. Ma reggel meg se nyikkant. A táp beindult, perifériák elindulnak, csak a lap nem éledt fel. Kb. a hatodik próbálkozásra viszont elindult. Mitől lehet ez?

• ATISoft
    Van egy angol nyelvű fórum ami ezzel foglalkozik, csak nem vagyok profi inglisből, hátha te kibogózol belőle vmit.
    Media Player Classic

Milyen lejátszót használsz amúgy? Mindegyiknél csinálja?
  • Esrohnoil
    Help!!!

A köv. problémám van videok lejátszásánál:

"failed to create the filter graph object."

Ezen hogy tudok segíteni?
    Bármilyen codeket teszek fel, nem jó.
  • baalmoth
    hello!
    láma vagyok kéne 1 kis segítség...
    vinyó 40gb formálásához milyen progit használjak xp alatt
    köszi előre is
  • Ramore
    A dátumokat már sikerült módosítanom, viszont a szerző és a cégnév módosítását még nem próbáltam.
  • joe69
    angol bill. van a notebook-omon, de azt hallottam, hogy valamilyen billentyu komboval elo lehet csalni ekezeteket(shift+valami?)...
    aki tud errol valamit help plzz
  • Borg
    A word doksiban van egy adatlap nevű dolog. File menü. Ott benne van a létrehozás, módosítás, és utolsó megtekintés dátuma is asszem.
    Hogy mindegyiket tudod e módosítani... passz.
  • Ramore
    Tehát az idő visszaállítás a 100%-os megoldás? Ezt a "vezérlőpult/dátum és idő"-n belül tudom módosítani? Léteznek kis programok is erre a célra (File Date Changer), de a síma idővisszaállítás egyszerűbbnek tűnik nekem.
  • Borg
    A jó kérdésben benne van a válasz is...
  • Ramore
    off

Tudna valaki sürgősen segíteni abban, hogy visszamenőleg kellene megírnom word dokumentumokat az otthoni gépemen, amiket másnap a melógépbe be kellene vinnem, és azt a látszatot kellene kelteniük, hogy 2003-ban készültek.

Van erre valami megoldás?

Vissza lehet esetleg állítani az otthoni gépemben az időt, hogy aztán a melógépbe bevitt word dokumentumokon 2003-as dátumok legyenek?

Remélem érthetően írtam le a problémámat, köszi előre is a segítséget!

on
  • ollie
    hehe, én ugyanezt válaszoltam neki a forum chaten :)))
  • CoolStuff
    Csá Stone!
  • stone
  • NeoMaN
    Ha van rca bemenet a tv-n akkó igen.
  • M@TriX
    sztem ilyen kérdésre magadnak kell megtalálni a választ. Megnézed a géped és a TVd hátuljad. Ha valamely lyukba bele tudod dugni, akkor nézd meg működik-e, ha nincs lyuka, akkor nem.

Rossz az aki rossz lyukra gondolt. ;)
  • Gomolya
    Jóvan, S-Video - RCA átalakító van, azzal megy?
  • M@TriX
    kb. ez a válasz egy ilyen kérdésre. ;)
  • Borg
    Bekeretezteted a fényképet, és ráállítod a TV tetejére.
    Máris kint lesz a PC képe a TV-n.
  • Gomolya
    Sziasztok!
    Tudja vki véletlenül hogy kell kitenni a PC képét a TV-re?
  • Revenge
    sziasztok router problémája lenne a barátomnak és mondta hogy ha tudom érdeklődjek...mert sajnos én nem nagyon értek hozzá ez lenne a gondja neki:"a router kezelőfelületére pw hiányában milyen módszerral lehet bejutni, a belső hálózatból" előre is köszi a segítséget
  • Gabesz amd64
    Persze hogy elég!4 sarokra mindenképp!
  • perempe
    Most rakom fel új alaplapomat. 6 alátét elég? Ennyi volt a Codegen házban...
  • Akuma
    igen csak árlistán nem írják oda, hogy az valójában nem 6mpixeles, hanem azt én néztem meg a gyártó weboldaláról, hogy mi is a helyzet...
  • Zetorg
    én tavaly vettem egy Trust F@amilycam 500-at (valami ilyesmi neve van :D).3,3 mpixel és tök szép képet csinál.33ezer volt!
  • ollie
    A digitális zoomot is felejtsd el. Amúgy meg mit akarsz venni 40 rugóért? Még jó hogy nem valódi 6 megapixeles felbontást. Már a 3 sem rossz ennyiért.
  • Akuma
    kár, pedig 30ezerért láttam 6,6mpixelre interpoláló 3,3-as gépet 4*digitális zoommal
    iletve 40ért 6mpixelre interpoláló 3,2-es gép, amihez 2*optikai és 2*digitális zoom van
  • ollie
    Nem jobb, mert homályosabb, szemcsésebb lesz az interpolált kép.
  • Akuma
    aham, de akkor mégis jobb a ráírt 3,3mpixelnél (ha kb 4mpixel a minősége), nem?
  • Borg
    Az egy parasztvakítás.

Egy példa:
    Cégnél van egy 4MP-es HP gép. Csinálok vele egy max felbontású képet, majd betöltöm photoshopba. Itt pedig látszik, extrém nagyításban, hogy nem minden pixel színhelyes, hanem sok közülük csak mellettük lévők átlaga.

Magyarán a gép igazából 2 max 3 megapixeles, és ugyanolyan eljárással még gépen belül feljebb nagyítja, mint amikor a phostoshopban a resize funkciora nyomsz.

Tehát az interpolált 6,6MP közel sem annyi, mint egy normál 6MP gép képminősége. Az interpolált 6,6MP-t egy sima 4MP képből photoshoppal meg tudod csinálni.
  • Akuma
    hello, talán egy kicsit eltérő, de eléggé fontos kérdésem lenne.. digitális fényképezővel kapcsolatosan, mégpedig az interpolált képet kérdezném, mi is ez? ugyanolyan minősége van, mint az eredetí felbontának?? pl egy eredetileg 3,3mpixeles gépre odaírják, hogy 6,6mpixel interpolált...
    minden fényképező tud interpoláltan kb ennyivel nagyobb felbontást késziteni?
    végül az interpolált kép megy-e a képminőség romlására?
  • stone
    Mindenesetre a virus warning-et hagyd engedélyezve a biosban akkor nem tünhet el a boot record nyomtalanul.
  • Narancs
    A memória jónak bizonyult, a vinyót pedig a maxtor teszt progijával, a power max nevezetűvel teszteltem...
    Amúgy most semmi hiba, föltettem újra az XP -t és hibátlan a működég, de letöltök újabb s-ata & alaplap divereket, hátha úgy megjavul a dolog...kössz minden segítséget!