64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#3449 Lehet, hogy a jumperelésekkel van a gond, mert valszeg arról (is) akar bootolni. A rackes vinyót jumpereld át slave-ra, és persze nem árt megnézni, hogy a kábelen hol helyezkedik el a vinyó, valamint mi van beállítva a biosban, hogy honnan bootoljon a rendszer. -
#3448 a formázással lehet valami, esetleg ha nem gond, egy win9x-es gépbe mentsd le az adataokat és formázás winXP alatt... -
ATISoft #3447 Nem hiszem, hogy a táp lenne a gond. már leszedtem mindent a gépről korábban, csak az alaplap volt rádugva, bővítőkártyák kiszedve, hdd-ről, cd-ről táp lehúzva és ugyanaz volt a helyzet. A videokártyám egyébként egy ABIT Gf4 ti4200-as.
Viszont tegnap telepítettem az alaplap egyik progiját, ami a bios üzeneteit "elmondja". Eddig ugya sípszó sem volt, gondoltam hátha kiderül valami ezzel a módszerrel. Na bekapcsoltam a gépet és a következő üzenetet hallottam:
"computer failed cpu test" Tehát vagy az alaplappal van gáz vagy a procival. -
#3446 Próbáld rack nélkül először és ellenőrizd a jumperolást! -
#3445 A rack-ben lévő lemez egy 40 G-s Quantum, ami eddig tökéletesen működött... -
#3444 Help pls!
Egy - délután még működő - vinyót hazahoztam, és bepakoltam a rack-be, hogy másoljak róla. A bios tökéletesen felismeri a vinyót, az xp (magyar, SP1) indul mint állat, kb. fél perc múlva betöltés helyett csak sima fekete képernyő van. Várok türelmesen (holott már rég be kellett volna töltődnie az xp-nek), indul a chkdsk, ránéz a rack-ben lévő vinyóra és azt írja, hogy: E: meghajtóban lévő lemez nem Windows XP lemez. Folytatja a hibajavítást? (I/N). Viszont már automatikusan(!) nem választ ad... mi a franc történhetett a vinyóval???? -
#3443 Gyenge a tápod ahhoz a géphez az tuti még ha nem is az okozza a problémát. A videokártyád milyen? -
ATISoft #3442 Csak most tudok válaszolni, hétvégén nem voltam netközelben.
Szóval a táp egy Codegen 300W-os.
Hétvégén kísérleteztem egy kicsit. Kipróbáltam másik géppel a tápot (igaz nem p4-es) azzal ment. Szóval nem vagyok benne biztos, hogy az lenne a gond. Sőt, lehúztam róla minden cuccot, cd-ket, vinyót, egyedül az alaplap volt a tápra kötve és ugyanaz a helyzet. Kb 1-2 percet kell "melegednie" és utána beindul. Amikor meg már megy, semmi gond vele. De ha kikapcsolva áll egy ideig, megint kezdődik előről a helyzet...
Próbálkoztam a BIOS frissítéssel, elem kicserélésével, semmi változás.
-
#3441 Annyi probléma még van, hogy azon címek elé ami nem www-vel kezdődik nem teszi be magától, na ehhez kellene segítség. Előre is kösz. -
#3440 Á már tárgytalan megtaláltam a megfelelő bejegyzést a registryben -
#3439 Elkaptam egy kis cuccot, annyit csinál, hogy berak egy filet a win\system32 könyvtárba, meg egy searchpage.html filet a c: gyökérbe, és ha elindítom az explorert ezt hozza bel startlapnak, akármit csinálok, és a registryt is teleírja ezzel a szeméttel, nade kitöröltem a fileokat, a registryt kipucoltam, viszont van egy kis gond, mégpedig, az, hogya pl a címorba beírom, hogy www.supergamez.hu akkor kiírja, hogy ilyen nincs, és csak akkor fogadja el ha eléírom a http-t, ez nem is lenne gond, de hát elég unalmas minden cím elé ezt is odabiggyeszteni, így segítséget kérnék, hogy mit kell állítani regystryben átírni, hogy a http-t alapból elérakja? -
#3438 A 400-as is cl2.5 333mhz-en:) -
#3437 Van ez a két RAM.
Kingston 512MB-os DDR RAM (PC333)
512MB-os PC333 DDR-SDRAM, Non ECC, CL2.5, élettartam garanciával
Kingston 512MB-os DDR RAM 400MHz DIMM CL3
512MB-os, PC400 DDR RAM, CL3
Szerintetek melyiket érdemesebb venni? A lassabb de gyorsabb időzítésűt vagy a gyorsabbat de lassabb időzítésűt? Árban ugyan az. -
Bandeeka #3436 Sziasztok!
Tudna nekem vki segiteni? MSI K8T Neo alaplapot akkarok venni de nemtudom mit jelent rajta ez: BuzzFree technológia
Segitsetek pls köszi -
#3435 Borg! Neked volt igazad, köszi. Elindítottam játékon kívül a videobejátszást és ugyanúgy rángatta a képet, itt már gondoltam hogy nem a géppel van a gond. Nézem milyen szűrőket használ a player és volt egy ilyen: Intel indeo video decompression filter 5.11, és a sequence properties fül alatt két alkalmazás: drop frame és drop quality. Mindkettő ki volt pipálva és ahogy kivettem a pipát teljes mértékben megszünt minden rángatás. Codec problémára gondoltam volna utoljára, de ebből is kiderült hogy nem mindig a hardver a hibás. Mégegyszer köszi. -
Easy Rider #3434 köszi. a szaggatásnál nédd meg a feladatkezelőben, hogy mi mennyi mem-et használ, és az előjegyzett memória ha a felét legalább elhasználja, sztem az lesz a gond -------> zárj be egy pár futó alk.-ot ami nem kell -
#3433 Igen, fel van telepítve de gondolom nem kell betöltődnie indítópultból mert nekem csak telepítve van. -
Borg #3432 application accelerator fentvan? -
#3431 De megint vinyó töltésnél mint a farcry-ban csak itt nem swap-ról van szó. Nem lehet hogy az i845e chipset gyenge? -
Borg #3430 Ha videobejátszás alatt szaggat, az codec probléma is lehet. De nem ismerem a mafiát. -
#3429 Lehet a Norton engedélyezte helyetted, na mindegy. Használj shift+del-t. -
#3428 Csakhogy nekem az az első dolgom win install után hogy kikapcsolom a lomtárat minden meghajtóra...
No mindegy, köci szépen. -
#3427 Én ismét szaggatási problémával küszködök, pedig nem egy mai játékról van szó: Mafia dx8.1. Ez a game a régi gépemen (1.3 Tualatin Celeron 384MB ram, Geforce3 Ti200) üres win98 alatt szaggatásmentesen futott, a mostanin meg a videobejátszás rángat pedig ahogy néztem fix 25FPS-es. A rángatás a vinyó led felvillanásakor történik. Ezt mi okozza szerintetek (mert hogy nem swap-olás az tuti)? -
#3426 Nálam is volt ilyen, alaplapcsere oldotta meg... -
#3425 most látom csak hogy geforce 3 ti200-ad van. Nagy valószínűséggel ez okozza a problémádat mert 1 hónapja még nekem is az volt és már a vége fele ugyanez a hiba lépett fel nállam is, így szerintem nem táphiba. Írták páran hogy GPU cooler hiba de nem az volt mert zsírúj titan coolert vettem rá és a hiba továbbra is fennállt, az új karimmal meg megszünt. -
Easy Rider #3424 kb 1,5 -
#3423 Hány éves a táp? -
Easy Rider #3422 amd 1133 athlon, a táp Acorp 230W :) (sztem ez lessz a hiba), amptron alaplap, geforce 3 ti200, 256 mb ram -
#3421 Írd le a teljes konfigot! -
Easy Rider #3420 Hi! A gépem néha nem kapcsol be elsőre, hanem csaak másodikra (gép megy monitor meg nem kapcsol be), utána müxik. Szerintem Táp lessz. ?? -
#3419 Ne is haragudj, de sejtettem hogy vmi nagy lámaság van a dologban. A shift+del ugyanaz mint amikor üríted a lomtárat csak ha így törölsz akkor ezt nem kell csinálni. Ha intézőből törölsz akkor LOMTÁRAT ÜRÍTS MERT NEM TÜNIK EL FIZIKAILAG AZ ADAT!!! -
#3418 És most már töröl rendesen az intézőből is. Lehidalok. -
#3417 Hát ez érdekes. Shift-dellel működik, amit törlök az le is jön, felszabadul szabad hely. Mi is ez a shift-del? :D
Nem nagyon értem akkor, mi a hiba... Talán nem töröl rendesen az intéző? Meg mi szemetelte tele a vinyókat... -
#3416 Ha Windows Commandert használsz és van film vmelyik partíción akkor töröld már le shift+del-el és írd ide hogy van e változás. -
#3415 Nem segített :( Leszedtem az egész Nortonos vackot, protected bin kitörölve, mgé rá is kerestem mindenhol, nyoma sincs. De mgé mindig ugyanolyan kevés hely van, és akármit törlök, nem változik.
De az is érdekes, hogy akármilyen nagy file-okat törlök le ezekről a particiókról, szemvillanás alatt "letörli" őket, semmi kerregés, semmi várakozás... ehh :( -
#3414 A Norton protected bin ha nincs letiltva akkor az összes törölt fájlodat elraktározza, alapbeállításként engedélyezve van! -
#3413 Nem, swapnak van külön partíció... Ezt a Norton protected bin-t megnézem. -
#3412 Norton utilites, Norton Internet security 2004 vagy hasonló. A bűvös bűnös pedig-----> Norton protected bin.
Tessék kikapcsolni.
Ha mégsem akkor nemtom... -
Borg #3411 Nem használsz valami dinamikusan swappoló progit?
Lehet hogy olyasmi probléma, mint amikor a windows maga határozza meg a swap file méretét, és az csak nő és nő.. -
#3410 Na jó de most nem a C:-ről van szó... Meg mint mondtam, beállít mindkép esetben a szabad hely 40 mega köré, és nem mozdul onnan...