64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • nemcsakfeel
    PowerStrip 3.x nemtudom mit adtak ki nemrégiben.
  • FRenkie
    most néztem a guru3d.com on hogy a egfrisebb nvidiadriverek valami forceware-rek. az jobb mint a detonator vagy újabb, vagy más?
  • FRenkie
    köszi
    esetleg valami finomság, amit ajánlanátok?
    asus a7v8x-x alapla, asus v8440 vga, barton 2500+
    valami jó vga tuning progi?
  • [Jakuza]
    Nem art eloszor a drivereket feltenni utana Dxet es a tobbi szart. :P
    A drivereknel eloszor alaplap drivere az elso, a tobbi sorrendje nem fontos.
  • FRenkie
    szisztok!
    lenne egy lámer kérdésem:
    Ha formatálom a C:-t és újratelepítem a windowst(xp), utána milyen sorrendben installáljam a dolgokat? Alaplap, VGA, hang ... ilyesmi. Fontos a sorrend?
  • nemcsakfeel
    lol
    ez HW segítség topik :))
    amúgy meg google.com on üsd be az hogy Yale + University + <enter>
    :)
  • tujon
    a Yale egyetem-ről valami tájékoztatót nem tudtok valami internet cimet esetleg!
  • ollie
    MBM vagy ASUS PROBE vagy SPEEDFAN mind megmondja neked a feszeket. De a videokari feszeit egyik sem.
  • ent
    Szerintetek létezik a táp feszültségét grafikonba foglaló figyelő progi?
    (Megtudnám hogy mikor csökken le annyira, hogy az 5950u kilép hibaüzivel)
  • ollie
    Érdekes, de örülj neki, ha jól müxik, mert ha ez igaz, akkor a procid valszeg nagyon jól tuningolható, és alig melexik. Na de sejtésem szerint a prociban rosszul szolgáltatja az adatokat.
  • ATISoft
    Mitől van az, hogy a P4 2.8-as Northwood procim a BIOS szerint 1,2V VCORE feszültséget kap? (CPU-Z szerint is)
    Elméletileg 1,5V-nak kellene lennie igaz?
    Gond nincs vele, működik, csak hát zavar, hogy mitől lehet.
    Másik táppal már próbálkoztam.
    Eddig egy 2,4-es Prescott volt benne, annál megvolt az 1,5V.
    Az alaplap egy ASUSP4P800-E
  • nemcsakfeel
    Hát a win98 a frissítésekkel nem sokkal megy, bár próbáld meg a PowerToy rebuild opcióit.
  • KViktor15
    Hi all! Van egy 1.6-os P4-esem gyári intel hűtővel. Normál esetben mennyit forog egy proci hűtő, mert az enyém a BIOS szerint 3125-öt, de az AIDA32 szerint 5200-at. Ez hogy lehet? Melyiknek higgyek. Amúgy azért kérdem mert a proci 45°C-os ami sztem egy kicsit sok. Vegyek új hűtőt szerintetek? Előre is kösz!
  • Esrohnoil
    HELP!
    videocodekes fórumban nem tudtak segíteni...
    Szal miért nem hajlandó a gépem a codecek .dll kiterjesztésű fáljjait regisztrálni? Így nem hajlandó lejátszani a gép a videok 80%-át.
    Media Player Classic is vmi olyasmit ír ki állandóan h. "Failed to render the file graph object."
    DivX player meg: "Unknown exception caught."
    Ha a wint újratelepítem (98'SE), akkor is ez van (úgyértem ha javítani próbálom hátha vannak sérült fileok, de nem változik semmi).
    Többféle codecpackkal próbálkoztam, de mindnél ez van, azoknál is amikre mások azt írták h. náluk úgy jó...
    Vki tud segíteni?
  • nemcsakfeel
    ugyan úgy mint ahogy a biosban van olyan hogy adott időpontban felébred, bekapcsol. Annyi mintha benyomnád a bekapcsoló gombot, csak ezt a bios automatikusan, küönböző eseményekre tudja megtenni.
    Az időzítős dolog műxik, a lanos nekem nem. De ha van neked rajta külön kábel akkor próbáld ki. Bár nem tudom hogy a hálókártya honnan veszi hogy most neki kell ébrednie ( pl egy koaxos lanon mindenki ugye megkapja a csomagot , de csak az értelmezi akinek szól. Vagy a felébredéshez a MAC addressét kell tudni a másik gépnél??
  • Mat
    Nekem a hálókártyán van egy vezeték amit össze tudok kötni az alaplapon lévő WOL "bemenettel" Jha meg mit értesz pontosan azon, hogy a bios fel tud ébredni?
  • ollie
    Nemtom, de én még soha nem próbáltam.
  • nemcsakfeel
    bár nekem még nem sikerült erre a funkcióra rábírnom a gépem.
    lehet hogy csak alaplapi kártyáról tudja?
  • ollie
    Ja, bebootol, ha a hálóról ilyen irányú kérelem érkezik.
  • nemcsakfeel
    A bios fel tud ébredni lan "hívásra".
  • Mat
    Hahó! Azt szeretném kérdezni, hogy az alaplapomon van egy WOL (Wake On Lan) felirat. Nha ez micsoda? (Gigabyte 7VTXE+ Socket A)
  • stone
    Ezt így nehéz megmondani, passz.
  • nemcsakfeel
    A boot manager tisztes neve Boot Magic 5.0 és ugyan úgy a power quest adta ki mint a PM -et.
    Nekem minden hozzáféréskor jelez a bios, és ezért bosszantó.
    Most is átnéztem navval pár cuccot a közös partíción de semmit nem talált. + hogy a másik vinyó is lekresselt.. nem tudom mitől lehet.
  • stone
    Nem ismerem a Boot Managert de elvileg csak akkor aktiválódik ha új partíciót hozol létre vagy törölsz/módosítod a fájlrendszert.
    A másik dolog nállam is úgy van.
  • nemcsakfeel
    A bios virus warning al az a baj hogy a Boot Manager re is aktiválódik, így minden bekapcsolásnál jelezne!!!
    A másik érdekesség : másik vinyó is van a gépben, de az a biosban le van tiltva ( így w98 nem látja, csak az XP ), egy nagyonrégi 500 MB-s. Miután volt ez a dolog és elindítottam a Partition Magicet, kiírta hogy a disk 2 őn hiba van vmi cylinder mérettel...
  • stone
    Akkor passz, nem vírus lesz szerintem mert a NAV megtalálta volna ha frissítve van, online keresőt meg nem tudok.
    Egyvalamit viszont érdemes megcsinálnod: Kapcsold be BIOS-ba a Virus Warning-et enabledre ha újraraktad a win98-at, és így nem tud eltünni a partíció mert a bios egyből pittyeg ha valami vírus vagy program hozzányúl.
    Ha így is eltünne akkor több mint valószínű hogy a vinyóval lesz probléma.
    Még 1 dolog: futass a vinyón le azért Norton Disk Doctor-t és full scandisk-et hátha talál boot sector hibát.
  • nemcsakfeel
    Pár napja ellenőriztem + akkor a többi partíciót is szét kellett volna vágnia.
    Vmi onlájn keresőt esetleg tudsz ajánlani? Navval néztem + avg vel.
  • stone
    Azért zárod ki a vírust mert leellenőrizted és nem találtál?
  • Punker
    SP1 mindenképp kell
  • ollie
    nézz körül a biosban, nem ismerem mindegyik gépet
  • nemcsakfeel

Erre senki semmit ?
  • Punkerwork
    icq-n miért nem vagy soha?
  • Titan
    Koszi ez jól esett....
    MSN-en szétrántom majd...:)
  • Titan
    hmm....a bios frissitéssel kész vagyok de...lehet, h igazad lehet mert az USB cntrl 2.0, a többi meg USB 1, ha jól láttam bootolásnál...A biosban hol állítom át??
    Most, h leszedtem a driverét és az XP driver hajtja az egeret már a betőltésnél, ahol bejelentkezést választok, már ott megkukul az egér és csak a ki-be húzásra reagál ismét...
  • Titan
    Erre inkáb nem reagálok..
    De...Te meg dógozzá vazzeg, me' arcod lerántom...és Te is égni fogóól..te-te hüle!
  • Punkerwork
    majd ír msn/icq-n :)
  • ollie
    gondolom most megnyugtattad :)
  • Punkerwork
    Hentes vád ki az egész gépet az ablakon, gyűjtsd fel majd pisáld le, és akkor lesz időd a családra :)
  • ollie
    Nézd meg azt is, hátha usb 1.1-re van állítva az usb a biosban.
  • czky
    Az alpalapi biost kellene frissítened. www.abit.com.tw