64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • steweee
    csak belepillantani volt időm a topicba, de olvasom hogy vkinek volt satás vinyó gondja. tesóm nemrég vett egy satás 160 gb-sat, és már tele volt kiírni való játékkal meg filmmel amikor rájött hogy az ÖSSZES hibás. végül kiderült hogy át kell állítani a biosban az íráskésleltetést magasabbra, már nem tudom mennyire de vagy duplájára, és rögtön megjavul, vagyis nem a vincseszter rossz. remélem tudtam vkinek ezzel segíteni akinek esetleg ilyen problémája van vagy épp most vesz satás vinyót
  • steweee
    amd athlon xp 1700+ -os procim van jelenleg, már több mint két és fél éves, nagyon jól szolgált eddig, és talán még fog is egy ideig, de már gondolkodok új proci vásárlásán. mi éri meg most ár/teljesítmény tekintetében a legjobban úgy, hogy jelentős teljesítménynövekedést is elérhessek vele? abit nf7-es lapom van és radeon 9500-as ami 25%-al húzható, meg 756 mega (3*256) pc 2100 as 266 mhz-s memória, ami szintén több mint két éves, de akkor még nagyon drága volt ráadásul kingstone, úgyhogy annak a cseréjén nem gondolkodok, mert ezek valószínűleg nem romlanak el, viszont nem is húzhatóak semennyire.van jópár játék ami számításigényes és érzem hogy kevés már neki ez a proci(stratégiaiaknál főleg)milyen procit érdemes venni a gépembe? kicsit le vagyok maradva, a mostani árlistákon amd sempron-t látok ami ha jól tudom kevesebbet tud mint az xp.
    AMD ATHLON XP 2600+ 18 160 Ft 22 700 Ft
    amd sampron 2500+ /333 mhz 12.000 15.000
    ez a kettő tűni szimpatikusnak, meg gondolom ezeket még lehet húzni kicsit. illetve annyi lenne még a kérdés hogy mennyivel gyengébb a sampron játék alatt a normál xptől, illetve egy 2500+-ös sampron JELENTŐSEN erősebb e mint a jelenlegi xp 1700+-am, és hogy a 266mhz-s memóriákkal ki tudja e futni magát egy 333mhz-s processzor, lehet e kevesebb alaplapi frekivel nagyobb szorzót adni neki
  • [NST]Cifu
    A SATA problémára látatlanban semmit nem tudok mondani, másik portba dugva is meg kell próbálni, új driver, stb. lehet a probálkozás iránya...
    A hangkártya terén nézd meg, hogy nincs-e megtörve a hangfal kábele (mondjuk dugj be egy fülhalgatót, hogy az is recseg-e).
  • [NST]Cifu
    Nagyon függ attól ki adja és ki veszi, milyen körülmények között, stb.

Nagyságrendileg én kb. 40.000Ft-ra taksálnám, az más kérdés, hogy nem egy olyat láttam már, hogy a laikus anyuka/apuka vett egy számítógépet a kisfiának, 30.000 Ft-ért, mikor megnézem kiderül, hogy egy 286 vagy 386-os gép EGA videókártyával, 40Mbyte-os vinyóval -
    és akkor szeretnék bővíteni a gépet, mit vegyenek bele, azt hallották, hogy elég jobb videókártyát, meg több memóriát beletenni...
  • GixEr
    Egy ismerosom Vnet-es, (Gödöllö) ott volt noveles.
  • MiloShee
    Csáó!Olyan gondom van,hogy szerintem az undormány Gigabyte GA-7VT600 1394-es deszkám haldoklik.Ha sATA-ás vinyót kötök rá akkór előbb-utóbb lefagy újraindul,vagy egyszerűen megáll kb 6 mp-re az egész vas.Ezt mondjuk kiküszöböltem sima IDE-s vinyóval,de a csere után kb egy hónappal az integrált hang adta fel a harcot(szerintem).A jobb csatorna piszkosul recseg,kb ezerféle driverrel próbáltam de semmi!Véleményt plz!!!THX!
  • powerdozer
    A sebességnövelésre 2004. december 8. és 2005 április 30. között kerül sor. Még van egy pici idejük!!!
  • Gabesz amd64
    Hát énis inviteles vagyok küldték a levelet de semmi változás nem történt eddig!
    Pedig január 24-29-ig ígérték hogy övelik és ekkor várható lett volna hogy nem lesz net!De volt és még mindig ugyanannyi a sávszélleségem...
  • STLRR
    Sziasztok!
    Nekem nem teljesen problemam van csak annyit szeretnek kerdezni, hogy van e kozottetek olyan aki Inviteles(vagy Vnet-es)es igertek neki ADSL sebessegnovelest es megtortent e nala?Mert nekem igertek, kuldtek is levelet, hogy ekkor es ekkor karbantartas lesz de nem tortent semmi?
    Elore is koszi!
  • Tufa16
    Sziasztok. Sry az offért de ezek kb mennyit érnek eggyüt?

Egy IBM alaplap+Pentium MMX proci(200-400mhz, nem tudom pontosan)

Egy Acorp alaplap(nem tudom milyen)+Celeron proci 300-500mhz közötti teljesítmény+hozzávaló hűtő(képen látható). elég halk..

Egy 250W-s táp, noname.

Két darab 2*64es 9ns SDRAM. Az egyik biztosan egy NEC, viszont a másikon nem látok semmiféle márka jelzést a HP-n kivül.

egy 6,5 Gigás Samsung vinyó.
  • PLackó
    lefuttattam de nem segített.végülis újraraktam az XP-t.
    azért köszi
  • Scape
    Nincs mit.
  • mustar
    Ezaz megvan, köszke. A böngészőm volt rosszul beállítva, 1000 hála
  • Scape
    Már mint elolvasni segítsünk?

Más felbontáson megnézted hogy el tudod e olvasni. Egyébként az IExplorerben van a Nézet menüpontban olyan, hogy betűméretet megváltoztathatod. Az hátha segít. Pontosan már nem tudom hogy hol van már nem használok Iexplorert.
  • mustar
    Hello!

Van egy elég bosszantó hibája a gépemnek, ami eddig nem volt. Szóval van egy 17"-os belinea lcd monitorom, 1280*1024 felbontást ajánl a papírja, abban is használom. Pár napja vettem észre, hogy néhán weboldalon a kisbetűs részeket nagyon homájosan jeleníti meg, majdhogynem olvashatattlan. Radeon 9800-as kártyát használok eddig ilyen hiba nem volt. Ja és xp sp2-t. Itt vagy egy oldal amit alig tudok elolvasni: http://pinkbike.com/modules/photo/?op=list&ROWINDEX=28&ptimestamp=243666000 illetve: http://forum.bikemag.hu/

Légyszi segítsetek!
  • NeoMaN
    trójai ellen: Spybot Serach and Destroy
  • Csoni
    Én is összeszedtem valahonnan egy trójait.Nem tudtam leírtani semmivel,csak a reinstall segített.
  • PLackó
    mát mindenféle tűzfalat is kipróbáltam.már csak win reinstall segíthet?
  • PLackó
    és ha trójai akor mivel tudom kiírtani?lefutattam a NAV2004-et,a MCaffe 2005-öt, de sehol semmi.
  • NeoMaN
    szar táp vagy melegedés
  • baddog
    Hello!

Valaki segtisen !mert ha elindittok valamilyen gamet akkor ujra indul a masinám!!!plz help
  • _Vegeta_
    Legrosszabb esetben trojai.
  • barret
    Ha a netet kihúzod a gépböl akkor megszünik?
    Nekem a nem netes hálókártyám csinál hasonló dolgokat,igaz belsö hálózaton.Crystal internet meter szerint!
    Ha letiltom a figyelését,megszünik a gond:)
  • PLackó
    valami folyamatosan eszi a sávszélességem.a fogadott nem nagy baj ,(kb. 1 kb/s)de az elküldött az már zavaró.(10-15 kb/s)Az ég világon semmi nincs elindíva,semmi baj nincs a folyamatokban sem.multi-zni sem lehet,mert elfoglalja az egész feltöltésem.miért?mit tudok tenni?
  • CaptSpock
    Hali mindenkinek!

Tud vki segíteni? Acer 1721hm TFT monitorom van, időnként ha telepítek ezt-azt, néhány játék képe vibrál egycenti vastagon végig a képernyőn. Nem a játékok hibája, néha elindulnak teljesen tiszta képpel.
    Codecpack(ace 6.0) uninstall, probléma megmaradt. Látott már vki ilyen jelenséget?

Ha vki tud jó választ, kérem ne tartsa magában :)
  • Borg
    Az oprencer fórumban keres ehhez topikot. Van bőven.
  • Dimitri
    Üdv!!
    (Lehet hogy ez a hozzászólás nem ide való de máshol nem tok segítséget kérni.)
    mpg fájlokat szeretnék avi formátumba konvertálni de nem találtam egy normális programot. Tudna vki ajánlani egyet?

előre is kösz a segítséget
  • Torry
    Valamiért nem működik a Windows update pedig nagyon kellene, mert egy trójai állandóan bejut...
  • _Vegeta_
    Nekem elsa gladiac gts minden prob nelkul ment venti nelkul is. Persze az nemsemmi kartya volt. :)
  • NeoMaN
    én se tenném... havernak gef1 égett így le..
  • barret
    Van rá esély,hogy kibirja...
    Én nem próbálnám meg.

Egy nagyobb borda felrakásával megoldható.
  • mEkLaU
    Ha egy videokártya ventijét kikapcsolom, tehát azt a kábelt kihuzom a tokjábol ami a vga-n van és underlockolom a gput akkor attol még nem ég el ugye?:)
  • NeoMaN
    helyi hálózaton adj a hálókarinak IP-t kézzel.....
  • _Vegeta_
    Ha visszalolvastal volna, eszrevetelezhetted volna h az a problema már megoldodott bar fenetudja hogyan. :)
    Egyebirant mindig azt es ugy hasznalom ahogy a legjobb. ;)

Melyik virus basztatja az svchostot ? Nem a sasser ?
  • Gabesz amd64
    Talán áramtalaitsd azaz huzd ki a konyektorból!És próbáld újra...
  • Gabesz amd64
    Fel se zörren?
  • Gabesz amd64
    Nem huztam fel magamat csak nem értem az olyan embereket akik makacsul mondják hogy ez nem kell az nem kell hát akkor ne kelljen aztán a gépednek előbb vagy utóbb szép halála lesz!

Na mindegy!
    Remélem más tud segíteni...
  • Roll
    Mitől nem kapcsol be egy gép?

Szerintem a táp az jó, mert nem hülyéskedett, semmi előjel nem volt.
    Az alaplapon mi mondhatta be az unalmast?
  • GixEr
    Hali ismet itt.
    Azert tenyleg probald meg a sajat legujabb drivert felrakni. Az osszes xp csak referencia drivert tartalmaz (amit AKKOR talaltak jonak) ezert az utana jovo rengeteg hibajavitas nincs benne! De ha nem, hat nem.
    A sajat problemam is megoldodott kozben, de most nem er kirohogni!!:
    Szoval a hiba oka az, hogy az abit alaplapokban 1-el tobb tamasztocsavar van! Amit tobbszori atnezes utan is ugy lattam, hogy ott a helye es nem zavar be, TEVEDTEM! Am miutan kivettem a tamaszt, rendbejott minden (halokartya kinyirva) mar felismeri a PCI-s halokartyakat is.
    10-eve rakosgatom a szamitogepeket ossze/szet meg minden, erre egy ilyen szarvashiban buktam meg. :(
  • _Vegeta_
    Elegge felhuztad magad ezen holott nem lenne ra okod, hanem inkabb nekem.

En egy problemara kertem megoldast, es a javaslatod nem lenne megoldas erre.
    Legyszives ne nezz hulyenek, koszonom.