64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Gabesz amd64
    De nekem nem a jó fajta van!
  • NiGhTM4R3
    késleltetés?
  • NiGhTM4R3
    Nem értek a lovakhoz:)
    Nemtudom, hol kell megnézni?
  • NiGhTM4R3
    Hmm...
    Pl.:
    Far Cry 1152x864 és minden más maxra van állítva.
    Warhammer 40k: DoW dettó
    stb stb...
  • vki
    Úgy működik, de ez egy nyomtató esetében elég zavaró.
  • barret
    Jobbak elmennek 147 mhz-en is!
  • cito
    Tudom, hogy épp nem ide való a kérdés, de sz.tem ez a legértelmesebb topic!
    Kérdésem az volna az Ut goty játszom, (GAME SPY ARCADE)
    De nem tudok szerver lenni.... Ha valaki tudja h lehet, segitsen!!!
    HELP

• Gabesz amd64
    És ha winidításakor(amikor már bejött a win) csatlakoztatod a cumot akkor se mükidik?
  • vki
    Csá! Segítség kellene. Van egy ASUS P4S8X-X alaplapom, de a WIndows XP SP1 nem indul el, ha egy USB eszköz csatlakoztatva van. A régi Windows-on ment, de az SP1 alá nem tudom felrakni a drivert, mert asszondja, hogy a driver újabb. Ha viszont nincs csatlakoztatva semmi USB-s kütyü, akkor simán megy. Pls. ha valaki tud segytsen.
  • Gabesz amd64
    sd memóriát tuningolni???!!!

ha sikerül akkor grat
  • gyick
    nekem az alaplapi venti csinálta ezt.
    nem abitod van véletlenül?
  • gyick
    1 gb ramnál nem is nagyon kell...
  • gyick
    ja és ellenörizd le hogy biosban jok e a beállitások pl a videoram méret vagy az agp sebesség.....
  • gyick
    ijen konfiggal semminek se kellene szaggatnia :)
    probálj meg egy kis memória tuningot(késleltés)......
  • NeoMaN
    alaplapi driver fentvan?
  • HITMorpheus
    Jól hitted. Onnan tudom, hogy az búg...
  • Akuma
    mindennél ezt csinálja, csak a mafiánál produkálta először...
    a kép kimerevedik a winyó meg darál, mint az őrült...
    ha várok vele egy 5percet, akkor már be lehet zárni is általában ctrl+alt+delete -el, de vanhogy egyszerűencsak restartol a gép
  • barret
    1giga rammal elég már 100-200 mega is:)
  • NeoMaN
    mi szaggat milyen beállításoknál? hasonló a konfigom....
  • NeoMaN
    alaplapi chipkészlet drivere fent van?
  • NiGhTM4R3
    A lapozófájl méreténél mekkora az ideális?
    Vagy hagyjam h a WinXP állítsa be magának?
    Egyáltalán javít az vmit a játéksebességen?
  • NiGhTM4R3
    minden (3dmark) baromi kevés pontot/fps-t ad, és ez a játékokban is megmutatkozik, tehát olyan játékok is szaggatnak (igaz max beállításoknál, de akkor is) amik nem kellenének!
    Pl. 3dmark2005-nél kaptam 3-4 fpst, a PainKiller szaggat...
    A játékokat/teszteket 1152x864-ben (böngészésnél is ekkora), és a játéktól függően max beállításokat használom. Konfigom:
    Intel Pentium 4, 3Ghz. 1 GB RAM, ATI Radeon 9800 PRO, WinXP SP2...az ATI driver pedig mindig a legfrissebb!
    Tehát miért lehet h ilyen gép mellett is szaggatnak azok a játékok, melyeknek nem szabadna?
  • Gabesz amd64
    Jah azt hittem hogy a VGA-don fogod le a ventiket!
  • HITMorpheus
    Nem, sima pro, de van venti a procin is, meg az alaplapon is, meg a ramokon is.
  • Gabesz amd64
    bazz szaraxik a net és azt hittem hogy nem írta be a hozzászólásomat!

Boccs a két ugyanolyan hozzászólásomhoz!
  • Gabesz amd64
    milyen Radeon az amin két ventilátor van?

Talán Asus 9800Xt-d van?
  • Gabesz amd64
    milyen Radeon az amin két ventilátor van?

Talán Asus 9800Xt-d van?
  • HITMorpheus
    Nem lett jó, ugyanúgy zörög, de egy 17 KG-os acélházból nem sok hang jön ki...
    Úgy szoktam, hogy bekapcsolom, kimegyek a konyhába, megcsinálom a kakaómat, és mire visszajövök folt-nincs.
  • kék
    Jó ötletek!!!

Megnézem. Köszi.
  • Met
    Igen, lehet venti gond is, szedd le őket és olajozd meg, vagy kis WD40. Ártani nem árthat! Nem lazult meg az egyik vinyó rögzitő csavar és amiatt rezonál be?
  • kék
    És a ventilátor lefogás után jó lett? Mert engem nagyon idegesít ez a zaj. Legszívesebben belerugnék a gépbe. :-))
  • HITMorpheus
    Persze nem vittem vissza, valszleg konstrukciós hiba, ami azon kívül, hogy zavaró, egyéb hibajelenséget nem produkál...
  • HITMorpheus
    Nekem a Radeon kártyám csinálja ezt. Megvettem, rá 2hétre búgott ugyanígy. Akitől vettem azt mondta, gond nélkül kicserélik. Amikor kezdtem aggódni, kiderült, hogy a haverom videókarija is ezt csinálja immár 2. éve. Hibátlanul működik.
    Akkor én is csak tippelni tudtam, de egy hirtelen ötlet arra kényszerített, hogy bekapcsoláskor lefogjam egy pillanatra a ventiket (na nem egyszere, hanem felváltva...).
  • kék
    Hello!

Ma bekapcsoltam a gépem és erőteljes búgó zajt hallatott. Leszedtem a fedőlemezt és úgy hallgatóztam, úgy vélem, a Wicsitől származik a hang. A zaj fokozatosan alábbhagy, de nem tűnik el, tompán hallani lehet, miközben megy a gép. Lassulást vagy egyéb működészavart nem tapsztalok, de idegesít ez a hang. Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet?

Előre is köszi.
  • [NST]Cifu
    Ez esetben inkább végy Sempron-t és 333 vagy 400Mhz-es ramokat, mint XP-t.
    Sebességn terén a 2500+ Sempron nem sokkal lassabb, mint a 2600+ XP.
    Sebességnövekedés terén kb. állnak az arányok (1700+ vs 2500+), de a 266Mhz-es ramok nagyon visszafognák rendszert.
  • NeoMaN
    2700+os XP az aqua-ban 17400+áfa
  • steweee
    csak a maffia produkálja? nekem korábban volt hasonló gondom, és játékra válogatta melyik mennyire érzékeny és mennyi idő után fagy le. még évekkel ezelőtt egy vírus, egy éve alaplapi hardveres hiba, cserélni is kellett. igen nehezen lehetett rájönni hogy mi a baja, mert egybéként tökéletesnek tűnt

borg: hazajön tesóm megkérdezem pontosan

cifu: a sempron már csak árából adódóan is igen szimpi, de valyom mennyi lenne a teljesítménynövekesés? 1700 xp vs. 2500+ sampron ? a memórián ennek függvényében módosíthatok , úgy is viszonylag jó árban el tudnám adni
  • [NST]Cifu
    1.: Az XP szvsz jobb, de kérdés, hogy neked megéri-e a plusz pénzt.
    2.: Az AthlonXP-k elvileg egy-másfél éve szorzózárasak, ergo csak az FSB-vel lehet játszani, miután az AMD AthlonXP platformnál elég sokat (~10-20%-ot) számít az, hogy szinkronban futnak a ramok, a 2600+ esetén is követelmény, hogy a ramjaid 333Mhz-en fussanak, az esetleges tuninghoz pedig ennél is többet kell bírjanak. Következésképpen ha a ramjaid nem bírják a 333Mhz-et, akkor a proci mellé ramot is kell venned. Azt nem tudom, hogy a Sempronok szorzólockosak-e, nem akarok hülyeséget mondani, talán valaki itt erre is tudja a választ.
  • Akuma
    szerintetek az miért van, ha 1024*768-ban játszok a Mafiával, akkor kb 10 perc múlva lefagy a gép (hang megy tovább, numlock ki/be kapcsolható)?? viszontha átteszem 1600*1200-ba, akkor kb 40perc múlva fagy "csak" le!
  • Borg
    Hátőő... pontosan melyik opció is ez? Ezt most nemigazán látom át, hogy mire is lenne jó. Illetve milyen chipset/sata chip esetén?

Én most a halott 160-as samsungom helyett némi plusz pénzért kaptam 2 120-as satást, meg valszeg a jövö hét elejére innen ausztriából meglesz hozzá az adaptec sata raid kártya is. Csinálok egy raid1 tömböt, aztán 2 winyo csak nem megy egyszerre tönkre...