64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Inquisitor
    Jogos :)
  • Laalee
    tanuljatok már meg osztani :D
    hol 5:4es az 1024*768???? kicsit utánaszámolhatnátok mielött beirjátok a baromságokat.
  • NeoMaN
    figy, TV kimenet felbontását lehet valahol állítani? nem találom sehol. úgy kellene, hogy a tv-nek 640*480-at adjon., de a moncsin 1152 legyen. és persze ne gögetődjön a TV-n a kép...
    :)
    Ezaz ami lehetetlen?
    :P
  • powerdozer
    Aha! Kösz!!!
    De csak merő kíváncsiságból rendelt itt már valaki depóról? Tapasztalat (szállítás, garancia, fizetés, mennyire körülményes)?
  • Inquisitor
    Persze, a depo-n kiskerek vannak ... de ha meg van a forgalmazó bolt, akkor könnyebb ha megveszed tőlük közvetlenül.
  • powerdozer
    A depón találtam OEM-est, és ott már 10k-val olcsóbb, de most én mint magán ember, rendelhetek onnan?
  • Inquisitor
    Nem tudom, de nekem vagy 3-4 perc mikor UT2K4-ből kilépek, mire a Windows magához tér ... addig olyan 1,5GB ram le van nyelve. Mivel fizikai csak 512MB van, gondolom sejted, hogy majdnem használhatatlana gép addig a pár percig :)
  • barret
    3d alkalmazás után beáll normális értékre!
    Érdekes:) Utána kapok +100 mega memóriát.
    Biztos valami Sp1 bug ez is!
  • Inquisitor
    Mellékinfó: Elvileg SuliNetben csak dobozos van, mivel mint írtam lentebb Tálcás procit elvileg csak komplett géppel együtt lehetne eladni.
    Amúgy igen, sokan azért vesznek tálcásat, mert szeretik kiválasztani a hátést. Van aki halkat, van aki erőset akara, és pár ember a kettő kombinációját :) Ez utóbbi már nem ólcsó.
    Az AMD gyári hűtőitől pl. sose voltam beájulva, de a híresen jó Intel gyári hűtők a Prescott procik óta se olyan híresek (hangos és nem igazán elég erősek se), szóval van ráció más hűtőt venni.
  • powerdozer
    Kösz az infót!
    A dobozosra sincsen 3év csak úgy, mint a TRAY-re tehát mindenképpen jobb, ha a TRAYt veszem, mert a Phütőtt mindenképpen én akarom kiválasztani!!! Csak az még a gáz, hogy pl üzletekbe érdeklöttem és ott csak dobozost tudnának adni!
  • barret
    Sp1 elött nekem is ilyen volt...
    És mi az az 5 darab svchost.exe ,nem tudod?
    Amúgy megy minden rendesen,de ez pazarlás...
  • czky
    mintha kicsit tényleg sok lenne!
  • czky
    Nekem ilyen.
  • barret
    Help!! Nem sok egy kicsit a memóriahasználatom???
    Sp1 óta ez a helyzet...Nézzétek már meg légyszi!Folyamatok
    És mi az az 5 darab svchost.exe???
  • czky
    Állítsad be az alaplapon hogy 85 foktól kezdjen kiabálni, és 90 nél kapcsoljon le. Nekem igy van beállítva. Nekem is szokott akár 67 fokos lenni a procim.
  • Bogyi007
    Intel Celeron 2.4 GHz 512 Mb Ram kb 60 foknál kezdi csinálni a műsort.... és ahogy nézem az oldallap garivesztés nélkül nem távolítható el....
  • Inquisitor
    Azt jelenti hogy tácás. Nincs 3 év gari, meg gyári hűtő. Utóbbi nem feltétlen rossz pont :)
    De sok helyen a dobozosra sincs 3 év gari ...
    Amúgy dobozosnál igen ritkán fordul elő görbe láb, igaz a Tray elvileg csak gépbe szerelve adható el ... elvileg, mint minden OEM cucc.
  • powerdozer
    Hali!
    Szükségem lenne egy little helpre!!!
    Mit jelent a proci kiszerelésénél a Tray jelzés!
    A boksz, gondolom azt hogy dobozos, akkor talán a Tray azt, hogy nem?
    Árban általában 5k-val olcsób!
  • Inquisitor
    "ATI-d van? lenne pár kérdésem akkor.. :)"
    Hmmm? Ha tudok ... bár nem vagyok "tapasztalt" mer fura módon nekem nem jön ki az a "sok" ATI hiba az Istennek se, ezér' elhárítani se tudom őket :)
  • PLackó
    bocs,tényleg rosszul írtam.tehát amikor leállítom az svchost ot akkor javul meg,akkor lessz 40-es a pingem,akkor lessz jó a net.
  • Narancs
    "játékokban is 2000-es ping helyett 40-es van"

Csak megjegyezném, hogy tudtommal minél alacsonyabb a ping annál jobb a net.
    Sztem te egész egyszerűen túlbonyolítod a dolgot, ez nem vmi Generic Host Process cuccos?
    CSak mert az mindenkinek van...És sztem az nem eszi a sávszéledet, hanem az a sávszéled...érted?
  • PLackó
    köszi,de egy hete ugyan ezzel a problémával raktam újra a gépet,formázással,és már a tököm kivan az egésszel,nem akarom újra.hát de muszály lessz,nincs más választás.majd hétvégén.
  • NeoMaN
    vírushiradó
  • NeoMaN
    esetleg elöbb nézz el ide:
  • NeoMaN
    tedd újra a rendszert (formázással!) kihúzott nettel, agnitummal, vírusírtóval, spybot search and destroy -al.nemtok mást mondani, valamit nagyon benyeltél.
  • PLackó
    felraktam új tűzfalat,de még mindíg eszi valami a sávszélességem.de láttam hogy az svchost.exe eszi,úgyhogy minden alkalmazását leállítottam.így már a játékokban is 2000-es ping helyett 40-es van.de miért csinálja ezt az svchost?nem szabadna neki megennie a feltöltésem.mit kéne tennem hogy ne kelljen minden gépindításnál leállítani az svchostot?
  • miatyánk
    Igen 2 kimenet van a kártyán.
    A csökkentett módot meg már el is felejtettem hogy van.:)
  • Met
    XP fel ,csökkentett módban VGA driver fel, és talán át kell váltani a képernyőt, mert ha jól sejtem 2 kimenet van a kártyán.
  • miatyánk
    Üdv. mindenkinek!

Magyar Windowst kellene telepítenem egy gépre, amiben egy ASUS alaplap van, és egy Matrox P650-es videokártya. Jelenleg angol Win van a gépen, és a Matrox legújabb drivere. A gép tökéletesen működik. Van egy Ghost mentés is a gépen. Az angol wint nem én installáltam, és nem is tudom hogy ki volt.(nem az enyém a gép)

Elindítottam a Win telepítést, minden szépen végigment, de amikor a végén bebootol a gép(a betöltő képernyő után), azonnal elmegy a kép. Attól még hogy nics megjelenített video kép, a Win még működik, de ezzel igy sokra nem megyek.
    Úgy hogy Ghostal vissza az egészet, és kíváncsiságból uninstalláltam a P650 drájverét, a Programok hozzáadása/eltávolítása eszköznél. Gép újraindít, a betöltő képernyő OK, de utánna megint fekete képernyő. Próbáltam angol wint telepíteni, de ugyan az mint magyarral.

Hogy tegyek így magyar Windowst a gépre?

SEGÍTSETEK!!!
  • Gézú
    Sziasztok!!segitséget szeretnék kérni töletek!!xp van a gépemen +servicepack 2 és 5.1es jazz-em van és audigy 1es!!ha dvd-t akarok nézni szaggat a hang ez mitöl lehet?aki tud segitsen!!köszi!
  • czky
    Anyám 2.4es cerka gépébe is kellett raknom ventit, mert a gyári hűtő úgy tutult mint állat, miután a proci befűtötte a házat.
  • Narancs
    erre gondoltam én is...anyám munka helyén pl 2ghz -es celó is képes túlmelegedni, mert kis fos házban van, szellőzés meg zéró...
  • czky
    Valszeg nincs neki hátul venti, ami kiszívná a meleg levegőt.
  • Narancs
    Ha a gari elveszik ha fölnyitod a gépet (sulinetes egybegépeknél van ez így) akkor vidd vissza nekik, ha meg nincs ilyesmi, akkor alakísd át kicsit a szellőzést a házban.
    Amúgy milyen proci és pontoan hány fokos terhelve?
    Próbáld meg levett oldallappal mit produkál...
  • czky
    Kaposváron melyik bótba vetted?
  • Bogyi007
    csak az a bibi, hogy a gép kaposvárot let véve, de mi szegeden vagyunk
  • reaper4
    vidd vissza a boltba, h kezdjenek vele vmit
  • Bogyi007
    Helló! Lenne egy nagy gond. Garis gépnek van baja /vagyis nem bonthatom meg a gépházat/, a processzor túlmelegszik, de nem tudom miért, a hangja alapján a hűtőventilátor megy. Mit tudnék tenni vele esetleg? Lehet valahol a biosban a ventilátor sebességén álítani?
  • NeoMaN
    ATI-d van? lenne pár kérdésem akkor.. :)
  • Inquisitor
    Igen 4:3-as, szerintem CRT-k 99%-a 4:3. A TFT-k szoktak 5:4-es arányúak lenni. Igen, a 16:9 az a szélásvásznú, de az drága és ritka :)