64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
LTG #11663 amikor igy indul akkor max 30 másodperc kékhalál és ujra indul a gép -
#11662 erre csak annyit tudok mondani hogy az Abit lapokkal sok a probléma (tapasztalat) -
LTG #11661 Amikor elindul TV+VGA 4biten és 640x480-ban VGA tulajdonságaiban azt írja hogy nincs elegendő erőforrás. -
LTG #11660 ??? -
LTG #11659 vagy van valami jamper az alaplapon??? -
LTG #11658 biosban mit tudnék állitani?? nem vagyok valami jó benne (Bios)
-
LTG #11657 semi változás -
LTG #11656 probáltam már az öszes slot-ot TV-vel -
#11655 végig próbáltad az összes szabad pci slotban? -
LTG #11654 müködik ha csak a VGA-van
-
#11653 de amit elöb irt, veddki a tv cumot és simán VGA-val probáld ki.
Ugy jo a gép? -
LTG #11652 Tud valaki segiten edig senki sem tudotttttttttttt
:o( -
#11651 ha beszéled a csigazabálók nyelvét itt egy link
fórumon más is szenved, kb. ennyit értek belőle:) -
#11650 ha csak a VGA kártya van benne működik rendesen? -
LTG #11649 Valaki segitsen...:o((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( -
LTG #11648 Nem rég vettem ABIT IS7-E2 alplapot beteszem a tv kártyám "DIV2000" és nem mükszik elindul a gép és átvált 4bit 640x480 és ezt írja "NVUCLOCK INT Failed"
Intel P4 2.4GHZ 533MHz
GeForce 5600XT
Samsung 512RAM 400MHh
Win Fast Rleadtek DIV2000 TV Card
-
izb #11647 Mit vettél?? -
LTG #11646 Nem rég vettem IS7-E2 alp. beteszem a tv kártyám és nem mükszik ezt írja "NVUCLOCK INT Failed"
SEGÍTENE VALAKI???? -
#11645 'A PFC jelentése: Power Factor Correction, nem pedig Power Fan Control, ahogy sokan gondolják. Na jó – kérdezhetitek – de mit is korrigál ez a micsoda? Röviden: semmi olyat, ami nekünk érdekes. A villamos hálózatra, pontosabban az energiafelhasználás hatékonyságára rendkívül káros kapacitív terhelést csökkenti. Tehát a 230 voltos oldal felé dolgozik, és vagy aktív alkatrészekkel – tranzisztor, integrált áramkör -, vagy passzív alkatrészekkel – tekercs, ellenállás, kondenzátor – csökkenti a tápegység hálózat felé irányuló kapacitív terhelését. Nem mondom, hogy egy olyan helyen, ahol többszáz gép üzemel egyszerre, nincs létjogosultsága az ilyen tápok használatának. Azt se mondom, hogy aki ilyen módon kívánja segíteni az áramszolgáltatót, ne vegyen ilyen tápot. Azt viszont mondom, hogy a tápegységek kapacitív terhelése igen csekély. Azt meg főleg mondom, hogy a táppal jó erősen fejbe kell vágni azt, aki a PFC-s tápot úgy adja el, hogy ez a rövidítés betonstabil túlfeszültségvédelmet jelent! Mert – mint kiderült – nem ezt jelenti. Mégis sok helyen így árulják, és ez nem szép dolog. Összefoglalva tehát: PFC nélkül egész jól el lehet lenni''
A PFC egyébként a hálózat kapacitív vagy induktív terhelését (a meddő teljesítményt) hivatott csökkenteni, a leadott feszültségek stabilitásához semmi köze. Mivel pedig a háztartási fogyasztásmérők eleve nem mérik a meddő teljesítményt, a mi szempontunkból a PFC-nek nincs semmi értelme.
A PFC-vel kapcsolatban: 2004. január 1.-től az EU-ban már csak PFC-s tápokat lehet forgalmazni, tehát május 1-től ez ránk is vonatkozik. Sajnos sok ''olcsó'' táp csak a matricájában tartalmaz PFC-t.
A passzív PFC kicsit stabilabbá teszi a tápot, igazi értelme azonban az Aktív PFC-nek van, itt ugyanis bekerül egy külön áramkör, ami a bemenő áram átalakításáért felelős. A lényeg, hogy az APFC-s tápokon nincs 110-220V kapcsoló, mert ezek szinte bármilyen bemeneti feszültséggel elmennek, legyen az 135V vagy 265V. A gyakorlatban ez ott jelent előnyt, ahol gyakori a feszültségingadozás, de nincs szünetmentes és egy sima táp félóránként lekapcsol, míg egy APFC-s vígan ketyeg. -
#11644 nemaz......
Egyetlen tápban sem ezt jelenti a PFC..... -
#11643 WinUha Letöltés
fejlesztő honlapja -
#11642 azt nem próbáltam, de az alább leírtak alapján megcsinálhatod:) már hazavittem a cuccot, tehát nem lényeg. kösz a segítséget mindenkinek. -
#11641 És az uha ? -
#11640 szerintem is normális 450 w-os táp legalább 20e forint -
#11639 mondok mégvalamit a táp túl olcsó -
#11638 Nagyon köszönöm ;) -
#11637 Nah vas. este jövök!
Sziasztok
Köszi a segítségeket.
-
#11636 villám és túlfeszültség védelem a jelentése -
#11635 Név: TÁPEGYSÉG ATX12V 450W GEMBIRD DUALFAN
Gyártó: Gembird
Típus: CCC-PSU5
Nettó ár: 4.600,-
Bruttó ár: 5.750,-
* ATX 12V szabványú tápegység
* Teljesítménye: 450W
* 220V be / kimenet
* Két hőszabályzott csendes ventilátor
* PFC-s
Mit jelent , h PFC-s ? :P
-
#11634 Hát annyi pénzt sajnos nem vagyok hajlandó a gépre áldozni.
Nem egy atomerőműá ahhoz , h százezreket költsek rá. Az más kérdés nincs is miből.
-
#11633 nem:)
úgy 3x annyiért vennék -
#11632 Ér :D
Nah de egy 450 wattos 5750-ért jó , nem?
-
#11631 én csak Chieftech-et veszek
ármagasság? hát, amennyit neked ér a gép -
#11630 Milyet érdemes venni? Milyen ármagásságban?
-
#11629 táp csere de gyorsan -
#11628 Egy kérdés. Mostanában már nem csak újraindúl hanem le is áll a gép. S csak úgy lehet bekapcsolni ha kihúzom a tápból a kábelt és újra visszaduhom. Egyre jobban gyanakszok arra , h a táp ment szarrá.
Vélemények?
-
#11627 Hi!
nem gondoltam, hogy ekkora "vitát" szítok:)) ennyire nem kellett volna belefolynotok. amit kipróbáltam: winrar, ace, zip. mindegyik ugyanazt produkálta, azaz 5 kislemez terjedelemnél kissebbet nem tudtam kihozni belőlük. Ez valszeg ugye az eleve tömörített állomány miatt van. Ki tudjátok próbálni, mert a Kaspersky Antivirus Update-hez használandó zip fájlokat próbáltam összébnyomni (a cumul.zip és a daily.zip fájlokat). Ha valaki jobb eredményt tud elérni, az nyugodtan szólhat:) -
#11626 csak vicc volt mint a tiéd -
#11625 najó, mégse flémeljünk . -
#11624 miért talán folytasam