64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    ez via chippel mükszik úgy néz ki de intelnél is?
  • ttp145
    Lécci segítsetek van 120000-em sulinetben amiből minimum kéne egy új alaplap és egy athlon proci és ha még kijön egy 200-as vinyó de nemtom milye a jó.

• cement
    ugy laccik jo, nem baszakodott azota, thx a helpet!
  • NeoMaN
    fejlemény??
  • cement
    egyelőre nem recsegett még, hallgatom folyamatosan a zenet, meglássuk
  • izb
    Via mindig is ilyen jó fej volt
    ilyen patch olyan patch
  • NeoMaN
    nemtom már nagyon régen volt....
  • cement
    hm htx felraktam ujrainditottam, mosmá jolesz vagy kell valamit valahol allitani?
  • NeoMaN
    És itt is van egy kis infó:

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=10&Search=pci%20latency&Filter=1
  • NeoMaN
    KV7 az VIA chipsettes ugyebár? Na ahhoz meg direkt van SB recsegés elleni PCI latency állító progi, és SB Audigy paccs is!!
    ITT:
    http://www.georgebreese.com/net/software/

README-t olvassd el!
  • cement
    hát ja. akko most mi a genny legyen? atrakjam masik pci-ba a hangkarit? ma mar ugy se fogom majd talan valamelyik nap veszek magamon erot es megcsinalom :DD
  • biomage
    tényleg nincs pci latency timer a biosban és hasonló sincs
  • izb
    mármint mit??
    és miben??
  • cement
    Abit KV7
  • bazza
    ok, megvan, bekapcsoltam a hozzáfűzést.
  • biomage
    ird le milyen alaplapról van szó
  • cement
    phoenix awardbios v6.00pg
    de en nem talaltam a pnp/pci configban, neztem pedig. vak vok?
  • bazza
    Nos és hogy lehet megoldani? Milyen beállítást keressek?
    (amúgy kb. 5 fő használná az FTP-t, nem akarok ezer fős szervert :)))
  • biomage
    ha award akor a pnp/pci configgurations ben találod
  • biomage
    milyen biosod van
  • cement
    megneztem a biost de nem talaltam sehol pci latency timer opciot, hol kell azt allitani?
  • izb
    akkor a neoman álltal említett dolgot nézd meg,és próbáld ki más Pci slotban is.
    lehet van egy másik eszköz ami zavarja
  • cement
    #11793 Elég rég csinálja, és nem volt hardware csere azota
    #11798 ezt megnezem
  • izb
    Meg lehet oldani jóhogy.
    Az otthoni internetezés lényege szolgáltatói részről,hogy ne csinálj szervert a gépedből,ezért lassú a feltöltés.
  • NeoMaN
    CEMENT a #11798 az neked szólt...
    :)
  • NeoMaN
    Megvan: PCI Latency Timer nevü dolgot kellett állítgatnom...

http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=8&var1=0&var2=138
  • biomage
    22 kb az tényleg kevés
  • NeoMaN
    Hangkártya recsegés valami PCI megszakításos gond, esetleg APIC on/off a biosban.
    Régebben nekem is volt ilyen gondom, és a PCI valamilyen időzítéseit kellet megváltoztatnom (sajna már nemtom mi volt az, nagyon rég volt).
  • NeoMaN
    úristen te micsinálsz :)
    Miért akarsz FTP-t ha ilyen lassú a netkapcsolatod??
  • bazza
    Számításaim szerint aki tőlem tölt pl. egy DVD-t, az 57 óra alatt megy át. Ez rengeteg. Meg lehet oldani, hogy egy megszakított FTP-letöltést folytatni lehessen?
  • izb
    Ki kéne próbálnod másik Pci ban is.
    Mióta csinálja és volt e ez elött valami hardver csere?
  • cement
    ja nem, asszem sb live 7.1 24bit van csak a gépdiagnosztizalo prg a hangprocesszort irta csak ki ami sb audigy ls.
  • cement
    varj mindjart megkeresem a dobozat, en vettem es nem is vagyok hulye a géphez de kibaszottul elfelejtettem h milyen hangkartyam van :D
  • izb
    pontos név szám leírás kell
    ez igy kicsit tág

soundblaster audigy ls-em van vagy mi a gec
  • Met
    nemrégen kaptam kölcsön egy sb live 5.1 digitalt, nekem időközönként megakadt a hang, cserélgettem drivert de nem lett jobb, aztán visszaraktam a pci128-at:)
  • izb
    ezt a programot próbáld ki.
    Végigvezet a beállításokon elrontani nem lehet.
    Quick'n Easy FTP Server
  • bazza
    Megvan a progi, jöhetnél segíteni! :))
  • cement
    hellosztog:c
    nekem olyan problémám lenne nem tom mennyire vág ide de ezér nem akarok topigt nyitni szal valszleg a hangkártyámmal lehet valami gixer mert ha zenét hallgatok néha, nemtom olyan 10-20 percenként elkezd kicsit recsegni a hang, meg néha kicsit megakad vagy nemtom, nem a zene minőségével vagy a hangfallal van gond mert az összes zenével és hangfallal meg fülessel is egyaránt csinálja. elég idegesítő. hangkártya driver vagy valami audio codec lehet lehet a szar? soundblaster audigy ls-em van vagy mi a gec, aki tud help :D
  • bazza
    nekem nem jön be az oldal...
  • Nashville
    A progi neve amit addig próbálgass: Gene6 G6 FTP Server v3.4.0.16 Pro. Nekem ez van. A honosítóműhelyből letölthető a többit később.