64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Api11
    Hali!
    Nem tudjátok, hogy mi lehet a gond?
    Jelentkeznék be az MSN-be és megáll az egész.
    Haverom mondta, hogy neki úgy észlelte, hogy bejelentkezek, de nekem még nem jött be a partnerlista, olyan mintha megfagyott volna.
    Már próbáltam újrarakni, de ez se segített. :-(
    Mi lehet a gond?
    Előre is köszi a segítséget.
  • Ambro
    Hát cseréld vissza. Ha megszűnik, akkor mégiscsak driver gond...
  • Splen
    Szervusztok!
    Az a probléma állt elő, hogy videó lejátszása közben egyszerűen meghal a gépem, a CPU használta 100%-os lesz!Bármilyen lejátszóval probálom ugyanez a helyzet, nem is a kodek a gond..Az egész akkor kezdődött, amikor kicsréltem a videókártyám, most Geforce 6200-as van fennt!Próbáltam a legfrissebb drivert is, az sem segít...
    Vki legyen szíves segítsen!
    Előre is köszi!
  • csicsa
    Nem,nem regisztrált.
    Rendszer újra van telepítve és mégis ezt csinálja.
  • Easy Rider
    hmmm, ezt benéztem :D igazad van! akkor ezesetben nem tudom :)
  • steweee
    igen, én is így gondoltam, de biztos ami biztos. csak az ütött szöget a fejembe, hogy az alaplapi chipset drivert is minden alkalommal fel kell rakni új rendszerhez, bár igaz a biost nem, de az írónál nem voltam teljesen biztos a dologban
  • Ambro
    "új vindóz teletpítése esetén vajon kell e újra frissíteni a dvd író firmwaré-jét?"

Nem kell. Nincsen közük egymáshoz. A firmware frissítés ugyanis azt jelenti, hogy az íród belsejében lévő saját kis számítógépének a saját programját (annak egy részét) írod felül. Ezt egy E-Epromban, vagy Flash-BIOS-ban tárolja. Az abban lévő információt aztán megőrzi áramtalan állapotban is korlátlan ideig. Így érthető?
  • Metwork
    nem, mivel az író biosát cseréled ki
  • bigapó
    mivel a régi "eltűnt" szerintem kell.
  • steweee
    új vindóz teletpítése esetén vajon kell e újra frissíteni a dvd író firmwaré-jét? lg 4082b-m van és a207-re upgradeltem korábban. megtartja ua beállításokat? egyenlőre nincs tesztprogim telepítve amivel megnézhetném, viszont minél hamarabb szeretném kiírni az összes vinyómról a filmeket és játékokat, nem hagyom mostmár rajta félévekig, mert megint ez lesz a vége
  • Ambro
    Én úgy csinálom, hogy ahogyan haladok az installokkal, mindig csinálok egy-egy mentést is. Aztán akkor bármilyen álapothoz vissza tudok térni kettő perc alatt...

Örülök, hogy segíthettem!
  • steweee
    igen,fogom használni, tesómnak így van, de én még két éve telepítettem utoljára egy xp sp1-et, igen jól meg volt csinálva a rengeteg felhazsnáló progival, viszont a legtöbbje időközben elavult és ezért nem csináltam végül is sosem mentést róla. majda mostaniról , a legfrissebb progikkal
  • Ambro
    Nem értem, hát nincsen c:-partició mentésed? Ugyanis ha van, visszarakod és megjavul a dolog, akkor máris szétválogattad a hardverhibát a szoftverhibától. Egy halom mentőprogram van amit érdemes használni. Például én a Power Quest Drive IMAGE nevű progiját szeretem, de jó még a Norton Ghost és a Acronis TrueImage is. Például a PQDI-vel egy mentés nálam két és fél perc. Visszarakni még gyorsabb. Ha neked ennyit nem ér meg a dolog...
  • steweee
    igen, ez használható javaslatak tűnik. nem kizárt a vírusfertőzés, mert prudukált a gép erre utaló dolgokat, ráadásul ez volta redszervinyó. ha működne jó lenne, mert visszaparticionálnám egybe és menne a szervergépbe
  • NeoMaN
    Érdemes lenne megnézni az IDE kábeleket, esetleg ha van Rack-ed ami szar az is bekeverhet, rossz táp ami ingadozó feszültségeket ad le, vagy korrodált tápcsati (ami a vinyóba van dugizva).
  • NeoMaN
    nem biztos hogy meg fog dögleni, nekem is volt ilyen gondom vinyóval
    visszatettem egybe a 3 különböző partíciót, és nyomtam neki egy lassú NTFS formázást.
    Szal mentsd amit tudsz, aztán format...
    szerintem
  • Ambro
    Nem olvastam el. Bocs. De azért megpróbálok segíteni neked. Tapasztalatom szerint az ilyen esetek zömében NEM hardverhiba áll fenn, hanem vírusfertőzés és egyéb más szoftveres dolog. Ergo: Le kell menteni róla azt az anyagot ami nincs meg már egyébként a szokásos napi mentésben, és utánna nulla álapotra hozni, particionálni, megformázni. Fontos, hogy az MBR-szektor is le legyen gyalulva. Én így csinálnám, de nem muszáj rám hallgatnod...
  • steweee
    te nem olvasod el amit írok? minek formázzam meg mikor megdöglik? már tölteni sem lehet róla, a formázás közben végképp lehalna. de egyébként meg fogom próbálni miután ilyen egyperces járatokkal legalább a kisfájlokat áttöltögetem egy másik vinyóra. egy másik vinyóm is rendelleneskedik, na ahhoz lehet kellenek majd a progik amiket írtatok, mert az fizikailag nem hiszem hogy sérült hiszen csak egy éves, viszont nem akart felállni vele a rendszer és már a fekete képernyőn is fura krixkraxok jelentek meg a SAMSUNG felirat helyett mikor felismeri, de megnézem majd megint, mert most újra lettek dugdosva a dolgok, és mindegyik vinyó kapott mobracket
  • Ambro
    Nem értem. Miért akarsz egyáltalán ilyesmit csinálni?
  • Ambro
    "tesóm mérnök, elég ügyes. valyon érdemes belenyúlni a wincsibe ha már végképp nem tudok majd menteni róla és megpiszkálni a mechanikáját? tud vki erről vmit?"

Felejtős.

Én a helyedben leszedném azt ami menthető és újraformáznám. Ez miért nem járható út nálad?
  • Maarki
    Szisztok
    hát már 18m nél jel veszteség van
    akkor nem tudtok semmit
    és nem tudjátok mennyi az a méter amit lehet kapni usb kábelben

elöre is köszi
  • steweee
    tehát még egyszer: a partíciós tábla, a három partíció a vinyóm és egyebek nem mentek tönkre mint azt írtam, mert az volt a baj hogy rossz vincsesztert vittem át a szervergépembe és ami egy partíció azon nem is lesz három. fizikailag rossz, valószínűleg a lemezcserélő mechanika, legalábbis a tünetekből ítélve.

köszönöm hogy segíteni szeretnétek, de csak akkor kezdek bele torrentet telepíteni vagy bootcd-t készíteni ha az valóban meg tudja oldani a problémát. kérlek ezek alapján mondjatok véleményt, hogy mit lehetne tenni ebben az esetben

tünetek: rendszer feláll a rossz vinyóval de csak ha raid-ra van kötve, mert különben már az indításnál olyanokat "prüszköl" hgoy nem is megy tovább. látja mind a három partíciót rajta a rendszer, de csak kettőre tudok rámenni, a harmadiknál egyből kattog és fagy. tudok róla fájlokat menteni de csak korlátozottan, néhány mega után kattog, prüszköl és lefagy, úgy marad töltésen a dolog, ki kell kapcsolni a gépet. egy óra után ha indítom ua jelenség, ha hamarabb akkor nem áll fel a rendszer, kell neki annyi "pihenő"

tesóm mérnök, elég ügyes. valyon érdemes belenyúlni a wincsibe ha már végképp nem tudok majd menteni róla és megpiszkálni a mechanikáját? tud vki erről vmit?
  • Ambro
    Léteznek Linuxos Live-CD-k. Ezek közvetlenül a CD-ről bootolva futnak. Winyó nélküli gépen is működhetnek. Segítségükkel javítható, archíválható a winyód. Például ez egy ilyen. Töltsd le és a "CD-kép felírás" üzemmódban írd fel egy 700MB-os CD-re, majd aról bootolj. A többit már meglátod, hiszen magyarul beszél. Sok sikert!
  • Metwork
    a torrentnél csak azt osztod meg amit már letöltöttél, de azthiszem ezt nem itt kelllene megtárgyalnunk:)

annyiból jobb az a progi, hogy annak segítségével azután is le tudod menteni a filokat (már ami nem sérült meg), hogy eltünt a partíciós tábla, leformáztad vagy csak egyszerűen törölted és már a kukából is kidobtad
  • steweee
    nem értek hozzá, bár nem szivesen osztanám meg a gépemet, az az igazság. egyébként miből tud többet ha azzal a progival mentek mintha áthúzom egy működő vinyóra a kellő fájlokat?
  • Metwork
    ha nem működik akkor sehogy, azért írtam úgy, hogy le tudod menteni amit lehet:)
    nem tudom feltölteni nincs tárhelyem:(
    torrentet nem használsz?
  • steweee
    a progival hogyan tudnám lementeni ha fizikailag nem működik a vincseszter? vagy vmi olyan progi kellene ami "kímélő" üzemmódban járatja a vincsit

egyébként nem tudnád feltölteni vhová? én béna vagyok a fájlmegosztáshoz, nem tudom használni
  • Metwork
    azzal a progival le tudod menteni amit lehet és kell
    ilyen házi vinyó szerelésben még nem vettem részt, nemtudom mennyire bonyolult de én nem állnék neki:)
    nézelődhetsz hátha valakinek van olyan vinyója mint a tiéd és esetleg nem a mechanikája romlott el, elvileg cserélhető
    vagy a Kürt lementi neked, sok pénzért
  • izb
    crackelt??
  • steweee
    sajnos mégiscsak kezd lehalni a vinyóm. azt hittem csak szoftveres a gond és vettem egy újat és arra raktam új rendszert, de őrülten nyikorog, csak raid-on tudom egyáltalán bebootolni mert ha a rendszervinyóhoz kötöm slavére akkor már a rendszerindításkor annyit pörög hgoy leáll, és közben nyuszít és kattog a vinyó. szerencsére a legfontosabb dolgokat sikerült elmentenem róla, még annyit működött, de a kérdés az lenne hogy szerelhető e a dolog(én a mágnestárcsákat kezelő mechanikára gyanakszom, mert vannak olyan könyvtárak amikre rákattintva rögtön lehal, viszont más könyvtárakból simán lehet tölteni) illetve van e rá mód hogy visszanyerjem róla az adatokat
  • Met
    akkor miért nem lehet 100m-es kábelt kapni?:) szerintem nem bír annyit,
    UTP kábel megy addig
  • Easy Rider
    én úgy tudom 100m-ig viszi... elvileg
  • Easy Rider
    mielőtt kiveszed a DVD-t, nyomj más meghajtóra :P komolyra fordítva: reinstall nem segítet???
  • csicsa
    Helo!
    Van egy olyan problémám,hogy ha Total Commanderben DVDíróba levő lemez kőnyvtárába vagyok és kiveszem a lemezt,lefagy a total commander.De ugy,hogy nem is lehet semmivel bezárásra kényszeríteni.Máskor ilyenkor vissza szokott ugrani C-re
  • Maarki
    Sziasztok
    Lene egy bánatom a haverokal most letem hálozatba egy wireless usb segitségével csak az a problémám hogy meg kellene hoszabitanom az usb kábelt és menyi az a méret amig még nics jelveszteség mert még 18m ig van és nem akkarom szét szabdalni a kábelt.

Elöre is köszi.
  • NeoMaN
    5.10 vagy 6.14 az utolsó 2 hivatalos driver

amúgymeg www.abit.com.tw
  • steweee
    nvidia nforce chipset driverek közül melyik a legújabb abit NF7-eshez? és a gyári lemez 2.45-öse ua jó mint az újabbak vagy próbáljak meg letölteni vhonnan újat?
  • manoG
    Ámberek ámberek!

Van egy ilyen a BIOS-ba, hogy >PCIE clock< 100-on van, és lehet állítani.

Mit kő vele csináni?

• bazza
    Hi all!
    FTP szerver lehet *.exe-ket futtatni. Ugye? Nos. csináltam egy egyszerű exe-t visual basicben, ami infókat irat ki. Semmi különös. Nos, a könyvtárak listázásának eseményére raktam be ezt az exe-t, hogy futtassa a szerver. De nem hajlandó. Nem reagál semmit...Én vagyok hülye, vagy mi van?
  • NeoMaN
    VIA chipsettes alaplapokhoz van.
    Intelesnél keresd a BIOS-ban a PCI latency-t és állítgasd....