64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Zealot
    #11875-re valaki?
  • Takezó
    Windows-indítás után: Feladatkezelő
    Netre fellépés után: Feladatkezelő
  • Takezó
    Hali!

Lenne egy "csöpp" problémám... Múltkor elkezdett játszani velem a vindózom: néha működött a net, aztán kapcsolat megmaradt, de nem volt adatforgalom, a spyware-keresők pedig befagytak, csökkentett mód meg nem indult ^^

Szóval nem volt mit tenni, reinstall XP SP2, azonban új probléma lépett fel, ami már kicsit ijesztő: a driversetupokon kívül semmiféle nem XP-s program/telepítő nem indul el: kép erről.

Egyik memóriát kivettem, így se funkcionál a stuff, esetleg valami ötlet Bocs, ha rossz topikba írtam, mert nem biztos, hogy hardware-hiba :\
  • maozedong
    Nekem Abit NF7-S v2.0 van
    Hátulra próbáltad már dugni kábel nélkül?
    Amit laphoz adtak drivert azt használom, viszont az SMbus és IDE drivert nem pipálom be amikor kérdezi mit telepítsen, mert akkor a CD meghajtómmal összeakad.
  • izb
    ja ja
    csak úgy
  • NeoMaN
    egy kis adalék, nem vagyunk egyedül! :)
  • NeoMaN
    Rá tudod dugni a gépre kábel nélkül?
  • NeoMaN
    akármit csinálok az írás 850K az olvasás 1100K, ez pedig USB 1.1 !!
  • NeoMaN
    Abit NF7-S

Maoze, melyik alaplapi drivert használod? És miaz, hogy száguld? xMB/sec az írás a pendriveodra?
  • maozedong
    milyen alaplap?
    nekemis nforce 2 ( Abit ) + XP sp1 el ,és száguld a pendrive :)
  • izb
    ja minden fent van
    pentium4 procival és intel alappal is ugyanezt produkálja
    tökön szúrom magam
  • NeoMaN
    milyen alaplapod van? Nforce-os?
  • NeoMaN
    oldjuk meg
  • izb
    ehhhhhhhh
    jó lenne ha megoldódna a dolog
    bár én már mindent kipróbáltam és a sebesség maradt a régi.
  • NeoMaN
    Fasza, nemtom rádugni, nem fér oda a ház peremétől... :)
  • NeoMaN
    Sp2 van fent, alaplapi perszehogy fentvan.
    Monnyuk mindkettőhöz volt USB kábel, most megpróbálom kábel nélkül, közvetlen a gépre dugva...
  • maozedong
    sp1 fent van?
    alaplapi driver fent van?
    ilyet szokott, ha az eszköz tudna USB 2.0 át, viszont csak USB 1.1 en megy.
  • NeoMaN
    Ja, és mégvalami:
    Ez az otthoni gépnél fordul elő (Nforce2-es lap+WinXP SP2), a munkahelyi P4-es gépen és Win98SE-n 3megabájt/másodperc a sebesség!!

Miééért?
  • NeoMaN
    Ez pedig az eszközkezelő:
  • NeoMaN
    Ezt dobja amúgy:
  • izb
    az eszközök csatolásai támogatják a usb 2.0 szabványt viszont a benne lévő hardverek nem bírják az iramot.
    nekem ugyanilyen problémám van az mp3 lejátszómmal.
    Erre nincs megoldás.
  • NeoMaN
    Segítsetek plz, mert az ideg széjjelb*sz!

Abit NF7-s és rádugva akár egy MP3 lejátszó, akár egy Kodak digitális fényképező (mindkettő USB 2.0 ez tuti!), és a másolási sebesség 850kilobyte/sec.
    Alaplapi driver a legfrisebb, és kínomban feltettem valami Noforce2-es USB 2,0 drivert is.
    Mégis ilyen alacsony a sebesség.
    Miért????
  • izb
    Tapasztalataim szerint eszköz függő.
    De durván 1,5M-2M.
  • Maarki
    sziasztok még mindig az a problémám hogy nem tom menyi az az usb hosszuság mig nincs jelvesztés

Elöre is köszi a válaszokat
  • Splen
    Szoktam játszani, érdekes módon nem fagy be alatta.Igen, a DirectX-et is variáltam, az sem segít:(Ez a Fast Write-os dolog elég új nekem, a BIOS beállításoknál meg nem tudom mi lehetne "elállítva", h így beszarjon..
  • Met
    jaa, szabványos Zalman cucc csak a heatpipe nem látszik:)
  • maozedong
    a galériádban láttam, gondolom a te gépedről van benne a kép.
    http://www.sg.hu/galeria/10368595531094147048.jpg

betűtípus felismerő prgvel még nem találkoztam.
    vagy. felraksz font packet, benne 500 féle új betűtípus, és csak közte lesz,)
  • Met
    ez a videókártyás dolgot most nem értem:)

valami olyan progi kellene ami felismer egy betűtípust, attól függetlenül, hogy fel va ne rakva vagy nem
  • Zealot
    Helló. Van egy kis problémám egy géppel.
    Azt csinálja, hogy miután kimegyek a játékból (pl. San Andreas, COD,...) egyszerűen újrainditja a gépet. Nem az enyém a gép, de én úgy vettem észre hogy csak akkor csinálja.
    konfig:
    Matsonic MC 9127C
    Intel Celeron 1,7 GHz
    256 MB DDR
    Canyon GFMX 440 AGP8x
    Windows XP SP1 eng (+LIP)
    Mi okozhatja ezt???
  • maozedong
    amúgy videókártyád hátára a bordát hogy rögzítetted?

a legtöbb betűtípust fölismer, és szerintem elég intelligens ahhoz, hogyha olyat lát ami nincs meg gépen, akkoris felismerje a szöveget, max nem ugyanazzal a betűtípussal..
  • mochee
    Szevasztok!
    Megírtam Nero 6 pont valamennyivel audio cd-ket, és azt tapasztaltam, hogy discmanen amikor hallgatom, némelyik számnak lemarad egy fél másodperc a végéről, pedig a gépen az mp3-ban jó. Nem inden szám végéből marad le, teljesen esetleges. Nagyon idegesítő probléma, Pioneer dvd íróm van 2 éve karácsonykor vettük, szal jó régi, más cd-dvd meghajtóm nincs.

Szal mitől lehet ez a probléma? Nem egyszer fordult elő. Lehet hogy a dvd-íróm nem megbízható már? Philips cd-kre írok, esetleg más márkát kéne próbálnom? (eddig mindig Philipset használtam, és nem volt vele bajom soha) Ezt tartom legvalószínűtlenebbnek, de lehet a Nero hagyja le azt a kis időt?
    Tanácstalan vagyok, és így sajnos nem tudok több zenét kiírni.

Esetleg nem ismertek olyan programot, amivel mp3 fájl végére "beiktathatok" egy-két üres másodpercet, ez mindenképpen megoldaná a problémát.
    Ha tudtok segíteni, azt nagyon megköszönném.
  • Met
    És akkor mi van ha olyan betűtípus van a doksin ami nincs fent a gépen?
  • maozedong
    FastWrite ki / bekapcsolása? ( bár ez főleg ati-knál szokott gond lenni, nekem egyik alaplapnál gond volt, másikkal már nem. pedig ugyanaz a chipset.. lol )
    Biosban egyéb beállítások?
    esetleg DirectX probléma? szoktál játszani? azok közben nem fagy?

susu:
    Ms WORD-be ( L nélkül ) tudod szerkeszteni felismerés után, a Fine Reader az egyik legjobb OCR program. Sőt ha táblázatot szkennelsz be, azt is felismeri, görög betűket is, vagy ha rajz van benne, akkor azt képként, a többit szövegként, stb.
  • Met
    van valami progi, Abby Fine Reader?
    nemtudom mennyire hatékony
  • Splen
    Remek.Ezzel is operáltam már, és a probléma nem szűnt meg:(Más tipp esetleg?
  • Met
    és ha vissza rakod a régi ramot nem melegszik?
  • maozedong
    használj trillant.
    támogatja az msn hálózatát is, és nincs benne annyi csilivili szarság mint az msnben.
  • Met
    Nem a legújjabb MSN? Úgy hallottam, hogy van akinek nem működik normálisan.
  • susubaba
    Sziasztok!
    A segítségeteket kérem!
    Kapok 1 szkenert és szöveget kell beszkenernem.
    Eddig ok!,de úgy kéne hogy szerkeszteni lehessen tehát valahogy worldba kéne tenni!
    hogy lehet ezt megoldani?
    plz Réka!

• Hedgehunter #11864
    A gepem p4 2.8 prescott 478 pin 533 mhz asus p4p 800 e deluxe, vettem egy par 512mb corsair 400 mhz value ramot es a proci ugy melegszik miota beraktam oket mint az allat es persze lefagy mar csak ha mp3 at hallgatok is neha.....????
    thx