4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#953 Munyos-nak és G18XM8-nak is annyit tudnék tippelni, hogy ha van rá lehetőség, próbáljátok ki más memóriával/monitorral, véleményem szerint megoldódna a hiba.
G18XM8 - esetleg meglesheted az alaplapod által támogatott memóriatípusokat, kivételes esetben lehet olyan, hogy a CSX nem barátkozik a lapoddal. -
Munyos #952 Sziasztok!! Az lenne a gondom hogy amikor bekapcsolom a gépet a monitor nem kapcsol be ...de közben hallom hogy már betölt a windows(vista64bit)!! Van olyan hogy 1 reset segít de van oan hogy 4x-5x ki-be kell kapcsolni mire a monitor is beindul....a monitor 1 öreg crt(8 vagy 9 éves).
Ha már minden elindult, onnantól nincs gond, csak indításnál van ez!
Config:
Alaplap: gigabyte GA-M61SME-S2L
Cpu: athlon 64
Vga: gigabyte HD 4550(friss driver)*
ram 2 gb
winyo 250 gb sata
*hd2600 pro volt benne de az megadta magát gariban cserélték 4550 re, de a 2600 al nem volt ien gond.
Szerintetek, mi lehet a baj??!! -
G18XM8 #951 Nekem is hasonló gondom van, játszok és egyszer csak elmegy a kép, de a gép bekapcsolva marad, viszont nem reagál semmire. A monitor kiírja, hogy no signal. Néha a reset megoldja, néha meg hosszabb ideig ki kell kapcsolni a gépet, hogy egyáltalán legyen kép. Ha variálok a memóriákkal néha rövidebb ideig megoldódik. Akkor ez csak memória hibánál fordulhat elő, vagy más is lehet a bűnös? 2x2 Gb CSX memóriám van, gondolom mind a kettő kuka? -
fnorbi89 #950 Ok. Kösz!! Megpróbálom, igazából ritkán sípol hosszabban mikor bekapcsolom.
Máskor már volt egy másik gépnél memória gondom de ott már alapból nem volt kép, most "csak" a játék közben megy el. -
#949 Ahogy látom a kártya DVI kimenetet is tartalmaz. Próbáltad már sima VGA kábellel is? Vagy ha igen, próbáld meg DVI kábellel. Ha nincs olyan bemenet a monitorodon, aprópénzért lehet vásárolni. Bár szerintem mivel a kártya jónéhány éves, megeshet, hogy már megadja magát lassan... :( -
#948 A hosszú sípolás általában a memória hibát jelzi. Próbáld meg kivenni őket az alaplapból és újra visszarakni, de jó erősen nyomd! :) -
fnorbi89 #947 Sziasztok! Lenne egy kis problémám!
Játék közben: kisebb játéknál félóra után
nagyobb játéknál nem tudok játszani 10 percet sem. Elmegy a kép és csak ki-bekapcsolás után jön vissza (reset-el nem).
Néha mikor bekapcsolom hosszabban sípol.
Konfig
GIGABYTE ma770 ud3
AMD PHENOM 9550
MSI aTI RADEON 3870 (C° ALAPJÁRATON 67 C° JÁTÉK KÖZBEN ELÉRI MAJDNEM A 100, HA EL NEM ÉRI)
Memória 2x 1gb
Szerintetek mi lehet a baja? Memória,CPU, VGA
-
norec666 #946 Helló Sennheiser! Vga: Ati Radeon 9600Xt
OP: Windows Xp Professional SP3 -
#945 Szia! Milyen kártyáról/OP rendszerről van szó? -
norec666 #944 Sziasztok! Olyan problémám van hogy bármilyen játékot elindítok elkezd össze-vissza ugrálni mindenféle színű textúra és semmit sem lehet látni. Először a videókarira gyanakodtam de amikor kiszedtem, és az alaplapit próbáltam akkor is ugyanez volt. Próbáltam haver RAM-jaival is de azzal sem volt jobb, csak egy kicsit. Tovább bírta tőle. Volt már format C Driverek frissítése mindenféle dolgot próbáltam de semmi nem jött össze. Remélem nektek van valami ötletetek... Választ előre is köszi:D -
#943 Megtörtént, 3 windows telepítés format C: után :) de most (gyorsan lekopogtam) talán megvan a jó driver, 8.6-os CCC nélkül... Nem mindig ugyanakkor fagyott, szóval nem hinném, hogy programfüggő. -
#942 Az örök megoldás: win reinstall és úgy próbáld ki, hogy semmi mást ne telepíts fel csak a win-t, a vidkari drivert és azt a programot ami alatt kifagy. Ha úgy jó, akkor egyenként telepítsd fel többi programot és így ki lehet szűrni, hogy mi okozza a gondot. -
#941 Már a 4. drivert próbálom, eddig sikertelenül. Természetesen jó verziót próbálok, az oprendszerhez valót. Még mindig nincs meg az igazi, 5 perce megint beköszönt a kékség. 8.0-ástól próbálom felfelé, hátha egyszer jó lesz! :) Köszi srácok! -
#940 drájver hiba. rakd újra a drájvert, lehetőleg a jó verziót, a jó op rendszerhez. -
#939 "STOP: 0x0000003D"
Találtam még 1-2 tippet máshol, régebbi drivert használok. Már 30 perce nem fagyott így! :) -
#938 A kék képernyőről a "STOP: 0x00.."-ás sort másold be. -
#937 Sziasztok!
Ati 4890 kártya vásárlás után jött a következő problémám Vista/Win7 alatt, XP-vel nem próbáltam. Kék képernyő: INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Véletlenszerűen támad, nem pedig bizonyos programok indításánál.
Ha valakinek lenne ésszerű magyarázata, nagyon megköszönném. Külföldi fórumokokból nem sokat tudtam kibogozni, driverek frissek.
Köszi előre is! -
#936 Hali
Nekem olyan problémám lenne, h játékoknál (közép és felsőbb kategóriák) megfagy a kép, v egyszínűvé válik (bézs, szürke, de sztem lényegtelen...) gigabyte 8800gt-m van, szoftver problémát már szinte kizártam ( xp vagy vista, 32 vagy 64 bit, eredeti vagy friss driver, magas felbontás vagy alacsony, magas képfrissítés vagy alacsony, ez szarik mindenbe és 1 perc és fél óra intervallumban bedöglik). Az lenne a kérdésem, h tudtok-e még vmi variációt mondani amivel ez kiküszöbölhető, vagy valószínűbb h hardverhiba? (neten olvastam híreket v pletykákat-magam sem tudom- h a 8800gt gyári hibásak, főleg a gigabyte-s szériák). -
KenChi #935 A probléma a következő: a drágalátos öcsém nemrég elvitte a gépét egyik haverjához, segíteni neki pár dologban (install stb). A gépét csak biztonság kedvéért vitte el, hogyha kellene bármi, akkor onnan meg tudja lesni, de ez talán lényegtelen.
Szóval a gond ott kezdődött, hogy hazaért, kapcsolja be a gépet, aztán valami ismeretlen bla-bla szöveg jött be neki, újraindította, majd onnantól kezdve a szokásos "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" figyel be. Próbáltuk mindenféleképpen összedugni, de mindig hasonló szöveggel üdvözöl minket. Aztán jött a továbblépés, hogy betesszük a Windows telepítőt, és majd onnan meglessük mi a helyzet. Na itt már igen érdekes volt, mivel egyáltalán nem találta meg a HDD-t.
Na szóval okostojások, ki érti ezt??
Jó lenne megoldani ezt a témát, van pár fontos adatom nála.
Amúgy az érdekesség, amit észrevettem, hogy mikor indul a gép, akkor kiír valami cuccot (elvileg a HDD azonosítóját vagy mit) és mellé kiírja, hogy 0GB. Öcsémet kérdeztem, és azt mondta ez korábban is így volt, leszámítva, hogy ott valós tárhely adatot mutatott.
A HDD 1TB-os SATA (Seagate). -
Gascan #934 Sziasztok... olyan problémám van, hogy ma reggel mikor bekapcsoltam a gépet akkor a monitoromból elment az áram.
Este mindig le szoktam kapcsolni a monitort is, meg a tápnál is a házat. Az érdekes az, hogy ha csak a monitort kapcsolom be és a gépet nem akkor világit rajta a led, tehát áram alatt van. Ahogy bekapcsolom a gépet elmegy belőle az áram.
Na most én gondolok vagy a grafikuskártyára, vagy az alaplapra. Alatabb látható a konfigom.
-
sobika #933 Próbáld meg a legfrissebb drivert feltenni a kártyádhoz.
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=R3E8hhLCEgwyAOt9&templete=2
Először ezzel érdemes próbálkozni. :)
De az is elképzelhető, hogy hibás a kártya, más konfigba is érdemes lenne megnézni. -
sobika #932 Hi!
http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=534
-
#931 Hello
lenen egy kérdésem
van egy
MSI GNB Max2 alaplapom.
milyen drivert és honnan kell letöltenem, hogy a hálókártya müködjön?
köszi
-
vizipipa19 #930 Sziasztok! Vettem egy asus xonar dx hangkarit, és akadozik a hang. Fogalmam sincs mi lehet a probléma, a rendszer terheltsége kicsi az alaplapi hangkari le van tiltva, és szír új a kártya.
-
norec666 #929 Sziasztok! Olyan problémám van hogy bármilyen játékot elindítok elkezd össze-vissza ugrálni mindenféle színű textúra és semmit sem lehet látni. Először a videókarira gyanakodtam de amikor kiszedtem, és az alaplapit próbáltam akkor is ugyanez volt. Próbáltam haver RAM-jaival is de azzal sem volt jobb, csak egy kicsit. Tovább bírta tőle. Volt már format C Driverek frissítése mindenféle dolgot próbáltam de semmi nem jött össze. Remélem nektek van valami ötletetek... Választ előre is köszi -
torok6 #928 Sziasztok! Az lenne a problémám hogy valamelyik játék beakad pl: Call Of Duty 6, German Truck most ennyi jut az eszembe de pl: Dirt 2 az meg nem akad ez mitől van? Esetleg hangkártya miatt van mert beépített van (VIA) az a neve? Vagy a táp tol van az meg Mode Com 500W? Amit duracellmumus írt az nem vált be.
-
#927 Hello.
Volna egy problémám tudna esetleg valaki valami tippet adni??:)
Win 7 mostanában sűrven lefagy.
Találtam valami féle eseménynaplót abban ez áll:
"Erős versengés folyik az asztali ablakkezelő erőforrásaiért.
Ok : A CPU erőforrásai túlterheltek.
Diagnózis : A Asztalablak-kezelő válaszsebességének hirtelen csökkenése figyelhető meg."
Mond ez valakinek valamit?Ettől lehetséges a fagyás?
Előre is kössz a segitséget! -
Marcicerus #926 Helló!
Kb. 1 éve haszlálom a laptopomat, eddig simán ment, majd egyik nap bekapcsoláskor kidobja az Unmountable boot volume hibát. Mit lehet ilyenkor tenni?
Válaszotokat várom:Marcicerus -
#925 ha elindítom a laptopomat bejön egy fehér képernyő és lefagy az egész, mi lehet a baj? -
BEE LEE #924 Hali.
Bár nem idetartozik, de nem tud vki olyan slideshow, vagy vmi olyan galéria készítő progit, amivel ha készítek galériát, nem rakja rá, elé, fölé a logóját vagy egyéb szöveget? Már vagy 50-et -
#923 közbe megtaláltam mi a hiba. az új vincseszter hibás.
http://www.imageserve.info/img_store/2010/02/02/7/7b6f4de8132aa360ea29fb99921cc2df.jpg -
BEE LEE #922 duracellmumus:
Már a neved sem semmi :) Ne vedd sértésnek, komolyan 5letes!
De még nem találkoztam olyan emberrel, aki ennyire segítőkész,
ért vmihez és úgy tudja előadni, hogy megértse a "paraszt".
Köszi a segítséget!!!!
Úgy néz ki megoldódott elemcserével!
(Hú...én meg kb. 30 órát töltöttem 3nap alatt, hogy minden infót összeszedjek a bios frissítésről. És rájöttem, hogy nem nekem találták ki :) )
Még1x kösz! Na segítsek viszont vmiben? :)
-
#921 ha nem jó az elem akkor nem maradnak meg a beállításaid.
hasonlót tud még okozni ha a vincsin le van lazulva a tápcsati.(freez)
homepage
-= Download (Pre-built & ISOs) =- (zip.)
kiírod az ISO-t és boot-olsz róla, ha csak 512Mb-od van akkor 2-4 óra alatt kiderül hogy mi van, türelem. -
BEE LEE #920 Sajna csak 512-es mem.ám van.
Ha az elem jó, akkor a mem-val van gond?
Sajna memtesztet még nem csináltam.
Hogy kell?
Köszi. -
#919 ha ide-s akkor legyen egyedül, külön csatlakozón, lehetőleg master-re jumperelve.
lehet hogy nincs rendes illesztője Win7-nek az ide-s vezérlődhöz. -
#918 az hogy reszeteli magát a bios az lehet attól is hogy lemerült az elem a lapban...
ha két modul van a gépben akkor az egyiket vedd ki és tolj egy memtesztet.
ha nem akkor kérj kölcsön egyet és próbáld ki azzal. -
#917 Hello! Összeraktam ma egy gépet új alkatrészekből és olyan problémám adódót hogy valami veszet lassan lépked a win7 telepítőmenüjében pl az hogy Setup is starting legalább 10 ha nem több percig írja ki közben se a dvd olvasó se a gép nemdolgozik(legalábbis a led nem villog).De kb ugyanez van xp-nél is.Találkozott már valaki ilyennel?Lehet valami köze hozzá annak hogy a dvd meghajtó IDE csatlakozós?
-
BEE LEE #916 Ja, még annyit, hogy AMI biosról van szó.
Azt olvatam, hogy ha 2-t sípol, (és azt teszi, mielőtt bejön az F1, F12)
akkor a memóriával lehet gond.
-
BEE LEE #915 Hali!
Van egy kis problémám a géppel:
Elég soxor úgy indul a gép, hogy írtó nagy hangja van és
F1 BIOS,vagy F12 tovább választás jön be.
Ilyenkor XP visszaáll 2006.08.16-ra, amikor az alaplapot gyárthatták.
A bios-ban nem lehet állítani a "RELEASE DATE"-T.
Az időt hiába állítom át, szinte mindig visszaáll.
Ilyenkor még annyit tesz, hogy a floppy-t teszi első bootolási helynek.
Van ötletetek? Köszi. -
#914 tanulság:csak a takarítónő tud porszívózni, a haverod nem.
tessék szépen csak alplap+proci+vga+ram kombinációt erőltetni. ha van POST
akkor rádughatod a többit is...
ha nem kelne életre megvenném az nf7-es lapot ha V2.0-ás! érdeklődni privátban.