4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • gezu1025
    Hiába cseréltem a drivereket újjabra. És kezd egyre rosszabb lenni. pls segítsetek
  • Zeller01
    azért nem vírus, mert vettem egy teljesen új vinyót és arra tettem fel egy 64bites win7-et és akkor is előjött a hiba! A vírus teljesen kizárva!
  • Zeller01
    milyen és hány db memória van a gépedben?
    úgy néz ki memória hiba lesz. ne nézz furcsán és sem gondoltam volna. kaptam egy kölcsön memóriát és azóta nem csinálja. egyenlőre teszt időszak van.
  • csiber
    #773 Úgy, hogy beteszed egy gépbe.
  • csiber
    #781 Cseréld a drivereket újabbra.
  • csiber
    #775 Valami bios hackelövel, vagy egy másik bios chippel, esetleg jelszó kitalálással.
  • csiber
    #786 Szerintem is táp. Egy kölcsöntáppal megtudod nézni. Vagy höfok.
  • tazis
    Sziasztok, az lenne a problémám, hogy a gépem mindig leáll magától, a monitor pedig kikapcsol.
    Tápegység gond lenne? A videókártyát pár hete vettem.Lehet hogy az lenne a baja, néha játékok közben szines kockák villannak fel hirtelen.

Alaplap: MSI K9NGM
    Proci: AMD Athlon X2 5200+
    Vinchester: Seagate Barracuda 7200 8Mb Cache
    VGA: ATI HD4850 Vapor-X 1GB
    Proci Hűtő: Cooler Master Hyper TX 3
    Tápegység: Deer 400 W
    + Pioneer DVD író
  • BaliBoy
    Valamelyik játékkal vírust is lewarezoltatok.
  • gezu1025
    hmmm, akkor vírus? vagy driver, szoftver amit az ember egy windows újratelepítésnél fölrak? Mi lehet a gond?
  • Zeller01
    háát gezu1025, te vagy a harmadik ember akivel találkoztam, hogy kb 2 hete ez a problémája. nekem ugyan így szétesik, annyi különbséggel, hogy ott egy kép lentebb, vagy piros lesz az ajtókeret vagy bejönnek mindenféle háromszögek (piros, kék, zöld). van, hogy teljesen feketék lesznek a figurák a codban. ctrl-alt-del majd vissza játékba és megy tovább. én cseréltem win-t, alaplapot, vga-t semmi. most tartok a memóriánál. kolléga kinek szintén ez a baja ő folyamatosan hordja át az ismerőséhez az alkatrészeit, melyik a ludas.
  • gezu1025
    Vagy hát nem is szétesik hanem FEHÉR csíkok mennek össze vissza és a shotokon nem látszik, de volt olyan is hogy a kép fölső felén mindenféle karakterek, betűk voltak FEHÉREN láthatóak.
  • gezu1025
    Üdv mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni. Olyan két hete figyeltem föl rá, hogy olyan játékokban amik nagyobb gépet kérnek, mint pl a coh és a cod6 "szétesik a kép" ami egy alt tab után visszajön. Így hát annyira nem is foglalkoztatott, mert igen ritkán volt. De ma már a cod2-ben is csinálja. És gyakorlatilag állandóan.

képek:
    http://images.netbag.hu/20091127/22310732738.JPG
    http://images.netbag.hu/20091127/22311663714.JPG
    http://images.netbag.hu/20091127/22313142101.JPG

Ez mitől van?

A gép:

ASUS M2N68 ( lassan 1 éves van még 2 év gari )
    ATHLON 64 X2 5200+ ( ez is lassan 1 éves )
    MSI 8600GT DDR3 256MB OC ( ez lassan 2 éves így van még vagy 1 év gari)
    BUFFALO DDR2 2GB 800 Mzh ( ezis 1 éves lassan )
    SAMSUNG 160GB SATA2 ( van vagy 3 éves, de lehet régebbi... )
    FSB 400W ( lassan ez is 1 éves, ezen is van még gari sztem )

Ezen felül néha előfordul, hogy ( szintén játék közben ) Memória írás, olvasási hiba. Nem tudja elvégezni read bla bla bla folyamatot. Futtattam memtestet de egy éjszaka alatt nem jutott semmire, lelőttem.

Ezek lehetnek szoftveres gondok is akár?
    És ha már itt vagyok szeretném megkérdezni, hogy mitől van az hogy kerreg a vinyó nagy terhelésnél? Úgy értem amikor másolok és kicsomagolok egyszerre. Ezt régen nem csinálta, nem kerregett.

Köszönöm előre is a segítséget. A vga és a ram probléma megoldása az elsődleges. A vinyo sztem már nem fiatal az a baja.
  • BaliBoy
    Futtattál vírus ellenőrzést?
    Egyébként ez a fajta jelenség videokártya túlmelegedésre szokott utalni. De mivel cseréltél kártyát...
    De azért figyeld proci hőmérsékletét is.
  • Zeller01
    ennél, a ghost recon2-nél és a guitar hero-nál. ezek vannak meg :D
  • BaliBoy
    Csak ennél a játéknál?
  • Zeller01
    Segítséget kérnék valami szaki kollégától, mert teljesen megakadtam. A képernyő játék alatt teljesen szétesik. Képen és a videón is látszik.
    Itt: video
    és itt:
    Azóta egy teljesen új alaplapom és egy teljesen új videokártyám van. A probléma viszont MÉG MINDIG FENNÁLL!
    Mi legyen? Milyen irányba induljak el?
    Táp? Proci? vagy memória?

Gép:
    Asus p5ql/epu (új)
    Core2 2.66ghz (egy éve 3.0ghzen megy)
    Geil ultra 2x2 gb 800mhz. (akkörűl jött a hiba mikor ezt cseréltem kb 1 hónapja)
    Asus Gtx260 GL+ (új)
    Chieftech 450W (1.5-2 éves)
    samsung 500Gb (új)

1. 32bites win7-et használtam akkor is volt hiba. Ezt váltottam egy 64bites win7-re.
    Így gondolom a driver kérdésekre válaszoltam. Mindet cserélni kellett.
  • kosztalaci
    ja a clrcmos jumper nem segített..:-(
  • kosztalaci
    Sziasztok urak !

Adva van 1 k7s8x alaplap.Bekapcsoláskor nem tudok belépni a setup menübe, mert valami pass-t kér.Hogy tudom ezt resetelni?A passra nem emlékszem sajna...:D

Elöre is köszi a segítséget
  • Gascan #774
    sziasztok.. olyan gondom van, hogy az USB-s egerem mikor kikapcsolom a gepet meg mukodik, mikor bekapcsolom akkor meg nem. Ilyenkor azt kell tenni, hogy kihuzom es ujra bedugom. Eger: Genius ERGO 555, Alaplap: ASUS P5K

Na most az erdekessege az a dolognak, hogyha az egyik hatulso USB kimenetbe dugom be, akkor csinalja ezt. Ezelott volt egy olyan idoszak, hogy legalabb 6 honapig hatra volt bedugva es normalisan mukodott. Most az a helyzet, hogy az elulso USB kimenet egyikebe lehet csak bedugni, mert a masikba nem mukodik.

Mostanaba viszont olyat csinal, hogy hasznalat kozben egyszer csak leall... nem megy, ilyenkor ha ujra kihozum es bedugom akkor megint elindul.

XP SP3-mat hasznalok, es nem szoktam semmit muveszkedni a geppel.. csak munkara es jatekra hasznalom.

Meg tudna valaki mondani, mi lehet a gond?

Nekem igy elsore az alaplappal lehet a gond -aramellatas vagy valami-, de nem tartom magam nagy szakinak.
  • Orionk
    köszi szépen

és, ha mondjuk nem sd ramom van, hanem újabb, akkor azoknál hogyan lehet megnézni, hogy hány megaherces, ha nincs ráírva?
  • csiber
    HDD Regenerator. Igaz DOS, de profi :)
  • csiber
    Bios update csak akkor érdemes ha eleve rosszalkodik.
  • csiber
    Szerintem teljesen mindegy SDnél...
  • csiber
    Virus lesz az...
  • wright
    Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy a vinyóimról egyszer csak eltűnik az adat....az összes,partíciókkal együtt :/ 2 van-először az szállt el amin volt a win,most meg az amelyiken adatok.Mindkettőn 3 partíció volt és minden eltűnt.Az első egy sima bekapcsolásnál volt-kiírta nincs mit bootolni....másodiknál meg keresni akartam vmit és látom nincs a saját gépben-de bekapcsolásnál még megvolt :/ A gép kb 3 hónapos!
    Ha vki lenne vmi ötlete azzal sokat segítene!
    Ja progival megnéztem egyiknek sincs szektorhibája!Pár napja minden okk-csak félek megint jön a hiba!
    Értelmes válaszokat előre is köszönöm.
  • Orionk
    Sziasztok!

Van egy 128 megabájtos SD ramom, de nem tudom, hogy 133 megaherces -e.
    Hogyan lehetne ezt megtudni, megnézni?, a ram ra nincs ráírva.

köszi
  • torok6
    Sziasztok ha frisitek biost 8800gt-n akkor mi lesz? Mi változik rajta?
  • Blasta
    Sziasztok!

Milyen programot ajánlotok HDD teljes átvizsgálására, esetleges bad sectorok kijavítására Win7 alatt?

Mostanában párszor scandiskkel indult a gépem és ez gyanús. Szeretném az elejét venni bárminemű hdd meghibásodásnak vagy adatvesztésnek.

Köszi a helpet előre is!
  • krisz940122
    kösz
    Veszel 2 hálókártyát vagy 3000ft/db-ért hozzá egy koax kábelt, összekötitek, illesztőprogit felnyomjátok és mál lanozhatook is. Régen mi is így nyomtuk. Ennél biztos van drágább, olcsóbb, gyorsabb vagy bonyolultabb megoldás.
  • krisz940122
    senki?
  • krisz940122
    császtok.lenne egy kérdésem. hogy tudnék két gépet összekötni? úgy értem hogy egymás ellen játszunk lanba. milyen kábel kell hozzá? vay vmit be kell állítani? előre is köszi a helpet.
    Ja még annyi, hogy Xp egy 20 gigás megosztáson van és a D meghajtón van a szektor hiba, mert ott vannak a torrentes megosztások. Szóval xp, meg a dolgok azért mennek, de amint elkezdi használni a hibás szektorokat jön a kék halál. Ennyi köszi!
    Na srácok, van egy olyan problémám, hogy kifagyott a gép egy áram szünet miatt. Sztem sikerült kinullázni néhány szektort, mert ha torrent elindul és fel akar tölteni egy torrentet, na jó nem eggyet, hanem legalább 5-öt, akkor egyből kék halál beugrik. így aztán most se torrent se semmi extra. na most próbáltam töredezetség mentesítőt, de mivel legalább 40 giga hely kéne hozzá, ami jelenleg nem lehetséges(15%), ezért kénen nekem egy "törezedetség mentesítő" aminek nem szükséges 15% szabad hely. Fent van Hard disc sentinel, de az meg szarik hibajelntést jelenteni. Szóval tuti szektorhibás lett ez a fos, de a hibát csak a töredezetség mentesíő tudná kizárni. Más hibát nem lát se a scandisc se ez a HD sentinel. Ha valinek lenne valami jó tippe, amivel fel tudnám javítani a HDD-t, azt megköszönném. Peace!
  • BaliBoy
    Táp vagy alaplap vagy ventilátor vagy CPU.
  • Realdanee
    Sziasztok. Nekem olyan problémám van hogy ma beakartam kapcsolni a gépem és ahogy néztem felbúgnak a ventillátorok kivéve a cpu.... és egyszerűen kis búgással a tápegységből leáll...... most mi lehet a baj? a Táp vagy a cpu ventillátor?
  • Gideon Wieth
    Sziasztok!

Nekem elég furcsa hibám van. Hosszú idő után bekapcsolom a gépet akkor a MONITOR /Samsung 2333HD/ nem érzékeli hogy bekapcsolt a gép, a gép ventillátorai felzúgnak, és nincs kép. DE a hangfalakból hallom, hogy bejelentkezik a windows7.

És ezt mindig megcsinálja. Mi lehet a gond ?? a gépem alább látható sima VGA kábellel van a monitorra kötve. Elképzelhető esetleg hogy HDMI-vel kéne ?
  • Seeed
    Sziasztok. Nekem az lenne a kérdésem, hogy:
    Van egy Asrock P43DE alaplapom. ezen a lapon van egy 5.1es hangkártya, melyet 8 kimenetesre is lehet állítani. Azonban hiába állítom 6 csatornásra, 4-re vagyy 8ra, mindíg csak az előlapi csatlakozón ad hangot, illetve a hátsó kimenetek közül mindíg csak az egyiken, függően attól, hogy hány csatornára van állítva. A windows pedig csak 2 csatornát ismer fel. driver fennt, frissítve. A program amivel szeretném használni az a Traktor DJ studio 2.
    Várom az ötleteket.
    Köszi előre is.
  • Digitman
    Sziasztok!
    Olyan problémám van mostanában, hogy a gépemet másodszorra vagy harmadszorra sikerül csak elindítanom. Elsőre ha indítom, a gép még elkezdi a bootolást, de amikor a WinXP indulna kikapcsolja a monitort, a merevlemezek pedig tekernek tovább, mitha folytatódna a töltés. Win7 el sem indul, lefagy a betöltőképernyőnél. Konfigot egyenlőre nem írok, mert van egy gyanúm, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. Amit még tudni kell, hogy nemrég cseréltem procit, de a csere után 1-2 hétig nem volt semmi gondom, mindkét rendszer frissnek tekinthető. Ha már elindul a gép semmi probléma, izzasztottam a gépet, de nincs fagyás, túlmelegedés, semmi rendellenes.