4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • BaliBoy
    BIOS felismeri?
  • JasonXXX
    Sziasztok!

Nekem az a problémám, hogy az 500 gigás vinyómat nem tudom úgy bekötni a gépbe hogy használható legyen. Sata vinyó. Bedugtam a két kábeljét de nem tudom mi a baj. Van valakinek ötlete? Sürgős lenne.
  • Slapy
    igen, teljesen lekapcsol...semmi üzenet vagy kiírás előtte, hanem puff kikapcsol...
  • M412305
    Sziasztok! Ma reggel azt tapasztaltam, hogy a gépemben lévő 3 merevlemez közül a legújabb 320 GB-os Samsungnál,amire a Win 7 Pro 64 bit op. rendszer van telepítve, az op. rendszer azt jelezte, hogy már csak 7 MB szabad hely van rajta, amin még tegnap 271 GB szabad hely volt. Ezt mi okozza? Lehet, hogy tönkrement a merevlemez? Üdv
  • BaliBoy
    Annak elég sok oka lehet. Alaplap, táp... stb. Teljesen lekapcsol?
  • Slapy
    csak úgytűnik hogy a kékhalál helyett lett a kikapcsolódásdi....
  • Slapy
    oks megpróbálom!
  • BaliBoy
  • Slapy
    annyival egészíteném még ki hogyha nem kékhalál akkor csak simán kikapcsol a gép.... :o(
  • Slapy
    Sziasztok!

Egy olyan gondom van hogy 4Gb (4x1Gb) ram van a gépemben és a windows (win7) azt írja rá hogy TelepÍtett memória 4Gb(használható 3Gb)...
    Everest csak 3-at lát , Bios mind a 4-et!
    Mi lehet a gond? Az összes létező 2-es variációt kipróbáltam és akkor látott és használt is 2Gb-ot....azaz elvileg a ram-ok jók...elvileg...

Másik gond pedig elég sűrű kékhalál, napi többször is..egyszer valami irq driver utána meg usb driver...erre ötlet van valakinek?

Válaszokat előre is köszi!
  • zsolt515
    hmmmm... ez megnyugtató legalább nem kell venni új gépet csak azért mert 10GB-s gameket csinálnak... am gépet érdemes még venni vagy inkább xbox?
  • Wreck86
    Szerintem ha bővíted 2GB RAM-ra,akkor jó lesz.
  • zsolt515
    Üdv!
    Van egy két éves gépem!
    Intel Core 2 CPU
    4400 @ 2.00 GHz
    2.04GHz, 1GB RAM, van még benne egy 500GB winchester meg egy GeForce 8600GT-s videokártya.
    Remélem e leírtakból értetek is vmit... de sztetek ez a gép még jó az újabb gamekhez amit közepes szinten visz is kb?
    KÖSZ!
  • BaliBoy
    Szerintem nem jól dugdostad össze a kábeleket. A bezsédnek a centerből kellene jönnie. Felcserélted a kábeleket.
  • BaliBoy
    Szerintem mindenképpen vidd vissza. Ha fizikai akkor az csak tovább fog "szaporodni". És amúgy sem szabad, hogy egy új géppel ilyen probléma legyen.
  • zolimurer
    Hello
    (TMISI már megoldottam a problémát:)....

Lenne még egy kérdésem: Alapbol van 1gb ddr1 400mhz es ramom vennék hozzá még 1gb ramot...Szerintetek 1gb ddr2 vegyek hozzá vagy 1gb ddr1(tehát meik a jobb 2x1GB ddr1 Dual-Channelben vagy 1x1GB ddr1+1x1GB ddr2)??????????

• sanya911201
    Sziasztok! 5.1-es hangrendszerrel az a problémám hogy jól szól minden csak a beszéd az csak a bal elsőből szól és ez 5.1-es filmeknél és játékoknál is van. Mitől lehet?
  • Dark Wanderer
    Most épp HDD Regeneratort futtatok rajt, lévén egy picit talán pontosabb mint a natúr mezei checkdisk akármilyen beállítással.

Ha logikai a bad sactor, nem fizikai, akkor kijavítja, azt írták róla többen, hogy ki tud javítani olyan hibákat, amiket a low level format sem, de az első lowlvl formatig nem minden esetben látom, hogy valóban javítva lett, mert badnek írja.

Mindenesetre a mennyiség annyira elenyésző még egyenlőre, hogy ha bármi rendbe tudja tenni akkor nem gondolkozom garancián.
    Ha fizikai és marad akkor természetesen vissza szeretném küldeni, csak a cég aki nemzetközi garival foglalkozik nem írt még vissza, lévén tegnap este írtam nekik mélt.

Asszem most lelövöm ezt a HDD Regent, mert így még cirka 25 óra mire végez, aztán próbálok egy partíciózást-formatot a régi jó öreg FDisk-ben.
  • BaliBoy
    Én megpróbálnám újra particionálni. Esetleg 1 partíciónak. FAT32-nek DOS-ból formázni és megnézni úgy mit mond. Ha úgy is bad sectort mutat akkor mindenképpen gari.
  • Dark Wanderer
    Sziasztok!

Nem tudom, hogy mennyire rossz helyre írom, de talán kapok rá hasznos választ, ha nem is az egészére, esetleg részeire.

Február elsején vásároltam egy Toshiba L505-111 típusú notebookot, és lenne vele egy elég nagy problémám.

Az eredeti 2x250GB-s partícióra osztott HDD-t átpartícióztam, rendszermeghajtónak 40GB, tárolónak a maradék 460. Ezek után szokásos oprendszer telepítés, és elkezdtem használni a gépet.

Körülbelül 1-2 hét után csinált olyat előszőr, hogy megállt a gép 2-3 percre (teljesen befagyva, se windows műveletek, se háttérben futók, semmi), majd folytatta a munkát.

Csináltam 1-2 tesztet, nem talált semmi hibát, ahogy a géphez mellékelt gyári programok (PC Health monitor, HDD/SSD riasztás, stb) sem.

Jó 2-3 hétig nem is volt vele gond, majd az utóbbi napokban többször is eljátszotta ezt egymás után, gyakran úgy, hogy teljesen beállt az egész, és a háttérben futó programok közül az egyik a legutolsó alkalommal I/O hibára panaszkodott.

Ezek után csináltam egy checkdisket, ami nem talált semmit, de nagyon nem tetszett a dolog, ezért futtattam egy teljes checkdisket is. (cmd-ből, újraindítás után dos módban, hibás szektor kereséssel.)

Ez lement a gépen, és a tárolópartíción 2 ellenőrzés után kiírt 780 kB hibás szektort. A rendszerpartíciónak nincs semmi baja.
    Bevallom, nem tudom, hogy a windows, ill. a chkdsk ezt a 780 kB hibás szektort elkülőnítette-e.

Ezzel kapcsolatban szeretném azt kérdezni, hogy ilyen esetben van-e értelme visszaküldeni garanciával a gépet, ill. hogy mennyi időt vesz igénybe egy garanciális vinyócsere, lévén javításra gondolom nincs esély.

Nem a majdnem 1 mega (legyen 1 mega) helyveszteség zavar, hanem az, hogy egy teljesen friss és még gyári illatú notebookon Nekem ne legyen badsector, ezen felül abban sem vagyok biztos, hogy ez idővel nem terjedne.

Szóval a lényeg, hogy 500GB-s vinyón 780kB badsector, 2szer letolatva full chkdsk-val... ilyenkor ki mit tenne?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is.
  • bojti
    Sziasztok !
    Ma reggel betettem egy Ubuntu Live Cd-t a gépembe és ezt írta ki :

egy éves a vinyóm . Erre van -e valami gyógyszer ?
    Kösssz a válaszokat előre is
  • Optimus Prime
    Ilyet én sose tennék. Évekig - talán a táp, talán a ház, talán a 98 miatt - az alvó mód elég veszélyes művelet volt. Nem ébredt fel belőle a gép és reset - ergo ugyanaz a boot idő, mintha kikapcsoltam volna.
    De a táp halála lehet véletlen, nekem tavaly halt meg a Cooler Master tápom 3 és fél év után.
  • lck
    Csak érdekességképpen írom le:
    Soha nem szoktam alvó állapottal kikapcsolni az asztali gépemet. A múlt este próbaképpen úgy tettem.
    Reggel próbáltam bekapcsolni a gépet, de nem működött. Elromlott a tápegység !
    Szerintetek ez csak merő véletlen lehet ???

• tmisi
    Elég gyér táp lehet, amin egy ágon az összes PATA csatlakozó. Lehet el sem vinné azt a VGA-t, mert az ilyen extra tápigényes kártyák a 12V-ot eszik de rendesen.
    Írd meg a táp típusát a többi alkatrésszel együtt.
  • zolimurer
    Hello

Egy idegesítő problémám van .....épen épitem össze a gépem ...
    A helyzet a következő: van egy vidi karim ami (agp) és van rajta egy PATA csatlakozó+egy meghajtóm amin van egy PATA csati+söt még a merevlemezem is PATA csatlakozos...nos a tápomhoz van 4db PATA csatlakozó...ez igy mind szép és jó csakhogy mindegyik csatlakózó egy kábelen van és nem éri be már a videókártyát vagy ha azt be éri akkor a meghajtót nem és így tovább....(rövid :(()
  • glider
    Köszi!
    Kb. 15 éve írtam egy ,két progit /Basic-ben/ nagylemezre mentettem és most a kezembe kerültek a lemezek. Szeretném "átmenteni" a gépemre a progikat. Egy kis retro ! :)
    Üdv.
  • Optimus Prime
    A 80 fok akkor is brutális, azon már tojást lehet sütni. :S

glider: szerintem igen, az optika meghajtók rekjébe, de gondolom kell neki egy FDD konnektor az alaplapon. A másik meg: minek?
  • glider
    Sziasztok!
    Valaki meg tudná mondani, hogy a régi 486 os gépből kiszedett nagylemez meghajtót be lehet rakni mostani "újjabb" gépekbe?
    Köszi..
  • pxxl
    egy HD4890-től egyáltalán nem sok 80 fok (terhelés alatt). meg ne hasonlítsuk már egy 8600GT-hez hőmérséletben (sem) :)
  • Optimus Prime
    Hát nem vagyok guru vagy pro, de a 80 fokos VGA kicsit durva. Nekem Geforce 8600 GT van és a gyári szoftverével átlag 42-45 fokos, aktív játék terhelésen 47-50, durvább játéknál max 55.
  • gabeone
    Hello!

A segítségetekre lenne szükségem. Van egy számítógépem amit aktívan használok játékra és ami mostanában magától kikapcsol. A monitoron a következő üzenetet kapom: "NO SIGNAL DETECTED". A számítógép ekkor láthatóan és hallhatóan sem kapcsol ki, de a monitor nem vetít képet. A monitor ki-be kapcsolása nem oldja meg a problémát. A számítógép a reset gomb megnyomása után kikapcsol és azonnal nem is tudom visszakapcsolni. Ilyenkor több féle dolgot is próbáltam. A legelső ilyen alkalom során órákkal később be tudtam kapcsolni a gépet, ekkor nem is csináltam semmit. Másik alkalomnál a tápegységet kapcsoltam ki-be, a kábeleket húztam ki-be és egy kis idő elteltével újra működött a gép. Az utolsó alkalom során egy ventillátort tettem a gép mellé, amivel alig 30 mp-ig fújtam a gépet és ezután be tudtam kapcsolni. Az esetek számomra hőmérséklet problémára utalnak, de én nem értek a hardverhez igazán. Új 4890 videokártyát vettem vapor-x hűtővel az elmúlt 3 hét során, a probléma azt hiszem nem sokkal ezután kezdődött. Cseréltem tápegységet minőségi 460w-ról 550w-ra, azonban a problém még mindig fennáll. A hdd hőmérséklete 30 fok alatt van, a cpu-ét nem sikerült megnéznem, a vga olyan 80 fok körüli lehet, a gép oldalfala pedig le van véve. A szoba hőmérséklete 29-30 fok. A gép háza nem túl nagy. A probléma lehet egészen más, nem hőmérséklet jellegű, ebben kérem, hogy segítsetek. Mi lehet a baj? Szervízszolgálatokban nem bízom, a barátaim tanácstalanok. Nincs módom leellenőrizni az összes hardver eszközt, illetve a probléma is van, hogy hamar, máskor pedig több óra elteltével jelentkezik. Vírusmentes a számítógép. Köszi előre is!
  • guru55
    Ok, köszi G18XM8! Gondoltam hogy ez lesz a gond. Nem tudod véletlenül még hogy milyen hűtőt lenne érdemes vennem? nagyjából max 5000Ft-ot szánnék rá.
  • G18XM8
    Próbáld ki a proci hűtő cserét, nekem is volt hasonló gondom, vettem egy Spire proci hűtőt a gyári helyett, és megoldódott.
  • guru55
    Üdv Mindenkinek!
    Van egy kis gondom, amiben a segítségeteket kérném! A lényeg, hogy nemrég vettem egy új videókártyát(asus hd3450 512mb AGP8).Kipróbáltam 1-2 játékot, mire a gép vagy a játék legelején, vagy játék közben, de viszonylag rövid idő alatt újraindult. Sikerült nagyjából kiszűrnöm a problémát odáig, hogy valószínüleg túlmelegszik a proci nagyobb terhelésnél, mert amint levettem a processzor órajelét (amd 2400+ volt, most 2000+ ként funkciónál) megszűnt a gond. Nem volt tunningolt processzor, gyárilag amd 2400+. A kérdésem, hogy ha veszek rá egy normális hűtőt, akkor visszaállíthatom e 2400+-ra esetleg picit feljebb, vagy lehet hogy nem is a proci a gond hanem az alaplap(abit kd7 raid)?
    Még annyit írnék plusz infóként, hogy a tápegységem jó minőségű 350W,tuti hogy nem az a gond, a teljes gép konfig pedig: abit kd7es alaplap,amd 2400+, 1,5gb DDR Ram, asus hd3450 512mb(igen,nem egy erőmű:D). Előre is köszi a segítséget!
  • zolimurer
    Köszi a segítséget....:)
  • Optimus Prime
    Ha semmid sincs amiről újra telepíthetnéd, akkor nem érdemes és nem is tudom törölni/formázni. Általában nem is muszáj, ha pl. azonos a chipset Intel->Intel, VIA->VIA,... De ami leszedhető driver azt töröld, hogy ne akadjon. NVidiánál azt se muszáj, de biztos ami biztos.
  • zolimurer
    Sziasztok! Lenne egy eléggé amatőrnek tűnö kérdésem.......
    A helyzet a következő : a régi gépemböl egy teljesen új konfigot csinálok....a winchesteren kívül mindent kicserélek...(proci,alaplap,videokari stb. ......)Az lenne a kérdésem hogy ha összerakom a gépet akorr elötte a winchesteren telepitsem ujra az op. rendszert vagy nem muszáj(windows XP) ...Mert ha ezt kéne tennem nem tudnám mert a windows(valami berhelt windows...) nem eredeti ... (és semmmi nincs hozá sem cd sem termék kulcsom) ???? Segítsetek pls :) ???
  • Munyos
    Köszi az segitséget majd meglesem!
  • G18XM8
    Köszi a választ. Az adatlap, meg a memória biztos, hogy passzolnak mert már 2 éve ez a memória van az adatlapban, de eddig semmi gond nem volt. Kipróbálom majd más memóriával, hát ha...
  • Optimus Prime
    Üdv! Lenne egy spéci DVD-író problémám. Egy ideje egyes lemezeket úgy meg a Pioneer DVD-íróm, hogy azt nem tudja olvasni, se az LG DVD-m. Ha audio, video, MP3 lemezt írok a régi 7 éves Samsung asztali lejátszó sem bírja, egyedül a nemrég vett Millenium asztali lejátszó viszi őket. Már volt firmware frissítés... Ja, viszont RW lemezt hibátlanul ír és az olvasható is. Nem lehet a lemezzel gond, mert 10-es pakkból egyiket hol sikerült jól megírni, hol nem. És az író sem lehet hibás, mert akkor amit ír semmi nem olvasná és ez nem igaz. Viszont a DVD-ROM-okal se lehet baj, mert akkor nem olvasná az RW-t vagy bármilyen lemezt.
    Ötletek?