4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • BaliBoy
    Ha tényleg a winyóból (ventinek is lehet kerregő hangja) jön és egyre rosszabb akkor azt javaslom minél gyorsabban mentsd le az adataidat róla.
  • D0C
    Egyszerű problémáról lesz szó.
    Nagyon lelassult a gép. De nem úgy, hogy egy program fut, hanem semmi sincs megnyitva, meg akarom mondjuk nyitni a böngészőt, ami régen 1mp alatt megnyílt, az most fél perc.
    Közben egy állandó halk kerregés jön, talán a vinyóból.

De bármilyen gombbal ugyanezt csinálja, a legegyszerűbb művelet is sok időbe telik. És egyre rosszabb. Miközben írok, közben is kerreg.
  • Optimus Prime
    Spéci, esetleg saját driveres? (És Vista rossz párosítás).
  • Kombinator1991
    Sziasztok lenne egy igen érdekes problémám. A régi egerem tönkrement és vettem egy Speed-link SL-6142-SGY típusú egeret. Windows Vista 32bit-es oprendszerem van eredeti. A baj az, hogy néha az egér megáll és pár másodperc késleltetéssel hajlandó csak tovább menni de akkor ugrik egyet a mozgatásnak megfelelően és ez játék közben igen zavaró mivel még SP játékokon is minden megy tovább csak a képernyő nem szóval em szimpla szaggatás. Ha bárki bármien ötlettel tudna segíteni megköszönném.
  • Kalozoner
    sziasztok, adott egy gép (phenom 2 555, 500GB, 2 Gb DDR3, 4890 Toxic és egy corsair cx400), játék közben egy olyan 20-30 perc után lekapcsol a gép, konkrétan a metr2033 alatt, furmark, prime95, fut egyszerre akkor semmi, mi lehet a probléma? köszi
  • vintage
    rossz verziójú drivert telepítesz, sztem...
  • Tibi7
    Sziasztok! Notebook segítségre lenne szükségem. Fujitsu amilo, xp rendszerrel, videókártya driver telepítésekor lefagy, és nem engedi feltelapíteni az illesztőt. Mi lehet a baja?
  • celza8807
    asztali pc-m van, elöl nem is érdemes próbálni, csak hátul. ott négy darab van, mindet végigjátszottam, két különböző kábellel.
  • Optimus Prime
    Mert nincs is. Én is próbáltam hasonlót valamilyen hardverből kifolyólag. De XP-től kezdve tényleg nincs külön driver USB 2.0-hoz.
    Próbáltad minden USB-n? Első, hátsó? Mert nekem pl. az előző alaplapomnál nem működött a fényképezőgépem a ház eleji USB-vel, csak a hátsóval. Esetleg kábel vagy vírus kereső?
  • celza8807
    ja és nem találtam hozzá win 7 drivert.
  • celza8807
    Windows XP USB2.0 Driver Installation
    ====================================

Please using Windows XP SP1 (Service Pack 1) or later versions, you DO NOT need to
    install this driver, because they already contain software support for USB 2.0.

eszközkezelőből is próbáltam illesztőprogramot frissíteni, az meg megállapította, hogy az illesztőprogram naprakész.

help
  • celza8807
    meglessük :)
  • pxxl
    ártani nem árt :D
  • celza8807
    mármint hogy frissítsem?
  • pxxl
    usb drájver estleg?
  • celza8807
    Korábban ment, mint állat ugyan ezen a porton/kábellel). 20.000 kb/s volt az átlag.
    És még csak az sem lehet a baj, hogy sok kis fájlt másol, mert a legtöbb ilyen aprófájlos mappát betömörítettem.
  • pxxl
    biztos usb 2.0 van a gépben, és/vagy a külső vinyón? usb 1 szokott kb ennyivel másolni :/
  • celza8807
    Hello! Valaki ha esetleg ötlettel tudna előállni a kérdésem kapcsán, azt megköszönném. Szóval, Western Digital 120GB Passport I külső hdd-re másolok éppen. Windows7 oprendszerem van, total commanderben másolok, a hardver házirendnél átállítottam jobb teljesítményre, 2.0-ás USB portban van, NTFS fájlrendszer ráégetve, mégis miután a másolás legelső pár másodpercében 50.000 kbyte/s sebességgel másolt, azóta 5.000 kbyte/s-nél nem akar feljebb menni.

Próbáltam házirendet módosítani, más usb portot/kábelt használni, javulás nem volt. Próbáltam nem egyszerre az összes fájlt átrakni, csak mondjuk egy avi filmet, ugyanúgy belassult. Csak egy másolás fut jelenleg a gépen, plusz google chrome, winamp. Ennyit azok nem lassíthatnak. Legalábbis szerintem.
    Mit tegyek, hogy még ma befejezze a másolást?
  • pxxl
    hát lehet ha a bios resetel
  • Light
    Köszi!
    Közben utánakerestem, értem már a dolgot. Meg is találtam az alaplapon, már csak majd venni kell egyet.
    Annyit még, h ha ezt simán kicserélem, nem lesz belőle gubanc..? Rendszer/Bios megmarad, stb....
  • Optimus Prime
    Nos, igen. Lévén a BIOS-t ellátó lithium elem lemerült és így az általad írt problémák állandóak lesznek. Én még nem cserélte, de szerintem nem egy drága dolog és bármelyik PC-s üzletbe kapni.
  • Optimus Prime
    Ajánlom a MemTest86 programot, a free szekcióban letölthető és floppyra vagy CD-re kiírható.
  • Light
    Hali!

Köszi a választ, de sajna nem vagyok egy hardverzseni, bevallom. Amennyiben nem cserélem ki, akkor ez rosszabbodhat?
  • fnorbi89
    Sziasztok!!! Úgy gondolom hogy a memóráimmal gond lehet illetve hibás.
    2x2GB Geil 800Mhz
    És érdekelne windows alapu memória tesztelő program ha van ilyen. Vagy más egyszerű tesztelő ami. légyszi segítsetek!

• Optimus Prime
    Én a gombelemere tippelek, a dátum elállítódás az egyik ismertetője.
  • pxxl
    próbáld meg azt h kicseréled a gombelemet az alaplapban.
  • pxxl
    partition magic-el lehet még ilyenkor is "húzni a csúszkát", leokézod, újra indítod a gépet, és megcsinálja xp betöltés elött.
  • Light
    Jah, 450Wattos Chieftec tápom van, és azért gondoltam a videókaris dologra, m 450 Wattos van megjelölve a Sapphire Vapor-Xnek minimum. De lehet, h persze ehhez nincs semmi köze a problémámnak...
  • Light
    Hali!

A helyzet az, h nemrégiben kezdte el a gépem az alábbi furcsaságot, amire keresem a választ:
    Bekapcsolásnál (hidegindítás) bios üdvözlőlogo, pittyen egyet a gép, ahogy kell, és utána (mintha nyomtam volna hirtelen egy restartot) újraindul, megint logo, pittyenés, és bejön egy ablak, ahol az F1-gyel a Bios-t hozhatom be, az F2-vel meg a default értékekkel léphetek tovább. Tök mind1, mit nyomok, a Win7 betölt, minden oké, leszámítva azt, h a dátum nem stimmel, mindig vissza kell állítani a helyes időpontra.
    A fentieket a gép csakis hidegindításnál műveli és nem mindig!
    Nem tudom igazán a dolgot mivel összefüggésbe hozni (talán a videókártyámnak hirtelen kevés a felvett feszültsége vagy vmit a Bios-ban kéne állítani?); a gép ezen kívül tökéletesen működik, csak nem szeretném, ha ez vmi nagyobb problémának az előfutára lenne és nem törődnék vele már az elején.
    Bármi 5letet várok, köszi előre is!

A gépem adatai a bejegyzésem alsó részén linkelve.
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Van egy 100GB-os merevlemezem,van rajta windows xp,minden driver stb... és programok is,meg filmek,zenék.
    Most szeretném azonban partícionáltatni.
    A lényeg,hogy amit most kb elfoglalok az 20 GB és úgy szeretném megcsinálni,hogy ez a meghajtó 30Gb-s legyen (windows stb) és lenne egy maradék 70 GB-s (filmek,zenék,játékok,egyéb).

Ilyenkor még meg lehet csinálni,tehát a partícionáló program nem fog olyan területet elvenni,amin már van adat?

köszi!
  • BaliBoy
    Azt a területet nem particionáltad ezért nem látja a win. El kell indítani a telepítőt (XP-s is jó) és particionálni kell majd formázni.
  • zozox333
    Sziasztok ma raktam össze új konfigot.
    Asus M4A77TD Pro, AMD Phenom II, 2x2GB DDR3, 500GB Samsung F1 HDD.
    Na ez utóbbival lenne probléma!
    Telepítéskor külön partícióra tettem a Win7-et (40 gigásra) és telepítés után nem láttam a "D" meghajtót vagyis a többi kb 460GB-ot!
    Mi lehet a gond? (alaplap drivereket feltettem!)
  • Rogerke
    köszi a válaszokat : )
  • Inquisitor
    "... mert 32 bit Windows csak 3 GB-ot kezel!"
    A nem PAT támogatás 32 bites programok meg max. 2GB fizikai ramot tudnak használni PAT támogatású programot meg még senki sem látott akit ismerek.
  • Inquisitor
    "VGA-ban csak PCIe van, 1.1 és 2.0. "
    Az lehet, de foglaltból meg van 1.0, 1.0a, 1.1., 2.0, 2.1 és pl. az első kettőben nem biztos, vagy nem megy a 2.x-es VGA.
  • Inquisitor
    Azzal a chipsettel semmilyen Core alapú proci nem fog menni. Se a chipset, se a Bios, se a VRM nem kompatibilis. Ha beletennéd, megsütné az alaplap.
  • Optimus Prime
    Acsati: én tápegységre gyanakszom, bár nem esküdnék rá. Nálam tavaly 10 mp után teljesen behalt.

Puhos: anno nekem is volt ilyen hangkártyán. Nem rossz, de MSI integrált típusnál megtapasztaltam, hogy pár játék nem szereti. Értsd kék halál. :S A hangerőt esetleg még a Vezérlőpultnál tudod állítani. Néha nekem is az állítódik el, MP3 persze ordít. Valamiért erősebb, mint pár játék vagy a DVD.

Rogerke: nem. Nekem is pont ilyen alaplapom volt, szigorúan single-core-es lap. Tuti, mert én terveztem hogy tudnám bővíteni.
  • Rogerke
    Sziaztok
    Az lenne a kérdésem mivel processzort szeretnék vásárolni, bele menne ez a processzor az alaplapomba
    Itt vannak az adatok
    INTEL Dual Core E6500 2,93GHz 775 BOX
    MSI 915P Neo2 Platinum (MS-7028) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

(Alaplapot megnéztem 775 ös foglalata van de nem tudom hogy a dual core-t felismeri-e légyszives segitsetek)
  • Puhos
    Csá!
    Mivel nem találtam olyan topicot ami aktív volna hangkártyával kapcsolatban ezért írok ide. A lent látható konfigban van egy C-MEDIA CMI8783/C3DX hangkártya. Amikor a gépen rádiót vagy zenét hallgatok akkor jól szól, függetlenül attól, hogy fülesen vagy a tornyon keresztül. Viszont ha elkezdek játszani a MW2-vel akkor borzasztóan halk. A tornyon csumára kell nyomni a hangerőt, hogy haljak valamit. A játék beállításánál a hangerő max-ra van rakva. Mi lehet a baj?
  • acsati
    sziasztok
    olyan problémám lenne hogy a napokban elkezdett olyan csinálni a gépem hogy nem kapcsol be. vagyis bekapcsol de rá 3 mp-re egyböl ki. sokadik probálkozás után viszont elindul. mi lehet a probléma?