4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
terminator39 #1033 Bios -ba sem megy bele.
mert nem veszi be az F gombokat :S -
#1032 BIOS->cd-ről bootoljon. -
#1031 Azt nem mondom, de előtte ezeket mindenképpen érdemes végigjátszani. Ha továbbra is rosszalkodik akkor már azért érdemes gyanakodni. -
terminator39 #1030 de nem veszi be az xp cd -t. :/
mintha benne sem lenne. -
#1029 Köszi. Ezek szerint nem hardveres lesz a probléma? -
#1028 win reinstall. -
terminator39 #1027 Helló.
a gépembe tettek új alaplapot és mindig az a menü jön elő hogy "A Windows normális módú indítása" meg hogy "Csökkentett mód" stb.. és ha rámegyek itt bármelyikre utána mindig újra indul a gép magától és ugyan ezt a menüt hozza elő, amikor bekapcsolom nem tud elő jönni a boot menü..
nem tudja valaki mi lehet a baj?:S előre is köszi. -
molnar0921 #1026 Sziasztok!
Van egy ABIT IC7-es alaplapom, benne egy Intel Pentium 4, 3GHz procival.
Ezt valahogyan lehetne fentebb tornázni, van 478 as foglalatba pászoló nagyobb proci?:O
Alaplapot nem akarnék cserélni.
Előre is köszönöm a felvilágosítást :) -
norec666 #1025 Sziasztok! Van egy Soundmax hangkártyám és, lenne egy olyan kérdésem hogy miért csinálja azt a gépem hogyha játszok akkor a hang nem teljesen olyan mint kéne? Tehát pl a Rainbow Six Vegas 2-nél a karakterem hangján kívül semmitsem hallani, az Assassin's Creednél a háttérhangon kívül csak néha hallani egy két kard hangot vagy hasonlót. Meg plusszban ha bármilyen zenét vagy filmet nézek egyszerüen elmegy a hang aztán visszajön és így tovább. Frissítettem már drivert is Op-ot is újraraktam. Amikor még Xp SP2-m volt akkor egy realtek driver volt fent és azzal tökéletesen működött a hang de az SP3 már nem ismeri fel a hangkártyát ha realtek driver van fent. Ja és ha fülhallgatóval nézek filmet vagy hallgatok zenét akkor nem áll meg a hang, de a játék nem javul. A választ köszi! -
#1024 Format. És win reinstall. Vagy előtte még a windoes telepítő cd-n lévő javítást meg lehet próbálni. Meg ms-dos módban egy scandisk-et lefuttatni. -
#1023 Sziasztok!
Úgy gondolom hardver problémám van, remélem jó helyre írok.
Tegnap kikapcsoltam a gépem. Nem volt vele semmi probléma.
Ma be szerettem volna kapcsolni. A Windows (Win XP SP2) nyitóképernyő megjelent, majd jött egy "gyönyörű" kékhalál. Az elején az ismert szöveg, hogy károsodás megakadályozása végett, stb., majd a hibaüzenet: UNMONTABLE_BOOT_VOLUME.
A gépben két hdd van, meg egy dvd-író. A Boot képernyőn a hdd-k szépen megjelennek, meg végül is a windows elindul, csak éppen megáll közben... :( Próbáltam indítani csökkentett módban is, de az sem segít, ugyanezt a hibaüzenetet adja ki. Mit tudok tenni? A vinyót másik gépben nem tudom kipróbálni (most is laptop-ról írok).
Segítsetek! Köszönöm szépen! -
#1022 Megoldva. Mindent néztem, csak a DVD dekórder szoftverem a WinDVD8-at nem. Vagy két hete raktam újra az XP-t és a szoftver telepítése után nem aktiváltam és lejárt a triál idő. A vicces, hogy a driver csere-bere előtt nézte filmet és nem még akkor nem járt le.
Bár, hogy a WMP-t és a WinDVD-t használom is hiba miatt van. Akárhogy görcsölök a beállításaival sok filmet nem megfelelő FPS-sel játszik le és aszinkronba kerül a hanggal, arról nem is beszélve hogy a videó olyan, mint egy Chaplin film. :S -
#1021 Újabb vicces probléma, bár tudom megoldást nem kapok, jobb kiírom.
A minap feltettem az új nVidia drivert 196.75, de jött a mail, hogy gond van vele és mindenki tegye vissza a 196.21-t. Meg is tettem, de minek. Azóta nem tudok DVD-t nézni. Mindent próbáltam, de semmi. Tény, ne a leírt "rollback" módszerrel csináltam, de más kor se volt - pl. béta driver. Volt még egy gond: miután telepítettem a dirvert és újra indítottam a Windowst az nem töltődött be, vagyis csak az Asztal a háttérképpel, de más semmi - nem első esett és nem driver telepítés után - csak a Feladatkezelő előcsalásával tudtam újraindítani. -
#1020 E-sata Külső vincsihez szánták -
#1019 Vicc!
Ma délután ráütöttem a billentyüzetemre, és beragadt az F8!
Azért krepeget! -
#1018 Hello!
Az én gépemmel olyan tortént, hogy indulasnal nem csipog, hanem krepeg a beépitett hangszoro, és nem indul a rendszer, max csokkentett modban!
kivettem az elemet kb 10percre, hogy hatha a nemtommibaja van, de semmi valtozas, a win7 csinalt valami rendszerellenorzest, de nemtalalt semmit!
Az a krepeges a beépitett hangszorobol mit jelent? Indulasnal csippan ahogy szokott, aztan krepeg parat... -
#1017 Ez szélesebb, mint az USB. Talán Firewire? Pedig ismerős. -
#1016 Nagyobb kép? Mert így USB-nek tűnik de gondolom nem az. -
JasonXXX #1015 Sziasztok!
Felismeri valaki ezt a kábelt? Mire lehet használni?
-
#1014 Akkor olvasd el milyen válaszokat kapott. Annyi még, hogy figyeljétek a hőmérsékleteket, mert esetleg az is lehet, hogy valaminek nem megfelelő a hűtése és miután lehűl újra használható a gép.
Ezek szopós hibák. Próbálgatni kell a dolgokat. A múltkoriban nálam majdnem a második alaplap bánta kárát annak, hogy a táp ment tönkre. 1-et kinyírt... Utána működött tovább rendesen. A második lapnál egyértelmű lett. És márkás táp volt. Ez a HKC tényleg valami noname gagyi lehet. Soha nem hallottam még ilyen márkáról. -
Gabe18 #1013 Üdv!
Hasonlóan vagyok mint Slapy "kolléga".Gép megy,egyszer csak nyek,leáll az egész mintha kihúznám a konektorból (Kezdetben játékok alatt,tehát nagyobb terhelésnél adta meg magát,ma már vagy 8x leállt win betöltés alatt vagy bárhol ahol kedve van).Utána hiába nyomkodom a bekapcsoló gombot nem történik semmi,de ha várok pár percet,akkor megint be lehet kapcsolni.Éppen ezért leginkább a tépra gyanakodnék...
Hát van benne egy HKC USP 5550 nevű táp ,másik fórumon jól lehúzták hogy gagyi,de eddig jó másfél évet kibírt.Most nem tudom vele lenne érdemes kezdeni a selejtezést,vagy esetleg inkább memória fronton?Bár memória hibánál nekem az a tapasztalatom hogy inkább újraindul a gép,bár nem vagyok egy "szaki". -
#1012 Na nekem is ASUS az új lapom és nem jól kötöttem be. Mert a power jelző nem világít. :S De azonfelül gyerekjáték. Tényleg olyan, mint a legó. :) -
#1011 Hát ha ott megvan, akkor a BIOS is felismeri...
Elő kell venni az Xp telepítő cd-t és meg kell formatálni vele. -
JasonXXX #1010 és ha nem ismeri fel akkor mit lehet tenni?
Van az Xp-nek a felügyeleti eszközök menüje azon belül a lemezkezelés vagy mi. Na ott felismeri csak nem tudom mi a teendő -
rumkola #1009 hát igen az tényleg nevetséges, bár asus-nál vannak előrelépések :) -
#1008 Akkor gratulálhatsz. :) -
#1007 Egyébként én azon akadtam ki mindig, ahogy a power, reset, led, elülső usb csatlakozókat kellett bekötni. Ha azt ugyanúgy kell mint régen, akkor gratulálok a világnak, úgy egységesen :) -
#1006 Nekunk ez remegyszeru, legozassal szereztunk mar tipegokorunk ota gyakorlatot... -
rumkola #1005 aha, csak a legfontosabbat hagytad ki, amit általában a kezdők kihagynak a gyakorlatban is :DDD -
#1004 lefekteted a házat, berakod az alplapot, becsavarod a csavarokat, benyomod a procit, pasztázod a hűtőt, felrakod rá, be a kártyák (ha van) be a táp, csatlakozókat összekozod, fiú-lány effektus, eltéveszteni nem lehet, bedugod 220-ba, benyomod a gombot, és violá :D huhh...de ez így volt 1998ban is :D -
#1003 Ugyanolyan mint 2004-ben. Max a csatlakozók változtak. :) -
#1002 Ezt kéne egybegyúrni. -
#1001 Hali,
az lenne a kérdésem, hogy mennyire bonyolult feladat manapság összerakni egy gépet, otthon? Már 2004 óta nem csináltam ilyesmit, és azóta sok minden megváltozott. Gondolom azóta csak egyszerűsödött a gépépítés folyamata, de nem vagyok benne biztos, mert manapság bármi megtörténhet. -
#1000 Ez nem rossz gép, nekem E5300 és 2 GB RAM és ez volt most nálam az upgrade, és dettó 8600 GT. Eddig nem volt gondom egy játékkal sem. Igaz nem mind fullon, de kérdés milyen játékok érdekelnek és mikoriak. -
#999 Talán amatőr kérdés/megoldás, de Scandisket próbáltad futtatni? Mert egy crash után lehet hibás lemezterület kijelzés. Anno nekem is volt gond Samsung vínyóval, alaplap halál, csere, de az istennek nem települt formázta az XP, ellenben Linux igen. -
Slapy #998 az ment eddig :o)
Csak most megakadtam mert nincs másik tápom, se alaplap... feleslegesen meg nem akarok venni semmit csak azt ami tényleg rossz!
Lehet leviszem a szervízbe aztán szórakozzanak vele ők.. :o) -
#997 A kettő közül valamelyik. Próbálgatni kell. -
Slapy #996 455W-os ABpower
próbáltam most egy olyat hogy lehúztam a dvd-meghajtót és kivettem a Vga-t , azaz az alaplapit használtam és ugyanúgy kikapcsolt nemsokkal a játék indítása után...
Én egyre jobban a lapra gyanakszom, mert mint írtam lentebb a rambol is csak 3at kezel a 4ből....
Szerinted táp? -
#995 Szvsz. táp. Mekkora, milyen? -
Slapy #994 viszont azt már észrevettem hogy ha csak bevan kapcsolva és nem csinálok rajta semmit akkor nincs is gond, viszont pl elindítok egy játékot és max 1 percig bírja......