4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
Puhos #1113 "VGA-ban csak PCIe van, 1.1 és 2.0."
Meg 2.1!
-
#1112 nekem pl :D -
#1111 Na ezt még így konkrétan senki nem mondta ki. Meg kinek van 1 GB-os VGA-ja? Igaz én meg 256MB-tal vagyok. Lehet ezért gondolkodok kicsiben. -
#1110 "mert 32 bit Windows csak 3 GB-ot kezel!"
4 gigát kezel, de a vga memóriájával együtt, szval ha van egy 1 gigás vga-d, akkor a 4 giga ramból csak 3-at lát. -
#1109 Hát, ha van már dual-core processzorod inkább vegyél egy jó micro-ATX alaplapot, az olcsóbb. De legyen márkás, nekem pl. ASUS van 13k volt. VGA-ban csak PCIe van, 1.1 és 2.0. A RAM-mal vigyáz, mert 32 bit Windows csak 3 GB-ot kezel! -
rusland #1108 sziasztok!
lenne 1-2 kerdesem, mar regota nemfoglalkozom HW dolgokkal,
de van egy selejt Desktop-om (meg 2005-06 fele raktam ossze) amibol szeretnek valami hasznalhatot csinalni, az alaplap folyamatos sipolasa miatt ugygondolom hogy a processzor halt meg ami szerintem az overclockolasi tesztjeim miatt tortent anno.
ez egy 2005-os gyartasu Chaintech VNF4 Zenith VE amibe egy AMD Athlon 64 (s939) 3200+ -t raktam bele. elosszor is szeretnem ha ez az egesz elindulna. kiadtak egy 7.0-as BIOS-t hozza ami supportolja a DualCore procikat ez gyakorlatilag azt jelenti h egy Athlon 64 X2 4400+ (s939) is belerakhatok?
ugy vettem eszre mar a socket939-es procik nem tul gyakoriak, de megis egy ilyen mennyibe kerulne szerintetek?
van meg hozza 1G ramom (2x DDR2 512) amit lecserelnek 4G-re (az alaplap leirasa szerint ennyit bir)
ill. van egy regi Geforce 6-osom (512mb) ami pci-express(16x)-on van, amit szinten szeretnek valami jobbra lecsereli. adnak ki egyaltalan pci-e-s csatlakozora uj videokartyakat?
egyaltalan erdemes ilyenekben gondolkodnom vagy inkabb dobjam ki az egeszet?
elore is koszi a segitseget, remelem valaki tud tanacsot adni nekem.
koszi -
#1107 Hello!
Van egy régi webcamom, még xp-s, a márkáját,típusát nem tudom, driverét nem találom,de már próbáltam azzal felrakni, nem ment. Windows 7 alapból nem tudja telepíteni, nézegettem updateket meg minden, és nem találtam hozzá semmit. Valaki tud rá megoldást? Mondjuk egy Logitech webcam driverrel menne? Előre is köszi a helpet, a válasz sürgős lenne! -
Kenderlovag #1106 Hello olyan problémám van hogy van egy 2 gb-os micro sd kártyám de mikor másolok rá és kb 1 gb hely marad rajta onnantól nem enged semmit rátenni mindenre azt írja szüntesd meg az írásvédettséget.Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm. -
#1105 Már megoldottam... biosba kellett engedélyezni valamit. Auto-n volt és Enable-re tettem. -
#1104 Szevasztok! Olyan gondom van hogy nem ismeri fel az 5.1emet a gép. Bedugtam mindent ahova kell és nem... Winampot elindítom rákkattintok egy zenére és azt írja hogy valami rossz driver. Meg Direct sound output v2.47. Pedig amikor feltettem a win7et drivert se kellett rátenni, jó volt a hang magától. Amúgy most tettünk bele tápot. Valamit kell oda a hanghoz is kötni vagy mi? -
#1103 kérlek segítsetek tegnap vettem 1 Asrock AM3 A785GMH/128M és bele Phenom2 X2 550 újra raktam a rendszert és azóta folyamatosan lefagy teljesen szerintetek mi lehet a probléma alaplap olyan 36-40 fok ez jó neki? Már nem tudom mit csináljak. Teljesen kiszámíthatatlan időnként csinálja volt olyan hogy BIOS alatt fagyot, rendszer telepítés közben catalyst. stb.stb. Mit lehet csinálni. -
ATi0021 #1102 Helló Tanácsra lenne szükségem.
A problémám, hogy a játékok 20-40 perc játék után kifagynak és visszadobnak hibával Windowsba.
Próbáltam VGA cserét, így a HD3870-et GTS250-re cseréltem. Most a 4dik nap után ismét a GTS250-el is ugyanaz a baj. Közben egy ismerősömnél a lecserélt HD3870 tökéletesen megy. Szóval kétlem hogy VGA a baj.
Szerintetek most mit csinálja? Esetleg az a baj, hogy a Gigabyte P35-DS4sem nem PCIE 2.0-ás? Vagy rossz a Corsair tápom? Mit tegyek most kérlek segítsetek? -
Cimbi #1101 Plusz probaltam videokartya cseret (nvidiat es atit is), kicsereltem a winchestert,kiszedtem a ramot es csereltem azt is mindig elszall.Alaplapot procit nem tudok cserelni. -
Cimbi #1100 Igen próbaltam winxp-vel, win 7 32 bit, win7 64 bit de összeomlik az egesz. -
csonkesz #1099 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Logitech Wingman Formula Force GP kormány beállításához.
-
#1098 Az eseménynapló csak blabla. Esetleg próbáltad újra telepíteni a Windowst? -
Cimbi #1097 Sziasztok!
Segítseget szeretnek kerni, vasaroltam az alabbi gepet (viszonylag olcson, utoljara 7 eve vettem gepet sajnos behalta a regin az alaplap i) azzal a celal hogy mikor vissza megyek kulfodre dolgozni ezen hallgatok zenet,nezzek videot alkalmankent jatszom (az ar miatt jobban jottem kivele mintha mindezt kulon kulon oldottam volna meg, vasaroltam melle monitort 5.1-es hangfalszetett) de sajnos egyelore viragtarton kivul nem jo semmire allando jellegel ha neteznek ujraindul szar az egesz az lenne a kerdesem hogy ennek a gepnek nem kompatibilisek az alkatreszei vagy hardver hiba vagy softwer hiba?
Az esemnynaploban allandoan ezt irja:
Napló neve: Application
Forrás: Microsoft-Windows-LoadPerf
Dátum: 2010.03.08. 10:59:12
Eseményazonosító:3012
Feladatkategória:Nincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak:
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: Levente-PC
Leírás:
A Performance beállításazonosítóhoz tartozó teljesítmény-karakterláncok megsérültek, miközben a bővítményszámláló-szolgáltató folyamat (Performance) feldolgozta őket. A Performance beállításkulcs BaseIndex értéke a Data szakasz első DWORD-je, a LastCounter érték a Data szakasz második DWORD-je, és a LastHelp érték a Data szakasz harmadik DWORD-je.
alaplap:X58A-UD3R(Gigabyte)
cpu:I7-920
Videokartya:ATI HD 5770(Gigabyte)
memoria:Kingston Hyperx 6GB ddr3-1600 mhz
tap:Chieftec-650w-14cs
Haz:Gigabyte Triton
-
Vakfrost #1096 -
#1095 De rég láttam már kék halált. :) -
Puhos #1094 Itt olvasgass. -
Vakfrost #1093 win 7 -
#1092 LINK -
Puhos #1091 Milyen op. rendszert használsz? -
Vakfrost #1090 -
Vakfrost #1089 Hello, az utóbbi időben egyre gyakrabban fogad a notebook az alábbi festő képpel
Valaki esetleg tudna segíteni, hogy mi okozhatja a problémát? Amúgy egy Vaio fw51jf-ről van szó. kösz -
#1088 Fogj egy kalapácsot és törd össze az egeret vagy telefont. :)
De komolyan. Nem rádiós vagy valami vezeték nélküli az egér? Bár akkor más egérrel nem lenne gond. :S
Érdekes eset, mint az én DVD-íróm. -
tmisi #1087 X-Akták x)
-
#1086 Hali, na erre varrjon gombot aki tud:
Asztali gép, csörög a gép közelében a mobil, olyan 20cm-re (erre később jöttem rá hogy köze van:) majd egér meghal. Optikai, se fénye semmi, nem mozog de a kurzort mutatja, azon a helyen ahol a csörgés előtt.
No problem, restart. Boot, kurzor monitor közepén, de egér meg se mozdul.
Meglesem csatlakozókat minden oké, átviszem másik géphez az egeret, tök jól megy. Nézek wtf fejjel hogy mi lehet. Áthozok egy másik működő egeret ide, itt nem megy az sem. Aha oké.
Win telepítés (xp btw), telepítés közben lesem hogy működik az egér, örülés.
Aztán 2 perc múlva már nem ment :)
Félig telepítést abbahagy, formáz mindent, kezdi elölről a telepítést.
Na, végre ment minden, XP fenn.
Pár napra rá csörgött a gépház tetején a mobil, és megint behalt az egér, kurzort mutatja, de ennyi, nem mozog.
Szerencsére egy restart elég volt, és már nem tartom a gép közelében a telót, bár 2-3-szor véletlen rajta csörgött, ugyancsak elment az egér, és csak restart segített, de legalább nem kellett telepíteni :)
Ezt kb egy hónapja csinálja.
Valami tipp? :) -
#1085 Már megoldottam. Rossz hangkártya driver volt telepítve. Azért nem értettem az egészet mert nekem a másik gépen volt hang attól mert nem volt feltéve a driver. Itt meg semmi, azt se jelezte hogy be van dugva:D -
#1084 ha ki van kapcsolva akkor érdekes lenne ha drivert telepítenene hozzá :D ha csak nem manuálisan, de annak sok értelme nincs, mivel le van tiltva, eleve nem látja a win, és nem tudja hova rakni a drivert. -
#1083 Csak egy valami okozhat ilyet: ha a BIOS-ban ki lett kapcsolva a hangkártya. -
#1082 Mondjuk tesóm nem, mert ő már nem használja azt a gépet, de faterom meg muterom igen:D:D -
#1081 Nem ismeri fel a gép. Drivert tettem, de úgy se. Hangkártya meg beépített... eddig működött. De ha valamit elállított tesóm akkor megverem mint a szart:D:D -
#1080 Ennyire aprólékosan én nem értek a tápegységekhez és az elektronikához.
A hang nem működése egész pontosan miben nyilvánul meg? Hangkártya, op rend., driver, hangszóró? -
#1079 Mégegy kérdés: Most egy másik gépet áthoztam a szobámba és nem igazán működik a hang. Bedugtam mindent hátulra ahova kell de nem működik. Még próbáltam ott is a hifivel de ott se működik, egyszerűen nem érzékeli ha bedugok valamit. Próbáltam fülessel is de semmi. (elől is megpróbáltam) -
#1078 Aha. Olyan létezhet hogy csak a biztosítéka égett le? Bon-t megkérdeztem privibe és azt mondta hogy ha az ment tönkre akkor csak pár ft-ba kerül. -
Caterpillar #1077 Másrészt az általam birizgált alaplap is csak a 4x AGP -t támogatja és mégis gyönyörűen megy benne a HD4650 -es. -
#1076 Elvileg kompatibilis lenne. Bár lehet csak 8x csatoló támogat 2x, 4x kártyát. A BIOS-ban próbáltad letiltani/kikapcsolni az integrált VGA-t? Mert lehet ezért nem add képet, mert alaplapi szinten még mindig az integrált a primary. -
#1075 Nos, elvileg működhet, ha az alaplap csak ugyan támogatja a Northwoodot. De ha 6500-ért lehet új alaplap akkor már inkább azt választanám. Egyébként elvileg megy benne a 800-as is, de csak 533-on és ezzel fékezi. Meg kicsit olyan hatást kelt, mint a patkolt biztosíték. -
#1074 Híj, akkor ez volt a baj. Én ha BÁRMIT csinálok a géppel előtte áramtalanítom, tápon, vezeték kihúz és még néha az tápot is lekötöm az alaplapról. Persze eme intézkedések leginkább saját védelmemet szolgálják.