4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • Synchronous
    Akkor szervíz... Vidd el és alaposan nézettesd át.
  • Laci82
    Kicseréltettem a tápot és megint van úgy,hogy világit a led,hogy áram alatt van a táp ,de nem kapcsol be a gép.
    Ilyenkor akkor mi a baj?
  • DarkMooon
    Na jó nem is adnám, de mivel ez egy régi alaplap,és még régen se volt túl jó nem megy kétmagossal, de még csak kompatibilitási listám sincs, így elég szűk volt a választék hogy mire cseréljem anélkül hogy pénzt buknék azzal ha nem jó bele.Amúgy van egy másik gépem is 5000+os,és a régit nem is én használom,és csak netezésre kellene, csak azért próbáltam egy nagyobb procit mivel már a firefox is akadozik rajta.
  • hiper KOCKA
    Single procikat sztem felejtsd el. A celeron meg különösen xar fajta.
    Egy AMD Athlon X2 2,7 Ghz-es 2 magos proci már 12 ezer ft. Ne add ennél alább.
  • DarkMooon
    Helló mindenkinek! Én egy KOB P4M266 NDFSMX alaplapban cseréltem processzort, egy intel celeron p4 1,7GHz-eset egy 2,4-esre. Teszt céljából konvertáltam egy videót amit a régi 13 és fél perc alatt az új 13 perc alatt végzett el. Reális hogy csak ennyi lenne a sebességkülönbség a 2 proci között vagy valami rosszul lehet beállítva? A másik kérdésem az hogy a bioszban a cpu beállításnál a csere óta nem lehet beállítani hogy hányszoros legyen az órajel, helyette az van kiírva hogy locked. Ez mitől lehet, és hogy lehetne orvosolni?
  • Synchronous
    A többprocesszoros videókártyák izzítják meg a tápot inkább egyik-másik 290-300 wattot is leszív belőle, de az amit leírtál jó ha össz-vissz 15-200-at megeszik.
    Szal nem hinném hogy azzal lenne gond. Egyszerűen instabil a tápod, ki kell cserélni.
  • Laci82
    Ja és egy phenom II X3 710 proci.
  • Laci82
    Sziasztok a gépem újabban fura jelenséget produkál.
    GIGABYTE GA-MA 790X UD4P lap
    ATI 4770 512 MB vga
    2*2 GB Kingston Hyper-x 1066 DDR 2 Ram
    Egy satás 250-es egy satás 160 as és egy 64 GB-os SSD meghajtó.
    IDE-s dvd író+ide-s dvd olvasó
    SB X-fi hangkari
    És ezt mind egy 500W-os FSP blue storm táp hajtja,illetve néha nem hajtja.
    Világit hátul a kis kapcsoló a tápon de a gép nem indul,és ha lenyomom a kapcsolót ilyen sercegő hangot is ad,és néha még a led sem világit.
    Nem elég a táp a gépemhez vagy egyszerűen csak haldoklik?
  • benkoszabi
    üdv. Windows 7 64-bitem van. Szeretném feltenni az alaplapomhoz a Chipset drivert, de az ATI telepítéskezelő a North Bridge szürő-illesztőrpogramot vmiért nem telepíti...vagyis a telepítés végigfut, de mégse települ...

Miért? Rengeteg hasonló dologról olvastam netszerte...

Adminisztrátorként kell futtatnom, vagy mi lehet a baj?
  • torok6
    Sziasztok! Egy trust WB-6250X webkamera megy Windows 7 64-bit-en?
  • chopin42
    Helló!
    20 órás memtest: hibátlan ramok (szerinte, de szerintem is).
    Kékhalál sincs.
    Ellenben ha minden igaz megvan mi a gond:valami miatt a netkapcsolat okozza(teljesen véletlenszerűen...).
    Ha kilövöm a netet, 8 óra folyamatos játéknál is teljesen stabil
  • Bokafix2
    Hi all

A hanggal van problémám. Nem szólnak a hangszórók. 5.1 van SB audigy karival. Semmi nem állítódott el, minden beállítást ellenőriztem, nem tudom mi lehet vele.
    Viszont azt tudom mi okozhatta. Rádugtam a fülhallgatót és mikor kihúztam semmi hangot nem adott. Pedig milliószor hallgattam így zenét meg néztem filmet. Ja és sem az újraindítás sem a kikapcsolás nem segít rajta. Mikor újra betölt a windows ugyanazt csinálja. A film zene stb. gond nélkül megy, mert látom a lejátszón hogy játssza lefele, de hang nem akar jönni. És rendszerhangok sincsenek.
    Ha teljesen koppra felveszem a hangerőt, talán mintha nagyon halványan hallanék valamit. Mi a teendő? pls help...
  • sobika
    Szeva!
    http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=0pKBwEIE8tqMT4j7&templete=2
    Itt szerintem biztosan találsz hozzá megfelelő drivert.
  • sobika
    Szia!
    Persze, memória is okozhat ilyet, illetve rossz bios beállításokkal is előjöhetnek ilyesfajta problémák. Biosban esetleg állítottál valamit?
    Szerintem memtestet is nyugodtan lefuttathatod, amúgy igen, létezik cd-ről bootolható verzió is belőle.
    Még tipp: próbálkozhatsz még everest stabilitásteszttel is, illetve nyugodtan adjál neki egy 3dmarkot (terhelés esetén könnyebben előjönnek a hardvergondok).
    Először szerintem ezeket próbáld meg, de van még pár tippem.
  • norec666
    Sziasztok!

Lehet nem ide kéne írnom ezt a problémát, de azért megpróbálom:-)
    Az lenne a bajom hogy van egy Asus M2N-MX alaplapom és van benne egy integrált Soundmax hangkártya, ami nem működik megfelelően. A hang állandóan elmegy náhány másodpercre aztán vissza aztán megint és mindig ez megy. Windows XP SP2-n működött egy Realtek driverrel de miután felraktam az SP3-mat onnantól kezdve nem engedi felrakni a Realteket. A hangot próbáltam Vista-val és Windows 7-el is és ugyanazt csinálja mint eddig. Ha valaki tudna valami gyógyírt akkor szóljon. Előre is köszönöm!
  • zotyi2
    Sziasztok,lenne egy problémám,ha valaki tud segitsen.Ez a jelenség teljesen véletlenszerűen fordul elő,van úgy hogy 3-4 hétig nem csinálja,utána igen,ujabb 2-3 hétig nem.A probléma az hogy bekapcsolom a gépet,felzug 2-3 másodpercre,utána leáll,eszt eljátszom 3-4-szer mire elindul a gép.Mi okozhatja?Ha valaki tud segitsen,köszönöm előre is.
  • chopin42
    Helló!
    Van egy nagy problémám: vettem egy full új gépet 2 hete:
    -C2D E8400
    -ASUS P5Q Deluxe
    -Sapphire HD4870 1GB VAPOR-X
    -Chieftec GPS 550AB-A
    -és a lényeg: CORSAIR TWIN2X4096-8500C5
    Oprendszer WIn7 Ultimate.
    Az a bajom csupán hogy van hogy megy 2 napig teljesen stabilan, de van hogy 3 percenként úgy szétfagy a gép hogy a NumLock se reagál, és csak a restart segít.A memória okozhat ilyen gondokat?
    Vagy valami instabil bios beállítás az oka...tudtommal 2 hetes gépnek nem kellene ilyen tüneteket produkálnia...
    A másik: memtestnek cd-ről bootolható vrziója létezik? Ugyanis nincs floppy meghajtóm...a választ előre is köszi....
  • hawken
    Köszi a választ.
    Sajnos nem ilyen a Bios setup képernyője, nem is találőm az általad írt dolgokat.
  • duracellmumus
    üdv!

írtad hogy nem értesz hozzá...

ahogy bekapcsoltad a gépet és megjelenik a kép rögtön nyomj egy "DEL"-t

ekkor belép a biosz-ba és találsz ilyesmit:

keress olyat hogy FrontSideBus freqvency, és azt állítsd be 800(400Mhz)-ra, majd keres olyat hogy multiplyer/ratio azt pedig 3.75(7.5)-re

ha nem jönne össze akkor írj ide.
  • Bajnokfoto #854
    Sziasztok!

Fogalmam sincs milyen problémával állok szemben...
    Nagyon ritkán mikor full hd felbontásban nézek egy youtube videót (hd-ban) vagy akár egy 1080p-s filmet és belepörgetek, hirtelen olyan szinten belassul a gép, hogy lehetetlen vele bármit is kezdeni, a monitor lassan villog feketéből vissza az asztalra mintha ki be kapcsolnám és csak az újraindítás segít a problémán.
    Azért nagyon furcsa ez a probléma mert játékoknál soha nem tapasztaltam és filmezés közben is csak nagyon ritkán (20 alkalomból 1szer) és akkor is csak hd-filmeknél meg mikor belepörgetek.
    De mégis zavar mikor előjön:(
    Volt már valakinek ilyen vagy hasonló problémája?
    Köszönöm előre is a válaszokat.
  • Lechner
    Ja és az XP az IDE-s vinyón volt. A tápom régi 300w-os Codegen de lecseréltem új 420W-ra de semmi változás.
  • Lechner
    Sziasztok!
    Olyan probléma jelenkezett az új alaplapomon, hogy nem érzékel semmit az IDE csatlakozón. Összerakás után 1 napig tökéletesen működött minden másnap netezés közben kék halál. Újraindítás után nem talál semmit az IDE csatlakozón.
    A másik SATA vinyót érzékeli. Ezen az IDE csalakozón volt egy régi 60gb vinyó meg dvd-rom. Kábelcsere volt. Külön- külön is próbáltam de semmi.
    BIOS-ban nem látja azt ami IDE-vel csatlakozik. Elképzelhető hogy meghibásodott fizikailag a csatinál valami?
    Konfigom:
    GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
    Phenom x2 550
    4GB ddr3 kingmax kit
    SAPPHIRE HD5750 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE
    160GB samsung SATA
    60gb SEAGATE
    Találkozott már valaki ilyen problémával?
    Köszi a segítséget
  • SovereignX
    Üdv emberek!

Kaptam egy Samsung HD300Ld vinyót. Boot során ezt az üzenetet kapom: Pri Slave Hard Disk: S.M.A.R.T. Command faild.
    A felette lévő felsorolásban pedig ez áll: Capable but Command Faild.
    F1-el tovább megy akkor sem jó így használni a gépet, hogy F1elni kell minden bootnal.
    Mi lehet a probléma?
    Köszönöm előre is!
  • pxxl
    akkor engedj még rá pár írtót, hátha bekaptál még fonomságokat :)
  • Prof William
    Hm... a vírusírtó kiirtott pár trójait és most nincs gond a gyorsasággal... Úgy tűnik ez volt a baj...
  • Gyovai
    Sziasztok!

Van 1gb ddr2 Kingmax 800mhz ram a gépemben, (2slot van a lapban, 800 és 667mhz-t is beveszi csak 400mhz én futtatja mert az a legalacsonyabb) , és ha veszek mondjuk egy másik márkájú 2gbos ramot(mondjuk samsungot) 667Mhz ramot vagy 800ast és beleteszem megfér a kettö együtt és így 3 gb lesz a gépbe? vagy ugyanolyat kell ahoz vegyek Kingmax 2gb-os 800Mhz vagy 667-es ramot?

Köszi a választ!
  • rumkola
    amikor be van lassulva, feladatkezelőben nézd meg mi eszi a procit/ramot
    trójai, vírus de lehet akár vírusírtó is...
  • Prof William
    Mi lehet az oka hogy néha lassúb/akad a gép? Nem volt semmi baja eddig most viszont néha érezhetően belassul. Ez főleg a videókon és a játékokon látszik meg. Újraindítás után ez a probléma megszűnik de egy idő után ismét elkezdi ahogy látom. De néha meg megszűnik magától.

Lehet hogy leterhelem? Nem hinném. alig egy hónapja lett újrarakva rendszer +felújítva a gép szóval a lassulás kellene hogy a legutolsó probléma legyen.
  • hawken
    Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám volna, hogy procit cseréltem az alaplapomban, eddig egy P4 2.4GHZ/1M/800 socket478 volt benne, és most beleraktam egy 3.2GHZ/1M/800 procit. Viszont bootoláskor azt írja hogy 1.6GHZ és amikor a sajátgép tulajdonságainál megnézem, ott meg kiírja a 3.2GHZ-t és az 1.6GHZ-t is. Nem értek hozzá igazán, ez most mit jelent?
    3.2 helyett csak a felével megy, vagy mit?

• Sobi888
    Közben úgy néz ki,hogy megoldódott a dolog, az egyik memória rossz, most csere alatt van. A bent maradt memóriával jól működik eddig. Remélem más gond már ne, lesz. Köszönöm az eddigi segítséget!

Üdv Sobi
  • adam46
    de egyik kitet engedi 1066 on futni csak a másikat nem
  • duracellmumus
    az van hogy csak ha 2 modul van benne akkor engedi 1066-on futni, 4 modulnál már nem fogja engedni, csak 800 mhz-n.

ha mindenféleképpen kell a 4Gb 1066-on akkor vegyél eg 2x2gb-s kittet.
  • adam46
    sziasztok van most a gépembe 4*1 G Kingston HyperX 1066 os ram 2*1 es kitekbe kérdésem hogy biosba biosba hogy lehet beálítani h mind a 4 Db 1066 MHz en fusson mert most be van álítva de csak az egyik kit-re és nemtudom a másikra hogy lehetne
  • itamragy
    leirtad a választ.
    csak a minimumnak felel meg.
    a minimum csak kicsi csatákhoz elég.
  • Petyus1994
    Hellosztok !Nem tudjátok mért lehet az hogy a crysis játékba ha nagyobb csata van akkor elkezd akadozni a game?A gépem megfelel a minimum követelményeknek. Intel Celeron 2.8,2 GB DDR2 Ram,512-es 9400 GT vga .Aki tudja mi lehet a gond kérem irjon.Előre is köszönöm:)
  • Afe
    Sziasztok!
    Elszállt a tápegység a gépemből. Viszont találtam egy kb 10 éves noname 300w-s működő tápot. A gépem sem új már: AN8 lapon 2800+ AMD Athlon 64, 6600gt. Kérdésem az lenne, hogy működhet-e ha belerakom a régebbi tápot?
  • Gyovai
    Hello!

Nem ide való kérdésem lenne.

Van egy Ati X1300 64mb Vram 512mb HM V/TVO kártyám ( kivettem és ez volt ráírva)

Ez most mit jelenthet? 64mb v 512 mb-os a kártya?

Köszi
  • Bridger
    Helló!

Van egy seagate barracuda 250 Gb stat-II vinyóm. Benne van egy Power EH-35BSII típusú usb rackben. A probléma:
    Vista felismeri a vinyót és automatikusan berakja a betűjelet a sajátgépbe, de XP és Win 7 alatt csak felismeri a vinyót, de nem rakja fel a meghajtót. Mi a baj?

Köszi a választ
  • Falkon
    Nekem minden megmaradt , amikor a régi gépből beleraktam a mostaniba.
  • itamragy
    nem tőrlődik le semmi?