4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • mardal
    Hello

nekem olyan problémám volna hogy van egy asrock k7vm2 alaplap,eddig az alaplapi videókártya volt használva de most be akartunk tenni egy point of view fx 5500.Sajna kiderült hogy az alaplapnak 1,2,4szeres agp portja van viszont a kártya 8x agp-vel rendelkezik.Sajnos nem is működik benne,a ventillátorja megy de a képet nem adja ki a monitorra.Ezt nem lehet valahogy megoldani hogy működjön?
  • Caterpillar
    Igen láttam a gépet bevallom én marha pont azt nem lestem milyen mert nem gondoltam hogy ilyen hamar a kezembe kerül a proci... Meg tudom nézni persze de akkor ha már ott leszek bele is teszem! :D

Igazából elméleti volt a kérdés hogy egy alaplap ami csak 533 -as FSB -t támogat tudja e kezelni a procit ami 800 -at tud? Bár lehet jobban járok ha beinvesztálok egy másik alaplapba 6500 -ért. Juteszembe esetleg nincs itt valakinek elfekvőben 478 -as alaplapja? Érdeklődnék felőle!
  • TaRka0107
    Akkor attól nem mehetett tönkre hogy beletettem egy hangkártyát? Igaz, hogy nem kapcsoltam ki a gépet mármint áramról nem kapcsoltam le.... és lehet hogy azért.
  • Optimus Prime
    Szerintem peched van. :S Nem tudom milyen tápod volt, nekem tavaly 3 és fél után a Cooler Master egyszer csak meghalt. Most egy HKC 565W van, és azt hiszem nem rossz márka. Hangkártyából elvileg a legjobb a Creative, jelenlegi csúcs az X-Fi, de az ára... Persze van más is, de ott az alaplapi integrált is.
  • Optimus Prime
    Várj, ha tudod, hogy zöld akkor nyílván láttad is. Ha jobban megnézed akkor megtalálod a típusát, ami vastag fehér betűkkel van szedve. MSI lévén MS.... kezdődik. Bár a leírt infóból is kikereshető, annyit megtudnál még mondani, hogy Intel, VIA vagy SiS chipsetes?

• TaRka0107
    Sziasztok! Múltkor kicseréltem a tápomat egy 480asra, mert elsült a HD4870es VGA miatt. Ez kb 1, 1.5 éve volt. Most beleraktam a haverom hangkártyáját és amikor dugtuk be a táp kábelt a gépbe, láttuk hogy szikrázott. El akarjuk indítani és nem indult el. GOndolom ez is elsült. Ez miért lehet? És olyan kérdésem lenne még hogy milyen tápot érdemes venni és milyen hangkártyát? (5.1es hangfalrendszerhez)
    Válaszokat előre is köszönöm.
  • Caterpillar
    Sajnos én sem tudom pontosan. MSI lapról van szó integrált vga -val 2 ram slottal 533 FSB meg 4x -es AGP... Jah egen és zöld! :D
  • Optimus Prime
    Caterpillar: Tudnom kéne az alaplap pontos márkáját és típusát. Így a gyártó honlapján meg lehetne csekkolni bírja-e a lap, vagy sem.

fnorbi89: nekem egy hosszút - Award BIOS - akkor sípolt, mikor az lapnál babráltam a beállításokkal, az eladó azt mondta VGA hiba. Van rajta integrált VGA is, és asszem azt próbálta kilőni. Memória tesztre ezt ajánlom.

Nosztredamus: attól függ mennyire vagy TV-s és akarsz-e műsort rögzíteni vele például, mert akkor érdemes. Én is filóztam rajta anno, csak hát kell gép hozzá. Tuner van már 10k alatt is, akár kis USB darabok is. A második kérdésedre sajnos nem tudok választ adni.
  • Nosztredamus
    Üdv!
    Vettem egy gépet és nagyon gondolkozok rajta,hogy vegyek-e egy tv tunert hozzá.Ezzel kapcsolatba lenne 1-2 kérdésem.
    1. Érdemes venni/milyet érdemes venni (10-15k körül)?
    2. Beltérivel (Opticum 4000c) össze lehet kötni a tv tunereket?

Előre is köszönöm!
    Üdv:
    Nosztredamus
  • Spészgószt
    Szeva mindenki!

Egy bosszantó probléma merült fel az egyik gépemnél (laptop) win újratelepítést követően! Amikor bekapcsolom NINCS net csak ha letiltom és újra engedélyezem a hálókártyáját.
    körülmények: 2 gép, router, a problémás egy Asus laptop win7 el. Az újratelepített win7 óta áll fent a problem.
    Segítséget előre is köszi!
  • fnorbi89
    Sziasztok! Már kérdeztem de megkérdem még1x mert mindig nem tom mi van a gépemmel.
    Olyan problémám van hogy játék közben (nagyon játék, ami jobban megterheli a gépet pl.: Mass Effect 2) kb. 5-10 vagy 20 perc után elmegy lefagy a játék és elmegy a kép. Reset gombra se jön vissza hanem sípol egyet hosszabban. Csak ha ki-bekapcsolom jön vissza.

Hardware:
    Alaplap: Gigabyte ma770 ud3,
    Cpu: AMD Phenom 9550 Quad Core (Gyári hűtővel megjegyzem)
    Videókarcsi: MSI RX 3870 (ati)
    Memória: 2x1GB Kingston 800
    Windows 7 op rendszerrel.

Én memóriára gyanakodtam de már kivettem egyiket és másikat is úgy hogy egyik volt bent: többet tudtunk játszani legalább 2,5 órát aztán megint elment a kép.
    Mi lehet a gond???
  • Caterpillar
    Sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok ilyennel még nem találtam szembe magam:

Adott egy alaplap (s478) ami 533 -as FSB -t tud. Szeretném a benne lévő 2.4 es "cerkát" egy normális P4 -re cserélni. Van is éppen kéznél egy P4 SL6WJ (2,8GHz, 512kb, 800FSB) csak éppen nem tudom az alaplap mit szólna hozzá? Elvileg a northwood magos procik még beleférnek és ez is az de az FSB piszkálja a csőrömet.

Mielött beletenném és anyáznék van ezirányú tapasztalat hogy valamilyen formában működésre bírjam stabilan a dolgot?

Köszönöm!
  • bajgunar
    A BlackEdition az azt jelenti, hogy szabadon húzható a processzor órajele a gyári órajel fölé. Vagyis nyugodtan tudod tuningolni.
    Míg a nem BE processzor fix maximális órajelen megy (ergo nem tuningolható). Vagyis van egy gyári órajele (pl 3.2 GHz) amit tovább nem tudsz emelni, tuningolni. Lefelé csökkenhet az órajele a Cool 'n' Quiet technológia révén a processzorhasználat függvényében, de a gyárilag megadott maximális órajelnél magassabbra nem fogod tudni emelni. BlackEdition-ről itt írnak pár szóban érthetően.
    Amit meg írtál, az meg ua a proci, csak van ahol kifelejtik a nevéből az x4 -et.
  • Optimus Prime
    A Black Edition valami spéci kiadás, lehet jobb. Bár a mai CPU-k nem vagyok túl jártas, főleg AMD-ben. Talán az ár döntő. De szerintem egy ik se rossz, én most vettem egy Pentium E5300 2,60 GHz - Celeron 3 Ghz után - és nem volt vele problémám eddig.
  • [HUN]Crassus
    Melyik prioci a jobb /játékra/
    AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 BOX Black Edition
    és van ennek X4-es verziója is...vagy a kettő ugyanaz?
  • Paramystik
    Üdvözletem.

Meglepett, mert tegnap még újra is telepítettem a már kisé koros windows - omat, de nem akat a webkamera működni. Nos ahhogy megírtam a bejegyzést, megint megpróbáltam és teljesen jó. Így nem rabolom az időtöket.
    Szép napot.
  • Paramystik
    Üdvözöllek titeket.

Szeretném a segítségeteket kérni. Nemrég kaptam egy Speedlink Light meter USB webcam (SL-6815) típusú webkamerát. Windows 7 x64 bites operációs rendszert használok. A gondom, hogy a driverét hiába telepítettem, sikertelennek ítéli meg és így nem akar működni, én viszont annál inkább akarom. Ha van megoldás, akár más driver, amivel működik, az is jó lenne, elsősorban Skype használatakor szükséges.
    Köszönöm.
  • terminator39
    át kötöttem most simán a hangfalat, és beállítottam a driverén hogy 4 hangfal szóljon (de mivel simán van bekötve szól az összes) és ha beállítom a driverbe hogy 5.1 -en szóljon akkor is recseg :S és más drivert kajak nemtalálok erre a hangkártyára.
    esetleg valaki valami megoldást erre?
  • terminator39
    azzal nincsen baj : D : /
  • Optimus Prime
    És a hangfalakat nézted?
  • liveset
    Helló!

Bootolható cd-ről el kell indítani egy partition magic-et, mert a leírásból úgy tűnik, hogy a bootoló HDD fat táblája tönkrement vagy hibás, ezt a partition magic meg tudja javítani. Ha nem megy akkor egy útszéli megoldás: Egy másik HDD-ről(akár egy ismerőséről is) át kell másolni a C gyökérből az ntldr, valamint az ntdetect.com-ot.
  • liveset
    Hali!

Valószínüleg a régi alaplapodnak és az újnak más a chipsetje. pl. régi nforce, az új chipset mondjuk intel. Ebbe sajnos belehal a windows, és újra KELL telepíteni. Csak akkor szokott működni, ha a gyártó megegyezik.

Remélem segítettem!

Üdv!

Zoo
  • liveset
    Sziasztok!

Lenne egy nem mindennapi problémám. Jómagam rendszergazda és pc szervízes vagyok lassan 15 éve, de itt megállt a tudományom. Van egy core2duo intel procim, egy "asus P5E-VM SL" lap, 2x2 GB Geil blackdragon kit 800mHz RAM, és egy asus 9600GT 1GB PCI-os Geforce. Tavaly szeptember óta hibátlanul működött.
    Nem tudom hogy ez lehet-e az oka, de kb. 2 hete belepróbáltam egy SB live-ot. (később fórumon kiderült hogy az sblive driverekkel bajok vannak).De ha gyalultam az oprendszert, akkor ez elvileg nem lehetne probléma. Vicc, hogy a saját gyári driverével nem hajlandó működni. Fél napos tökölés után úgy döntöttem hogy nem érdekel a creative kártya, és használom továbbra is a Realtek HDaudiot. Azóta az újabb játékoknál, ha hirtelen a VGA?-nak sokat kell számolni,(pl. wtcc-ben kimennék a pitből, beszaggat a kép, és a hang ilyen érdekes "daráló" hangot ad. Gondoltam, hogy már kivan az oprendszer így gyalultam.(2-3-4 éves játékok hibátlanul működnek, pl. SWAT4, Test Drive Unlimited, de az újabbak , mint pl WTCC, Fallout3, már "darálnak". Ez utóbbi 2 IS az elmúlt hétig hibátlanul szaladtak........

(és most jön az agyvérzés): A vadiúj oprendszer alatt is szaggatnak bizonyos progik, játékok, amik eddig hibátlanul és villámgyorsan működtek. Próbáltam más geforceot a gépbe, ramot is, sőt még tápot is.
    Kiporszívóztam a gépet, leszedtem a procihűtőt, kapott friss szilikont.
    Még mindig szaggatás/hangdarálás. Ha windowsba a hangkarinál kikapcsolom a hardveres gyorsítást, akkor bizonyos fokig nem szaggat, persze ez sem bírja sokáig, és minden hangnak kb. 1 másodperces késése van. Az integrált HD audion kívül próbáltam egy cmedia8738-as 5.1-es hangkarit, már a rendszergyalu után, és az is darál. Az alaplapon a kondik nem púposak, az ASUS pcprobe szerint a hőfok, valamint a feszültség rendben van. Próbáltam biost optimális beállításokkal , valamint performance módban is, és ugyanaz.

Légyszi segítsetek, nekem már az is help ha valaki azt mondja hogy valszeg az alaplap xar. Frissített bios van rajta, bár megpróbáltam hogy visszaraktam a régit, a probléma mégis adott. Utána ráhúztam az új biost, és még mindig darál.

15 év szakami tapasztalat után itt állok, és nem találom a megoldást.
    Minden ötletet szívesen fogadok!

Köszönöm előre is annak, aki válaszolni tud!:)
  • nagyanyó
    Segitséget kérnék!
    Van egy HP G3010-es scannerem. Jól müködött. A gépem virusos lett,
    szerelőnél járt. Amióta visszajött nem érzékeli a gép a scannert.
    Már kétszer telepitettem a lemezt./letöröltem, telepitettem ujra/
    Mi a franc van vele, miért nem látja?
    Segitsetek nekem. Előre is köszönöm!
  • terminator39
    sziasztok.
    van egy Genius SW-HF 6000es hangfalam, hozzá egy Genius 5.1es hangkártya és a hangkártya driverébe amikor beállítom hogy mind a 6 hangfal szóljon (szóval 5.1) akkor rá egy kis idő múlva elkezd nagyon torzítani ami nagyon idegesítő. De ha másról játszok le zenét akkor semmi baj, szóval a driverrel lehet a gond. Ha erre tud valaki valamilyen megoldás akkor légyszives írja meg.
    előre is köszi.
  • acsati
    sziasztok
    nemtudom jó helyen járok-e de a mai napon akartam bekapcsolni a gépemet és el is indult de rá 3mp-re le is állt :S a két vinyo közül lehuztam az egyiket és ugy már elindult. mi lehet a baj? 200gb-os vinyo és nagyon sok adat van rajta. meg lehet azt vhogy menteni?
    segitségeteket elöre is köszönöm
    sziasztok
  • Wfrenky
    Sziasztok!
    Egy ECS 651-M(V1.0) alaplapban szeratnék egy P4 2.6GB Hyper-treading procit használni. A BIOS-ban a frissítés után sem szerepel a hyper-thread funkció (bár 2004 utáni frissítést nem találok).
    Van valakinek ötlete?
    Egy adott BIOS-t csak a hozzávaló update-tel lehet frissíteni?
  • penge96
    Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy van egy 5 megás netem, és modemen keresztül kurvajól is megy, 100%-os a kihasználtság, viszont a routeren keresztül meg bűn lassú az egész 1%-os kihasználtsággal...ma vettem egy új routert is, azzal se jó...és nem tudom mit csináljak, mert 2 gép van használatban és megkéne valahogy osztani, de routerrel lehetetlen mert tiszta szar...
    Régen (2-3 hónapja) nem ilyen volt, és szeretnék erre megoldást találni mert nem azért fizetek a netért hogy ne tudjam fullon használni...

Szóval ha valaki tudna segíteni, vagy csak tippet adni, annak örülnék?
  • vizipipa19
    Sziasztok!
    Vettem egy asus xonar dx et , és bármilyen audiofájlt megnyitok, vagy akár youtube videot nézek, beszaggat a hang. Szerintetek mi lehet a probléma?
  • bmx56
    megoldottam a problémát a hűtés volt a gond:)
  • bmx56
    Hello, azt kérdezném hogy a gépem néha le áll magától és amikor egyből vissza kapcsolnám 5 másodperc után egyből megint le áll. De van amikor 6 órán keresztül jó van amikor 2 órán keresztül újra telepitetem a windowst de még mindig le állt. A hűtésre gyanakszom de mérem és nézem Speed Fan-al de nem hinném hogy a hűtés a gond nem tudja valaki mi lehet a baj?? előre is köszönöm
  • tmisi
    Frissítsd a DirectX-et.
  • Optimus Prime
    Tedd fel a legújabb Realtek drivert www.realtek.com.tw Majd a Vezérlőpultban a Realtek HD Sound Effect Managerrel nézd át beállításokat, az említett Sztereó beállítást is. Én egyszer a vízalatti effektust kapcsoltam be és hát vicces volt. :)
  • BaliBoy
    Állítsd át sztereóra a kimenetet.
  • simon007
    Sziasztok!

Segítséget kérnék! Nem indul az Aliens vs Predator pc, telepítés után ' d3dx_42 '
    újratelepítést kér, ami megoldhatná a problémát.
    Bocs, de ez mit jelent? Amd 9550 , geforce 9800 GT 1gb ram a gép

Előre is köszönöm!
  • terminator39
    okéés.
    szerintem is hardver probléma.
    köszi.
  • lacibacsi
    OKS. Kösz.
  • norec666
    Sziasztok! Van egy Soundmax hangkártyám és, lenne egy olyan kérdésem hogy miért csinálja azt a gépem hogyha játszok akkor a hang nem teljesen olyan mint kéne? Tehát pl a Rainbow Six Vegas 2-nél a karakterem hangján kívül semmitsem hallani, az Assassin's Creednél a háttérhangon kívül csak néha hallani egy két kard hangot vagy hasonlót. Meg plusszban ha bármilyen zenét vagy filmet nézek egyszerüen elmegy a hang aztán visszajön és így tovább. Frissítettem már drivert is Op-ot is újraraktam. Amikor még Xp SP2-m volt akkor egy realtek driver volt fent és azzal tökéletesen működött a hang de az SP3 már nem ismeri fel a hangkártyát ha realtek driver van fent. Ja és ha fülhallgatóval nézek filmet vagy hallgatok zenét akkor nem áll meg a hang, de a játék nem javul.
  • Cimbi
    Elnézst de ide is beírnám hátha tudd valaki segíteni:

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a gép állandó jellegel ujraindul (néha ezt megelőzően a monitor bekockásodik) az eseménynaplóban pedig ezt a hiba üzenetet írja:

Napló neve: Application
    Forrás: Microsoft-Windows-LoadPerf
    Dátum: 2010.03.08. 10:59:12
    Eseményazonosító:3012
    Feladatkategória:Nincs
    Szint: Hiba
    Kulcsszavak:
    Felhasználó: SYSTEM
    Számítógép: Levente-PC
    Leírás:
    A Performance beállításazonosítóhoz tartozó teljesítmény-karakterláncok megsérültek, miközben a bővítményszámláló-szolgáltató folyamat (Performance) feldolgozta őket. A Performance beállításkulcs BaseIndex értéke a Data szakasz első DWORD-je, a LastCounter érték a Data szakasz második DWORD-je, és a LastHelp érték a Data szakasz harmadik DWORD-je.

Az újraindulás mindig akkor fordul elő ha letöltök steamen keresztül vagy youtubon videot nézzek.
    Köszönöm
  • BaliBoy
    Akkor vidd vissza az alaplapot, hogy nem működik.