4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • Johny72
    Ha valaki tud segiteni irjon a johnymusic@mailbox cimre! Előre is köszönöm!
  • Johny72
    SOS! Szakember kérdeztetik! Intel DP45SG alaplap és Core2 Quad Q9550-hoz milyen DDR3-as memót javasoltok???
  • krisz940122
    na senki? :( lécci segítsetek már
  • pxxl
    attól hogy egyforma, sajnos még nem biztos hogy működik is :( nem tudom miért van ez. érdemesebb párba válogatott ramot venni, vagy 4 darabos válogatottat. én nekem 2 egyforma volt a gépben ment is a dual, vettem másik ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező 2 ramot, és nem ment a 4 együtt. vagy az egyik 2 vagy a másik 2.
  • bslayer15
    Vettem még egy ramot, így mostmár 4 teljesen azonos ramom van, továbbra se akar működni :(
  • krisz940122
    csősztök.úgyvolt h veszek gépet de mégse.inkább ezt megcsinálom.csak még arra kell rájönni h mi a baja.ezt akarom most megkérdezni. ha egy nap ELŐSZÖR kapcsolom be a gépet , benyomom a bekapcsoló gombot csak fekete képernyő van.de bekapcsol mert van hangja a gépnek csak feketeség van.a monitor tuti jó nem annak van baja.nem tudok mást csinálni csak megnyomni az újraindító gombot,de megint ugyanez a feketeség jön be.ezt az egészet el kell játszani kb 20-szor.néha olyanokat is csinál hogy gondol egyet és letörli magáról a hangot vagy a videókártya driverét .ez annyira nem izgat mert vissza tudom telepíteni de az kicsit idegesítő h minden nap azzal kell szórakozni h bekapcsoljon.de ha bekapcsol utána kikapcsolom és megint bekapcsolom akkor elsőre bekapcsol.lécci segítsetek miért csinálja ezt.előre is köszi
  • pxxl
    sztem túlmelegszik valami. gyanúsan vga melegedés akkor szokott ilyet csinálni. szellőzést orvosold, esetleg a port ki kell takarítani stb.
  • pxxl
    belemegy nyugodtan megveheted, a csavarok ugyanott vannak. legalább is mindenhol ezt írják. google a barátod :)
  • bslayer15
    Üdv újra!
    Egy újabb problémába ütköztem ami már kisebb fajta félelmet kelt benne. Miközben játszok olyat tapasztalok, hogy az adott pálya egyik része nem töltődik be, avagy az fps szám drasztikusan lecsökken (stabil 60-ról 4-5re), a textűrák eltűnnek satöbbi. Nem tudom mi lehet a baj,de én a vga-ra vagy a ramokra gyanakszok. Valaki tudna javasolni valamit,hogy hogy lehet ezt megoldani? Esetleg elmondani mi a baj?
    A válasz(oka)t előre is köszönöm!
    A bajt illusztráló képek:
    http://img39.imageshack.us/img39/8571/cnc3game200908101418091.png
    http://img35.imageshack.us/img35/7523/cnc3game200908101418198.png
  • danikarate
    HY!
    Bocs ha hülye a kérdés, de ilyen téren tudatlan vagyok! Most akarok venni új alaplapot, az eddigi házamban egy ATX formátumú volt, de most microATX-eset néztem ki(ammi tudtommal jóval kisebb. Ez az alaplap jó a mostani házamba?
  • bslayer15
    Nagyon szépen köszönöm, így már értem miért indul el egy rammal és miért nem 3al, köszi szépen!
  • pxxl
    valszeg a dual channel miatt. nem viseli el hogy különböző memóriákat akarsz beletolni. vagy 4 egyforma vagy marad a 2 giga. vagy nem férnek meg egymás mellett a memóriák. nekem is volt hasonló 4 modullal.
  • bslayer15
    Üdv!
    Van egy P31 Neo V2 alaplapom, a specifikációban fel van tűntetve, hogy maximum 4gb RAMot lehet beletenni: 1gb 667/800mhz. 4 csatlakozó van benne. Vettem 3db 1gb 800mhz-es ramot és 1db 1gb 667mhz-es ramot. 2gb ramot ha belerakok akkor elindul a gép és fut is. Ha berakok még 1-et vagy netalán 2t akkor a gép ugyan felpörög,de nem indul el, se az alaplap logója,se bios, se az OP rendszer betöltése. Mi lehet a baj?
    A válasz(oka)t köszönöm előre is!
  • lacibacsi
    Nem találtam konkrétabb topikot, de remélem itt is kapok segítséget.

A történet:

A régi AGP-s videókarimat kicseréltem egy PCI-E karira. (Asrock Dual alaplapom van)
    Régi meghajtó program le, új fel - megtörtént.
    Újraindítás után "Ismeretlen PCI eszköz"-t jelez a gép, melyre magától nem talál meghajtó programot. Igazán nagy ügyet elsőre nem csináltam belőle, mert kipróbálva az új videókértyát CoD4-en rögtön láttam, hogy királyul megy.
    A grafikai hatásokkal most sincs bajom, hanem...

A probléma:

A gépemben IDE-s cuccok vannak. Történetesen egy DVD író és három vinyó. Ezek korábban hiba nélkül, megfelelő sebességgel és megbízhatósággal működtek.
    Sajnos a videókártya csere óta az egyik HDD, amely a Primary Slave-en van nem igazán akarja a munkát...
    Egyik HDD-ről a másikra történő másoláskor például a maximális sebesség nem több, mint 3000 kbyte/mp, ami ugye testvérek között is szégyenletes, tizede az átlagosnak. Ha csak simán zenét hallgatok erről a meghajtóról, akkor is nyög, recseg, akad...

Az eszközkezelőben ott van a sárga kérdőjel. Az Everest ezt mondja róla:
    "Mező Érték
    Eszköz tulajdonságai
    Illesztőprogram leírása PCI Device
    Hardver azonosító PCI\VEN_1002&DEV_AA18&SUBSYS_AA181462&REV_00
    Elhelyezkedés 1. PCI-busz, 0. eszköz, 1. funkció
    PCI eszköz PCI Device [NoDB]

Eszköz erőforrások
    IRQ 05
    Memória FF2EC000-FF2EFFFF"

Ebből sajnos nem tudom, hogy miről van szó. Lehet, hogy összeakadt az új videókártya a régi vinyóval? Hogyan lehet ezt megoldani? Minden segítséget előre is köszönök!
  • hpnx9020
    komplett házimozi szettre szeretnék aktív sub ot kötni de nincs rca kimenet csak csiptetős .Mi a teendő?
  • Saturas
    Hi all.
    Nekem az lenne a problémám hogy:
    az egyik vinyómat nem látja az op.rendszer.
    A bios pedig látja.
    Jól van összedugva a gép.
    A segítséget előre is köszi.
  • peete
    Csáó

Olyan kérdésem lenne hogy miről vagy honnan lehet felismerni ha a HDD lemezei fizikailag sérültek. Tegnap este történ hogy a 2.5" mobilerackem koppant egyet a földön úgy 40 cm magasságból a szobában bekapcsolt állapotban közben. Ezek után az egyik partíciót nem lehetett elérni és RAW fájlrendszert írt ki rá a windows amit ő kezelni de még formázni se engedett. A másik partíció működik csak kicsit lassú. Kérdésem elég egy format vagy nagyobb gixer van?

Köszi
  • djgala
    ma például dvd filmet írtam.

A konvertálás mpg-ből dvd-be 1óra. ezt simán vitte. elkezte írni a dvd-t, 2-3 perc és fagyott ugyanugy hardveresen.

Dobhatom ki a 800ft os dual layer lemezt...:S

Ha valaki tud valamit a problémámra lécci írjon.
    Köszi. csáó
  • djgala
    ja bocsi a procit elfelejtettem
    CPU típusa DualCore Intel Pentium E2200, 2200 MHz (11 x 200)
  • djgala
    Sziasztok!

Lenne egy nagy próblémám...
    Állandóan lefagy a gépem és hardveresen(lefagyás után nem reagál a numlockra pl.)

Teljesen független lefagyás: netezés közben, win bootolás közben, sőőt még akkor is mikor csak bejön az alaplap screenje és megáll.

Ilyenkor az újra indítás reset-el történik de néha ez sem segít rajta.(reset és utána semmi, utána még1 reset attól a gép leáll és beindul utána megint leáll és utána indul ujra.

A hőmérséklettel szerintem nincs gond, a processzor hőmérséklet nem haladja meg a 38 fokot, az alaplap a 36fokot, a videokártya pedig az 50fokot.

Memóriabusz 265,9

A konfig:

Alaplap neve ASRock 945GCM-S (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN)

Alaplapi lapkakészlet Intel Lakeport-G i945GC

DIMM1: Kingmax KLDE88F-B8NU5 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Videokártya NVIDIA GeForce 8400 GS (512 MB)

A számítógép még nincs 3hónapos, de sajna már le szedtem az oldalát...

A segítség előre is köszönöm.

Üdv. Gala
  • Andorjan
    Hálás köszönetem:D
  • Banyapapa
    itt van jopár régi catalyst
  • Andorjan
    Köszönöm a gyors választ!
    Le is szedtem egy memtest progit, hagytam futni fél óráig, ami folyamatot lehetett mind bezártam és így ment el 200%ig (aztolvastam h akáreddig mehet), aztán elindítottam a játékot hátha ott észrevesz valami hibát de ott sem talált. Mostmajd éjszakára hagyom futni...
    Addigis keresek régebbi catalistot.. (eddig nemsok sikerem volt vele...)

Nah szóval kössz!
    Ha valakinek van még ötlelte azt tárt szemekkel várom:)

A jeti.
  • Banyapapa
    Ez egy asus alaplap , ehhez nforce2 driver való,én (bár abit-om van) 5.10-es használom.
    nekem is volt 9200se,csak a régi catalistokat szerette,mostani 9550es se hajlandó uj driverekkel menni,csak egy régivel müködik (ujabbakal nálamis 8 bites förtelem lesz).

Azt a memoriacim hibát esetleg memtest-el le lehetne ellenörizni,itt két eset lehet vagy a memoria a hibás vagy nem megy a memoria szinkronban a AMD-vel,ekkor is hibát dob ki memtest de egy nagy halommal.
    Igy én is jártam,BIOSban kellet állitgatni és egyböl megjavult.
  • Andorjan
    Helló még mindig!
    Közben eszembe jutott hogy indításkor is kiírja ugyanezt, csak akkor az ati2evxx.exe fájlra vonatkozóan. végülis ebből gondoltam hogy valószínűleg a videókártya hibája. de hátha nem úgyhogy leírom a többit is amit tudok a gépről:

AMD Athlon XP 1800+ 1.49 GHz
    768MB ram
    Az alaplaphoz sajnos hülye vagyok hogy hol kell megnézni de a rendszerdiagnosztika azt írja hogy a rendszer gyártója az asus és a rendszer típusa A7N8X2.0 (aztán lehet hogy véletlenül pont rányúltam és ez az alaplap, de ezt majd ti megoondjátok.. remélem:))

Most is előre is kössz!

A jeti.
    (még mindig)
  • Andorjan
    Hellló!

2002-es 3as szervízpakkos WinXP proffessionalom van. Mellette Ati radeon 9200SE videókártyám. És valahogy a kettő asszem nembírja egymást. Rengetegszer próbáltam drivert cserélni de szinte mindenhol csak az ati catalyst control centret találom, amit meg ha felrakok és telepítem belőle a drivert akkor a monitorom átcált aszem 8bitesbe és 640*480ba és állítani se engedi mert (mint kiírja) a driver nem kompatibilis a windows verziómmal. Próbáltam más drivert, de azt meg nemis engedi feltenni merthogy újabb van a gépemen.
    Ez még nemis lenne akkor baj, ccsakhát kidobál a játékokból egy feldobva egy hibaüzenetet amin ez áll:

programneve.exe - Alkalmazáshiba
    A "0x0073098a"címen található utasítás a "0x00000000" memóriacímre hivatkozott. A memóriacímen nem végezhető el a következő művelet: read".
    A program befejezéséhez kattintson az OK gombra.

Miután ezt kiírja, csak egy újraindítás után tudom újra elindítani, mivel miután már egyszer kilépett nekem ugyanezen ürüggyel nem engedi hogy játszak.

Húztam már újra a windózt, emg a játékot is de nem oldotta emg a problémát. Mit tegyek? Dobjam ki a videókártyát? Azt hiszem ez lenen a legegyszerűbb úgyis jó lenne egy újabb. De azért ezt még nem szeretném ha nem feltételnül szükséges ugyanis bizonyos anyagi viszonyok ezt nem teszik lehetővé (konkrétan a szüleimet nemérdekli hogy a fiuk nem tud nyugodtan kockulni).
    Szóval ha van valami ötletetek akkor legyetek szívesek és írjátok le.

Előre is kössz!

A jeti.
  • Klon
    üdv mindenkinek!
    segítség kellene...
    gigabyte ep35 ds3 alaplapom van. tegnap óta a bekapcsolás utáni "memoria test" -nél teljesen megfagy, de úgy, hogy "test" utolsó "t" betűje vagy csak félig, vagy sehogy se látszik. Rögtön memmória hibára gondoltam. mivel van benne 2x 1 gb elkezdtem cserélgetni, hol egyik, hol másik hol az egyik slot, hol a másik. mindent kipróbáltam, de semmi sem változik. a proci melletti LED sor világít 2zöld, 2piros 2sárga (a sorrendet most nem tudom)
    viszont, ma volt egy kis dolgom mikor megfagyott a vas, és mire visszamentem szépen futott a win. újraindítottam és megint megfagyott ugyanott DE 10 perc múlva szépen tovább megy, mintha mi se történt volna....
    A LED kódot próbáltam kinyomozni, de se az alaplap könyvében, se a google-n nem talaltam semmi erre vonatkozót.

Szerintetetk mi lehet? megadta magát az alaplap?
    (ja, kivettem az elemet is sacc 5 perce, hátha megjavul, de nem)

Segítsetek ha tudtok!
    Előre is köszi!!
  • grandegamer
    Arra magam is rájöttem ,de mint írtam már azóta kihúztam és még mindig csak bal oldali jelet ad.
  • Zsolt1964
    rosszul dugtad be
  • grandegamer
    Sziasztok nemrég megpróbáltam az MSI K9A2VM-F V2 alaplapomat rákötni az előlapi audio kivezetésre és azóta a hátsó kimeneten csak a bal oldali hangszóróból jön csak a hang azóta már kihúztam és még mindig ez áll fenn meglehet oldani valahogy ezt a problémát?
  • jackson021
    igen az is lehet elég valoszinü
  • kisviku
    Esetleg kontakthiba még.Szerintem sokat nem ér egy kontakt spray, de érdemes kipróbálni.Csak ma már nem nagyon éri meg, olyan olcsók az egerek.
    Másik USB portba kötés? Vagy lehet, nem is a kábel van megtörve vagy nem ott, hanem ahol becsatlakozik az egérbe.
  • jackson021
    ha az egér led-je világit akkor valseg a rendszerrel lesz valami bibi!
  • BaliBoy
    Akkor valószínűleg vége.
  • tes7h
    #637.szerk:Amikor megszűnt működni,az oprendszer olyan hangot adott ki,mint amikor eltávolítok egy hardvert,pl.:mp3,pendrive stb...
  • Zsolt1964
    milyen oprendszeren?? az eszközkezelőben frissisd meg az illesztő programját!!
  • tes7h
    Sziasztok,az A4Tech X-750F egerem játék közben egyszercsak megszűnt működni,mozgatásra,kattintásokra sem reagált,kihuztam az USB-t,úrjaindítottam a gépet és semmi.A kábel nem tört meg sztem.Szerintetek mi lehet a probléma?Üdv.
  • body87
    Helló mindenkinek! Van egy NEC márkájú DVD-íróm. A problémám az, hogy nem mutatja semmilyen oprendszer, hogy mit olvas be a hardware, azonban oprendszert tudok vele telepíteni! Ha valaki tudná a probléma megoldását, Őt kérem közölje velem. Köszönöm
  • imracinger
    Xp-ét használok. Egy idő óta nem tudom VGA-módban idítani, hiába nyomom meg az F8-at. A Setup müxik. ASRock alaplapom van.

• Orionk
    Az xp-nek is van egy határa, hogy hány gigányi vinyót ismer fel, és magának az alaplapnak is van egy határa, hogy mennyit ismer fel.

Legjobb, ha nem master-re, hanem cable select-re teszed a vinyót, és magától eldönti igy, hogy minek ismerje fel.

Nekem egyszer volt egy olyan esetem, hogy vettem egy vinyót, beletettem a gépbe, és nem ismerte fel az egész részét az alaplap, mert ami alapból benne volt, már az is annak a határán volt, amennyit fel tud ismerni.