Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KKÉÉPPEETTTTÍ!!!!!!!

<#worship><#worship><#worship><#worship>

Gratula!<#taps><#taps><#taps><#taps>

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

yyeeehh!! elértem az 1 100 000 FÕT!!!!!!!!!MOST HAPPY VOK!
a város is jó gazdasági helyzetben van, van 300 000 simeleonom is!
de nem hiszem hogy tovább folytatom a várost, ennyi elég volt belõle😛
Nem mennek szerintem sem,csak be lehet õket tenni.

a villamos nekem sem volt jó, nem is mûködött a mód sem%!!
a csatornákon sztem hajók nem mennek..
vagy mégis?
A csatornát és a villamost simtropolisról lehet letölteni reggelés után. A csatornát Canalis A villamost pedig a NAM 2008 (nem tom pontosan melyik részében )találod. De vigyázz a villamos sokaknak kifagy állandóan.(nekem is)és így én nem is foglalkozom vele.(Ráadásul a metrószerelvények mennek rajta,bár tölthetsz le villamosokat,de akkor meg a metróban közlekedik villamos meg a magasvasúton).

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet a játékban olyan csatornahálózatot csinálni, ahol mennek a hajók például, vagy olyan utat, aminek közepén villamossín van? Youtube-on láttam ilyen Tutorial-okat. Nekem megvan a Rush Hour kiegészítõ is, de nem találtam ilyeneket a játékban. mit kell letölteni hozzá?
Én nem így látom:
Cities XL

Bár nem tudom hogy ez mennyire tekinthetõ a SimCity folytatásának de Simtropolis nagyon nyomatja a dolgot. És amit ebben láttam elég meggyõzõ volt. Bízom benne, hogy nem fogják elrontani.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Szerintem a játék grafikai motorján nem nagyon fognak változtatni.

A Societies-nek köze nincs az SC5-höz. Az majd februûrban jön állítólag.

Amúgy az SCS nem szar, csak nem a szokványos SC alapokon nyugszik; az infrastruktúra helyett a gazdaság kedvén van a hangsúly. Jó játéknak tartom, bár vannak hiányosságai, és óriási hibái.

KoЯn

már van nem?
A simcity Társadalmak
ami egy nagy fos, nem is a maxyis csinálta, a város nem él!
de az eredeti simcity-s ötödik részt várom, hogy ha lesz!
Miért ? Lesz 5.rész? Idén februárra ígérték,de azóta csend van.

Nem írtad hogy el is adtad, csak azt hogy kicserélted egy Ati-ra.
Erre csa kazt tudom mondani hogy így jártál, nem fog vele jól menni. A régebbi verziós ATI-kkal is voltak gondok SimCity alatt, úgy tûnik ezt azóta sem tudták orvosolni, se HW se SW oldalon. Talán az 5 már jobban fogja szeretni a kártyád.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

az én játékom még teljesen alap, nem tltöttem le hozzá még semmit.
nincs meg már a 8800 nem fogod fel?

Intel Core2Duo E6300@3ghz,Gainward HD4870,2x1Gb Geil-ULTRA 800MHz@875MHz,Gigabyte P35-DS4,160gb Samsung SataII,250gb Samsung SataII + 80gb Maxtor ATA133 mobil rackben,CM Stacker 810

Rakd vissza a 8800-ast, én megmondtam 😄

Az Ati nem jó ehhez a gamehez

váááááááááááááááááááááá

Intel Core2Duo E6300@3ghz,Gainward HD4870,2x1Gb Geil-ULTRA 800MHz@875MHz,Gigabyte P35-DS4,160gb Samsung SataII,250gb Samsung SataII + 80gb Maxtor ATA133 mobil rackben,CM Stacker 810

nem mûkkszik vele sé

az hadd legyen az én dolgom h mért cseriztem le! és ha ezzel a peccsel se mûxik akkor? :S mit tok tenni?:S

Én még végignézném a drivereket is azokkal is lehet gond.
Rakd fel a 638-as patcht is lehet segít valamit.
Aztán ha semmi sem mûködik akkor rakd vissza a 8800-ast. (nem is értem minek cserélted le)

?

és akkor most mit tok tenni h fusson normálisan a játékMMM

A videokari lesz a bûnös,nem mindennel kompatibilis a játék. Én is szenvedek néha az ATI kártyámmal.

helló! a simcity 4 szarra akad az alábbi gépen(lent olvashatjátok), igaz van hozzá pluszban rengeteg plugin, meg mikor még gef 8800gts 640-em volt akkor 1általán nem akadt, ugyanennyi pluginnal se! pls help naon mérges vok :@

én így oldottam meg hogy lejjebb csökkentetem az adókat, és átmentem egy másik régióba.
+ észrevettem hogy néhány a simtropolisról letöltött kereskedelmi épületek leviszik az irodák igényét...
de csak ha felépítem õket, de fel kell mert 2000-3000 munkát is adnak, és azt hoszem h még adóznak is egy kicsit,
elég rosszul állok most is 180000 lakos 60000 kereskedelmi lakosság és 15000 ipar
viktor nekem is ez a problémám. a kereskedelmi épületek nem épülnek soha. Még akkor se ha 0%-on van az adó pedig minden megvan nekik ami kellene.
nem, még nem szedtem le modót. lejebb vittem az adókat.(9-rõl 3-ra)
de egy másik régiómban erre sem volt szükség.
jah és melyik a jobb?
az irodák vagy a szolgáltatások a kereskedelemnél?
mert szerintem mindegy hogy melyikbõl van több nem?
csak azért kérdem mert az irodák és a szolgáltatások nem szeretnwk nagyon egymás mellett lenni, vagyis én így tudom, meg így hallottam
Én nem tudok ilyen korlátról.
De gondolj csak bele, nem ritka hogy több milliós régiókat hoztak létre, azok vajon milyen munkát adtak a Simjeiknek?

Hogyan oldódott meg az igényszint? Leszedtél pár új modot?

nah mindegy a helyzet megoldódott...
már csak 1 kérdésem lenne megint:
egy régióban max. hányan dolgozhatnak a kereskedelemben?
mert én valami 265 000-rõl hallottam, de letöltöttem a Taipe1101-et és az megnöveli +300 000 a számot.
szóval?
valaki tudna nekem segíteni?

nos.. a probléma tegnap kezdõdött... a kereskedelem és az ipari igény a nullán áll. nem éül semmi, csak házak, de munkahelyek nem.
valaki nem tudja h mi lehet a probléma?
rendõrség, tûzoltóság van, kórház és iskola is..de ha ezek nem lennének atkkor is kéne h épüljenek
csak azért kérdezem h valaki nem tud-e segíteni mert még sosem volt ilyen problémám:S
úhh elhiszem:S
az a rengeteg plugin meg nam mode...
nem vagyok rossz angolból szóval nagyjából értem..
de lefordítani értelmes magyarra kicsit már nehéz
gratulálok hozzá hogy neked sikerült
nekem is volt gondom a talaj moddal, megszívtam rendesen, de szerencsére ki tudtam törölni..
szóval azzal télleg vigyázni kell!
A magyarítást sajnos már nem tudom csinálni illetve nincs kedvem és idõm sem nagyon. A lényeg le lett fordítva, menük eszközök, és eszközök leírása, teljes tutorial, és nagyon sok üzenet le van fordítva. Amikm aradtak azok nem annyira fontosak illetve lehet játszani nélkülük. Akkor ment el tõle végképp a kedvem amikor megláttam hogy a pluginokat is mind le kéne fordítani hogy értsd mi mit csinál. Illetve a teljes NAM eszkoztárat. Ehhez már végképp nem volt energiám. Szóval már egy ideje nem frissítettem (fél éve legalább).
A .LOT .BAT közötti különbséget nem tudom, de szerintem jó írányban tapogatózol. A játék szempontjából szerintem tökmindegy melyik mi.

A procid szerintem simán jó, adjál neki sok memóriát és nem lesz baj.
Jelenleg 800 MB a plugin könyvtáram, de még aktívan keresgélek.
Viszont egy talaj moddal csúnyán hazavágtam az eddigi térképeimet és most nem tudom eltávolítani mert kifagy betõltéskor. Szóval vigyázzatok vele, sok galibát okozhat. 😞

jah tom h elfelejtettem most jutott eszembe:S

1,9 gigaherzen fut, de fellehet húzni 2,1-ig simán..
+ ramon én is gondolkodtam, mert sok plugint használok(290 MB-ot foglal a plugins mappám)

azt hogy sata-m vagy ata-m van így pontosan nem tom, meg kell néznem a gép papírjait.
jah és még egy kérdésem lenne:
a .LOT és a .BAT között mi a különbség? mert azt tudom hogy az egyik olyan hogy magától felépül a városodban, a másikat pedig te magad építheted föl...asszem..
de nem vok benne biztos

jah és még egy kérdésem lenne hozzád(Norbyl)!
jelenleg hány %-on áll a magyarosításod?
mert én pár hónapja töltöttem le, azóta gondolom már frissült!
Csak a lényeget felejtetted el leírni.
Milyen proci, és milyen típusú vinyó (SATA, ATA)?

Egyébként szerintem 100k lakosság felett már a proci szokott lenni a szûk keresztmetszet.
Azért a 2 giga memóriát szerintem még meghálálná a gép, pláne ha használsz pluginokat.

nekem a legnagyobb városom amit elértem: 400 000 fõ
azt szeretném megkérdezni hogy ilyen konfigurációk mellett, kb. mekkora várost tudok úgy felépíteni hogy ne akadozzon elviselhetetlenül(jah és minden a legjobb minõségra van beállítva):
1 giga memória
256 mb-s ati readon videó kártya
jó hangkártya(de ez nem számít annyira)
és 120 gigás winchester
Üdv mindenkinek aki még kitartóan játszik eme remek játékkal.
Rég jártam erre és most, hogy újra itt vagyok szeretnék valami hasznossal szolgálni a játékkal kapcsolatban.
Sokan kérdezték, hogy miért nem világítanak a letöltött épületek.
Nos ez egy régen ismert hiba és van is megoldás rá.
A következõket kell letölteni hozzá:
EP1 Update 1 ver. 1.1.638.0
GMax
Building Architect Tool(BAT)
SC4BATUpdate
Ha ezek megvannak és fel is vannak installálva egy újraindítás után
indítsuk el a játékot. Futtasuk a szimulációt pár játékhónapig, majd kapcsoljunk át éjszakára.
Ha minden jól ment akkor világítaniuk kell a letöltött épületeknek is.
(Ez csak akkor igaz ha a készítõ csinált hozzá éjszakai textúrát is)
(A legtöbb letöltéshez kell egy EA-s regisztráció, amit csak eredeti játék birtokában tehetünk meg)
Remélem hasznát veszi valaki.

milyen nagy és hány városotok van??
jah az látszik. valahogy felkéne pörgetni!!!!!
nyugi ez egy elég aktív téma. vannak témák ahol sokkal roszabb a helyzet. A tankcsapda fórumra hónapok óta írtak utoljára (pedig szerintem híresebb mint a simcity4)
Pont ilyenre volt szükségem, köszönöm!
Kenny85
itt egy végigjátszásde le van írva minden, hogy mi mit csinál, mire jó

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nincs-e a játékhoz egy wiki szerû oldal, vagy akármi más, ami részletesen leírja a játékmenetet, hogy minek mire van hatása, stb stb... az évek során sokszor feltelepítettem már a játékot, de magamtól egyszerûen nem bírok rájönni, hogyan lehet egy komoly metropolist összehozni. A legnagyobb városom 20.000 fõs körüli volt, de azt is csak pénz csalással sikerült összehoznom. Azóta mindig ugyanazzal a problémával találkozok, miszerint 8000 fõ után elkezdenek kitelepülni a lakosok. Most új várost kezdtem, jelenleg 4600 fõs, de nem fejlõdik túl gyorsan.
Többek között fogalmam sincs, hogy érdemes-e építeni vasutat, buszhálózatot, mivel ezekkel sosem foglalkoztam. Ha pedig érdemes, akkor milyen módon, ezeket hogyan kell elhelyezni. Autópálya, metróig még soha el se jutottam. Parkosítás és a játszóterek elhelyezésének mikéntjérõl sincs fogalmam, csak pakolgattam, ahogy tetszett. Érdekelne egy alap koncepció, amit érdemes követni, ami egy folyamatos fejlõdést biztosít. Pl a különbözõ típusú zónák elhelyezése hogyan történjen, stb stb stb. Sok kérdésem van még, és nem akarlak titeket terhelni velük, ezért érdekelne egy fentebb említett oldal. Elõre is thx
jah meghalt:'(

hát élesszük fel!XD
Hát kihalt a fórum nagyon.<#wilting><#rinya>

cserélni kell õket folyamatosan, de ha a legnagyobb vízerõmüvet felépíted akkor sokat spórolhatsz.(egy kis idõ után mert 3500 simeleon a havi fenntartása)
vagy go simtropolis.com
Hát igen idõvel minden elhasználódik.<#wilting><#rinya>

Elhasználódnak, idõnként cserélni kell õket.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Lenne egy kgondom (megint<#bee1>)

Az erõmûvek és a víztornyok kapacitása egyfolytában csökken. Minél többet fejlõdik a városom annál jobban. A szennyezettségre gyanakszom de a koszos részre nem vezettem vizet és a város sok részén csak alacsony vagy nincs szennyezettség. Egyre gyakrabban kell water pump-ot meg erõmûveket építenem és ez viszi a költségeket rendesen.
igen tudom hogy van még sok küldetés de azok elég nehezek meg sok küldetés bugos. Meg ha esetleg elfogynának a küldetések akkor be lehet vetni ezt a trükköt
Ügyes vagy! Gratula! És még számos ilyen küldetés van! De ne is foglalkozz vele. Neked az lesz a csúcs amikor majd lesz katonaságod. Ott számtalan küldetés van. Ha minuszban van a költségvetésed akkor játsz az adókkal,költöztess be simeket,stb. Ne küldetésekkel gazdagodj.