13557
  • capa07
    Megvan koszi szépen! Egyenetlen terepen elég szarul jelenik meg, de nem baj!
  • Benevolens
    az nem a parkok között jelenik meg? Asszem külön kll letenni. De van, ami nem működik
  • capa07
    Van egy kis problémám a hajlított utaknál: nem jelenik meg a járda! letoltottem azt a dolgot amitol lesz, de valamiert nem mukodik! pedig ugy csináltam ahogy le volt irva! elore is kosz a segítséget!
  • Tuvok #10113
    Jobbklikk az asztalra -> nvidia control panel -> 3D settings
  • Wasse 1
    Hol?
    Egyébként Nvidia 9800 GT-m van.
  • Tuvok #10111
    Hát így már elég valószínű, hogy vagy maga a videókártya driver, vagy annak valami beállítása csinálja a bajt
    Először a beállításoknál nyomj egy teljes alapbeállítást (defaults)
    Ha így se megy, kapcsold ki az élsímítást ha van, anisotropic filtert, stb, mindent egyesével
    Frissítési frekiket is variálhatod, ha végképp semmi, tegyél másik drivert
  • Wasse 1
    Végre sikerült, elindítani a játékot,de amikor kijelölök egy területet és elakarom indítani kilép az asztalra. Akkor is kilép ha a graphics options-re megyek, de minden mára ha rámegyek nem lép ki. Mi lehet a probléma?
  • Benevolens
    Simtropolison az a neve: Highway ReStyling Mod V03 beírod a keresőbe és kiobka. Remélem ezt keresed.
  • Benevolens
    Nem, a Rural Highway egy olyan új eszköztár, ami baromi jó lenne, ha végre egyszer végiggondolnák, hogy miféle csomópontokat akar építeni a felhasználó.
    Van valami textura, ami kicseréli az eredeti autópályát, de ha jól emlékszem a csomópontokat, meg a hidakat nem. (Lehet, hogy azóta már javították.) Ha megtalálom, belinkelem.
  • mintir
    Sziasztok!

Leszedtem már egy millió apróságot a simcitymhez a simtropolisról. Többek között találtam Ikarust, villamosokat szegedi, miskolci, budapesti színekben (tatra) sőt még magyar buszmegállókat is. :)

Valamelyik kiegészítésnél láttam egy képen, hogy pl a pesti vili is 3-4-esével közlekedik, miközben a játékban sim mode-ban én csak 1 db-ot irányíthatok. Tudjátok hol kell illetve lehet beállítani, hogy csatolt villamosokkal is lehessen nyomulni?
    Ja és a másik, ha teszek le villamosmegállókat, akkor rendszeresen előfordul, hogy eltűnik a vili, ahogy beérkezik a megállóba. Ezt meg lehet valahogy szüntetni?

Hopp és mégegy. Szeretném elérni, hogy az eredeti autópálya ami a játékhoz van, kicsit "európaibb" legyen. Láttam már pár képen, hogy ez eléérhető, csak nem tom még hogy. Ez lenne a Rural Highway?
  • Christian88
    Tegnap elkezdtem egy várost. Nagyon kezdetleges még 15k fős, de a magasvasúton kis forgalmi dugó keletkezett:
    dugo
  • Benevolens
    igaziból az a gondom, hogy a legújabb már egész használható lenne, ha nem hagyták volna ki,hogy egymás fölött is át tudjanak menni. Pedig a felüljáró felhajtóját és lehajtóját is belerakták.
  • Benevolens
    tud valaki olyan RHW verziót, ami nincs tele fatális hibával?
  • happymeal
    Hát akkor passz. Sorry.
  • happymeal
    Köszi!
  • Tuvok #10101
    tess
  • laslandes
    kegyetlen jól néz ki a régiód! grat!
  • Wasse 1
    onnan is eltűnik 1 mpre rá... Vki mást?
  • happymeal
    Sziasztok!
    Tuvok ha megkérhetlek felraknád? És pontosan mire jó?

Nekem is volt hasonló, hogy nem indította el rögtön, én olyankor feladatkezelőben leállítom a simcity.exe (nem toom a nevét pontosan) folyamatot, majd újra elindítom a játékot. Ilyenkor jó szokott lenne.
  • Wasse 1
    Sziasztok! Az lenne a problémám, h miután fel telepítem Sim City-t, azután kilép a telepítőből ha végzett és ha az exére rákattintok, akkor néhány mpre elő jön a homokóra, de eltűnik és nem indítja el a játékot. Másik gépnél kipróbáltam,ott elindult simán. Mi lehet a baj?
    Előre is kösz a választ!
  • IvanovicsTech
    Köszönöm!
  • Benevolens
    Van egy városom, ahol 11- vonalam van. Értelemszerűen jó sok csomóponttal.
    Olyan 50%-körül van a kihasználtság, miközben a párhuzamosan járó buszok dugig vannak. (RTMT)Nekem olyat nem csinál, hogy körbe-körbe utaztatja, csak olyat, hogy nem a legrövidebb utakat használják. annyira ne roszz, csak nincs indokolatlanul kicsi a forgalom. Nincs valami mod, ami a föld alatti nézetet javítgatja. A játék legprimitívebb része. Csövek, meg bumszlik. A mertó derékszögben kanyarodik, nem tudnak egymás alatt/felett elmenni a vonalak, a megálló 1x1-es...
  • NorbyI
    Vonatot csak akkor fogsz látni ha van forgalom a két állomás között, vagyis kihasználják a vasutat. Ezt úgy tudod ellenőrizni hogy kérdőjellel rányomsz a vasútállomásra. Ha van kihasználtásga akkor azt ott jelölni fogja. És ha vannak utasok akkor vonatot is fogsz látni a pályán.

Teherállomást ipari egységek közelébe érdemes tenni, mert árut szállít el másik városba az ipari létesítményektől. Ezért csak akkor érdemes építeni ha van vasút összeköttetés a szomszéddal és van elég ipar is vagy mezőgazdaság. Arra azért figyelj hogy ha van útösszeköttetés is akkor nagyívben szarnak a vasútra és úton fognak szállítani. Erre találták ki a forgalomszabályozó plugint, csak hát elég macerás.
  • dookie
    köszönöm mindenkinek, megyek is kipróbálni:)
  • IvanovicsTech
    Hello! Az lenne a kérdésem hogy miért nem közlekedik nekem vonat a sineken?Vanak megállók össze van kötve a szomszéd várossal és mégse sincs semi csak egy kis valami szaladgál a sineken.

Jah és még egy a teher megálló a vasútnál mire jó? Hova kell építeni?

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • Tuvok #10091
    RTMT megvan, ha kell valakinek, feltöltöm
  • Kodlovag
    Konkrétan mit? A modokat, amiket használtam? Meg tudom adni a listát (jó hosszú lesz), de magadnak kell megkeresned és letöltened.
  • Kodlovag
    Én úgy tudom, hogy ha pl egy háromszög (hurok) van a rendszerben, akkor az útkereső algoritmus (csak a metró esetén) elkezdheti körbe-körbe hordani az utast a hurokban, így a sim sosem éri el a kijelölt munkahelyet, ergo metróval nem lehet munkába menni, és nem lesz kihasználtság.
    Azaz a jelenlegi budapesti rendszer megépíthető, de a négyes metróval már inkább ne próbálkozz. :)
    Ezt betartva viszont a metró korrektül működik, csak jó sűrűn lakott területek alá kell építeni.
    Ha nem akarsz épületeket rombolni a metrómegállók elhelyezéséhez, akkor használj RTMT-t (Road Top Mass Transit).
  • LeWyTy
    ALLAT
  • NorbyI
    Nos barátom mielőtt bármit is csinálnál, a legelső dolgod az legyen hogy felrakod a Rush Hour kiegészítőt. Nagyon sok újítást és plusz dolgot vezet be ami létfontosságú lesz a sikeres városépítés érdekében.
    Aztán utána telepíthetsz pluginokat meg hasonló finomságokat. De ha rám hallgatsz akkor az elején próbáld megérteni a játék működési mechanizmusát és csak utána kezdj el extrákat pakolni hozzá.

Benevolens: hurok alatt azt érti hogy egy vonal ne keresztezze saját magát ne térjen vissza önmagába, én is úgy tudom hogy ez megfekteti az útkereső rutint. Ez a legfőbb, ezek után sűrűn kell megállókat letenni és már kész is a metró. Viszont én 80 ezer lakos alatt nem ajánlom, mert nem térül meg igazán. És arra készülj hogy méregdrága mulatság lesz, főleg ha nincs meghagyva a megállóknak a hely és rombolni kell.

Nézegessétek a régiómat addig is.
  • Benevolens
    Hogyhogy "hurkokat"? Három vonalnál már chance-os hogy kialakul egy háromszög. Pontosan mi a bug?
  • vamatty
    ezt nem tudnád nekem valahogy átküldeni?
  • Kodlovag
    A legsűrűbb toronyházas lakózónákat kösse össze a kereskedelmi központtal. És a metróvonalak ne alkossanak hurkokat, úgy tudom, akkor a metró bugos.
  • Kodlovag
    Kezdetben nem kell se tűzoltóság, se rendőrség. A szeméttelepet vidd távolabb a várostól. Ha lehet, az ipar se a város közepén legyen, de az elején ez még nem sokat számít. Víz sem kell egy darabig. (amúgy sem kell ennyi víztorony, használj vízvezetéket) Kell viszont iskola és orvos, és kell a lakóterületre szétszórva 1-2 park. Szélerőmű lehet a város közepén, a többi nem, mert szennyeznek, és ki akar erőmű mellett élni?.
  • Benevolens
    CSak átállítod Traffic Controller File-t a NAM telepítésekor, az alapértelmezettről mondjuk Z-Park&Ride-ra (asszem ilyen van, de különben bármire állíthatod) és azonnal bedugul az összes vonalad.
  • Christian88
    Metrót hogy lehet megcsinálni hogy használják rendesne?:S valaki esetleg tuna képet küldeni akinek egész jól kihasznált
  • Tuvok #10080
    De kell a későbbiekre is gondolni :)
  • Christian88
    ha a vonal alatt van, akkor nincs rá igény =)
  • Androidus
    Ez mind igaz lesz, de csak később. Egy induló koszfészeknél nincsenek ilyen igények. Simán teleépül, mondjuk nem ilyen arányokban, ahogy kiosztotta, hanem először sok koszos ipar és low-wealth lakos. Én inkább arra tippelnék, hogy az adókat fölemelte, és azért lakatlan a váro... izé, falu :)
  • Tuvok #10077
    szemétlerakót soha ne rakj a lakóvárosba !
    az ipari területet tedd messzebb a lakó negyedektől, ahogy az erőműveket is, és dróttal kösd össze
    vizet, rendőrséget, tűzoltóságot felejtsd el, ahogy a mezőgazdaságot is
    csak kórház (abból nagy), és általános iskola
    tegyél a lakó negyedekbe pár kis parkot, és tegyél lakó negyedből bőven, itt-ott ne csak utca, hanem út is legyen
    végül gyorsíts időt ...