Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Gratula!<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
a város is jó gazdasági helyzetben van, van 300 000 simeleonom is!
de nem hiszem hogy tovább folytatom a várost, ennyi elég volt belõle😛
a csatornákon sztem hajók nem mennek..
vagy mégis?
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet a játékban olyan csatornahálózatot csinálni, ahol mennek a hajók például, vagy olyan utat, aminek közepén villamossín van? Youtube-on láttam ilyen Tutorial-okat. Nekem megvan a Rush Hour kiegészítõ is, de nem találtam ilyeneket a játékban. mit kell letölteni hozzá?
Cities XL
Bár nem tudom hogy ez mennyire tekinthetõ a SimCity folytatásának de Simtropolis nagyon nyomatja a dolgot. És amit ebben láttam elég meggyõzõ volt. Bízom benne, hogy nem fogják elrontani.
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Amúgy az SCS nem szar, csak nem a szokványos SC alapokon nyugszik; az infrastruktúra helyett a gazdaság kedvén van a hangsúly. Jó játéknak tartom, bár vannak hiányosságai, és óriási hibái.
KoЯn
A simcity Társadalmak
ami egy nagy fos, nem is a maxyis csinálta, a város nem él!
de az eredeti simcity-s ötödik részt várom, hogy ha lesz!
Erre csa kazt tudom mondani hogy így jártál, nem fog vele jól menni. A régebbi verziós ATI-kkal is voltak gondok SimCity alatt, úgy tûnik ezt azóta sem tudták orvosolni, se HW se SW oldalon. Talán az 5 már jobban fogja szeretni a kártyád.
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Intel Core2Duo E6300@3ghz,Gainward HD4870,2x1Gb Geil-ULTRA 800MHz@875MHz,Gigabyte P35-DS4,160gb Samsung SataII,250gb Samsung SataII + 80gb Maxtor ATA133 mobil rackben,CM Stacker 810
Az Ati nem jó ehhez a gamehez
Intel Core2Duo E6300@3ghz,Gainward HD4870,2x1Gb Geil-ULTRA 800MHz@875MHz,Gigabyte P35-DS4,160gb Samsung SataII,250gb Samsung SataII + 80gb Maxtor ATA133 mobil rackben,CM Stacker 810
Rakd fel a 638-as patcht is lehet segít valamit.
Aztán ha semmi sem mûködik akkor rakd vissza a 8800-ast. (nem is értem minek cserélted le)
+ észrevettem hogy néhány a simtropolisról letöltött kereskedelmi épületek leviszik az irodák igényét...
de csak ha felépítem õket, de fel kell mert 2000-3000 munkát is adnak, és azt hoszem h még adóznak is egy kicsit,
de egy másik régiómban erre sem volt szükség.
jah és melyik a jobb?
az irodák vagy a szolgáltatások a kereskedelemnél?
mert szerintem mindegy hogy melyikbõl van több nem?
csak azért kérdem mert az irodák és a szolgáltatások nem szeretnwk nagyon egymás mellett lenni, vagyis én így tudom, meg így hallottam
De gondolj csak bele, nem ritka hogy több milliós régiókat hoztak létre, azok vajon milyen munkát adtak a Simjeiknek?
Hogyan oldódott meg az igényszint? Leszedtél pár új modot?
már csak 1 kérdésem lenne megint:
egy régióban max. hányan dolgozhatnak a kereskedelemben?
mert én valami 265 000-rõl hallottam, de letöltöttem a Taipe1101-et és az megnöveli +300 000 a számot.
szóval?
nos.. a probléma tegnap kezdõdött... a kereskedelem és az ipari igény a nullán áll. nem éül semmi, csak házak, de munkahelyek nem.
valaki nem tudja h mi lehet a probléma?
rendõrség, tûzoltóság van, kórház és iskola is..de ha ezek nem lennének atkkor is kéne h épüljenek
csak azért kérdezem h valaki nem tud-e segíteni mert még sosem volt ilyen problémám:S
az a rengeteg plugin meg nam mode...
nem vagyok rossz angolból szóval nagyjából értem..
de lefordítani értelmes magyarra kicsit már nehéz
gratulálok hozzá hogy neked sikerült
nekem is volt gondom a talaj moddal, megszívtam rendesen, de szerencsére ki tudtam törölni..
szóval azzal télleg vigyázni kell!
A .LOT .BAT közötti különbséget nem tudom, de szerintem jó írányban tapogatózol. A játék szempontjából szerintem tökmindegy melyik mi.
A procid szerintem simán jó, adjál neki sok memóriát és nem lesz baj.
Jelenleg 800 MB a plugin könyvtáram, de még aktívan keresgélek.
Viszont egy talaj moddal csúnyán hazavágtam az eddigi térképeimet és most nem tudom eltávolítani mert kifagy betõltéskor. Szóval vigyázzatok vele, sok galibát okozhat. 😞
1,9 gigaherzen fut, de fellehet húzni 2,1-ig simán..
+ ramon én is gondolkodtam, mert sok plugint használok(290 MB-ot foglal a plugins mappám)
azt hogy sata-m vagy ata-m van így pontosan nem tom, meg kell néznem a gép papírjait.
jah és még egy kérdésem lenne:
a .LOT és a .BAT között mi a különbség? mert azt tudom hogy az egyik olyan hogy magától felépül a városodban, a másikat pedig te magad építheted föl...asszem..
de nem vok benne biztos
jah és még egy kérdésem lenne hozzád(Norbyl)!
jelenleg hány %-on áll a magyarosításod?
mert én pár hónapja töltöttem le, azóta gondolom már frissült!
Milyen proci, és milyen típusú vinyó (SATA, ATA)?
Egyébként szerintem 100k lakosság felett már a proci szokott lenni a szûk keresztmetszet.
Azért a 2 giga memóriát szerintem még meghálálná a gép, pláne ha használsz pluginokat.
azt szeretném megkérdezni hogy ilyen konfigurációk mellett, kb. mekkora várost tudok úgy felépíteni hogy ne akadozzon elviselhetetlenül(jah és minden a legjobb minõségra van beállítva):
1 giga memória
256 mb-s ati readon videó kártya
jó hangkártya(de ez nem számít annyira)
és 120 gigás winchester
Rég jártam erre és most, hogy újra itt vagyok szeretnék valami hasznossal szolgálni a játékkal kapcsolatban.
Sokan kérdezték, hogy miért nem világítanak a letöltött épületek.
Nos ez egy régen ismert hiba és van is megoldás rá.
A következõket kell letölteni hozzá:
EP1 Update 1 ver. 1.1.638.0
GMax
Building Architect Tool(BAT)
SC4BATUpdate
Ha ezek megvannak és fel is vannak installálva egy újraindítás után
indítsuk el a játékot. Futtasuk a szimulációt pár játékhónapig, majd kapcsoljunk át éjszakára.
Ha minden jól ment akkor világítaniuk kell a letöltött épületeknek is.
(Ez csak akkor igaz ha a készítõ csinált hozzá éjszakai textúrát is)
(A legtöbb letöltéshez kell egy EA-s regisztráció, amit csak eredeti játék birtokában tehetünk meg)
Remélem hasznát veszi valaki.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nincs-e a játékhoz egy wiki szerû oldal, vagy akármi más, ami részletesen leírja a játékmenetet, hogy minek mire van hatása, stb stb... az évek során sokszor feltelepítettem már a játékot, de magamtól egyszerûen nem bírok rájönni, hogyan lehet egy komoly metropolist összehozni. A legnagyobb városom 20.000 fõs körüli volt, de azt is csak pénz csalással sikerült összehoznom. Azóta mindig ugyanazzal a problémával találkozok, miszerint 8000 fõ után elkezdenek kitelepülni a lakosok. Most új várost kezdtem, jelenleg 4600 fõs, de nem fejlõdik túl gyorsan.
Többek között fogalmam sincs, hogy érdemes-e építeni vasutat, buszhálózatot, mivel ezekkel sosem foglalkoztam. Ha pedig érdemes, akkor milyen módon, ezeket hogyan kell elhelyezni. Autópálya, metróig még soha el se jutottam. Parkosítás és a játszóterek elhelyezésének mikéntjérõl sincs fogalmam, csak pakolgattam, ahogy tetszett. Érdekelne egy alap koncepció, amit érdemes követni, ami egy folyamatos fejlõdést biztosít. Pl a különbözõ típusú zónák elhelyezése hogyan történjen, stb stb stb. Sok kérdésem van még, és nem akarlak titeket terhelni velük, ezért érdekelne egy fentebb említett oldal. Elõre is thx
hát élesszük fel!XD
vagy go simtropolis.com
Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp
Az erõmûvek és a víztornyok kapacitása egyfolytában csökken. Minél többet fejlõdik a városom annál jobban. A szennyezettségre gyanakszom de a koszos részre nem vezettem vizet és a város sok részén csak alacsony vagy nincs szennyezettség. Egyre gyakrabban kell water pump-ot meg erõmûveket építenem és ez viszi a költségeket rendesen.