Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

elite
Felvettelek. Szabolcs néven...

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

Mármint Budapest régió 😄
Vegyél fel msn-re és elküldöm neked, mert nekem van: [email protected]
LeWyTy
plz

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Csináltam egy kísérletet, és bejött. Rögtön a legelején felnyomtam a koszos meg nehézipar adóját maxra, hogy egy percig se szennyezze a városomat. Hard beállításon, tehát 100 ezer pénzbõl indulva, friss régiót kezdve neki, kölcsön és Dr Vu meg egyéb turpisságok nélkül megfogtam a pénzelfolyást 5 ezernél. Érdekes, hogy elég jól elvoltak ipar nélkül, mert azért a hi-tech elég sokáig váratott magára, mire ímmel-ámmal elkezdett épülni.

Ezt csak azért írom le, mert ha neked nem sikerül máshogy se (gondolom, nem bohóckodtál ilyennel), akkor valami alapdolog hiányzik. Valamirõl elfeledkeztél 😊 Pár lehetõség, amit fuss végig:
- Általános iskola, kórház, középiskola, könyvtár, múzeum rögtön az elején legyen letéve, ügyelve arra, hogy egy bolyban legyenek, és terítsenek be a körzetükkel egy lakótelepet. Mindegyiknél nézd, hogy mennyi az igénybevétel, és könyörtelenül húzd le a kiadásokat, hogy éppencsak fussa rá. (Ha jól helyezted el, iskolabusz és ambulancia nullán van!)
- Legyen rendõrség és tûzoltóság is, szintén egymás mellett, de ezeknek a teljes városodat kell beteríteni. A költségvetésüket ne babráld, mert befolyásolja a körzetet, inkább akkorát tegyél mindenhova, ami kábé lefedi.
- A vízvezetékhálózat fedje le az egész várost.
- Az elején csak víztornyot és szélerõmûvet használj, mert jól adagolható kis fogyasztáshoz, és közben nem lesz csõrepedés se. Ha kifutsz a termelésbõl, tegyél le újat, és ne húzogasd a csúszkákat.
- Kormányzati költségvetés (városháza stb.) és város-szépítés (parkok stb.) legyenek lehúzva harmad költségre. Szürkék lesznek, de mûködnek. Az útfenntartást húzd le 95%-ra.
- Elején ne építs távoli városrészeket. Mindent egymás mellé, és akkor nem kell tömegközlekedés egy jó darabig. (Rentábilis csak nagy kiterjedésû város mellett lesz.)
- Folyamatosan nézd az igényeket, és ügyelj rá, hogy legyen olyan beépíthetõ zóna, amit igényelnek.
- Ha nem koszfészket akarsz építeni, akkor minden zónába pakolj parkokat.
- Sehol ne legyen dugó. Késõbb ezt majd a tömegközlekedés fogja kiváltani, de elején elég arra ügyelni, hogy mindenhol megfelelõ kapacitású út legyen.
- Amikor a jóarcú bemondja, hogy ilyen és ilyen szobor, templom, temetõ, azokat azonnal tedd le, még ha pénzbe is kerülnek.
- Ne babráld az adókat. (Kivéve ha ki akarod szorítani a koszos ipart.)
- Szeméttelepet akkor tegyél le, amikor kezd megjelenni a térkép szemét nézetében a kosz. Kezdd a mimimális mérettel, és csak akkor növeld, ha muszáj. A költségvetését ne babráld.

Így hirtelen ennyi. Szerintem ha ezek megvannak, akkor nem létezik, hogy nem indul el.

androidus.freeblog.hu

elite
Na korai volt az öröm. Megcsinálta, de az egész tengerszint alatt van...
Van valaki, akinek van egy normális Budapest régiója?

Tuvok
na épp amikor leírnám 😄

elite
Tárgytalan... Rájöttem.

elite
Segítene valaki?
Simtropolisról letöltöttem a Budapest régiót (A szürkeárnyalatosat), csináltam egy új, üres régiót, aztán ctr+al+shift+r -el megnyitnám ezt a jpg-t, de nem csinál rá semmit. Ugyan olyan üres marad az egész.

LeWyTy
Nem töltené fel valaki valahova a szépen öszeválogatott cuccait?
Nekem nincs már kevem újra összeszedni mindent.(már vagy 5x)
Lécci<#worship>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Üdv!
Kösz a válasz. Most még csak próbálkozom.
Próbaképpen csináltam egy új régiót. Ez teljesen sík területtel jelent meg. Lehet-e egy teljes régió domborzatát egyben alakítani?
Majd beépíteni az egyes szektorokat. Olyanra gondolok, mint az eredeti, Pl. Timbuktu régió.
Czakó

Akkor sorry

GIGABYTE GA-990FXA-UD5,AMD FX-8120 3.10GHz,CORSAIR 16GB DDR3 1600MHz,ASUS GTX660-DC2T 2GB GDDR5,GIGABYTE GZ-G1 Plus,CHIEFTEC 550W,COOLERMASTER Hyper 212 EVO

Tuvok
Ha lesz infó, úgyis megtudjuk ...

Bocs, TUVOK, a #9439 "matekszon"-nak szólt. Tehát bocs a #9439-ért.
O.k., beírtam, nincs. A kérdés él.
Tuvok
Írd hát be gúgliba és meglátod, hogy nincs

2007 Jún 7. (10:53 AM) óta gondolom vannak aktuálisabb információk :-)
Most meg fogsz lepõdni: én az összes hozzászólást elolvasom a kedvencekbe rakott topikokban, így ebben is.
A kérdés él.
Az elmentett települések a dokumentumok/sim city 4/regions/ az a mappa amelyik régió települését keresed.. pl Fairview/ és itt a city-városneve.sc4 fájlok mind egy egy város aminek a new city felirata van az üres terület. Nem lehet másik települést építeni más névvel és azt nem tudom pontosan de talán ha mondjuk leszedel egy települést és az pont abban a cellában van akkor talán kicseréli ezt nem tudom, még nem próbáltam... És a kérdések hadai meg nem problémák... Szerintem itt mindenki szívesen válaszol, a normálisan feltett kérdésekre.. 😄

GIGABYTE GA-990FXA-UD5,AMD FX-8120 3.10GHz,CORSAIR 16GB DDR3 1600MHz,ASUS GTX660-DC2T 2GB GDDR5,GIGABYTE GZ-G1 Plus,CHIEFTEC 550W,COOLERMASTER Hyper 212 EVO

Ott a jármûvek felszívódnak ahová mennek.. Mondjuk nem mindig van ez így van, hogy egy üres terület közepén eltûnnek.. Egyszerûen így alakították ki a játékot...

További kérdések: az elmentett település melyik könyvtárban található meg?
Ugyan arra a területre lehet-e más névvel, másik várost építeni? Vagyis egy területen lehet-e más-más néven település. És az elmentett települések közül azt teszek be amit akarok.
Vagy hülyeséget kérdezek???
Kezdõként valószínûleg még lesznek ilyen jellegû kérdéseim😊))
Czakó

Üdv!

Mi az oka, hogy a jármûvek menet közben beleolvadnak az útba. Eltünnek.
Czakó

Rettenthető
Nos olybá tûnik, hogy a hivatalos oldalról letölthetõ fájl megoldja ezt a problémát, valamint azt is, hogy a épülõ házak képe ne legyen elmosódott. Igaz, hogy a legkeskenyebbik úton közlekedõ teherautók képe (legalábbis én többnyire azokon tapasztaltam) nem lesz tökéletes, de legalább mûködik.

Apropó, a jobb oldali közlekedést csak akkor érhetem el, ha az angol helyett más európai nyelven telepítem?

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Tuvok
SC4Tool ?

Üdv!

A 9425-ös kérdésemre nem tudna valaki választ?

Czakó

elite
Nem lehet valahonnan tipikus magyar lakótelepi házakat letölteni?

Tuvok
olvass vissza

Szia-tok!
Nem tudni még, hogy mikor lesz SimCity 5?

Hay
csé.
olyan gondom van, hogy villamost szeretnék építeni, de ha lerakom utána nem sokkal kilép a játékból :S nem tudjátok miért lehet?
már régebben is, meg most is végigpörgettem a grafiaki beállításokat a játékban, darabonként, mindig újraindítva, de egyáltalán nem találtam semmit, amit, ha leszabályozok, akkor eltûnik a parkoló, és egyebek.
Nem tudnád kicsit konkrétabban megmondani, hogy mit keressek?
Üdv!

Létezik-e olyan program, amivel az építkezési elem .dat fájlt meg lehet nézni. Nem magában a SC4-ben, hanem egy külön letöltött fájlból?
Ha van ilyen program, akkor honnan lehet megszerezni?

Kösz: Czakó

"...a hivatalos patch eltünteti a parkolókat..." Ismerem ezt a problémát, de megoldottam. Az a titka, hogy a patch leszabályozza a grafikai beállítást. Most nincs elõttem a játék, de a grafikai beállításoknál talán a textura -t kell feljebb tenni?! És újra megjelennek a parkolók, kertek, miazmás...
lehet, hogy túlépítetted a várost az elején
ajánlom az ezzel kapcsolatos tutorialt.
Christian88
Nektek hogy sikerülPlusszos egyenlegû várost alapítani?Régen ment, de most :s 4000/6000

http://www.twitch.tv/hegii

Én két ati kártyával próbáltam. Az elsõvel a játék a belépés után a mûködéssel összeegyeztethetelen post mortem folyamatokat mutatott, a másodiknál nem világítanak az épületek éjjel, és a hivatalos pach eltûnteti a parkolókat az épületek körül. Ez van most. Ha valakinek van ötlete, hogy mit lehet ezzel csinálni, annak megköszönném, ha megosztaná.
Tuvok
Nagyon sokan játszanak Ati kártyával problémamentesen, tehát annyi, hogy Ati kártya vagy driver a ludas még önmagában kevés .

Christian88
Nagyon rgóta most vettem elösszõr újra elõ a játékot, hát már nem igazán meg =).

Nekem sokéve fenn van a nam és nem volt ilyen még. 😉 Több hozzászólásból megítélve az Ati kártya vagy az ati driver lesz a ludas, pontosan nem tudom, de próbálj meg visszakeresni.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Tuvok
Nekem sok éve Ati-m van, és miatta nem volt baj még .
A NAM miatt dobál ki sajna .

Alapból nem komálja a játék az ATI káryákat szóval csodálom, hogy az elsõ konfigodon elindult. De mindenképpen az új ATI-ra gyanakszom. Mivel sosem volt hasonló kártyám ezért sajna megoldást sem tudok javasolni, azon kivül hogy vegyél Nvidiat ha ezzel akarsz játszani. Ez van sajna.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Rettenthető
Helló mindenki!

Lassan az agyvérzés határára kerülök a játék kapcsán.
Megvettem naivan eredetiben a SC4 Deluxe Edition-t, azonban amint akár egy egységnyi szakaszt is építek az autópályából, azonnal kilép a program.
Van erre valami észszerû megoldás, vagy így jártam, és nyugodtan forduljak az EA-hoz egy kicsorbult pengéjû fejszével a kezemben?
Azt nem árt tudni hozzá, hogy az elõzõ gépemen (P4 1,6 GHz, 768 MRam, Ati 9550) ilyen hibát nem produkált, szóval félek, hogy az új hardware-rel (Intel Core 2 Duo 2.53 GHz, 3.25 GRam, Ati 3870) nem kompatibilis, létezhet?

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Nos valóban nehéz belõni a pontos magasságot. Isten módban vannak eszközök, ezeknek meg lehet változtatni hatósugarát (Shift +1-5ig) ezzel már lehet nagyon pontos mûveleteket végrehajtani. Egész pici kis részeket lehet vele manipulálni.
Aztán van még egy tool amivel direkt lehet a mélységet változtatni. Simtropolisról:
http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?p=results
Legalsó találat.

Ezzel több fajta mélységet ki lehet alakítani.

Alt+Tab nálam is mûködik, és nagyon hasznos funkció 😊.

nyirog
4 éve van meg majdnem a játék, az alap sc4-et akkor vettem meg mikor megjelent 2003 -ban, szóval van elég tapasztalatom 😉

" nekem így még egyszer sem lépett ki."

Akkor nem játszottál vele eleget. <#beka2>
Kösz!
Most még nincs sok vesztenivalóm😊)
A windows gomb mûködik.

Christian88
én sima windows gombot használok =)

nyirog
jaja alt+tab, én is gy szoktam, vagy a jó öreg windows gomb 😄, nekem így még egyszer sem lépett ki.

Talán Alt+Esc-vel le tudod tenni a játékot a tálcára.