Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC
Ezt csak azért írom le, mert ha neked nem sikerül máshogy se (gondolom, nem bohóckodtál ilyennel), akkor valami alapdolog hiányzik. Valamirõl elfeledkeztél 😊 Pár lehetõség, amit fuss végig:
- Általános iskola, kórház, középiskola, könyvtár, múzeum rögtön az elején legyen letéve, ügyelve arra, hogy egy bolyban legyenek, és terítsenek be a körzetükkel egy lakótelepet. Mindegyiknél nézd, hogy mennyi az igénybevétel, és könyörtelenül húzd le a kiadásokat, hogy éppencsak fussa rá. (Ha jól helyezted el, iskolabusz és ambulancia nullán van!)
- Legyen rendõrség és tûzoltóság is, szintén egymás mellett, de ezeknek a teljes városodat kell beteríteni. A költségvetésüket ne babráld, mert befolyásolja a körzetet, inkább akkorát tegyél mindenhova, ami kábé lefedi.
- A vízvezetékhálózat fedje le az egész várost.
- Az elején csak víztornyot és szélerõmûvet használj, mert jól adagolható kis fogyasztáshoz, és közben nem lesz csõrepedés se. Ha kifutsz a termelésbõl, tegyél le újat, és ne húzogasd a csúszkákat.
- Kormányzati költségvetés (városháza stb.) és város-szépítés (parkok stb.) legyenek lehúzva harmad költségre. Szürkék lesznek, de mûködnek. Az útfenntartást húzd le 95%-ra.
- Elején ne építs távoli városrészeket. Mindent egymás mellé, és akkor nem kell tömegközlekedés egy jó darabig. (Rentábilis csak nagy kiterjedésû város mellett lesz.)
- Folyamatosan nézd az igényeket, és ügyelj rá, hogy legyen olyan beépíthetõ zóna, amit igényelnek.
- Ha nem koszfészket akarsz építeni, akkor minden zónába pakolj parkokat.
- Sehol ne legyen dugó. Késõbb ezt majd a tömegközlekedés fogja kiváltani, de elején elég arra ügyelni, hogy mindenhol megfelelõ kapacitású út legyen.
- Amikor a jóarcú bemondja, hogy ilyen és ilyen szobor, templom, temetõ, azokat azonnal tedd le, még ha pénzbe is kerülnek.
- Ne babráld az adókat. (Kivéve ha ki akarod szorítani a koszos ipart.)
- Szeméttelepet akkor tegyél le, amikor kezd megjelenni a térkép szemét nézetében a kosz. Kezdd a mimimális mérettel, és csak akkor növeld, ha muszáj. A költségvetését ne babráld.
Így hirtelen ennyi. Szerintem ha ezek megvannak, akkor nem létezik, hogy nem indul el.
androidus.freeblog.hu
Van valaki, akinek van egy normális Budapest régiója?
Simtropolisról letöltöttem a Budapest régiót (A szürkeárnyalatosat), csináltam egy új, üres régiót, aztán ctr+al+shift+r -el megnyitnám ezt a jpg-t, de nem csinál rá semmit. Ugyan olyan üres marad az egész.
Nekem nincs már kevem újra összeszedni mindent.(már vagy 5x)
Lécci<#worship>#worship>
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Kösz a válasz. Most még csak próbálkozom.
Próbaképpen csináltam egy új régiót. Ez teljesen sík területtel jelent meg. Lehet-e egy teljes régió domborzatát egyben alakítani?
Majd beépíteni az egyes szektorokat. Olyanra gondolok, mint az eredeti, Pl. Timbuktu régió.
Czakó
GIGABYTE GA-990FXA-UD5,AMD FX-8120 3.10GHz,CORSAIR 16GB DDR3 1600MHz,ASUS GTX660-DC2T 2GB GDDR5,GIGABYTE GZ-G1 Plus,CHIEFTEC 550W,COOLERMASTER Hyper 212 EVO
A kérdés él.
GIGABYTE GA-990FXA-UD5,AMD FX-8120 3.10GHz,CORSAIR 16GB DDR3 1600MHz,ASUS GTX660-DC2T 2GB GDDR5,GIGABYTE GZ-G1 Plus,CHIEFTEC 550W,COOLERMASTER Hyper 212 EVO
Ugyan arra a területre lehet-e más névvel, másik várost építeni? Vagyis egy területen lehet-e más-más néven település. És az elmentett települések közül azt teszek be amit akarok.
Vagy hülyeséget kérdezek???
Kezdõként valószínûleg még lesznek ilyen jellegû kérdéseim😊))
Czakó
Mi az oka, hogy a jármûvek menet közben beleolvadnak az útba. Eltünnek.
Czakó
Apropó, a jobb oldali közlekedést csak akkor érhetem el, ha az angol helyett más európai nyelven telepítem?
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
A 9425-ös kérdésemre nem tudna valaki választ?
Czakó
Nem tudni még, hogy mikor lesz SimCity 5?
Hay
olyan gondom van, hogy villamost szeretnék építeni, de ha lerakom utána nem sokkal kilép a játékból :S nem tudjátok miért lehet?
Nem tudnád kicsit konkrétabban megmondani, hogy mit keressek?
Létezik-e olyan program, amivel az építkezési elem .dat fájlt meg lehet nézni. Nem magában a SC4-ben, hanem egy külön letöltött fájlból?
Ha van ilyen program, akkor honnan lehet megszerezni?
Kösz: Czakó
http://www.twitch.tv/hegii
http://www.twitch.tv/hegii
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Lassan az agyvérzés határára kerülök a játék kapcsán.
Megvettem naivan eredetiben a SC4 Deluxe Edition-t, azonban amint akár egy egységnyi szakaszt is építek az autópályából, azonnal kilép a program.
Van erre valami észszerû megoldás, vagy így jártam, és nyugodtan forduljak az EA-hoz egy kicsorbult pengéjû fejszével a kezemben?
Azt nem árt tudni hozzá, hogy az elõzõ gépemen (P4 1,6 GHz, 768 MRam, Ati 9550) ilyen hibát nem produkált, szóval félek, hogy az új hardware-rel (Intel Core 2 Duo 2.53 GHz, 3.25 GRam, Ati 3870) nem kompatibilis, létezhet?
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
Aztán van még egy tool amivel direkt lehet a mélységet változtatni. Simtropolisról:
http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?p=results
Legalsó találat.
Ezzel több fajta mélységet ki lehet alakítani.
Alt+Tab nálam is mûködik, és nagyon hasznos funkció 😊.
Akkor nem játszottál vele eleget. <#beka2>#beka2>
Most még nincs sok vesztenivalóm😊)
A windows gomb mûködik.