Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
😊

Kenny85
köszönöm megint
most jól elmentem hogy véletlenül se töröljem 😊

Tuvok
Kenny85
szükségem lenne megint erre a 2 filera (Tuvok 1x már feltöltötte nekem de törölte)
bldgprop_vol1.dat
bldgprop_vol2.dat

Köszi. A közlekedésem az jobb oldali,csak azért kérdeztem,hogy a kanyarodó sávok is jobbosak legyenek.Akkor a 2008 áprilisit teszem fel mert az a legfrissebb. Ha most sem fog mûködni a villamos akkor nem fogok többet próbálkozni.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

A right-hand versiont-t pipálod be, a többit izlés szerint. Ha jól emlékszem van 2008 januári NAM, van egy áprilisi Essentials, meg egy áprilisi NAM is. Szerintem azt, hogy jobb, vagy baloldali legyen a játékban a forgalom valahol a játékban kell beállítani, de ebben nem vagyok biztos. (mintha a régióbeállítások között lenne ilyen.)
ok nekem csak a 2007-es volt fent. köszi,majd kiprobálom. A közlekedésnél melyiket kell bejelölni,hogy a sávok is jobboldalasak legyenek,és a közlekedés is a jobboldalas legyen?

Lehet, hogy kevés a RAM-od vagy ilyesmi, esetleg régi NAM-od van. A régi nekem is kilépett, de az új már stabil.
Hát eddig játszottam ,és kész vagyok. A villamos nekem ugyanúgy kilép,és akkor is amikor zöld a kurzor. Nem tudom ti mit csináltok,de én azt hiszem feladom a villamossal való kisérletezgetést.<#rinya>

Sajna a nem világító épület régi probléma, és eddi asszem megoldatlan.
Villamosgarázs meg van itt:http://simshungary.hu/cikkek.php?cikkid=4595
Akkor hogy lehet a megoldani hogy este világitsanak az épületek?<#conf>
Valaki egy villamos kocsiszínt tudna adni? A simtropolison nem lehet letölteni. Köszi elõre is.

Persze teszek ki képet, terveztem is majd, most éppen egy hatalmas nagy átépítés van a városban, kibogarásztam a forgalmas utakat, most éppen néhány sugárutat építek be, amiken villamos fog menni, a központ és a város szélei között meg metró. Amint készen lesz, jön pár kép, remélem valamivel szebb arculatot kap a város, mint most, és csökken a "szürke" házak, valamint az áthúzott aktatáskák száma. Tervem: hogy ne 3 órát utazzanak az emberek munkába, hanem max 50-60 percet. <#vigyor2>

Pár képet tudnál dobni róla?

Jaja tudom. De az én gépemen van egy olyan aranyos matematikai szokása a simcity 4-nek, hogy a letöltött pluginok számával exponenciálisan növekszik a játék elindulásának az ideje (azzal a DVD-vel 10-15 perc sajnos, de mondom, veszek majd egy új gépet <#buck>) szóval majd egyszer kibogarászom abból a plugins mappából, mert az tényleg tök jó, amik benne vannak azok is tök jók, de sok olyan is van(!) amire nekem nincs szükségem, és azokat kéne egyszer onnan kiszelektálnom <#vigyor>

Köszi nyirog!
Már csak azt nem tudom, hogy a letöltött épületek miért nem világítanak... Régebben úgy emléxem világítottak... Ezt nem lehet valami patch-el megoldani?

VILLARREAL CF mindörökké!

nyirog
van abban a plugins mappában amit én adtam neked(tudod az a dvd<#vigyor2>) a múltkor, st asszem 2 fajta van benne<#buck>

Tudsz adni párlinket olyan letöltéshez, amilyet mondtál, hogy a buszok közlekedési helyét korlátozza?

A busszal az a probléma, hogy összevissza megy a mellékutcában, ami lassú, viszont, ha buszsávot alakítasz ki (megtiltod az alternatív utak használatát pl. csak sugárúton engeded stb., esetleg csinálsz neki külön utat. - ezekhez le kell tölteni pár dolgot), akkor kötöttpályaszerû hálózatot tudsz létrehozni azzal a különbséggel, hogy minden megálló összeköttetésbe kerül a többivel, persze igény szerint. Nekem egy 450 000-es városomban 40-50 perc a menetidõ ezzel a rendszerrel és pár gerincvonali metróval.
Ja! és a lakossági adóbevétel után a tömegközlkedés hozza a második legtöbbet (24 000 $ körül).
Egyébként rájöttem egy hatásos módszerre: Ha van villamos vagy metró, és az állomások közelében nincs busz, vagy az egész városban nincs busz, akkor csak azok használják a villamost vagy metrót, akik mellette laknak, a többiek mennek kocsival vagy busszal, ami a forgalomnak nem jó. Ilyenkor az "elérhetetlen" állomások mellé kell tenni egy parkolót, és akkor az emberek azt csinálják, hogy elmennek kocsival a parkolóig, és onnan metróval/villamossal tovább. Egyszerû, de nagyon hatásos módszer <#circling>

795.000, és ez elég nagy dugókat csinál, az embereknek már hosszú ingázásnak számít a szomszéd utcába elmenniük, a grafikon most Ingázási idõre 150-180 percet ír, elég sok a szürke ház és a munkanélküli, de azzal tartom az emberekben a lelket, hogy az adóik csak 1%, és sok a park, valamint magas az iskoláztatottság és az egészségügy. Az ilyenek csodákra képesek, én biztos, hogy idegösszeroppanást kapnék, ha reggelente és délutánonként 3-3 órát kéne buszoznom, hogy beérjek a suliba...<#szomoru1>

Mennyi a lakosság? <#guluszem1>
Nyirog köszi a videót !!!

Ebben van valami, bár nálam a kötöttpályások mindig a végállomástól indulnak, és végigmennek teljesen.
De ha olyan villamos van letöltve, ami több kocsiból áll, éjjel és dél körül csak 2-3 kocsival közlekedik, reggel 8-10 között és délután 4-8 között 15-20 kocsival is járnak olyan sûrûn, hogy egymás mögött állnak a villamosok, mintha egyben lennének, egy villamos átér egyik megállóból a másikba, és mivel összeér, szinte olyan, mintha 1 nagyon hosszú villamos állna a pálya teljes hosszán. Bár ez mondjuk elég jelentõs dugó mellett van, nálam reggel és este több mint 50ezren használják a villamost...

Én eddig úgy figyeltem meg, hogy a megállók kihasználtságának függvényében járnak a jármûvek, de a kötöttpályások csak a reggeli és esti csúcsforgalomban láthatók.
Az változó, hogy mikor látsz közlekedõ villamost. Általában szükséges 1000-res használat, és akkor megjelennek a villamosok és a metrók is, de nálam van, hogy a 35.000-res használatnál is üresek a sínek, de az 500-as használatnál meg irreálisan sûrûn járnak a kocsik. Ha nem látod õket, az nem a te hibád.

Lenne 1 ujabb kérdésem....miért van az hogy megvan a villamos vonal elvileg münkõdik is mert használva vanak a megálók....de kõzlekedõ villamost nem lehet látni rajt....és ez van a metro hálozatal is:S....
nyirog
nem r felûl semmilyen másik utat, ez egy teljesen külön téma az autópályás menün belûl, pzolika az nem jó, hogy ha videót hozok<#beka2>?
video

Ez a "vidéki út" felülírja valamelyik utat, amely már szerepel a játékban? Mert csak akkor szedem le, ha ezzel a fajta úttal bõvül a paletta, mert ha valamelyik helyett van, úgy nem kell...

Kenny85
mi annak a kis proginak a neve ami kilistázza h egy-egy letöltött cucchoz milyen depadency hiányzik?
régen megvolt de most nemjövök rá
cleanitoolként kerestem de nemtalálok úgy semmit (lehet, hogy nem is ez a neve)

kõsz az infot...
Tudsz képet dobni?

nyirog
hát éncsak annyit mondok 😄,hogy avidéki országutat kétféle képpen tudodépíteni: 1 a normál 2 sávosmegoldás, 2 azextra 3 sávos megoldás és a harmadik sávot általában le tudod terelni egy egysávos kis kerülõre 😊, természetesen ha a tab gombot nyomorászod akkor még több lehetõség fog megjelenni.

Ez a vidéki országút ugye kapacitásra megegyezik az autópályával...<#vigyor4> Van a városomban egy sugárút (nem egy, elég sok), de az egyiknek a forgalma már ijesztõen nagy, az az afroamerikai fazon is állandóan nyaggat, és az út mellõl már el is költöztek az emberek. Na szóval ezt az utat akarom autópályává tenni, csakhogy rajta megy a legforgalmasabb villamosvonal is, és úgy akarom, hogy az autópályák között menjen végig, a folyó elõtt a villamos úgyis lekanyarodik, ott meg az autópálya majd összeér és átmegy a folyón.

Na majd tervezgetem ezt az autópályát.

nyirog
hát azautópálásat inkább a gábornak, de elvileg ezzel azt is meglehet oldani amit teszeretnél pzolika. @icegeri: gondolom a network addon mod-ot szedted le, nos mivele ez a villamos épitõs dolog a puzzle-os módszert használja ezért érdemes lenne nyomkodni a tab gombot,hogy meglásda többi fajt puzzle-t is és ott majd látni fogod, hogy van kanyar <#circling>, de ha nagyonködösen fogalmaztam volna volna akor nézdd meg a youtube-on ez t a 2 videót:
video 1
video 2

Ezt nekem írtad?

Helo!
Lenne 1 olyan kérdésem h. valaki nem tud valamit a vilamosokrol honnan lehet letõlteni v. csinálni 1 videoba látam és szeretnék én is.
1 félét sikerült letõltenem de az cska egyenes vonalon tud menni nem lehet kanyart teni a sinpályára és az egyenesen menõ sinen se kõzlekedik semi.....elõre is kõsz az infot...
Azóta nem játszottam...
Azt a parcellát is ki kéne cserélni, ami tönkrement... 😞
Sztem, ha 1 másik gépen leteszek 1 várost, elmentem, hazahozom, beteszem, akkor mûködni fog, visszaállnak a terepviszonyok.

Áhh, ilyenkor megy el a kedvem mindentõl... <#rinya>

nyirog
jah, letöltöd a vidéki órszágút módot abban lehet variálni az utakat össze-vissza ahogy akarod, jó kismód én is elõszeretettel használom <#papakacsint>

Engem meg olyan autópálya érdekelne, hogy megy egy darabig a két sávrész külön, aztán amikor a folyóhoz ér, és híd kéne, akkor összemenjenek egybe, mint az alap autópálya. Értitek mire gondolok? <#buck>

És csak így lehet? Nos én valami olyasmit akarok mint ami az M1-M7-es autópálya, tehát egy autópályából egy másikat kihúzni,úgy,hogy közben az egyik pályarész között van pár felhõkarcoló. Tippek?

nyirog
nah lefényképeztem õket remélem a lényeg látható😄
1-es
2-es
az elsõ képen a vasútisín segíségével felezem meg a földszinti autópályát, a második képen pedig a monorail(egysinû vasút) közremûködésével felzem meg.

Most a városom pénzt gyûjt,hogy tudjak szépíteni majd rajta, úgyhogy majd akkor teszek fel képeket ha már lesz látszata. Jelenleg 7000$ a nyereség havonta. Mindent megteszek,hogy több legyen,de még hitelem is van amit törleszteni kell.

Az nem jó! Biztonsági másolat? Én a régiómat elmentettem külön is egy külsõ winchesteren a fontos adatokkal együtt. És már nem is fogsz játszani vele? Mitõl tûnt el minden?

Nyirog: Sikerült az autópálya szétszedése? Érdekelne!!!

Kenny85
nekem meg kitörlödött egész plugin mappa kb 700 mega, meg mentés minden elszállt
úgyhogy örülökneki XD
valahogy nincskedvem újra leszedni mindent és berakosgatni

Képes voltál két napot ezzel elb...?<#vigyor2><#guluszem1>De kiváncsi vagyok rá,mert az autópáéya szétszedés érdekel. Amit én mutattam falat nekem az jobban tetszik. Na mindegy már én is tartozok képekkel,de majd pótolom.

nyirog
na hello mindenkinek, rájöttem h hogyan lehetne az egykockás dolgot megoldani, sõt mégarrais rájöttem, hogy a megemelt autópályát hogyanlehet lecsonkítanicsak egy 3 sávos résszé <#vigyor2> végül is csak 2 napot töltöttem el vele <#buck> mire rájöttem. Am majd hozok képeket és majd megmutatom nektek is a trüköt 😛

nyirog
ezaaaaz nagyooon nagy köszönet 😊

Kenny85