13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#10236 Mit lehet tenni a munkanélküliség ellen?
letettem egy csomó ipari meg kereskedelmi zónát de nem igazán jönnek oda épületek:S csak ott ál kéken meg sárgán egy csomó terület, egyre többe njönnek be lakni, oszt munkahely meg nincsen. -
Benevolens #10235 a gyalogos felüljáró általában designe-elem, illetve csak gyalogos közlekedésre használható, például jó arra, hogy tömegközlekedésre tereld az embereket. Szerintem nem tudod kiiktatatni a gyalogátkelőket. Viszont nem is gyakori, hogy a simek átmennek az úton. Max, ha megállóba mennek, vagy onan jönnek. A körforgalmak jól működnek. Másik megoldás, ha egyirányúsítod az utakat, mert akkor a kereszteződésbe csak két irányból érkeznek, ráadásul több sávon, így gördülékenyebb az áthaladás.
láttam 3x3-as korforgalmat meg egyirányú streetet. Tudja valaki, hol lehet ezeket letölteni? -
Zsod1 #10234 Meg az érdekelne, hogy kinek, mi a tapasztalata a körforgalmakkal, mennyire tehermentesítik a kereszteződéseket. Mert ugye elsőre mindig a keresztek kezdenek pirosodni, lévén ott tömörül jobban a forgalom, így ha NAM ultra/high-val el is érem, hogy szín zöldek legyenek az utak, a kereszteződések elég könnyen narancsosodnak már.
Másik dolog, hogy a gyalog-felüljáróknak van-e haszna, mert a kereszteződésekhez úgy is rak zebrát. Arra gondolnék, hogy így a zebra elhagyható lenne, amitől a kereszteződés terheltsége javul, mivel a gyalogok már nincsenek útban. Esetleg aluljárós megoldás se ártana. -
Zsod1 #10233 vegyesen szokok használni többfélét, de alapvetően netscape7-eset. De most kipróbáltam tűzrókával is, azzal viszont megy normálisan, lapozás közben sem jelentkezik ki.
nézegetem (és töltögetem) az állomásokat is. Pizzás fiúnál sok a kérdőjel. -
#10232 az nekem nem kell mert pénzem van, csíttel -
Benevolens #10231
meglett a másik is, bocs a sok üzenetért -
Benevolens #10230 Klikk a "Kezdőknek!"-re és negyedik oldal. -
Benevolens #10229 telepszik az magától is, de nem biztos, hogy oda, ahova szeretnéd. Ezért építhtesz te is. Ilyen értelemben ez téleg vsak látványelem. A játék maga elég unalmas lett, és igazibólkönnyű is, ezért a játékosok egy másfajta célt kezdtek el megvalósítani. Legyen változatos valósághű és működő.
A pluinok gyakorlatilag ezért születnek. -
#10228 ??? -
#10227 Meg ez miylen fasság már, hogy nekem, min tpolgármesternek, kell fizetni a teszkonak, hogy na telepedjen le, a valo élletbe pont fordítva van bazze, a teszkó fizet nekem hogy letelepedhessen :D -
Benevolens #10226 demand cap. -
#10225 de ha megnézem a térképen a kivánatosságot, igy is annyira zöld hogy zöldebb nem lehet, akkor minek strand?:D -
Benevolens #10224
(írtam vlona, hogy "klikk", de elfelejtettem, hogy hogy kell) -
Benevolens #10223 nem, nem látványelemek. tescoban es egyebekben dolgoznak strand park, tehát növeli a demand capot, meg a kívánatosságot, a süllyesztett állomás vasútállomás (mi más lenne) például arra jó, amire én használom. Nem a pénztől lesz felőkarcolód, hanem a nagy várostól. Ha annyira igényed van rá tedd fel a Colossus Addon Modot. A játék alapépületei elég szarok, a jobbféle felhőkarolókat úgyis le kell tölteni, és nagyrészt építhetők Landmarkként is. -
#10222 Amúgy ezek a süllyesztett állomások, meg letölhető TESCO, Lidl, jó valamire, vagy csal látvány elem? Strandok miegymás.
Mert egyrészt jó drágák, másrészt se bevételt nem termelnek, lakók sejönnek mennek miatta, csak a helyett foglaljkák meg pénzt viszik. De biztos én értelmezek rosszul valamit.
Csíttel lett sok pénzem egy városba (Drágacity), hogy legalább lássak már saját felhőkarcolókat miegymás, de egy max 10 emelest sikerült eddig csinálnom:| -
Benevolens #10221
meg ilyen is van -
Benevolens #10220 -
Benevolens #10219 az utat közben megoldottam. Nem annyira a hellyel van gondom, mert egy jobbfajta vasúti rendező akkora mint egy kisebb kerület, hanem hiányoznak sínelemek például egy íves váltó, angolváltós elemek, 2 egyes vágányra szétváló kétvágányú elem stb. illetve a NAM-os cuccok sok helyet foglalnak. Meg jó lenne valami értelmes négyvágányos elemcsomag is, hogy ne legyen ennyire hézagos a dolog. Szóval ha tudtok ilyet akkor légyszi szóljatok. A süllyesztett vasútállomásból kétféle van, de ez a jobb. Asszem simtropokison vagy devotionon fent vannak.
"Járdás vonatállomás"-nak az SFBT S-Bahnhofokat ajánlom. Szerintem ezek a legjobbak. Va nmég egy angol vasúti megállócsomag kék perontetőkkel. -
#10218 Azért annyira nem rossz, csak sok helyet visz. Az utak keresztezését pedig előre el kell tervezni. Vagy építhetsz alagutat, azt mindig lehet.
A süllyesztett vasútállomásod honnan van? Ilyet még nem láttam soha. -
#10217 A Marrast állomások sima járdás vasútállomások, amiket kerestél.
NAM magasvasút állomás út fölött.
Bripizza oldala Itt a BAT->Transport részt ha megkeresed, találhatsz néhány NAM állomást, pl "magasvasút út fölött" állomást és "vonat út alatt" állomást. Meg sokminden mást.
Az átlós magasvasút állomást a #10123 képről már többször belinkeltem ebben a topikban, keresd meg. A simtropolison van egyébként. -
Benevolens #10216 Megpróbáltam egy normális formájú vasúti területet csinálni, de elég stilizált lett. És nem lehet rajta átvinni utat sehol. Ha ez így megy toább vonattalanítom a játékot.
-
#10215 Megcsináltam csítfalvát:D
-
Benevolens #10214 milyen böngészőt használsz? -
Zsod1 #10213 válasz: #10124 Benevolens (ugyanis csak az első oldalon tudok hozzászólni, ha egyet lapozok, már jelentkezhetek be újra)
Jó, a magasvasút elmegy az út fölött, de megállókat egyszerűen nem találok, sem járdás vonatállomást. A felszín alatti vonattal meg az a bajom, hogy csak út-utca (meg sugárút) játszik, semmi más felszíni: autópálya, villamos, másik vonat keresztbe, azonkívül minden állomásnál hozhatom felszínre. Persze akkor már inkább metrót építsen az ember. A magasvasút szerintem csak az út fölött jó, anélkül tényleg design, mert a vonat ugyanazt megoldja olcsóbban. Út fölött viszont el lehet játszani, hogy alatta megy még metró is, így lényegében dupla metró lenne, egymástól elszeparálva az esetleges hurok problémák miatt.
Kódlovag (10123): ez viszont nagyon odabés! Az alsó átlós állomás (magasvasút?) már a Marrast csomagban van? Ha lesz időm, kipróbálom! -
Zsod1 #10212 Azonkívül nem értem mért van a fórumnak időnként elmezavara, hogy tucatnyi próbálkozásra sem enged be. Most félóra múlva már beengedett, de ekkor is többször kellett próbálkoznom és nem is mindig lehet elsőre észrevenni, mert nem ajánlja fel a szerkesztő mezőt. Azt se tudom megállapítani, hogy csak úgy beírok vagy valakinek válaszolok, hiába kattintok rá, illetve válasz módból visszaváltani új hsz-re. Tudom, nem idetartozik, de piszkosul zavaró! -
Zsod1 #10211 Válasz: #10179 (ha esetleg nem jelződik ki)
Ezt én sem igazán értem. Hiába rakok utcácskákat, ha azok meg nem bírják el a forgalmat, ugyanis az épületnek kötelezően út/utcán kell lennie. A több ezer fős épületek meg már 4 kockával néznek az útra. Hogy bírná el akkor ezt az utca? Esetleg NAM ultrával. Ugyanígy az traffic noise (utca zaj) -val sem tudok mit kezdeni. -
Benevolens #10210 Szaggatva bár de törve nem... Ki szokott sok időt szentelni a vasútállomások kialakításának? Érdekelne, hogy az egy vágányos elemek a az SFBT- parkoló vonatok és a NAm elemein kívül van-e még valamilyen eszköz, amivel vágányrengeteget tudok előidézni. Mert ez így elég gyér... -
Benevolens #10209 DireczX9-cel max egy kicsit jobb. A driveremet újraraktam, de van egy rakat beállítás, amiről nem tudom, hogy mi. -
#10208 Huh. Hát a memóriához nem értek. Viszont ha a kártya a szar, akkor tedd fel a DirectX 9-et, vagy frissítsd a drivert. -
Benevolens #10207 Újra let telepítve a windowsom és vettem az 512 mega ramom helyére egy 1 gigásat, és a játék, ami eddig tök jól ment baromira akad és szétfagy.
Arra gondoltam, hogy a videókártyával kell mahinálni. Csak nem igazodom ki a beállításokon, nem tudom, hogy mi mire jó. -
#10206 Na mond, mi a probléma hátha tudunk segíteni. -
Benevolens #10205 már bocs, de a sim city-vel van gondja. -
#10204 Véletlenül se egy videókártya topikba kérdezz rá, hanem egy Simcity topikba -
Benevolens #10203 Ért valaki a videókártya beállításaihoz? -
#10202 Ez engem is érdekelne megcsinálnám a városomat benne:D bár eztmost is megcsinálhatnám -
kri555 #10201 Valaki megcsinálta a SC4-ben a Kárpátmedencét?
Mert ha igen akkor töltse már föl valahova és linkelje be.
Előre is kösz!!! -
#10200 Én ezt használom: Marrast Embankment Set
Vannak másfajták is, kereshetsz rájuk az embankment vagy a seawall szavakkal. Akkor mutatnak jól, ha előtte előkészíted a partot. Sík terep, meredek partfal. -
#10199 klik -
#10198 De én nem szeretnék itt dombokat meg mindenféle hülyeséget építei, menjen le a vonat a föld alá, hogy ne kelljen lerombolni azt a víztározót, hely már nincs a megkerülésre. jó felette is, vagy alatta, hogy aztán feljölljön.
most letettem két bigyót, elvileg lemegy a föld alá, de nem vagoyk benne biztos hogy a két "bejárat" között megy e sín. szerintem nem:S -
#10197 Jajj még ami érdekel, és nemtudom melyik kieg az, az a vízpartoknál olyan bigyó, ami rendezetté teszi, nem csak part a végig hanem betonfallal elválasztva.