Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet alt+tabolni, de nálam elõfordul, hogy ahelyett, hogy a játékba visszalépne, bezáródik a játék, szóval mindig érdemes elmenteni alt+tabolás elõtt
Kérdezem, hogy ki lehet-e a programból lépni úgy, hogy közben nézek egy video tutoriált és ismét visszalépve folytatom az építkezést az ott látottak szerint.
Erre azért gondoltam, mert pihenés képpen repülõszimulátorozok is és ott pauseval le lehet állítani, kilépni/Levinni "kis méret"re/, majd folytatni.
Czakó
Erre azért gondoltam, mert pihenés képpen repülõszimulátorozok is és ott pauseval le lehet állítani, kilépni/Levinni "kis méret"re/, majd folytatni.
Czakó
új bejegyzés született a magyarítással kapcsolatban, sok hasznos információt meg tudhattok róla itt.
Kedves Norbyl!
Ez önmagában nem oldaj meg azt, hogy megfelelõ magasságot tudjon kiválasztani, továbbá partot is neház vele csinálni.
Ez önmagában nem oldaj meg azt, hogy megfelelõ magasságot tudjon kiválasztani, továbbá partot is neház vele csinálni.
Víztisztítót mindenképp kell rakni.
A városi szennyezést inkább a közlekedés okozza több út kell, sûrû tömegközlekedés (busz, metró, stb), parkok. Fákat próbálj meg Isten módban (ctrl+alt+shift + Isten mód) lerakni!
A városi szennyezést inkább a közlekedés okozza több út kell, sûrû tömegközlekedés (busz, metró, stb), parkok. Fákat próbálj meg Isten módban (ctrl+alt+shift + Isten mód) lerakni!
KoЯn
Csõ!
Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Mi a halált csináljak, hogy ne legyen légszennyezés és vízvízszennyezés? Rengeteg fát rakok és a szeméttelepet meg az ipari rész is messzebbre rakom a lakott területtõl.
Az ipari résznek van külön vízhálózata, de az is egy idõ után el kezd küszködni...
Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Mi a halált csináljak, hogy ne legyen légszennyezés és vízvízszennyezés? Rengeteg fát rakok és a szeméttelepet meg az ipari rész is messzebbre rakom a lakott területtõl.
Az ipari résznek van külön vízhálózata, de az is egy idõ után el kezd küszködni...
Nemlenni nem jó, de nem jobb lenni sem.
Igen Norbi!Visszakeresve már nemtudom hol találtam is róla képet.És azt hogy tudjátok olyan szintbe beállítani, hogy a fal minta jó legyen rá? mert nekem sokszor nem volt jó és a fele eltûnt a földben.
http://www.twitch.tv/hegii
A You Tube-on nézegettem a tutorial videokat és ott akadtam rá erre az oldalra. És kerestem meg.
http://www.youtube.com/view_play_list?p=8C4DCDC01E2F0C24
http://www.youtube.com/watch?v=IUJQsjx6z8s&feature=PlayList&p=8C4DCDC01E2F0C24&index=1
És ha már ott voltam letöltöttem egy toronyépületet.
Czakó
http://www.youtube.com/view_play_list?p=8C4DCDC01E2F0C24
http://www.youtube.com/watch?v=IUJQsjx6z8s&feature=PlayList&p=8C4DCDC01E2F0C24&index=1
És ha már ott voltam letöltöttem egy toronyépületet.
Czakó
Vettem a kritikát. Kösz. Igazad van
Czakó
Czakó
Nem akarlak kioktatni de elõször nem biztos hogy a pluginokkal kellene kezdeni. Elõször a játékra kell ráérezni, tudni hogy mi miért történik és elérni a megavárosokat. Aztán mikor már eléggé unod a meglévõ épületeket és a lehetõségeid akkor nyúlj pluginhoz.
Egyébként mindent a c:\Doc &Settings\USERnev\Dokumentumok\Sim City4\Plugins mappába telepít. És van amit bemásolhatsz a játék saját plugin könyvtárába.
Más: Valaki kérdezte hogyan lehet sima terepet varázsolni. Nos a legegyszerûbb ha egyesével leraksz útdarabokat. Ilyenkor mindig egy szintbe hozza a terület többi részével ahol már van ilyen útdarab. (nem az út húzására gondolok). Korábban már tettem fel hasonló képeket.
Egyébként mindent a c:\Doc &Settings\USERnev\Dokumentumok\Sim City4\Plugins mappába telepít. És van amit bemásolhatsz a játék saját plugin könyvtárába.
Más: Valaki kérdezte hogyan lehet sima terepet varázsolni. Nos a legegyszerûbb ha egyesével leraksz útdarabokat. Ilyenkor mindig egy szintbe hozza a terület többi részével ahol már van ilyen útdarab. (nem az út húzására gondolok). Korábban már tettem fel hasonló képeket.
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Üdv!
Töltöttem le a Simtropolis oldaláról épületeket.
SC4 kiterjesztésûek. Hogyan és hova kell betenni a programba, hogy mûködjönek?
Kösz: Czakó
Töltöttem le a Simtropolis oldaláról épületeket.
SC4 kiterjesztésûek. Hogyan és hova kell betenni a programba, hogy mûködjönek?
Én még láttam. Bár szerintem komoly gondot okoz nekik kitalálni, hogy hol legyen a peron. De ez csak azért van, mert minden áron zárt pályában gondolkoznak az út közepén. <#lama>#lama>
körforgalommal, és anélkül ... gondolom látszik a különbség a tollboth-oknál
és a 2. körforgalom beépítése után

és a 2. körforgalom beépítése után
Üdv!
Feltettem a kiskutyát és kiscicát.
Ezt hova tette, a program könyvtárában hol található?
Czakó
Feltettem a kiskutyát és kiscicát.
Ezt hova tette, a program könyvtárában hol található?
Czakó
<#lama>#lama>
Most keztem egy újat a legnagyobb területüt és némi csalásal már sokal reálisabba a játék,a mikor pénzt csalok azt gondolom hogy vanak olyan városok az életbe is akik az ország kölcségvetéséböl gazdálkodnak az épületek meg ne legyenek nekem korlátozva és kényszeritsenek rossz döntésre.Nem akarom senki iluzioját elcseszni de:
CTRL+X ENTER
WEAKNESSPAYS
YOU DON' DESERVE IT<#taps>#taps>
Most keztem egy újat a legnagyobb területüt és némi csalásal már sokal reálisabba a játék,a mikor pénzt csalok azt gondolom hogy vanak olyan városok az életbe is akik az ország kölcségvetéséböl gazdálkodnak az épületek meg ne legyenek nekem korlátozva és kényszeritsenek rossz döntésre.Nem akarom senki iluzioját elcseszni de:
CTRL+X ENTER
WEAKNESSPAYS
YOU DON' DESERVE IT<#taps>#taps>
hy, rég írtam ide 😄, csak jelezném,h a simshungary féle magyarítással kapcsolatos filé ellenõrzés befejezõdöt és már dübörög a fordítás továbbá norbyl is részt vesz a fordításban 😉 a hétvégén pedig még jobban begyorsulunk + majd lesz egy hajszálpontos százalék számítás is h tudjátok hol tartunk. Már közel a cél 😄
Elnézést!!!
Végül, többszöri próbálkozásra , lejött.
Nagyon köszönöm!!
Czakó
Végül, többszöri próbálkozásra , lejött.
Nagyon köszönöm!!
Czakó
Üdv!
Sajnos nbekem nem jön elõ ez a weblap.
Így nem tudom letölteni.
Ha MSN-en nem tudod átküldeni, akkor hagyjuk, de azért köszönöm a jó szándékodat.
Majd megpróbálom valahonnan letölteni.
Sajnos nbekem nem jön elõ ez a weblap.
Így nem tudom letölteni.
Ha MSN-en nem tudod átküldeni, akkor hagyjuk, de azért köszönöm a jó szándékodat.
Majd megpróbálom valahonnan letölteni.
Újra mondom, hogy egyenes part kialakításához van oktató (PDF), és kell hozzá pár plugin. Ha küldesz egy e-mail címet, akkor átküldöm, de csak a hét végén tudom, és nem biztos, hogy hiánytalan.
OK
van MSN-ed? Ott el lehet küldeni.
Czakó
Czakó
Ja, és akárhogy néztem, de nem sima update, hanem teljesen különálló verzió
A régit kiszedtem, az újat beraktam, mûködik, szép és jó
A régit kiszedtem, az újat beraktam, mûködik, szép és jó
<#lama>#lama>
Kösz!
Mekkora a fájl?
Mekkora a fájl?
Honnan lehet ezt a NAM segédprogramot leszedni?
Czakó
Czakó
Nekem, aki most kezdem a Sim City-vel való ismerkedést, ezek a képek elérhetetlennek tünnek. Csodálatosak!!
Honnan lehet ezeket az elemeket elõvarázsolni??
Én még csak a tutoriálnál tartok.
Mióta foglalkozol ezzel a programmal?
Ha lenne idõd és kedved segíteni a kezdeti lépésekhez, nagyon megköszönném.
De mástól is szívesen várok segítséget.
Skypen vagyok elérhetõ.
Üdv: Czakó
Honnan lehet ezeket az elemeket elõvarázsolni??
Én még csak a tutoriálnál tartok.
Mióta foglalkozol ezzel a programmal?
Ha lenne idõd és kedved segíteni a kezdeti lépésekhez, nagyon megköszönném.
De mástól is szívesen várok segítséget.
Skypen vagyok elérhetõ.
Üdv: Czakó
Engem még mindig érdekel hogy akik a város szépségére törekednek azok mivel alakítjá ka földet?.
"#9353
Azoktól kérdezem akik szép városra törekednek, hogy hogyan szokták egy szintbe hozni a földet meg a vízet meg akármit.Pl ami falak is vannak simtropolison ami egy bizonyos meredekségen jó.Szóval ezeket hogyan állítjátok be?=)
PS3 - BarcaChriss "
"#9353
Azoktól kérdezem akik szép városra törekednek, hogy hogyan szokták egy szintbe hozni a földet meg a vízet meg akármit.Pl ami falak is vannak simtropolison ami egy bizonyos meredekségen jó.Szóval ezeket hogyan állítjátok be?=)
PS3 - BarcaChriss "
http://www.twitch.tv/hegii
Nemhogy szükséges, de szinte kötelezõ, mert a játék legnagyobb bénaságát próbálja javítani: a közlekedést .
Emellett iszonyat mennyiségû új útelem is van benne, nem csak amik a menükben vannak, hanem TAB-bal lehet õket váltogatni, rengeteg van .
Emellett iszonyat mennyiségû új útelem is van benne, nem csak amik a menükben vannak, hanem TAB-bal lehet õket váltogatni, rengeteg van .
www.kep.tar.hu Itt vannak képeim a városaimról ha érdekel. Keresõbe írd be,hogy sim city.
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Sziasztok!
A NAM egy segédprogram ami a közlekedést segíti a városban. Gyakorlatilag úgy mûködik mint az autóban a navi.Megmutatja a simeknek a legrövidebb utat. Arról nem is beszélve,hogy rengeteg kiegészítõ van hozzá.
Igazi elõnyét a közlekedésben nem láttam a nagyvárosokban,mert 500000 simnél már dugó van ha kell ha nem.
Tömegközlekedésnél nagy értelme a metrónak van,azt is sûrûn lerakni. A könyv azt írja,hogy 1 sim 10 kockánál többet nem szeret gyalogolni. Nos a gazdag sim (R$$$)1 kockát sem szeret gyalogolni,és nem szereti a tömegközlekedést sem. Mégis amikor megkérdezed a buszt hiányolja az istenadta.
Az elsõ város a régióban kb 150-180 ezer simnél megáll.Ekkor kell elkezdeni építeni egy szomszédos várost. A két várost össze lehet kötni mindennel.Az elsõ város akár tetszik akár nem nagyon vegyes,sõt inkább iparos lesz.Szemétteleppel,stb.
A második várost ennek tükrében már tudod alakítani,hisz a gyárakba átmennek dolgozni a szomszéd városba.Az oktatás nagyon fontos,ha Kereskedelmi várost építesz. Sok parkot,iskolát, kórházat igényel.
Két város között egyébként szeretik a buszt. Az egyik városban a lakónegyedbe tegyél le pár buszmegállót,(Az út mindkét oldalára kell),a másik városban pedig az ipari területre tegyél le sok buszmegállót,úgy,hogy kb. minden gyár elérhetõ legyen.
Sok sikert.
A NAM egy segédprogram ami a közlekedést segíti a városban. Gyakorlatilag úgy mûködik mint az autóban a navi.Megmutatja a simeknek a legrövidebb utat. Arról nem is beszélve,hogy rengeteg kiegészítõ van hozzá.
Igazi elõnyét a közlekedésben nem láttam a nagyvárosokban,mert 500000 simnél már dugó van ha kell ha nem.
Tömegközlekedésnél nagy értelme a metrónak van,azt is sûrûn lerakni. A könyv azt írja,hogy 1 sim 10 kockánál többet nem szeret gyalogolni. Nos a gazdag sim (R$$$)1 kockát sem szeret gyalogolni,és nem szereti a tömegközlekedést sem. Mégis amikor megkérdezed a buszt hiányolja az istenadta.
Az elsõ város a régióban kb 150-180 ezer simnél megáll.Ekkor kell elkezdeni építeni egy szomszédos várost. A két várost össze lehet kötni mindennel.Az elsõ város akár tetszik akár nem nagyon vegyes,sõt inkább iparos lesz.Szemétteleppel,stb.
A második várost ennek tükrében már tudod alakítani,hisz a gyárakba átmennek dolgozni a szomszéd városba.Az oktatás nagyon fontos,ha Kereskedelmi várost építesz. Sok parkot,iskolát, kórházat igényel.
Két város között egyébként szeretik a buszt. Az egyik városban a lakónegyedbe tegyél le pár buszmegállót,(Az út mindkét oldalára kell),a másik városban pedig az ipari területre tegyél le sok buszmegállót,úgy,hogy kb. minden gyár elérhetõ legyen.
Sok sikert.
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Mi az a NAM??
Mire való? Szükséges-e?
Letõlthetõ valahonnan? Mit frissít?
Mire való? Szükséges-e?
Letõlthetõ valahonnan? Mit frissít?
Igaza van az elõttem szólónak!
.........---------------
........I.............. I
.......I................I
===================================================
I..................................................I
I......<#vigyor2>#vigyor2>............................<#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>...........I
.......I................I
===================================================
I..................................................I
I......<#vigyor2>#vigyor2>............................<#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>...........I
I
I===<#vigyor2>#vigyor2>=================<#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>====I
I===<#vigyor2>#vigyor2>=================<#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>====I
---H-<#vigyor2>#vigyor2>-H------------H-<#vigyor2>#vigyor2>-H--
91000 SIMEM VAN DE MÉG MINDIG NEM TUDOK ATOMERÖMÜVET ÉPITENI,
BUSZ AZ MINEK NEM TUDOM MERT NEM HASZNÁLJÁK,HOVA RAKJAM MI A KULCSA HOGY MÉGTÖBBEN LEGYENEK A HÉTVÉGÉM ALATT 30000-REL LET TÖBB NEM SOK AHOZ KÉPEST HOGY ÁLITOLAG VALAKINEK 800000 VAN.AKINEK ENYI VAN ADJON MÁR EGY PÁR JOTANÁCSOT HA TUD MEGKÖSZÖNÉM.
<#lama>#lama><#help>#help><#help>#help><#wilting>#wilting><#help>#help><#lama>#lama>
91000 SIMEM VAN DE MÉG MINDIG NEM TUDOK ATOMERÖMÜVET ÉPITENI,
BUSZ AZ MINEK NEM TUDOM MERT NEM HASZNÁLJÁK,HOVA RAKJAM MI A KULCSA HOGY MÉGTÖBBEN LEGYENEK A HÉTVÉGÉM ALATT 30000-REL LET TÖBB NEM SOK AHOZ KÉPEST HOGY ÁLITOLAG VALAKINEK 800000 VAN.AKINEK ENYI VAN ADJON MÁR EGY PÁR JOTANÁCSOT HA TUD MEGKÖSZÖNÉM.
<#lama>#lama><#help>#help><#help>#help><#wilting>#wilting><#help>#help><#lama>#lama>
Figyelembe is vettem, csak épp valami letöltés-féle gomb hiányzott
Persze 2 regisztráció után elõkerült ...
Persze 2 regisztráció után elõkerült ...
Van egy oktató, meg több mindent le kell hozzá tölteni. Az oktatót át tudom küldeni, meg pár plugint is, ami kell, csak adj egy e-mail címet.
Igen, köszönöm! Mint a 9332-es hozzászólásomban írtam, az új NAM csak egy Upgrade, vagyis a NAM 2008-at kell megnyitni és újra letölteni (ha megnyitod az ablakot, a leírásból kiderül!) De figyeljetek a követelményekre, mert a régi NAM-ot és több plugin-t is törölni kell telepítés elõtt!
Akit a 2009 januári NAM érdekel annak ajánlom figyelmébe a 9332-es hozzászólást.