13557
  • akyyy
    villamost is ezzel a TAB-os módszerrel lehet normálisan csinálni?
    Sugárutat mikor érdemes építeni? Mikor már a tanácsadó közli, vagy lehetelőtteis ha úgy látom sok kocsi megy el egy útszakaszon, és állandóan ütközik?XD

Ingázási időt mivel lehet lecsökkenteni? csináltam egy síkságon egy "rózsadombot", akik ott laknak szeretnék minden jót megadni, had épüljön belőlük szebbnél szebb ház:D Jelenleg mindne jó nekik, de az ingázási idő közepes.
  • Kodlovag
    Küldtem privit az Ikarusok textúra fájljaival.
  • Kodlovag
    Azt külön le kell tölteni. Hole Digging Lots
  • Kodlovag
    Amit használni próbálsz, az az út alatt futó vasút. Elemekből építhető, a különböző elemeket a TAB gomb lenyomásával lehet váltogatni. Az utolsó elem az, ami a felszíni sínt leviszi út alatti sínbe, annak az ikonja van ott. A NAM által fölrakott összes elemnél (pl villamos) TABbal lehet váltogatni az elemeket.
    Alagutat egyszerűen úgy csinálhatsz, hogy egy mereeken emelkedő terepponton keresztül (pl ami a képed jobb alsó részén van szikla) egyben áthúzod a sima vasutat (vagy utat,...) a hegy másik oldalára. Amikor zöldre vált a sín, akkor arra a részre alagutat rak. Ha nincs ilyen meredek tereprészed, ahol az alagút bejárata kezdődhet, akkor terepalakítással csinálj.
  • akyyy
    És melyik az a hole digger tool?
  • adambatyam
    Van mindenféle hole digger tool a tömegközlekedés részben, rakj le egy olyat az alagút mindkét végére és húzz rá egy vasutat, az kiássa a gödröt. Ezután csak a 2 gödör között húzod a vasutat és egyszercsak felajánlja hogy építhetsz alagutat. Az amit te akartál használni az a metróval köti össze.
  • akyyy
    Hogy lehet alagutat csinálni vonatnak?

Az ikonjáal, amivel elvileg lehetne, valamiért nálam utat akar csinálni:S

• BariHUN
    A network Addon Mod-ot nem lehet egyben leszedni? Vagy melyik az a Network Addon Mod, amelyikkel minden kieg megy?
  • adambatyam
    A 415-öst és 280-ast.
  • Kodlovag
    Melyik buszt akarod javítgatni?
  • BariHUN
    Sziasztok! Régebben nagyon sokat játszottam, de már legalább 1 éve nem láttam a játékot. Mit hogy kéne letöltögetnem hogy normális legyen a játék. Vagy ti milyen letöltéseket ajánlotok. Kérnék linkekekt is mellé, köszi!
  • adambatyam
    Igen, valami sötétszürke, lilás árnyalatra gondoltam, bár nemtudom hogy festene a játékban. Ha segítenél akkor kösz előre is!
  • NorbyI
    Érdekes, pedig biztos voltam benne hogy már fordítottam ilyet. Mindenesewtre köszi Kodlovag, utólagos engedelmeddel kis változtatással de berakom a magyarításba. :)
    Nyifi örülni fog, kettővel kevesebb.
  • akyyy
    Elég nagy a forgalmam a városba, bár egyik tanácsadó se monjda hogy gong lenne, de sztem nem kéne ilyen nagy forgalomnak lennie, pedig vannak buszmegállóim:D áh lehet mégis hagyom ezt a városépítőset, túlságosan nem reális.
  • akyyy
    Hogy lehet villamost csinálni? Nem teszi rá a sint az útra, csak mellé, ráadásul egyesével, ami nagyon sok meló lenne.
  • Kodlovag
    De, meg lehet piszkálni. Valamilyen sötétebb szürkét gondoltál?
    Én nem fogom megcsinálni, mert nulla képességem van képeditáláshoz. De ha valaki késztetést érez, annak segíthetek kiszedni és visszarakni a skint a fájlba.
  • Kodlovag
    Miskolci villamos 1 kocsis.
    Miskolci villamos több kocsis.
    Csak az egyik modot használd. Az 1 kocsisak közül betehetsz többfajta villamost is egyszerre.
  • Kodlovag
    Az utak uralkodnak Miskolcon, az utcák kihalófélben vannak X
    Örömmel látom, polgármester, hogy helyesen ítéli meg az utak előnyét az utcákkal szemben. Én is imádom az aszfalt szagát reggelente. De tiltakoznom kell az iránti hajlandósága miatt, hogy annyi egyébként csöndes utcát felforgat a gépkocsiforgalommal. A helyi lakóközösségek tiltakoznak a felgyorsított közlekedéss ellen, és biztos vagyok abban is, hogy az Ön pénzügyi tanácsadója sem örül nagyon az utak extra fenntartási költségének. A javaslatom az, hogy utakat csak akkor használjon, ha a forgalom szintje szükségessé teszi, és adja vissza az utcákat a simeknek.
  • adambatyam
    Ezek marhajók! :D
    Nem lehet valahogy megpiszkálni a skint rajtuk? Kicsit elüt az SC-től ez a világoskék ablak.
  • akyyy
    Ez mit jelent?

• Benevolens
    dombr is lehet, nekem is van dombon
  • akyyy
    Valamit mindig kiír, pirosan, valami közlekedés lehet, sajna ez még pont nincs lefordítva:S

Olyan kár, hogy játszani akarok úgy ahogy akarok, józan paraszi ésszel, csinálok egy rahedli farmot, rá a dombra, erre most olvaosam hogy ezeket sikságra kell... pedig sztem dombon jobb lenne :) itt is a dmbokon vana sok mező
  • Hunor88
    Na jó most álljunk meg:D nem tudom mik ezek csak azt tudom hogy a directx mi. A VGA, hang, alaplapi driver nem tudom mi.:D
  • capa07
    A Datpacker mire jó?
    Az indításkor nekem is elég sokáig van feket képernyo! Ez szerintem a sok letoltott cucc miatt van, a játék is lasabb! Legalábbis szerintem azért van a fekete képernyo!
  • akyyy
    lehet. nemtudom

mind amik itt vannak meg egyész országba:D
    buszokra csak bkv skin van? borsodvolán, vagy mkv nincs gondolom:|

meg a miskolci villamost se találtam meg.
    miylen lassal tölti le ezeket valamiért:S

De ezeket is köszi, majd felteszem. Asszem ma már nem lesz simcityzés:(
  • Kodlovag
    Például ilyen paneleket? Regisztrálj az sc4devotion file exchange-re, és ott keresd Andreas feltöltéseit. Szerintem valahol kelet Németországban lakhat a srác.
  • Kodlovag
    Tessék, csuklós Ikarus 280. Ez pedig hozzávaló BKV textúra.
    Ez meg duplacsuklós Ikarus 293.
    És sima Ikarus 260.
    Végül Ikarus 415.
    Lehet, hogy letöltéshez regisztrálnod kell az sc4devotion fórumra.
  • akyyy
    pl a miskolci buszokat nem találtam rajta:( a csuklósra se tudom hogy keressek.
    illetve az ilyen nagy 10 és 4 emeletes paneltömbökre se:D
  • akyyy
    De azt se tudom mit keressek, meg mire, kicsit olvasgattam, és láttam a körforgó, de kitudja még mi minden van, amiről én nem is tudok ezért modnom azt hogy ajánl párat, te biztos jobban tudsz ilyne dolgokról mint én földi halandó :)

Most leszedtem néhány dolgot, NAM meg ez az xy, tescót meg spárt, azé az mekkora xD

ikarust is elvileg leltem de csuklós buszt, kresz táblákat meg magyar vonatkozású dolgokat már nem igazán:(
  • NorbyI
    Simtropolisnak csodás a keresőmotorja, meg a googli is nagyon ügyesen talál meg ilyen dolgokat csak szépen kell kérni.
  • akyyy
    Na újrajátszani fogok én is, tudnátok ajánlani pluginokat kiegészítőket?
    Főleg olyanok érdekelnek, ami magyar vonatkozásúak, meg jól is néznek ki. pl magyar utak, jobb oldali közlekedés, körforgalom, ikarusok csuklós buszok, kresztáblák, etc.
  • Benevolens
    Nekem a DB-interregio vonatok emeletes szerelvénye van.
    A vezérlőkocsit mozdonynak vesz (elég hülyén néz ki) és van első meg másodosztályú kocsi, plusz egy mozdony. De jó lenne valami távolsági vonatot betenni. Sim City Kurieron van egy több mozdonyból és kocsiból álló vonatszett. Német, holland angol francia vonatokkal. Gondolom, azok működnek egymás mellett.
  • NorbyI
    Szerintem rakjál fel minden drivert újra. DirectX VGA, hang, alaplapi drivert. Aztán ha úgy sem müxik akkor majd kitalálunk valamit. Win reinstall :).
  • Hunor88
    Akkor nem tudod mit tegyek?
  • Kodlovag
    Ha föltetted a NAM-ot jobbkezesen, és a játékot hagytad balkezesnek, akkor szerintem pont erre számíthatsz. Autós U drive It esetén mindegy, mert az autók elhagyhatják a saját sávjukat, a vonat viszont nem hagyhatja el a saját irányú sínt.
  • Kodlovag
    Lehet többféle vonatod. A játék úgy működik, hogy a rendelkezésre álló mozdonyok közül választ egyet, majd a rendelkezésre álló kocsikból véletlenszerűen válogatva x db kocsit.
    Viszont a legtöbb vonat plugin úgy van megcsinálva, hogy felülírja a játékban lévő eredeti vonatot. Ilyenből hiába próbálsz betölteni többet, az mindig felül fogja írni az előzőt, végül csak egy maradhat. De vannak olyan vonatok és kocsik is, amelyek nem írják felül az eredetit, hanem hozzáadódnak a választékhoz. Ezekből lehet akármennyi, és véletlenszerűen fog választani a program.
    Nekem jelenleg kétfajta mozdonyom és kétfajta kocsim van (első és másodosztályú). Ezekből az egyik felülírja az eredetit, a másik hozzáadódik a választékhoz.
  • Benevolens
    csak mert a játék először az egret tölti be, aztán a többit, és ha valami baja van akkor a kettő között eltelhet egy csomó idő, de aztán összejön.
  • Hunor88
    Fúú hát 5 percet.
    De most felraktam egy másik játékot de ott is van egy kis grafikai hiba ami eddig nem volt. Szerintem valami elromlott a grafikánál a gépen!
  • Benevolens
    nekem több vonattal elég sok gondom volt. Szerintem csak egyféle vonatot lehet berakni egyszerre. De lehet, hogy hülyeség.
  • Benevolens
    mennyi ideig vársz miután bejön az egér? (gondolom fekete képernyőn)