Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Így van, lesz legalább téma :-)
Ya, én a rendezett városokat részesítem elõnyben, gyorsabban építgetem, bár apránként... (sokszor ellenõrzöm a sulikat, rendõrséget, ilyeneket, annyit kapnak, amennyit minimálisan muszáj) Viszont ha lesz más elrendezésû, azt is megmutatom majd :-)
Viszont nálam egyik sem rohad le, legalábbis a 100e lakos feletti is szépen dolgozott, míg el nem szállt a gépem... 2 hete kezdtem újra a gémet, eddig dühöngtem a "veszteségek" miat... azokról a városokról sajna nincs képem...
nyirog
Naa... , ez csak a kezdet, majd mutat biztos más félét is 😊, amúgy meggyõzõdésem szerint mindenki elõször "kockásfüzet" várossal kezdi az a SimCity-zést és csak utána hegeszt nem lineáris városokat. Amúgyha ennire hadi lábon állsz a megtervezett városokkal, akkor mutathatnál akár te is kéepeta saját városodról 😊 , mert az nem kifogás,hogy azért ne mutatok képet ,mert rohad az egész. Mutass képet és lesz legalább téma is 😄

Rettenthető
Az elõre megtervezett, parkosított város, (másikkal összekötve), lerohad; a hasból generált totál káosz, amiben értelmes úthálózat sincs, és nem is szép a távlati képe az meg úgy tör a magasba, hogy ijesztõ.
Az elõbbit - ha nem rohadna le - akkor mutogatnám, az utóbbit meg mindenki le tudja generálni: a kívánt zóna kiválasztása, és csak húzód, amíg le nem tilt. Mellé a következõ ugyanilyen... Ezen meg mit mutogassak? :-)

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Igen, elég "megtervezettnek" tûnik. Nekem sosem sikerült ilyen várost összehoznom.

elite
Olyan mint egy kockásfüzet...

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

Eza "legújabb" városom, egy nagy, sík területen épülget. Most épp mínuszban van, de ez átmeneti állapot, most bõvítem a metróhálózatot.

Megy ez, ahogy elnézem. Egész jó kis város, bár nem mindenhol logikus, de legalább jól jövedelmezõ. Régen sok képet raktak ide az emberek mostanában meg szinte alig. Mi van veletek srácok?

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Pont 4 hozzászólásba fért bele :-)
Van másik városom is, majd még elérhetõvé teszek, ha lesz igényrá.
Részemrõl rush hourral nyomom, simán az alapjáték, de bõven elég. Törexem az egyensúlyra pénzügyileg, apránként haladok elõre, a lejjebb megtalálható képen látszik az eredmény.
Van most egy újabb régióm, benne egy nagyobbacska várossal, majd azt teszem be legközelebb.
Christian88
Legközelebb ezt próbáld meg légyszi 1 hozzászólásban ez nem MSN =)

http://www.twitch.tv/hegii

Ya, bocs a feleslegességért...
Photobucketról nem lehet ide képet betenni?
[/img]
Már megvan!

Végülis igazad van, rosszul fogalmaztam. Van benne még tutira lehetõség a fejlesztésre. Mindenesetre nekem pont elég. Az az érdekes, hogy a stratégiai játékok nem szoktak nekem menni, de ezzel elboldogulok. El is kezdtem vele megfertõzni a környezetemet. Szerintem már csak pedagógiai célzattal is éredmes lenne mindenkinek kipróbálnia, mert szerintem az emberek többségének fogalma sincsen arról hogy miért fizet adót, milyen kiadásai vannak egy városnak/országnak. Nekem ebben sokat segített, úgy érzem szélesítette a látókörömet.

Üdv!

Keresek egy
"Hong Kong Asia BAT Team.dat" fájlt. 25.04Mb nagyságú. Ha valakinek megvan és MSN-ben elküldené, köszönettel venném.
Ha van jelentkezõ, akkor megadom az MSN címet.
Kösz: Czakó

kisgabo
jaja, dunaplaza saturn 990 ft a simcity 4...

arra, hogy valaki lehelletfinoman elindította azt a témát, hogy lehetett volna-e még fejlszteni a Sim City-t
nyirog
nincsenek meg a letöltéshez szükséges pluginjaid, olvasd el a read me-t a telepítés végén, ha nem telepítõs a letöltés (BSC-sek általában azok) akkor egy read me nevezetû jegyzettömbben lesz leírva a dependencies pont alatt, hogy milyen pluginokat, textúrákat kel letöltened ahhoz h megjelenjen minden normálisan!<#vigyor3>

Akkor gyûjtögetek<#vigyor2>
De most elõjött egy másik problema. Sok bajom van😊
Leszedtem pár BSC park-elemet. Meg is jelenik a készletben, de amikor leakarom rakni, egy szallagokkal átkötözött doboz jelenik meg a virágos park helyett. Mi lehet a gond? SC4 kiterjesztésûek a fájlok.

Czakó

nyirog
Készlet az nincs, csak ha te összegyûjtöd õket<#buck>. A 2 keresett témában letöltést csak külön-külön fogsz találni!<#smile>

Természetesen össze lehet szedni út és vasút elemeket. De én komplett készletre gondoltam.

nyirog
Aluljárót lehet az új NAM-ban is!

Ûdv!
Út és vasúti sínkészletet keresek. Aluljáró, felüljáró, alagút stb. Darabokban látok egy-egy elemet. De talán létezhet készletben is.
Kösz: Czakó

nyirog
ezt most mire érted?

Szerintem egyáltalán nem hoztak ki mindent a Sim City- bõl. Lehetett volna még egy csomó mindent csinálni.
Ezer bocsánat! Természetesen az összes közremûködõnek lerovom a tiszteletemet!

nyirog
Az a nagy RESPECT nem csak õt illeti, én úgy gondolom 😊

Ja, és nyifinek RESPECT a magyarításért!

A Simcity4-gyel tavaly elég sokat játszottam. A legkisebb ellenállás elvét vallva csináltam egy olyan régiót, ami teljesen lapos. Ezzel persze a hajózástól megfosztottam magamat, de annyira nem sajnálom. Elég régen nem foglalkoztam vele, de tegnap, immár a gyári (nem lehett kihagyni az 1000 Ft-os ajánlatot) játékot feltelepítve újra játszottam vele. Visszatöltöttem az elmentett városomat, és teljes önelégültséggel ültem le a 260 ezres prosperáló városomhoz. 65 ezer körüli költségvetés, 3 ezres havi haszon. Aztán kis idõ elteltével elkezdõdött a probléma lavina. Egymás után sztrájkoltak az iskolák, és a kórházak. Egyre másra építettem klinikát, általános iskolát, és mire észbe kaptam sikerült havi -3 ezerben lennem. Röpke 3 órás játékkal csak sikerült helyre billenteni a költségvetést, persze építkezésekkel. Addigra lement 200 ezer zseton, és 75 ezernél sikerült utólérni a bevétellel a kiadásokat. Amikor sommáztam, hogy, "Na, sikerült rendet rakni", csak akkor láttam, hogy már 310 ezer a lakosság. Ismét megállapítottam, hogy milyen fantasztikus ez a játék.
Anno még c64-en kezdtem, fekete-fehérben😄 Emlékszem hallottam a pc verzióról, hogy a stadionban szaladgálnak a játékosok😄 Mekkora dolog volt az akkor, ki hitte volna, hogy mekkora fejlõdésen fog még átmenni a játék.
Éredekes, de én annyira nem bánom, hogy itt megállt a fejlõdés, szerintem mindent kihoztak belõle amit lehetett. Mondom ezt úgy, hogy a Rush Hour-t, és a Societys-t még nem láttam, bár az igazat megvallva, a közlekedés része nem annyira csigázott fel sosem.

nyirog
ÍGY már meg tudod csinálni 1680*1050-be 😉

Sziasztok!

Miért nem tudom a felbontást 1680x1050-be rakni?

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Üdv!
Ferde utat tudok csinálni. Ott a gond amikor ívet kell csinálni, követve a folyó kanyarjait. Ez többnyire nem szabályos. Mintha valahol olvastam volna, hogy valamelyik billentyû nyomásával kanyargósra lehet az utat csinálni. De már nem tudom, hogy hol olvastam<#pardon1>
A NAM-val meg az a gondom, hogy nem tudom mivel bõvítette az alap készletet. Mert új SC használó nem láttam, hogy mi az alap, mert rögtön, hogy feltettem a SC4-et, feltettem a NAM-ot is. A Doc.and Sett.-ben megjelent a NAM könyvtár. Akkor az mûködik??

Czakó

elite
Próbáld a NAM-ot. Nekem csak az volt a gondom vele, hogy a ferde útba nem tudtam másik utat belehúzni, meg hogy a mellé húzott telkeknél visít, hogy nincsenek bekötve az úthálózatba.

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

Üdv!
Egy folyó mellé szeretnék utat csinálni, ami követné a folyó szabálytalan kanyarjait. Van-e erre lehetõség?
És egy hegyi kilátóhoz felvezetõ szerpentint.
Az alapkészletben nem találok ehhez elemeket. Ha létezik, akkor honnan lehet letõlteni?

Kösz! Czakó

Rettenthető
Kösz a segítséget!

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Csak így szerintem nem látom a két város közötti forgalmat. Úgy mennyivel érdekesebb lenne.
Gondolom ez már másban is felmerült, mint hiányosság.
Mert Pl. ha valaki megcsinálná Bp.-et kerületenként, vagy egy kisebb megyét, milyen érdekes lenne legalább pl.az egymás közötti forgalmat látni.
A You Tube-on láttam olyan videót, ahol New York van megcsinálva egy egész régió területre. Igaz, hogy csak végigvitte a kamera a területet. Mozgás nem volt rajta.
Czakó

OK! Már kezdem érteni<#vigyor4>

Nem, marad a 2 egység külön, mint régió kezeli egyben, de Te csak az éppen aktuális "várost" (vagy pzolika példájánál maradva kerületet) látod és tudod fejleszteni.
Tehát úgy értelmezem, hogy amikor két "kerületet", ami két egységen van, összekötök- a következõ betöltésnél egy egységként jelenik meg.!?

Czakó

Köszönöm a segítséget mindkettõtöktõl!!
Kipróbálom.
Czakó

Tuvok
Csak kiegként, át lehet húzni a szomszédba villamos vezetéket eladva így áramot, vagy vízvezetéket eladva így vizet, és ami érdemes, hogy a szomszéd ipari városba szemétégetõt rakni, és oda szállítani a szemetet, aránylag olcsó

A Régió amit kiválasztasz az egy egész. Gondolj arra,hogy az Budapest. Ha kijelölsz egy várost az olyan mint egy kerület pesten. Összekötni úgy tudod,hogy az autópályát kihúzod a terep széléig.Megkérdezi,hogy összeakarod-e kötni Ok és egy nyíl megjelenik az autópályán. Átmész abba a városodba amit összekötöttél,és az utat összekötöd annak a városnak az úthálózatával. És így tudnak egymáshoz menni a simek.
Pár évig futtatod,hogy megszokják,hogy ott van egy út,és visszamész.
Én néha pörgetem az idõt,de szeretem bámulni,ahogy épül a város,vagy mást csinálok közben.

Remélem tudtam segíteni,és mi is voltunk kezdõk!

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

zsivko
Nagyon szépen köszönöm. <#worship>

Miden kifutott csúcskategóriás tökéletes működő állapotba lévő ATI-t megveszek!!!

Üdv!
Úgy veszem észre, hogy itt már mindenki haladó. Ezért nehéz nekem olyan kérdéseket feltenni, amin már túlvagytok. De azért felteszem.
Olvasgatok egy "SimCity 4 guide" nevû leírást, ami elég tömören írja le a programot. Sok helyen érthetelen számomra. De igyekszem😊))
A 9458-ban olvasom, hogy "..Építs mellé még két hasonló várost a régióban és kösd õket össze..."
Kezdem ott, hogy a régió az amit kiválasztok az alapkészletbõl Pl. Timbuktu. Ez felvan osztva egységekre, amiket külün-külön beépíthetek.Tehát, ha beépítek egy ilyen egységet, majd ezt elmentem és építek egy másik egységre egy másik várost, akkor ezeket összelehet kötni???? Ha igen, akkor hogyan??
Így ezek szerint a két egység, vagyis a két város egybekapcsolódik. De azt nem értem, hogy a két összekötött város a következõ betöltéskor egy egységként fog betöltõdni???

"...Pár év játék után..."-t olvasva, felmerült bennem az a kérdés is, hogy hogyan kell ezt a "játékot" játszani. Indítjátok reggel és megy estig?😊) Vagy felgyorsítjátok az idõt?
Én szoktam repülõszimulátorozni. Ott valóságban végigülöm a 2-5 órát távolságtól függõen. A SC-nél hogyan mûködik ez?
A magyarosítás sokat segít, köszönet érte. Sajnos nem tudok angolul, pedig szívesen segítenék😞

Kösz:Czakó

Ott a link a nevem alatt, ha lemented és bemásolod a filet az English könyvtárba a játék alatt akkor magyar lesz részben. Mert még megy a fordítás project. A telepítõ is ezt csinálja amit leszedtél de valószínûleg rossz helyre másolja a DAT filet.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

zsivko
Ma leszedtem a sims hungary oldalról egy magyarosítás és az telepítõ. A kérdésem az hogy kinek sikerült ezzel megcsinálni?<#help>

Miden kifutott csúcskategóriás tökéletes működő állapotba lévő ATI-t megveszek!!!

Építs mellé még két hasonló várost a régióban és kösd õket össze, autópályával és metróval(mással ne) és robbánásszerû fejlõdés fog elkezdõdni. Pár év játék után válts várost és pár évig told abba is. Nem lesz ilyen gondod.

Rettenthető
Valaki árulja már el, hogy milyen logikával célszerû lepakolni a lakóépületeknek és az üzleteknek a zónákat, mert a felváltva technika nem vált be.
Hiába van minden 6x6-s zóna egyik sarkába metró és busz (amit használnak is 500-3000-n), amik halál pontosan oda vinné a nyomorultakat, ahová autóval mennek, de az nekik nem jó.
Beülnek a nyamvadt kocsijukba, átlósan a város másik végébe mennek egy pont olyan üzletbe dolgozni, mint amilyen a lakhelyük mellett van közvetlen, (amit persze gyalog is elérnének), de nem.
És mivel hatalmas az ingázási idõ, így idõvel elvesztik a munkájukat, arra panaszkodnak, hogy egy 60.000 városban a 70.000 munkahely mellett nincs elég munkahely, s az egész város egy hatalmas nyomorteleppé rohad.

Illetve mi kell ahhoz, hogy kellõen nagy legyen a vásárlói kereslet / érdeklõdés az üzletekben / high tech után, mert a 200 közeli iq, a könnyû megközelíthetõség, illetve a plázák és parkok, tiszta levegõ, tiszta víz nem elegendõek (természetesen ezáltal azok is lerohadnak).

Szóval?